עבור לתוכן

בקשת מפרט למשחקים תקציב - תקציב עד 7000

Featured Replies

פורסם

רק המלצה קטנה - לך על ה460 - בגרסאת ה 1GB שלו.

כרטיס חזק שמספק את התמורה הטובה ביותר לכסף כיום, ובנוסף צורך מעט חשמל ועושה מעט מאד רעש (לי יש את הדגם 768MB של MSI והוא שקט לאללה)

• תגובות 93
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ :xyxthumbs:

אני חא ראש בקיר.. רציתי לדעת אם יש הגיון בלקחת מערכת i7 לכן שאלתי שטלות, אני אחשוב ואחליט על איזו מערכת ללכת בסופו של דבר תודה לכולם, אם יש משהו להוסיף, הוסיפו

אך עושה רושם שאתה מתעניין רק בi7, שאין הרבה הגיון בלקחת אותו עבור שימושיך ולבזבז אלפי שקלים אקסטרה.

פורסם

אני לא צריך 1.5T , הקשיח של סמסונג לא טוב?

זאת לא סוגייה של טוב\לא טוב,

מפני ששניהם איכותיים ועומדים בשורה הראשונה בקטיגוריה הזאת.

למעשה זה יותר עניין של שיקלול כולל של 7 פרמטרים עיקריים :

ביצועים ,משך זמן האחריות, אמינות, חום,רעש, מחיר, ומוניטין היבואן המקומי בארץ,

בחלק מהפרמטרים ה-F3 עדיף ובחלק אחר ה-BLACK עדיף,

אולם בשיקלול כולל ,ללא שום ספק ה- BLACK לטעמי זוכה ,

אם כי לא בפער ענק.

הכסף שלך ואתה תחליט…..

בכול מקרה אתה תהיה מבסוט משניהם.

פורסם

רק המלצה קטנה - לך על ה460 - בגרסאת ה 1GB שלו.

כרטיס חזק שמספק את התמורה הטובה ביותר לכסף כיום, ובנוסף צורך מעט חשמל ועושה מעט מאד רעש (לי יש את הדגם 768MB של MSI והוא שקט לאללה)

:xyxthumbs:

אם אתה גיימר שמשחקי 3D סטריאוסקופיים "מדברים אליו",כדאי שתישקול

ברצינות את ה-460 עקב התמיכה שלו בנושא.

פורסם

^קרא את חוקי הפורום, מותר להקפיץ אחרי 24 שעות (היות וזה לא הדיון שלך, היית יכול פשוט לערות את ההודעה האחרונה שלך).

בשביל תלת מימד, במסך בעל רזולוציה טבעית גבוהה, עדיף כבר לקחת SLI של GTS450 היות והפריימים צונחים במשחקים כבדים בתלת-מימד.

פורסם

^קרא את חוקי הפורום, מותר להקפיץ אחרי 24 שעות (היות וזה לא הדיון שלך, היית יכול פשוט לערות את ההודעה האחרונה שלך).

בשביל תלת מימד, במסך בעל רזולוציה טבעית גבוהה, עדיף כבר לקחת SLI של GTS450 היות והפריימים צונחים במשחקים כבדים בתלת-מימד.

למיטב הבנתי את חוקי הפורום ,מתן תגובה שלי לתגובה חדשה של חבר פורום אחר אינה בגדר של הקפצה,

במיוחד שזה אינו פוסט שלי ואין לי בו אינטרס אישי ושום עניין להקפיצו.

אם אני טועה,אני אודה לך אם תתקן אותי תבהיר את הסוגייה.

^ :xyxthumbs:

אך עושה רושם שאתה מתעניין רק בi7, שאין הרבה הגיון בלקחת אותו עבור שימושיך ולבזבז אלפי שקלים אקסטרה.

בעבר ,במיפרטים של 3000-3500 שקל (ללא מסך) נטתי להסכים בסופו של דבר עם המלצותייך

וגישתך המינימליסטית (קרי העדפה גורפת של AMD +ויתור על תמיכה בתקנים חדשים כדי לצמצם עלויות)

אולם הפעם לידידינו הנוכחי יש סכום כפול של 7000 שקל.

ה-500-600 שקל הפרש (לטובת רכישת מערכת מבוססת X58+I7 950\930 ) מהווים בסך

הכול כ- 7 אחוז מהסכום הכולל, שזה זניח למדי בהתחשב בעובדה שתמורת תוספת כסף

פעוטה באופן יחסי, הוא יקבל מערכת חזקה ב-30 אחוז שתאפשר לו מירווח נשימה עדיף

של שנה עד שנתיים לפני שהוא יאלץ לבצע את השידרוג הבא .

במילים אחרות הוא מקבל ערך מוסף גבוהה יותר בדמות FUTURE PROOF משופר.

לכן לדעתי אין כאן מקום לכול כך הרבה התלבטויות.

* נכון שגם את ה-I5 ניתן להמהיר ,אולם הפער הסופי בביצועים שבין

שני המעבדים (במצב שבו שניהם מומהרים) נישמר .

כמו כן אין לשכוח שקל יותר להמהיר את ה-I7 .

* יכלתי להביא כאן אין ספור בנצ'ים ששמחזקים את עמדתי ,אולם אז ללא ספק היית טוען שמדובר

במבחנים סינטתיים שאינם משקפים דבר (טיעון צודק כשלעצמו ,אולם הבעייה שהוא לא לוקח בחשבון

את צרכי המשחקים העתידיים ,שנעשים תובעניים יותר ויותר, ושיפור כמעט ודאי

של 30 אחוז ויותר אינו דבר שאפשר לזלזל בו).

* האפשרות הנוספת שהצעת בדמות ה-I7 870 היא אופצייה ראוייה בהחלט,

אולם מחירו הגבוהה יותר מעמיד את הכדאיות שלו בסימן שאלה.

לדעתי בתקציב של 7000 שקל האופצייה המשתלמת ביותר היא מערכת מבוססת X58+I7 950\930 ,

אולם כל זאת בתנאי שפותח הפוסט מוכן לכול הפחות לבצע OC בסיסי (שכאמור קל מאוד לבצעו ברמת הביוס),

אחרת באמת אין טעם ועדיפה האופצייה של I5 760+ P55 בזכות יכולת ה-TURBO BOOT

האוטומטית שלו ( שאני קורא לה OC" למפגרים").

*וכמובן לא הזכרנו כלל את היתרונות המובנים של מערכת X58

(כמו CROSS-FIRE \SLI , תמיכה משופרת וניצול תקנים חדשים של SATS ,USB

בצורה אופטימלית שאינה מתנגשת עם רכיבים אחרים במערכת ועוד ….)

מקווה שתיקח ברוח טובה את זה שאני חולק על דעתך …….

חג שמח

I REST MY CASE ;D

פורסם
למיטב הבנתי את חוקי הפורום ,מתן תגובה שלי לתגובה חדשה של חבר פורום אחר אינה בגדר של הקפצה,

במיוחד שזה אינו פוסט שלי ואין לי בו אינטרס אישי ושום עניין להקפיצו.

אם אני טועה,אני אודה לך אם תתקן אותי תבהיר את הסוגייה.

הקפצה זה כאשר שתי הודעות מופיעות אחת אחרי השניה, של אותו משתמש. בחוקי הפורום מצויין שזה של פותח הדיון כי בד"כ אין סיבה שמשתמש יקפיץ דיון שלא שלו.

בעבר ,במיפרטים של 3000-3500 שקל (ללא מסך) נטתי להסכים בסופו של דבר עם המלצותייך

וגישתך המינימליסטית (קרי העדפה גורפת של AMD +ויתור על תמיכה בתקנים חדשים כדי לצמצם עלויות)

אולם הפעם לידידינו הנוכחי יש סכום כפול של 7000 שקל.

ה-500-600 שקל הפרש (לטובת רכישת מערכת מבוססת X58+I7 950\930 ) מהווים בסך

הכול כ- 7 אחוז מהסכום הכולל, שזה זניח למדי בהתחשב בעובדה שתמורת תוספת כסף

פעוטה באופן יחסי, הוא יקבל מערכת חזקה ב-30 אחוז שתאפשר לו מירווח נשימה עדיף

של שנה עד שנתיים לפני שהוא יאלץ לבצע את השידרוג הבא .

במילים אחרות הוא מקבל ערך מוסף גבוהה יותר בדמות FUTURE PROOF משופר.

לכן לדעתי אין כאן מקום לכול כך הרבה התלבטויות.

ראשית, אני לא מוותר על התקנים חדשים/פיצ'רים על מנת לצמצם עלויות, כאשר יש משהו שכנראה ופותח הדיון יצטרך-אני שם לו את זה במפרט או כהערה.

שנית, 600-700 שקל הפרש הוא יכול לחסוך (שלא נדבר על זכרון שיקח 4GB שיחסוך עוד 200 שקלים, זה שהוא יחסוך מעל 1000 שקלים במידה ויקח את הi5-760), ואם נוסיף את כל הרכיבים שניתן לשנות (ולא לשנות בצורה קיצונית) כמו ספק הכח להוריד ל620W, קירור ליותר זול אם כי עדיין חזק יחסית כמו AC פריזר פרו, מארז לאנטק 300 שזה עוד חיסכון של 150 שקלים) אנחנו נגיע להפרש של מעל ל1500 שקלים, שאותם הוא יכול להשקיע במחשב בעוד מספר שנים, כאשר יתחיל להגביל, ובכך לקבל מערכת הרבה יותר חזקה, מודרנית ומשתלמת מאשר שיקח כבר עכשיו מערכת אוברקיל ויגמור עם זה- מנסיון זה הרבה פחות משתלם. לכן כן, יש כאן המון מקום להתלבטויות.

* נכון שגם את ה-I5 ניתן להמהיר ,אולם הפער הסופי בביצועים שבין

שני המעבדים (במצב שבו שניהם מומהרים) נישמר .

כמו כן אין לשכוח שקל יותר להמהיר את ה-I7 .

-לא משנה את העובדה שזה עדיין מייקר את המפרט במאות שקלים (כולל זיכרון ל4GB- יותר מ1200 שקלים).

-לא מוזכר פה שפותח הדיון בכלל מתכנן לבצע אוברקלוק, במידה והוא לא עושה אין מה לדבר פה בכלל.

-כמו שאמרתי מקודם, אומנם יש מעבדים שיותר קלים לOC ויש שיותר קשה לעשות להם אך עדיין זה גם תלוי במעבד הספציפי שהוא יפול עליו (ולוח-האם וזכרונות).

* יכלתי להביא כאן אין ספור בנצ'ים ששמחזקים את עמדתי ,אולם אז ללא ספק היית טוען שמדובר

במבחנים סינטתיים שאינם משקפים דבר (טיעון צודק כשלעצמו ,אולם הבעייה שהוא לא לוקח בחשבון

את צרכי המשחקים העתידיים ,שנעשים תובעניים יותר ויותר, ושיפור כמעט ודאי

של 30 אחוז ויותר אינו דבר שאפשר לזלזל בו).

אני כן לוקח בחשבון, לכן ממליץ על שדרוג עתידי שיוסיף הרבה יותר מ30 אחוז ביצועים, באותו הסכום, ללא שום אוברקלוק.

* האפשרות הנוספת שהצעת בדמות ה-I7 870 היא אופצייה ראוייה בהחלט,

אולם מחירו הגבוהה יותר מעמיד את הכדאיות שלו בסימן שאלה.

אך אינו מצריך לוח האם מבוסס X58 לכן חוסך 500 שקלים, ואין צורך בזכרון טריפל לכן ניתן לשים כ-4GB ולחסוך עוד 200-250., לכן הוא עדיף על פני כל מעבד מסדרה i7-9xx.

לדעתי בתקציב של 7000 שקל האופצייה המשתלמת ביותר היא מערכת מבוססת X58+I7 950\930 ,

אולם כל זאת בתנאי שפותח הפוסט מוכן לכול הפחות לבצע OC בסיסי (שכאמור קל מאוד לבצעו ברמת הביוס),

אחרת באמת אין טעם ועדיפה האופצייה של I5 760+ P55 בזכות יכולת ה-TURBO BOOT

האוטומטית שלו ( שאני קורא לה OC" למפגרים").

לדעתי את התקציב ניתן לחלק ולשמור את החלק השני למועד מאוחר יותר או לדברים אחרים שהוא רוצה לעשות עם הכסף.

אין צורך לרכוש מחשב כה יקר כי התקציב מאפשר.

*וכמובן לא הזכרנו כלל את היתרונות המובנים של מערכת X58

(כמו CROSS-FIRE \SLI , תמיכה משופרת וניצול תקנים חדשים של SATS ,USB

בצורה אופטימלית שאינה מתנגשת עם רכיבים אחרים במערכת ועוד ….)

עניין שולי, אלא אם כן הוא ישתמש כל היום בהתקנים הללו. הX58 אכן לוחות-אם מעולים, אך לרוב אינם שווים את תוספת ה500 שקלים הזאת.

I rest my case ;)

מקווה שתיקח ברוח טובה את זה שאני חולק על דעתך …….

כנ"ל, :xyxthumbs:

די מיצינו את העניין, שפותח הדיון יחליט מה שיחליט.

חג שמח.

פורסם
  • מחבר

במקום לכתוב מבחינה תארוטית אתם יכולים להציג מפרטים ולהוכיח את דברכם?

פורסם

במקום לכתוב מבחינה תארוטית אתם יכולים להציג מפרטים ולהוכיח את דברכם?

OC מעניין אותך?

פורסם
  • מחבר

OC מעניין אותך?

אולי בעתיד משהו קטן

פורסם

די מיצינו את העניין, שפותח הדיון יחליט מה שיחליט.

חג שמח.

JUST A MINUTE

שאלה פשוטה לי אלייך ואני מצפה לתשובה פשוטה .

כל שנתיים בממוצע ,אינטל משחררת לשוק ארכיטקטורת מעבדים חדשה.

באופן גס ניתן לומר שהשיפור בין דור מעבדים אחד לבין הקודם לו ,

עומד על 20-30 אחוז.

האם כבודו מסכים באופן כללי עם הנאמר ?

פורסם

כן.

פורסם

אינטל משחררת לשוק כל שנה סדרת מעבדים חדשה, זה החזון שלהם. Sandy Bridge ישוחרר ב2011 וIvy Bridge ב2012.

נכון להיום לכל בן אדם שמכוון לקנות i5 760 ומעבדים מסדרת הi7 אין שום אינטרס לחכות לSandy Bridge מכיוון שעד סוף השנה הבאה לא ישוחרר שום מעבד שיתחרה בהם אלא רק ינסו לבסס את שליטתם יותר בשוק הMainstream.

dan79,

הטענה שלך לגבי פער באוברקלוק מול 760 הוא די שטותי לצרכי גיימינג, הרי שאם תבצע OC ל920 (ללא HT) ל4.0 וכנ"ל לגבי i5 760 אתה תקבל את אותו הדבר (לא מדבר על מערכת ניהול הזיכרון של הx58 כרגע), לכן יהיה פער רק כאשר הHT יופעל, איזה משחק יודע לנצל את זה? אף אחד.

פורסם

אינטל משחררת לשוק כל שנה סדרת מעבדים חדשה, זה החזון שלהם. Sandy Bridge ישוחרר ב2011 וIvy Bridge ב2012.

נכון להיום לכל בן אדם שמכוון לקנות i5 760 ומעבדים מסדרת הi7 אין שום אינטרס לחכות לSandy Bridge מכיוון שעד סוף השנה הבאה לא ישוחרר שום מעבד שיתחרה בהם אלא רק ינסו לבסס את שליטתם יותר בשוק הMainstream.

dan79,

הטענה שלך לגבי פער באוברקלוק מול 760 הוא די שטותי לצרכי גיימינג, הרי שאם תבצע OC ל920 (ללא HT) ל4.0 וכנ"ל לגבי i5 760 אתה תקבל את אותו הדבר (לא מדבר על מערכת ניהול הזיכרון של הx58 כרגע), לכן יהיה פער רק כאשר הHT יופעל, איזה משחק יודע לנצל את זה? אף אחד.

אני אענה לך בשתי שאלות:

1 . האם ראית הרבה מעבדים i5 760 על לוחות Mainstream שסוגרים 4.0 ושהמערכת יציבה מספיק לעבודה יום-יומית?

2. האם ראית הרבה משתמשים מתחילים (בעניין ה-OC כמו פותח הפוסט כאן) שמצליחים לעשות זאת עם i5 760 ?

נראה לי שאת התשובות לשאלות הללו ,כולנו יודעים .....

נכון ? :bash:

פורסם

את השאלה השנייה ניתן לשאול גם לגבי הi7 9xx.

הלוחות Mainstream שציינת לרוב בארץ הם של Gigabyte, לוחות אלו נותנות לך שליטה על כל הפרמטרים שתצטרך.

לצורך העניין לחבר שלי יש P55-UD3 ואני ביצעתי לו את ההרכבה עם הקירור הישן שלי (Scythe Mugen) וכאשר עשיתי לו 4.2 עם מתח של 1.35v לא היה לו שום בעיה לעבור שעתיים של Prime95. אולם לא כמות הזמן הרצוייה מבדיקת יציבות כי זה היה סתם יותר בשביל הכיף שלי (לא היה לו שום כוונה לOC גבוה שכזה).

לגבי שאלה שנייה, השאיפות של אנשים שמתחילים בOC הוא ברוב המקרים מכוון לOC קליל.

אתה פשוט צריך לזכור שברגע שמכבים לi7 920 את הHT לצורך העניין אין שום הבדל בינו לבין הi5 760 למעט מערכת בקרת הזיכרון, וכיום אין שום משחק שמנצל את זה.

הטענה היחידה שהבאת שאני מחזק היא עניין השרידות לאורך שנים, אין ספק שבמהלך השנים תהיה נטייה של פיתוח למעבדים מרובי ליבות לכן הi7 צפוי לנצח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים