עבור לתוכן

שאלה בנוגע למארז חיצוני לקשיח 2.5"

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים טובים.

יש לי לפטופ ששווק חיים. יש לו דיסק קשיח 120GB, אני מעוניין להשתמש בו עם מארז חיצוני שאני אקנה, עם USB2 ו ESATA.

אלה שני המארזים שאני מתלבט בינהם, למרות שכרגע רק את ה SCYTHE יש במלאי:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9253

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9963

עכשיו, עד כמה שהבנתי עד היום, במארז 2.5" אין צורך בחיבור לחשמל כי הם מקבלים את המתח מהחיבור USB של הנתונים.

אבל לפי המפרטים, אני רואה שיש חיבור למתח שמתחבר באמצעות כבל USB בנוסף לחיבור ה ESATA וה USB להעברת הנתונים.

האם החיבור למתח הכרחי רק במידה ואני מתחבר דרך ESATA?

פורסם
  • מחבר

מישהו??

חברה זה פורום אמצעי אחסון, אין פה אף אחד עם כונן חיצוני 2.5" עם E-SATA??

פורסם

אולי חיבור החשמל היעודי הוא בשביל eSATA ואולי אפשרי להשתמש בחיבור ה-USB בשביל חשמל.

מה זה משנה? אם זה משהו בכלל אז זה יתרון ולא חיסרון.

פורסם
  • מחבר

טוב קניתי כבר את זה של SCYTHE

USB עובד סבבה ללא צורך בחיבור מתח נוסף.

ESATA משום מה לא עובד לי, גם עם חיבור למתח. הווינדווס לא מזהה כלום.

חיברתי את זה למחשב של אחי, גם לא עבד.

ניסיתי להפעיל את המחשב מחדש, ואז הביוס זיהה אותו, אבל עשה לי NTLDR IS MISSING, כנראה בגלל שהיה עליו BOOT (זה היה כונן של מחשב נייד שהייתה עליו מערכת הפעלה). ניסיתי לשחק עם הביוס שלא יעשה BOOT מהכונן הזה, אבל זה לא עזר.

עכשיו גם אחרי שניתקתי אותו יש לי NTLDR IS MISSING, כנראה נדפק ה MBR או משהו כזה.

רעיונות?

אגב, איך אני גורם לא שיעבוד כ HOT SWAP? (שאני לא אצטרך להפעיל את המחשב מחדש בשביל שהמחשב יזהה אותו?)

----------------

עדכון: ה NTLDR סודר, קרה בגלל שינויים שעשיתי בביוס.

עדיין אשמח לקבל מידע לגבי HOT PLUG ל ESATA, במידה ואני לא אמצא בעצמי עד שמישהו יגיב. :)

פורסם

התשובה ב-FAQ..

אתה צריך ש-AHCI יהיה מופעל ב-BIOS (בהנחה והלוח תומך).

אם זה לא היה מופעל קודם אז זו הסיבה לכך שקודם לכן הכונן לא היה מזוהה בחיבור eSATA. אם AHCI אינו מופעל אז לא ניתן לחבר SATA בזמן שהמערכת פועלת, יש לכבות את המחשב> לחבר> ולהפעיל.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

אחלה עכשיו זה עובד.

ב USB אני מגיע ל 30 מגה לשנייה שזה סבבה. ב ESATA אני מגיע ל 34. אכזבה! זה ממש נמוך, לא? (גם בקריאה גם בכתיבה)

הכונן של FUJITISU SATA 1.5Gb 5400RPM

שמעתי ש FIRMWARE חדש יכול לדחוף קצת יותר (לא ספציפית לכונן הזה), בכל מקרה לא מצאתי בשום מקום עדכונים בשבילו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על התגובה המאוחרת.

כן, זה נמוך. תבדוק אם Write caching מופעל ב-Device manager.

לגבי קושחה- זה לא פשוט כמו בלוחות אם/צורבים, זה לא משהו שנעשה כל עוד הכונן הקשיח תקין. ראה לדוגמא את המקרה של סיגייט בינואר 2009 של כוננים בעלי קושחות שאינן תקינות בסדרות DiamondMax 22, Barracuda ES.2 SATA ו-Barracuda 7200.11.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים