עבור לתוכן

אשמח לעצה ולעזרה לגבי מפרט שבניתי, כרטיס מסך ומארז+ספק

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

יש לי מחשב יותר משבע שנים 04/2003 (ממש סוס - Gforce4MX;Intel Pentium4; 2.4GHz;H.D:80GB;RAM:768MB)

והגיע הזמן להחליף גם אותו. כמו שהוא סחב כל כך הרבה שנים אני רוצה לבנות משהו חזק עד 4000 ₪ שיחזיק לשנים הבאות.

חשוב לציין שאני משתמש במחשב בעיקר ל: צפייה בסרטים ובטלוויזיה, Office, עריכת מדיה ברמה חובבנית ומשחקים אבל לא יותר מידיי חדשים (CS, HL וכאלו..)

הידע שלי הוא דיי בסיסי ולכן מהבוקר קראתי קצת והצלחתי לבנות מפרט כזה (מצוין לפי הדגם ואחריו הפרמטרים העיקריים):

לוח אם של GIGABITE מדגם GA-P55A-UD3 P55;i5;4xDDR3;2xUSB3;2xSATA3;CrossfireX

מעבד מדגם Intel® Core™ i5 2.8GHz;8MB;64Bit;i5-760;tray

זיכרונות של OCZ מדגם OCZ3G1333LV4GK DDR3;2x2GB;1333MHz;Gold

כונן קשיח של Western Digital מדגם WD10FAEX 1TB;SATA3;64MB;7200RPM

מאורר למעבד של ARCTIC-COOLINGמדגם AC-FREEZER 7 PRO REV.2

צורב של SONY מדגם AD-7\5240S SATA;DVD-RW;x24

עד עכשיו המחיר הוא : 2,701 ₪ כולל מע"מ

אני צריך את עזרת אנשי הפורום האדיבים בשני דברים :

הראשון: האם המפרט של המחשב נראה טוב, מתאים לחלקים והוגן למחיר?

השני: המלצה לכרטיס מסך ולמארז+ספק (לא בחרתי מארז וספק משום שזה תלוי לפי הבנתי בכרטיס מסך שאבחר..)

בדקתי על כרטיס מסך של Nvidia מדגם GV-N450-1GI 128bit;1GB;DDR5;GTS450;HDMI

במחיר של 694 ש"ח. הגיוני?

את האמת אני לא ממש מבין בכרטיסי מסך ולכן חשוב לי להבין מכם איזה נתונים אמורים להיות חשובים לי יותר המהירות? הזיכרון? וכו'.. יש הצעות אחרות עד 700ש"ח? (גם ATI זה סבבה)

לגבי מארז+ספק האם ספק 500W יוכל להספיק לכרטיס מהסוג הזה או שמה צריך יותר חזק? ואם כן אשמח להמלצה של מארז+ספק.

המארז שאני בחרתי הוא ללא ספק של חברת ENERMAX מדגם STARAY ב320 ₪ - מה אתם אומרים?

אשמח לתשובתכם .

תודה חן

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

-מהיכן אתה מתכוון לרכוש את המחשב?

-לוח האם יחסית יקר (היות וכולל תמיכה בUSB3 ובSATA 6Gb/s). אם אתה רוצה עדיין תמיכה בUSB3 ניתן לקחת את הלוח P55-USB3 או P55M-UD2 שהוא ללא תמיכה בUSB3. שניהם של ג'יגבייט, זולים יותר בהתאם ומשתלמים יותר לרוב.

-ממליץ להחליף הארד-דיסק ל1TB של סמסונג מדגם F3. מהיר ומשתלם יותר מהדיסק הנ"ל.

-את הGTS450 ברוב החנויות כבר נתן למצוא במחיר של 630 שקלים, לכן 700 ש"ח די יקר.

-המלצה למארז זה תלוי בדרישות שלך (חיבורים קדמיים/גודל/שקט וכדומה). בכלליות, במחיר של סביב ה180 שקלים יש לך את RC66 של HEC, וב280 שקלים יש לך את אנטק 300 לדוגמא. מבחינת ספק, אמליץ על סיסוניק 500W למערכת כזאת, אולם אם לא מתוכנן שדרוג עתידי גם גרסת ה400W תספיק.

-כדי שנוכל להתאים לך מפרט ונוכל לתת חוות דעת כמה שיותר מדוייקות, ענה על 12 השאלות שבלינק הבא בנוסף לשאלה ששאלתי אותך בהתחלה-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם
  • מחבר

ראשית כל תודה רבה על המענה המהיר..

לגביי החנות אני קונה רכיבים מיבואן סיטונאי.

לגביי הלוח אם שתי שאלות:

1. אחרי התייעצות עם חבר הבנתי שכדאי לקחת לוח שתואם SATA3 וUSB3 האם ההבדל בין SATA2 לSATA3 משמעותי? לגבי USB אני מניח כי ניתן להתפשר עם USB2

2. גם הP55-USB3 והP55M-UD2 שהצעת לי אין בהם SATA3 וזה מחזיר אותי לשאלה הקודמת.. האם שווה להוסיף עוד קצת לטובת הפיצ'ר הזה?

לגבי הH.D של סמסונג מדגם F3 למה הוא יותר משתלם? הריי הוא SATA2 ומה שאני הצעתי הוא SATA3 גם לגבי הזיכרון מטמון אני הצעתי 64 והF3 הוא 32.

אוליי אני פשוט מפספס משהו, אשמח אם תסביר לי.

לגבי הGTS450 ב700 שקלים, תודה על העדכון במחיר. אגב הוא באמת כדאי? או שאתה מציע משהו אחר?

לגבי המארזים אני מאוד התרשמתי מהמארזים של אנטק וככל הנראה אבחר את האנטק 300 שהצעת (אגב, היכן אני משיג אחד ב280?)

לגבי הספק - האם ספק 400W באמת יתאים למפרט כזה שהצעתי ונוסיף שאני לוקח את הכרטיס מסך הזה - למיטב הבנתי כרטיס כזה דורש בעצמו 450W ..

שוב אולי אני מפספס גם כאן משהו, מה אתה אומר?

תודה רבה, וחג שמח.

חן

פורסם

שים לב להערה באדום למטה כאן:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3439#sp

כעיקרון, מעבדים על תושבת 1156 לא מסוגלים לקבל גם PCIe x16 וגם STATA3 או USB3. אם תחבר התקן כזה לוח האם יהפוך את ה- PCI x16 של כרטיס המסך ל- PCIe x8 (אם אני לא טועה אפשר גם להגדיר אותו שיקצה להתקנים רוחב פס של USB2/SATA2).

קח את זה בחשבון כשאתה מחליט אם לקחת לוח אם תומך...

פורסם
כעיקרון, מעבדים על תושבת 1156 לא מסוגלים לקבל גם PCIe x16 וגם STATA3 או USB3. אם תחבר התקן כזה לוח האם יהפוך את ה- PCI x16 של כרטיס המסך ל- PCIe x8 (אם אני לא טועה אפשר גם להגדיר אותו שיקצה להתקנים רוחב פס של USB2/SATA2).

קח את זה בחשבון כשאתה מחליט אם לקחת לוח אם תומך...

אמממ..מעניין (משום מה מוזכר טורבו-מוד), צריך לברר את זה.

1. אחרי התייעצות עם חבר הבנתי שכדאי לקחת לוח שתואם SATA3 וUSB3 האם ההבדל בין SATA2 לSATA3 משמעותי? לגבי USB אני מניח כי ניתן להתפשר עם USB2

2. גם הP55-USB3 והP55M-UD2 שהצעת לי אין בהם SATA3 וזה מחזיר אותי לשאלה הקודמת.. האם שווה להוסיף עוד קצת לטובת הפיצ'ר הזה?

1. חיבור USB3 כנראה וכן ישמש אותך בעתיד. יש הבדלים במהירות בין SATA2 לSATA3 אבל זה לא משנה כי SATA2 ממילא לא מהווה מגבלה כיום

2. כן, בכוונה הצעתי לך אותם- אין צורך להשקיע בו. אתה כנראה ולא תשתמש בו בכלל.

לגבי הH.D של סמסונג מדגם F3 למה הוא יותר משתלם? הריי הוא SATA2 ומה שאני הצעתי הוא SATA3 גם לגבי הזיכרון מטמון אני הצעתי 64 והF3 הוא 32.

אוליי אני פשוט מפספס משהו, אשמח אם תסביר לי.

הSATA3 לא יתרום לביצועים של הארד-דיסק הזה, משום שגם SATA2 לא מגביל שום הארד-דיסק כיום כי מהירות העברה שלו היא 3Gb/s. הארד-דיסק קורא/כותב במהירות של סביב ה100 מגה לשניה, לכן המגבלה היא מהצד שלו ולא מהצד של החיבור (למען האמת, אפילו חיבור IDE ישן לא יגביל. החליפו אותו בעיקר כי הוא עבה ומפריע לזרימת האויר במארז). בנוגע לזכרון מטמון זה רק קריטריון אחד שמשפיע על מהירות כונן הקשיח, יש עוד קריטריונים כגון טכנולוגיה, מהירות סיבוב, מספר דיסקים פנימיים ועוד.

לגבי המארזים אני מאוד התרשמתי מהמארזים של אנטק וככל הנראה אבחר את האנטק 300 שהצעת (אגב, היכן אני משיג אחד ב280?)

יש לך לדוגמא בSkyPC ובZigzag. ברוב החנויות עולה 300 שקלים ומטה.

לגבי הספק - האם ספק 400W באמת יתאים למפרט כזה שהצעתי ונוסיף שאני לוקח את הכרטיס מסך הזה - למיטב הבנתי כרטיס כזה דורש בעצמו 450W ..

שוב אולי אני מפספס גם כאן משהו, מה אתה אומר?

הדרישות של הכרטיס הזה תקפות בהנחה שיש לך מערכת כבדה יותר וספק ג'נרי/חצי-ג'נרי, שזה לא מה שיש לך.

כרטיס איכותי של 400W כן יחזיק בלי בעיה מערכת כזו, אם כי לא בטוח בנוגע לספק שלך (תלוי בדגם ובגיל שלו).

פורסם

אמממ..מעניין (משום מה מוזכר טורבו-מוד), צריך לברר את זה.

יש סקירה על הנושא ב- toms hardware:

http://www.tomshardware.com/reviews/usb-3.0-sata-6gb,2583.html

בעמוד השני הם מפרטים איפה צוואר הבקבקוק ומה הפתרונות הקיימים בשוק

פורסם
  • מחבר

אהלן,

תודה רבה לשניכם על התשובות.

קראתי את המאמר והפנמתי - אני אלך ככל הנראה על הP55-USB3 ..

לגבי הכרטיס מסך אני עדיין לא סגור על עצמי.

מה אתם אומרים על מה שהצעתי ?

בדקתי על כרטיס מסך של Nvidia מדגם GV-N450-1GI 128bit;1GB;DDR5;GTS450;HDMI
לגבי הGTS450 ב700 שקלים, תודה על העדכון במחיר. אגב הוא באמת כדאי? או שאתה מציע משהו אחר?

תודה מראש,

חן

פורסם

אמנם לא שאלת לגבי זה:

צורב של SONY מדגם AD-7\5240S SATA;DVD-RW;x24

אבל,לפי מיטב ידיעתי,Sony זה Sony-Nec היום,וה-Necים הם לא ממש אמינים,ולכן הייתי הולך על צורב של LG.(זה מניסיון שלי עם שני צורבי Nec,שהחזירו את נשמתם לבורא,ושלושה צורבי LG שעובדים כבר כמה שנים)

פורסם
אבל,לפי מיטב ידיעתי,Sony זה Sony-Nec היום,וה-Necים הם לא ממש אמינים,ולכן הייתי הולך על צורב של LG.(זה מניסיון שלי עם שני צורבי Nec,שהחזירו את נשמתם לבורא,ושלושה צורבי LG שעובדים כבר כמה שנים)

אם אני לא טועה בדגמים הקודמים היו את כל הבעיות הללו. כך או כך מצטרף להמלצה של צורבי LG, נחשבים למעולים.

לגבי הכרטיס מסך אני עדיין לא סגור על עצמי.

מה אתם אומרים על מה שהצעתי ?

יש לך 2 ברירות:

1) ללכת על הGTS450 במחיר של 700 שקלים. ב100-150 שקלים יותר ניתן להשיג את הHD5770, אבל גם הוא לא הכי משתלם היות וGTS450 נושק לביצועיו.

2) ללכת על כרטיס כגון GTX460 768MB שעולה סביב ה950 שקלים וחזק יותר משני הכרטיס הנ"ל כמובן, משתלם גם כן. מומלץ לקחת אם יש לך רזולוציה גבוהה מ1050*1680. כמובן יש צורך בספק הסיסוניק 500W על מנת שיחזיק את הכרטיס כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים