עבור לתוכן

בעיה בתרגיל בשפת C בנושא מבנים ופויינטרים

Featured Replies

פורסם

יש לי תרגיל, בו יש 2 מבנים, מבנה אחד של סטודנטים בו יש: שם הסטודנט ומבנה מטיפוס ציונים. במבנה הציונים יש 2 שדות של ציון ראשון וציון שני.

בהנחה שעשיתי את כל התרגיל, קלטתי את נתוני הסטודנטים ואת הציונים שלהם, אני רוצה לחשב את הממוצע של כל סטודנט וסטודנט, ולהחזיר את הממוצע הגבוה ביותר. ואת שמו של הסטודנט בעל אותו הממוצע.

איני מצליחה להבין איך אני עוברת בין שדות המבנה עבור כל סטודנט ומחשבת את הממוצע

אשמח להסבר, כי איני מוצאת דוגמה דומה שאוכל ללמוד ממנה

מצורף הקוד עם הערות

[br]פורסם בתאריך: 26.09.2010 בשעה 15:21:43

[attachment deleted by admin]

פורסם

שלום וברוכה הבאה לפורום.

אנא ערכי את הכותרת בהתאם לחוקי הפורום, ותוסיפי פרטים רלוונטיים בהתאם להנחיות לניסוח הודעות.

טיפ קטן: בד"כ נהוג לרשות את ההערות בקוד באנגלית, אחרת קומפיילרים מסויימים לא יוכלו להתמודד איתן, וחוץ מזה זה נוטה להיות קריא יותר.

פורסם

אני מניח שהבעיה שלך היא לכתוב את הפונקציה GetTheExcellentStudentWithTheHighestAverage?

אני רואה שדווקא התחלת סבבה. את לא צריכה לשמור "ממוצע ראשון" ו"ממוצע שני", כי יש לכל סטודנט רק ממוצע אחד. מה שאת רוצה הוא למצוא את הממוצע הגדול ביותר מבין כל הממוצעים - אז תחזיקי משתנה נוסף שיידע מה הממוצע הכי גדול עד עכשיו, ובכל איטרציה של הלולאה תשווי את הממוצע הנוכחי לממוצע הזה, ותפעלי בהתאם.

שאר הקוד שלך נראה סבבה, אגב.

נ.ב. עוד טיפ קטן - תני שמות יותר קצרים ואינפורמטיביים לפונקציות שלך, כי ככה זה לא ממש קריא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים