עבור לתוכן

מחפשת נייד חזק עם כרטיס מסך ל Maya, בכ 1000$ בארה"ב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוונת לקנות בפעם הראשונה מחשב נייד, ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

אני מחפשת מחשב חזק, לתיכנות, עיבודים סטטיסטים כבדים ועיבוד תמונה, ורצוי שיוכל לתמוך באופן מינימאלי בתוכנות תלת כמו Maya (שימוש מזדמן ולא מקצועי).

חשוב לי שהמסך יהיה נוח לקריאה ממושכת, לא חובה מסך גדול, כי לעבודה גרפית, תלת ועיבוד תמונה מתכוונת לחבר אותו למסך חיצוני.

מבחינת הניידות, רצוי שיהיה נוח לצאת איתו מדי פעם, אבל לא מתכוונת לקחת אותו איתי כל הזמן.

עברתי על סקירות ומפרטים והגעתי לדגמים הבאים, כולם I7, כרטיסי מסך 1GB, רזולוצית מסך 1366x768, מחיר כ 900-1000$ בארה"ב.

האחריות על כולם בארה"ב היא לשנה אחת, לחלקם יש אפשרות להאריך את האחריות. לא ברור לי למה מתוכם (אם בכלל) אוכל לקבל אחריות בארץ.

מה עדיף מבין הדגמים הבאים ?

Toshiba Satellite A665, 4GB DDR3, 500GB 5400, 2.63kg, GF 330M, 16" LED backlight & TruBrite technology, 949$

Acer Aspire 5745G, 4GB DDR3, 500GB 5400, 2.59kg, GF 330M, 15.6" LED backlight & Acer CineCrystal Technology, 899$

Lenovo IdeaPad Y560, 4GB DDR3, 500GB 5400rpm, 2.69kg, Radeon HD5730, "15.6"" LED backlight, 899$

Asus N82JQ-X1/A1, 4GB DDR3, 320GB 7200rpm, 2.29kg, GF 335M, 14" LED backlight, 999$

HP Pavilion dv6, 6GB DDR3, 500GB 7200rpm, 2.5kg, Radeon HD5650, 15.6", 999$

יש שני דגמים עם מעבד I5 שמתלבטת גם לגביהם

HP Envy 14, ראיתי שקיבל הרבה ביקורות טובות ויש לו גרסאות עם רזולוציה של 1600x900

ו Acer Travelmate 5740G-434G64Mn כי הוא קיבל ביקורות טובות, המסך שלו לא מבריק, והוא יחסית קל 2.1kg.

כמה שאלות -

1. האם מסך מבריק יפריע לקריאה ממושכת ?

2. האם מדבקות anti glare למסכים מבריקים שוות משהו ?

3. באיזה ישומים יבוא לידי ביטוי ההבדל שבין מעבד I5 ל I7 ? והאם ההבדל בביצועים מצדיק את ההבדל במחיר ?

4. האם יש הבדל משמעותי בביצועים, התחממות, והזמן שהבטריה מחזיקה, בין דיסקים 5400/7200rpm ?

5. כנראה שאוכל לקנות windows במחיר יחסית נמוך. האם אפשר לקנות מחשב ללא מערכת הפעלה ?

האם יש דגמים אחרים שכדאי לבדוק ?

תודה רבה וחג שמח,

עדי

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תוכלו לעזור לי :please:

פורסם

היי

לי יש כזה HP Pavilion dv6, 6GB DDR3, 500GB 7200rpm, 2.5kg, Radeon HD5650, 15.6", 999$

מחשב חזק מאוד.

פורסם

שלום Adis. אנא קראי את חוקי הפורום. יש להוסיף תקציב לכותרת. כמו כן, הקפצה מותרת רק לאחר 24 שעות.

לאינפורמציה בנוגע לאחריות בינלאומית על מחשבים שנקנים בארה"ב פני לסטיקי בנושא יבוא עצמי.

לא ציינת את המפרט המלא של הדגמים שאת שוקלת וספציפית את כרטיס המסך (העובדה שלכרטיסי מסך שונים זכרון של 1GB לא ממש מעידה על יחס הביצועים שלהם). עם זאת, נשמע שהצורך שלך בכרטיס מסך חזק הינו מלכתחילה לא מרכזי.

לא הבנתי האם את שואפת לרזולוציה גבוהה? האם את מעדיפה 14.1" או 15.6"? להבנתי הוא לא ינוייד יותר מידי אך מצד שני אם אין כוונה לבחור ברזולוציה גבוהה ואין צורך בכרטיס מסך חזק במיוחד יתכן ששווה לשקול דווקא 14.1" על מנת לשמר ניידות סבירה.

1. האם מסך מבריק יפריע לקריאה ממושכת ?

לי מאד, לאחרים בכלל לא. זה תלוי רק בך.

2. האם מדבקות anti glare למסכים מבריקים שוות משהו ?

לדעתי, לא הרבה.

3. באיזה ישומים יבוא לידי ביטוי ההבדל שבין מעבד I5 ל I7 ? והאם ההבדל בביצועים מצדיק את ההבדל במחיר ?

Core I5 ו-Core I7 הם שמות מותג של סדרות שלמות של מעבדים. ההבדלים ביניהם תלויים בדגמים הספציפיים שאת משווה ולא בהכרח כל מעבד I7 יהיה חזק מכל מעבד I5. בעקרון, סדרת ה-I7 מציעה מספר דברים שלא קיימים בסדרת I5 כגון מעבדי Quad Core ו-3mb של זכרון L3 במקום 2. מעבר לכך, יש להסתכל על הדגמים הספציפיים בהם מדובר על מנת לשקול את הכדאיות וההבדל בביצועים לעומת המחיר. לינקים לבנצ'מארקים של ניידים ניתן למצוא בסטיקי על רכיבי חומרה.

4. האם יש הבדל משמעותי בביצועים, התחממות, והזמן שהבטריה מחזיקה, בין דיסקים 5400/7200rpm ?

כן, יכול להיות הבדל בחיי הסוללה ובהתחממות. להתרשמותי כיום בדר"כ מדובר בהבדל די קטן שנמדד בדקות ולא בשעות.

5. כנראה שאוכל לקנות windows במחיר יחסית נמוך. האם אפשר לקנות מחשב ללא מערכת הפעלה ?

לפעמים כן ולפעמים לא.

פורסם
  • מחבר

היי

לי יש כזה HP Pavilion dv6, 6GB DDR3, 500GB 7200rpm, 2.5kg, Radeon HD5650, 15.6", 999$

מחשב חזק מאוד.

תודה על התגובה.

איך המחשב מבחינת התחממות ? זמן בטריה ?

האם נוח לדעתך נוח לקרוא מהמסך במשך פרק זמן ארוך ?

פורסם

זמן בטרייה כ 3.5 עד 4 שעות עבודה, קניתי את הקירור של זלמן ב290 ש"ח , ממש קירור מעולה, המחשב לא מיתחמם איתו, גם ללא הקירור הוא לא חם במיוחד, אני מריץ בו מישחקים כבדים מאוד ולא יוצא אויר חם מאוד, עוד לא בדקתי איתו תוכנות גרפיות , אבל אני מאמין שעם כרטיס מסך בזיכרון שעד 2.5 גיגה ראם במאמץ הוא יריץ טוב אפילו MAYA , אני ינסה להתקין MAYA וליבדוק , מאוד נוח לקרוא מהנייד, אני כיונתי את הפונטים על 135 DPI , כך אני רואה מעולה .

רוני

פורסם
  • מחבר

זמן בטרייה כ 3.5 עד 4 שעות עבודה, קניתי את הקירור של זלמן ב290 ש"ח , ממש קירור מעולה, המחשב לא מיתחמם איתו, גם ללא הקירור הוא לא חם במיוחד, אני מריץ בו מישחקים כבדים מאוד ולא יוצא אויר חם מאוד, עוד לא בדקתי איתו תוכנות גרפיות , אבל אני מאמין שעם כרטיס מסך בזיכרון שעד 2.5 גיגה ראם במאמץ הוא יריץ טוב אפילו MAYA , אני ינסה להתקין MAYA וליבדוק , מאוד נוח לקרוא מהנייד, אני כיונתי את הפונטים על 135 DPI , כך אני רואה מעולה .

רוני

תודה רבה !

אני נוטה לקנות את המחשב הזה, ואשמח אם תעדכן אותי אם תתקין בימים הקרובים מאיה. היה לי נסיון רע לפני כמה שנים עם כרטיס מסך של ATI ומאיה ואני מקווה מאד שהתוכנה תסתדר עם כרטסי המסך במחשב הזה.

גם לך יש את ה I7 ?

כשמזמינים דרך האתר של hp אפשר לבחור בין מקלדת רגילה, למקלדת Backlit בתוספת של 25$. איזו מקלדת יש לך ? אתה יודע האם זה משמעותי ?[br]פורסם בתאריך: 29.09.2010 בשעה 12:19:43

rony1880, תודה רבה על התשובות. אני עובדת הרבה שנים עם מחשב נייח, ואמנם הרכבתי בו כל חלק, אבל עברו כמה שנים מאז שקניתי מחשב ולא מכירה את הרכיבים החדשים. ולא עבדתי בעבר עם נייד אז לא בטוחה על מה חשוב לשים דגש שם. הדגמים שבחרתי היו מתוך קריאת מפרטים ו reviews, ואשמח לדעת האם לצרכים שלי עדיף שאשנה את הקריטריונים שלפיהם חיפשתי, או שאסתכל על דגמים אחרים.

שלום Adis. אנא קראי את חוקי הפורום. יש להוסיף תקציב לכותרת. כמו כן, הקפצה מותרת רק לאחר 24 שעות.

תודה, מתנצלת, הוספתי את התקציב לכותרת.

לאינפורמציה בנוגע לאחריות בינלאומית על מחשבים שנקנים בארה"ב פני לסטיקי בנושא יבוא עצמי.

קראתי את הסטיקי לפני כמה ימים, תודה, הוא חסך לי חיפושים של מספרי טלפון ולינקים.

ניסיתי השבוע להתקשר לכמה מהחברות בארץ לברר על אחריות לדגמים הספציפים אבל כולם בחופש עד אחרי החג.

לא ציינת את המפרט המלא של הדגמים שאת שוקלת וספציפית את כרטיס המסך (העובדה שלכרטיסי מסך שונים זכרון של 1GB לא ממש מעידה על יחס הביצועים שלהם). עם זאת, נשמע שהצורך שלך בכרטיס מסך חזק הינו מלכתחילה לא מרכזי.

פרטתי ליד כל אחד מהדגמים את הכרטיס מסך הספציפי, המעבד, הזכרון וכו'

התמקדתי בחיפוש בכרטיסי מסך שמדורגים class 2 באתר http://www.notebookcheck.net

חשוב לי כרטיס מסך כדי שאוכל להריץ תוכנות תלת מימד כמו מאיה, למדל ולעשות אנימציה. אני לא מתכוונת להשקיע בכרטיס מקצועי FireGL, Quadro וכו' כי לא מדובר על שימוש מקצועי, אלא רק כתחביב.

לא הבנתי האם את שואפת לרזולוציה גבוהה? האם את מעדיפה 14.1" או 15.6"? להבנתי הוא לא ינוייד יותר מידי אך מצד שני אם אין כוונה לבחור ברזולוציה גבוהה ואין צורך בכרטיס מסך חזק במיוחד יתכן ששווה לשקול דווקא 14.1" על מנת לשמר ניידות סבירה.

תודה, אני לא יודעת לענות על השאלות האלו, כמעט ולא עבדתי עד היום עם נייד.

יש לי מסך 22" שעובדת איתו ברזולוציה של 1680x1050 ומאד מרוצה ממנו (דל 2209WA). ועד לפני כחצי שנה עוד עבדתי עם מסך CRT 17" ברזולוציה יותר נמוכה (נדמה לי 1280X1024). לעבודות של עיבוד תמונה, גרפיקה, ואנימציה אני מתכוונת לחבר את הנייד למסך 22".

חשוב לי שהמסך של הנייד יהיה נוח לעבודות תיכנות וקריאת מאמרים ממושכת, ושאוכל לשבת איתו על הספה (בלי שולחן), ובאוניברסיטה.

ניסיתי לעבוד כמה שעות עם LG T380 מסך 13.3" 1366X768, זה היה לי קצת קטן אבל בסה"כ סביר. ומצד שני 17" והמשקל שלהם נראה לי כבר כמעט כמו לקנות מחשב נייח. לכן התמקדתי בטווח של 14"-15.6".

לי מאד, לאחרים בכלל לא. זה תלוי רק בך.

נראה לי שמעדיפה מט, ההשתקפויות והחלון מאחור הפריעו לי כשניסיתי לעבוד עם ה LG T380, ועיקר השימוש במחשב יהיה לקריאה ממושכת.

אבל לא מצאתי מחשבים עם מסך מט וכרטיס מסך טוב בסדר גודל של 1000$. ראיתי שללנובו יש את ה T510 4313 עם כרטיס מסך חלק יותר NVIDIA NVS 3100m אבל ב 1069$ הוא מגיע רק עם 2GB זכרון, דיסק 320GB 5400rpm.

האם יש מחשבים נוספים עם מסך מט שיכולים להיות רלוונטים ?

Core I5 ו-Core I7 הם שמות מותג של סדרות שלמות של מעבדים. ההבדלים ביניהם תלויים בדגמים הספציפיים שאת משווה ולא בהכרח כל מעבד I7 יהיה חזק מכל מעבד I5. בעקרון, סדרת ה-I7 מציעה מספר דברים שלא קיימים בסדרת I5 כגון מעבדי Quad Core ו-3mb של זכרון L3 במקום 2. מעבר לכך, יש להסתכל על הדגמים הספציפיים בהם מדובר על מנת לשקול את הכדאיות וההבדל בביצועים לעומת המחיר. לינקים לבנצ'מארקים של ניידים ניתן למצוא בסטיקי על רכיבי חומרה.

הסתכלתי על ההבדלים בביצועי המעבדים לפי www.cpubenchmark.net

אני לא יודעת להעריך עד כמה ההבדלים במהירויות ומספר הליבות יבואו לידי ביטוי לשימושים שלי.

מעבר לשימוש רגיל של אינטרנט, אופיס וכו' השימוש היותר כבד שיש לי במחשב הוא בעיבוד כמה מאות מגה בעיקר במטלאב ובתוכנות סטטיסטיות. או עיבוד תמונה, וידאו ותלת מימד.

מפרט מלא של הדגמים שציינתי קודם -

TOSHIBA Satellite A665-S6065

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834114928

Acer Aspire AS5745G-6538

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834115789&cm_re=acer_aspire-_-34-115-789-_-Product

ל lenovo IdeaPad Y560 יש הרבה וריאציות, אפשר לעשות customization באתר של לנובו. המפרט הבסיסי הוא -

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834146777

ASUS N82JQ-X1

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220765

HP dv6. המפרט הבסיסי נמצא פה -

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/search_request.do?searchType=keyword&inkTonerSearchQuery=&pageName=searchresults&Printer_Search_Query=&Cartridge_Search_Query=&printerOrCartridgeSearch=&locationOfSearchQuery=&returnUrlQueryString=&searchQuery=dv6t

מתוך מה שקראתי המשקל הקטן של האסוס מושך אבל ראיתי שכתבו עליו שהוא מאד מתחמם והבטריה נגמרת מהר.

הלנובו Y560 יש כעת כמה מבצעים טובים ואפשר לקבל יחסית במחיר נמוך מפרט עם I7, 8GB, 500GB 7200rpm, אבל הוא יחסית יותר כבד, וראיתי שנכתב עליו שהוא לא איכותי, ומתחמם מאד.

טושיבה Satellite A665 קראתי על המחשב הזה פחות, ראיתי חוו"ד שהבטריה מחזיקה רק שעה. הוא יחסית כבד והדיסק שלו רק 5400rpm

Acer Aspire AS5745G-6538 - ראיתי כמה ביקורות טובות על ה Acer aspire אבל כמעט ולא מצאתי על הדגם הספציפי הזה.

HP dv6tse כרגע אני נוטה ללכת על הדגם הזה, קראתי עליו חוות דעת יחסית טובות, ויש עכשיו כמה מבצעים משתלמים כמו לשדרג מ 4GB ל 6GB ללא תשלום, ולשדרג את גודל הדיסק.

אני לא יודעת האם להתייחס לביקורות שמדברות על התחממות ובטריה, או שסביר שזה יקרה בכל הדגמים האלו בגלל המפרט הכבד.

אם ללכת למשל על המפרט של ה HP dv6tse באתר http://www.shopping.hp.com

איזה מעבד יתן את התמורה הטובה ביותר יחסית לעלות ? I7-720 ?

Intel® Core i5-450M Dual Core processor (2.40GHz, 3MB L3 Cache)with Turbo Boost up to 2.66 GHz

+100$ Intel® Core i5-520M Dual Core processor (2.40GHz, 3MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 2.93GHz

+150$ Intel® Core i5-540M Dual Core processor (2.53GHz, 3MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.06GHz

+200$ Intel® Core i7-720QM Quad Core processor (1.6GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 2.8 GHz

+300$ Intel® Core i7-740QM Quad Core processor (1.73GHz, 6MB L3 Cache) w/Turbo Boost up to 2.93 GHz

+600$ Intel® Core i7-840QM processor (1.86GHz, 8MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.2 GHz

לגבי זיכרון יש להם עכשיו מבצע והם משדרגים מ 4GB ל 6GB ללא תשלום נוסף. ואפשר לשדרג ל 8GB ב 100$. האם ההבדל שבין 6GB ל 8GB משמעותי, או שלא יהיה לו כמעט שימוש ?

בטריה מה כדאי ?

6 Cell Lithium Ion Battery (standard) - Up to 5 hours of battery life

+20$ High Capacity 6 Cell Lithium Ion Battery (standard) - provides 16% more capacity

+30$ 9 Cell Lithium Ion Battery (over-sized

+60$ (50% OFF!) One 6 Cell (standard) and One 9 Cell (over-sized) Lithium Ion Battery

כן, יכול להיות הבדל בחיי הסוללה ובהתחממות. להתרשמותי כיום בדר"כ מדובר בהבדל די קטן שנמדד בדקות ולא בשעות.

תודה, חשבתי שזה יותר עקרוני.

במפרט של ה dv6tse אפשר לקבל באותו המחיר דיסק 640GB 5400rpm או 500GB 7200rpm. האם ההבדל במהירות משמעותי ?

אני נוטה לבחור באפשרות השניה מכיוון שעובדת הרבה בעיבוד כמויות גודלות של נתונים מקבצים. ובכל מקרה יש לי דיסק חיצוני גדול.

ושאלה נוספת לגבי קירור

באתר של HP הם מציעים להוסיף ב 20.39$ כמה אפשרויות לקירור המחשב -

Targus Heat Defense Pad for Laptops (משטח ג'ל שסופג את החום)

http://www.shopping.hp.com/store/product/product_detail/NT413AA

Targus Notebook Chill Mat (משטח עם שני מאווריים)

http://www.shopping.hp.com/store/product/product_detail/RE236AA

האם חשוב לקנות משטח קירור למחשב ?

האם כדאי לקנות את אחת מהאופציות האלו או שיש פתרופונות קירור עדיפים ?

האם זה נוח לעבודה כשהמחשב מונח על הספה או עלי ולא על שולחן ?

המון תודות על העזרה !

וחג שמח

עדי

פורסם

היי

מאוד חשוב לקנות קירור טוב למחשב , תיקני בKSP את הזלמן הזה : ‏

‏Zalman ZM-NC2000 Aluminum USB Notebook Cooler' '

ממש נוח לעבוד איתו, המיקלדת שלי לא מלאה, אין מספרים בצד ימין.לי יש מעבד I 5 ,תבדקי טוב טוב עוד תגובות מאנשים לגביי קניית מחשב לגרפיקה מיתקדמת , כי אני בדקתי אותו רק עם פוטושופ +מישחקי FPS כבדים.

רוני

פורסם

אני במקרה מתעסק בתחום התלת-מימד, ומניסיון שלי מחשב נייד לא מיועד לעבודה כל-כך מאמצת כמו שהתוכנות האלו מושכות את גבול היכולת של המחשב.

לדעתי מחשב נייד רק אם את חייבת ניידות, ואם כבר נייד אז לפחות את הריננדור להשאיר למחשב נייח שבנוי למשימה.

לתוכנות תלת מימד אני ממליץ בחום על כרטיסי NV תומכי CUDA.

פורסם
  • מחבר

אני במקרה מתעסק בתחום התלת-מימד, ומניסיון שלי מחשב נייד לא מיועד לעבודה כל-כך מאמצת כמו שהתוכנות האלו מושכות את גבול היכולת של המחשב.

לדעתי מחשב נייד רק אם את חייבת ניידות, ואם כבר נייד אז לפחות את הריננדור להשאיר למחשב נייח שבנוי למשימה.

לתוכנות תלת מימד אני ממליץ בחום על כרטיסי NV תומכי CUDA.

תודה, חשובה לי הניידות כי די נמאס לי להעביר הלוך ושוב גרסאות של תוכנה ונתונים על disk on key ולסנכרן בין כל הגרסאות, ונייד יכול להיות נוח גם להרצאות באוניברסיטה.

למדתי מאיה לפני כמה שנים ומדי פעם כשיש לי זמן משחקת עם התוכנה הזאת. אני מעדיפה לקנות מחשב שמאיה תוכל לרוץ עליו ולהסתדר עם כרטיס המסך שלו, אם אי פעם אחזור לעסוק בתחום ברצינות אדאג למחשב נייח מתאים.

אתה יודע אולי עם איזה כרטיסי מסך של ניידים אפשר להריץ מאיה ? האם NVIDIA Quadro NVS 310 יספיק ? אם כן אולי אלך על ה Thinkpad ולא על מחשבים מסדרות שמתאימות יותר למשחקים.

מאוד חשוב לקנות קירור טוב למחשב , תיקני בKSP את הזלמן הזה : ‏

‏Zalman ZM-NC2000 Aluminum USB Notebook Cooler' '

ממש נוח לעבוד איתו, המיקלדת שלי לא מלאה, אין מספרים בצד ימין.לי יש מעבד I 5 ,תבדקי טוב טוב עוד תגובות מאנשים לגביי קניית מחשב לגרפיקה מיתקדמת , כי אני בדקתי אותו רק עם פוטושופ +מישחקי FPS כבדים.

רוני

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים