עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייד בתקציב של 2000-3000

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד חדש לצורך לימודים באוניברסיטה. באופן כללי אין צורך בהרצת אפליקציות כבדות או משחקים. רוב הזמן העבודה תיעשה בכתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים באיכות הבסיסית ביותר. התקציב הוא בין 2000 ל - 3000 כאשר אני מקווה שהמחשב לא יהיה כבד מידי, אולם אינני מעוניין בנוטבוקים למיניהם מאחר והם נראים לי קטנים מידי. ישנה עדיפות רבה למערכת הפעלה הנכללת במפרט.

אני בור מוחלט בנושא, מעולם לא היה לי מחשב נייד ולכן אני נעזר בכם.

בתודה מראש.

פורמט רשמי:

מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באיכות פשוטה

* גודל המסך? יש עדיפות למסך גדול בצורה מספקת (15.6 ? ) על מנת שלא לאמץ את העיניים, כאשר אם יש בכך העלאה משמעותית במשקל ניתן לקחת גם מסך קטן יותר

* משקל רצוי? אין לי כל כך אומדן להעריך את בעייתיות המשקלים אבל אני מניח שלא יותר מ - 2.7-3 קילו

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כנראה שלא, אין לי כל כך מושג בזה

* בלוטות?

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB

* צורב DVD? כן

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשוב שזו תהיה חברה אמינה

סליחה אם אין בתשובות אלו כדי לעזור יותר בבחירת המחשב.

שוב תודה, וחג שמח לכולם.

נ.ב - מה חוות דעתכם על המחשבים הבאים: HP 620 WK344EA,

R560-L.ARPWE T4300 2.1GHz R560-LRPB של LG

‎Fujitsu Amilo LI3710-3

Acer Aspire 5734Z-454G‎

או לחילופין, ‏HP Compaq Presario‎ - ‏Compaq CQ62-200SJ‎

את כל הנ"ל ראיתי באתר של KSP.

פורסם

האם בכוונתך לקחת איתך את המחשב ללימודים? אם כן, אני מאד ממליצה לבחור במחשב קטן יותר. התקציב לא מאפשר יותר מידי גמישות בתחום הגודל, בהנחה שנמנעים מנטבוקים, אולם אפשר למצוא כמה אופציות ב-14.1" או 13.3".

ב-15.6" תוכל למצוא מתחת ל-3000 ש"ח את ה-Fujitso AH530. את האיכות לא יצא לי להעריך בעצמי אבל התמורה למחיר ברמת המפרט טובה והמסך מאט. מכיוון שההבדלים בין הדגמים ברמת המחיר הזו בדר"כ לא עצומים, אני נוטה לתת משקל יחסי גדול יותר למפרט בניידים של 3000 ש"ח ומטה.

אופציה אחרת היא לחפש משהו כמו ה-Lenovo SL510. אמנם מדובר במחשב מהדור הקודם אבל בחירה בדגם ישן קצת יותר מאפשרת לקבל משהו עם איכות בניה מעבר לממוצע בתקציב מוגבל.

פורסם
  • מחבר

ראשית, אני מודה לך על התגובה.

לגבי הדגמים שרשמתי בתגובה הראשונה, יש לך איזושהי העדפה של האחד על האחר או התרשמות כללית מכל אחד מהם ? איזה פרמטרים להחלטה חשובים יותר בבואי לבחור ביניהם ?

פורסם

ב-15.6" תוכל למצוא מתחת ל-3000 ש"ח את ה-Fujitso AH530. את האיכות לא יצא לי להעריך בעצמי אבל התמורה למחיר ברמת המפרט טובה והמסך מאט. מכיוון שההבדלים בין הדגמים ברמת המחיר הזו בדר"כ לא עצומים, אני נוטה לתת משקל יחסי גדול יותר למפרט בניידים של 3000 ש"ח ומטה.

אני בעליו של נייד שכזה ומרוצה מאוד מאיכות הבניה שלו והמפרט המכובד,רק הסוללה שלו אינה כה חזקה אך זה לא קריטי עבורי.

תיקון קל תמר,

סדרת ה-AH בעלת מסך מבריק,סדרת ה-A בעלת מסך מט.

פורסם
  • מחבר

האם מישהו יוכל לתת לי איזושהי הערכה לגבי טיב המחשבים שהצגתי בתגובה הראשונה ? מישהו יוכל לדרג לי אותם לפי איכותם ותועלת עלות-ביצועים ?

מה לגבי המחשבים של LENOVO : Lenovo IdeaPad G550 NTD8EIV , או אולי זה: Lenovo ThinkPad SL510 NSLBTIV ?

האם מחשב הפוטג'יסו המומלץ לאחרונה בפורום עולה על כל המחשבים שהצגתי עד כה ? ( האם זיכרון 4 גיגה אינו חשוב יותר ממעבד חזק המרוקן את הסוללה מהר יותר ? )

ושאלה כללית: מחשבים ניידים בטווח המחירים שבין 2500 ל- 3000 מה יהיה בדרך כלל זמן השימוש בהם עד להתרוקנות הסוללה ?

המחשב המיועד הוא לצורך לימודים באוניברסיטה אך בעבור מפרט משתלם אני מניח שאוכל להתפשר על זמן השימוש בסוללה.

מקווה שתוכלו לעזור לי לבצע את הבחירה המשתלמת ביותר, שוב תודה וחג שמח.

פורסם

ה-SL510 בעל איכות בניה סבירה + כשל הפוג'יטסו.

הפוג'יטסו עולה עליו מבחינת המפרט.

פורסם

אני בעליו של נייד שכזה ומרוצה מאוד מאיכות הבניה שלו והמפרט המכובד,רק הסוללה שלו אינה כה חזקה אך זה לא קריטי עבורי.

תיקון קל תמר,

סדרת ה-AH בעלת מסך מבריק,סדרת ה-A בעלת מסך מט.

גם לסדרת ה-AH יש מסכים מט

אם התקציב גמיש לכוון ה-3500, עדיף לקנות לנובו מסדרת ה-edge עם 3 שנים אחריות בכ-3800 שח כמו המפרט הבא:

http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=0301-DGG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

מבחינת איכות הבניה, הפוג'יטסו איכותי, אבל הלנובו הזה עולה עליו בדרגה.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי שתהיה מערכת הפעלה על הנייד. האם כדאי לקנות Fujitsu Lifebook AH530-3 הכולל מערכת הפעלה ולהוסיף לו 2 ג'יגה זיכרון ? מה ההבדלים מבחינת המפרט בינו לבין גירסה 4 ? האם ישנו שוני מבחינת איכות הבנייה ?

שאלה נוספת: אם אבחר בגירסה 4 כמה יעלה לי לקנות מערכת הפעלה WIN7 ביחד עם המחשב (סדר גודל , אין צורך בערך מדויק) ?

עניין אחר:

מה יותר חשוב לצרכן בעל דרישות יחסית בסיסיות: זיכרון 4 גיגה DDR 2 אבל הארד דיסק 5400 , או זיכרון 2גיגה DDR3 עם הארד דיסק 7200 ?

מה בנוגע ל HP620 : מתוקף העובדה שהוא משלב זיכרון DDR3 עם הארד דיסק 7200, האם הוא מומלץ ?

פורסם

גם לסדרת ה-AH יש מסכים מט

לא ראיתי נייד אחד (AH530\550) שהם בעלי מסך מט.

סדרת A היא בעלת מסך Anti glare.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי שתהיה מערכת הפעלה על הנייד. האם כדאי לקנות Fujitsu Lifebook AH530-3 הכולל מערכת הפעלה ולהוסיף לו 2 ג'יגה זיכרון ? מה ההבדלים מבחינת המפרט בינו לבין גירסה 4 ? האם ישנו שוני מבחינת איכות הבנייה ?

שאלה נוספת: אם אבחר בגירסה 4 כמה יעלה לי לקנות מערכת הפעלה WIN7 ביחד עם המחשב (סדר גודל , אין צורך בערך מדויק) ?

עניין אחר:

מה יותר חשוב לצרכן בעל דרישות יחסית בסיסיות: זיכרון 4 גיגה DDR 2 אבל הארד דיסק 5400 , או זיכרון 2גיגה DDR3 עם הארד דיסק 7200 ?

מה בנוגע ל HP620 : מתוקף העובדה שהוא משלב זיכרון DDR3 עם הארד דיסק 7200, האם הוא מומלץ ?

אסכם את השאלה שלי:

HP 620 WK344EA,

‏HP Compaq Presario‎ - ‏Compaq CQ62-200SJ‎

‎Fujitsu Amilo LI3710-3

Acer Aspire 5734Z-454G‎

Lenovo ThinkPad SL510 NSLBTIV

מבין כל המחשבים הללו, אשר מחירם בין 2700- 2800 בערך, מהו המחשב המומלץ ביותר ?

האם כדאי לקנות את AH530-4 של פוטגיסו ולהוסיף לו מערכת הפעלה ? אם כן, כמה כסף אני אמור להוסיף בשביל המערכת הפעלה ?

בתודה מראש

פורסם
  • מחבר

אסכם את השאלה שלי:

HP 620 WK344EA,

‏HP Compaq Presario‎ - ‏Compaq CQ62-200SJ‎

(מה מבין שני מחשבי ה HP עדיף ?)

‎Fujitsu Amilo LI3710-3

Acer Aspire 5734Z-454G‎

Lenovo ThinkPad SL510 NSLBTIV

Lenovo IdeaPad G550 NTD8EIV

(מה מבין שני מחשבי הלנובו עדיף ?)

מבין כל המחשבים הללו, אשר מחירם בין 2700- 2800 בערך, מהו המחשב המומלץ ביותר ?

האם כדאי לקנות את AH530-4 של פוטגיסו ולהוסיף לו מערכת הפעלה ? אם כן, כמה כסף אני אמור להוסיף בשביל המערכת הפעלה ?

בתודה מראש

פורסם
  • מחבר

מישהו יוכל לענות על השאלות שכתבתי ?

העניין חשוב לי מאוד וארצה לקנות את המחשב ביומיים הקרובים.

מקווה לתשובה.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ. מישהו יכול לעזור ?

פורסם

תקשיב לרוב מה שלקחת פה יש מעבד TXXXX ישן יחסית, קח כאלה עם לפחות core i3..

אני ממש חושב על ה-AH530 (שיוצא 2750 בערך או אפילו פחות), אני שם מערכת הפעלה שלי אבל אם אתה רוצה לקנות זה יהיה 300-400 שקל אני חושב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים