עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד עד 6.5K, בעיקר סרטים,מעט גיימינג ואינטרנט

Featured Replies

פורסם

היי!

קודם אציין שאני שואלת את השאלות לאחר מחקר ארוך מאוד, ולאחר שאיני מסוגלת להגיע להחלטה.

ראשית, שאלת השאלות - האם עכשיו זה זמן טוב? לקנות מחשב? במיוחד לאור חדירת ה USB 3.0 המתקרבת? הצורך שלי במחשב נייד חדש דחוף, אך ניתן לדחות אותו עד דצמבר-ינואר, אם הרכישה תבטיח לגיטימיות גם בעוד 4 שנים.

צרכיי ע"פ סדר חשיבות:

1. סרטים וסדרות (אופטמאלי כמובן מחשב שיאפשר צפיה ב1080P) - ראשון בחשיבותו על פני המגבלות המצויינות מטה.

2. אינטרנט ואופיס.

3. מעט גיימינג.

מגבלות:

1. רצון לניידות - לא יותר מ2.5 קילו (אותרו כמה בקילו וחצי אשר גירו לבצע את הרכישה מייד :) ) - ניתן לוותר על כונן אופטי.

2. עם זאת, אמור להחליף את הפנטיום 4 השולחני, אשר יימסר לצדקה :P ). משמע, תחנת עגינה תהיה יתרון, אך הבנתי שאין בעיה לחבר כל נייד למסך מקלדת ועכבר חיצוניים.

3. מעבד I5 -520M ומעלה, אלא אם כן תאירו את עיני ליכולות חבויות במעבדים נחותים מזה.

4. העדפה לזכרון ב-1333 ולא ב-1067 (מאחר והבנתי כי ההבדל משמעותי), במינימום 4GB.

5. גודל מסך - 13.3 עד 15.6. (יתרון למשקל על-פני גודל מסך). עדיפות גבוהה למסך מט (ואם מישהו יהיה מוכן להסביר לי את הסלידה של בעלי חנויות מחשבים להשיב על השאלה "האם אני אוכל לראות סדרות וסרטים באיכות הכי גבוהה שיש?", תוך הפניה ללכת לקנות מערכת קולנוע ביתית, אודה לו מאוד).

6. דיסק קשיח - מינימום 320GB ב-72000RPM, סקרנות רבה לגבי ה-SSD, ולכן מוכנות להתפשר על 128GB.

7. יצרן - עדיפות לDELL או VAIO. לא HP (איכות בניה חשובה מאוד - רוצה מחשב עמיד). פתיחות לגבי יצרנים אחרים.

8. כרטיס מסך - אם יאפשר עד 1080P, ניתן להתפשר על מובנה (גם ע"ח הגיימינג) במידה שיחסוך בעלויות ויאפשר זמן סוללה ארוך יותר, ומשקל נמוך יותר.

9. מערכת הפעלה - האם קיימים יצרנים שמספקים גם דיסק התקנה? אני נוהגת לפרמט פעם בשנה במחשב השולחני (רשלנות לגבי בטחון וירוסים :) ), דבר שלא יתאפשר ללא מדיה. כמובן וינדוס 7 (לא יודעת איזו גירסה עדיפה מאחר ואיני מכירה את מערכת ההפעלה).

10. זמן סוללה - 6-7 שעות נשמע סביר, מוכנות להשקיע ב-9-12 תאים.

אם נגיד ונניח יקפוץ לראשכם דגם מסויים שיחרוג מתקציבי במעט, ועם זאת יתאים לצרכיי באופן פלאי, אשמח לשמוע. :)

אה! ושיהיה יפה!

תודה :)

פורסם

2. עם זאת, אמור להחליף את הפנטיום 4 השולחני, אשר יימסר לצדקה :P ). משמע, תחנת עגינה תהיה יתרון, אך הבנתי שאין בעיה לחבר כל נייד למסך מקלדת ועכבר חיצוניים.

כמעט לכל נייד יש חיבור למקלדת ועכבר, לצד יציאה אופטית (vga/dp/hdmi)

עד כמה חשוב אפשרות חיבור לתחנת עגינה?

3. מעבד I5 -520M ומעלה, אלא אם כן תאירו את עיני ליכולות חבויות במעבדים נחותים מזה.

מעבד כמו ה-i5 450m החדש יחסית, יהיה מקביל כמעט 1 ל-1 ל-520m במחיר נמוך יותר.

4. העדפה לזכרון ב-1333 ולא ב-1067 (מאחר והבנתי כי ההבדל משמעותי), במינימום 4GB.

אין הבדל בביצועים במהירות הזכרונות, המערכת מוגבלת בשני המקרים לפי הבאס של המערכת שעובד ב-1067 מבחינתך. (533mhz)

במחיר לאומת זאת יכול להיות הבדל, וזה כבר חסרון של ה-1333.

5. גודל מסך - 13.3 עד 15.6. (יתרון למשקל על-פני גודל מסך). עדיפות גבוהה למסך מט (ואם מישהו יהיה מוכן להסביר לי את הסלידה של בעלי חנויות מחשבים להשיב על השאלה "האם אני אוכל לראות סדרות וסרטים באיכות הכי גבוהה שיש?", תוך הפניה ללכת לקנות מערכת קולנוע ביתית, אודה לו מאוד).

מספיקה יציאת HDMI כדי לענות על הדרישה הזו. מעבד חזק יעשה את העבודה במקרה הזה גם ללא כרטיס גרפי.

8. כרטיס מסך - אם יאפשר עד 1080P, ניתן להתפשר על מובנה (גם ע"ח הגיימינג) במידה שיחסוך בעלויות ויאפשר זמן סוללה ארוך יותר, ומשקל נמוך יותר.

אם משקל המחשב, וזמן הסוללה חשובים לך - כרטיס גרפי יהיה מיותר עבורך כי הוא לא יתן הרבה ויקח בתחומים החשובים לך.

כמו שכבר אמרתי - במקרה שלך, עם מעבד חזק, לכרטיס הגרפי אין משמעות בהעברת תוכן HD ביציאת HDMI ולכן גם כרטיס מובנה יספיק.

כמובן שאופציית הגיימינג במחשב תפגע.

10. זמן סוללה - 6-7 שעות נשמע סביר, מוכנות להשקיע ב-9-12 תאים.

האם אתה מוכן לקנות סוללה נפרדת בנוסף במידה ואין אופציה לשדרג סוללה?

פורסם

6 שעות זה המון למחשב לצרכי בידור...

בדר"כ ם מחזיקים שעתיים גם עם המון תאים :\

אם תרצה SSD זה ייקר כל עסקה ב1500+ שקל.

ותדע ששום מחשב היום לא יהיה רלוונטי עוד 4 שנים. הוא יעבוד, אבל תמיד יוצאים דברים חדשים.

הנה דוג' USB 3, אז נכון הוא מתחיל לחדור לשוק, אבל שהוא יצא אז יהיה משהו חדש על הכוונת. תמיד בתחום הזה יש תחושה שעוד חודש יהיה הכי שווה לקנות.

ולשאלתך, לא נראה לי שעד ינואר יהיו כאלה שינויים.

הייתי בוחן את דגמי ה XPS של דל, ואת דגמי ה N של אסוס שמיועדים לצרכים שלך, או הG שגם יכולים להתאים(למרות שהם מיועדים למשחקים...)

תבדוק גם אם תמצא מחשב עם כונן בלו ראי זה חשוב לדעתי לסוג של מדיה סנטר נייד, ואל תקשיב למוכרים נייד כמדיה סנטר ז הכי נוח , אבל האמת שמכפיל המחיר..

וביננ, לא צריך כזאת מפלצת בשביל להריץ 1080p. צריך כרטיס מסך לא מבוסס מעבד סביר, ומעבד סביר(t6600+), אמור לעשות העבודה..

פורסם
  • מחבר

כמעט לכל נייד יש חיבור למקלדת ועכבר, לצד יציאה אופטית (vga/dp/hdmi)

עד כמה חשוב אפשרות חיבור לתחנת עגינה?

חשיבות מינימאלית - העיקר הוא אפשרות לחבר אותו למסך אחר כשהוא יהיה בבית..

מעבד כמו ה-i5 450m החדש יחסית, יהיה מקביל כמעט 1 ל-1 ל-520m במחיר נמוך יותר.

האם לדעתך זהו המעבד המשתלם ביותר כרגע לרמת הביצועם הרנחוצה לי? האם אין צורך בכלל להסתכל על הi7 ?

אין הבדל בביצועים במהירות הזכרונות, המערכת מוגבלת בשני המקרים לפי הבאס של המערכת שעובד ב-1067 מבחינתך. (533mhz)

במחיר לאומת זאת יכול להיות הבדל, וזה כבר חסרון של ה-1333.

תודה! =]

מספיקה יציאת HDMI כדי לענות על הדרישה הזו. מעבד חזק יעשה את העבודה במקרה הזה גם ללא כרטיס גרפי.

אשמח להרחבה בנושא - אני מעוניינת גם לצפות ב-1080P ע"ג הנייד עצמו. האם גודל המסך (מאחר ואני שוקלת גם מסך 13.3) לא יאפשר לי להנות מכך?יציאת HDMI חשובה, אך לא חשובה כמו האפשרות לצפות בתכנים HD ע"ג הנייד עצמו.

אם משקל המחשב, וזמן הסוללה חשובים לך - כרטיס גרפי יהיה מיותר עבורך כי הוא לא יתן הרבה ויקח בתחומים החשובים לך.

כמו שכבר אמרתי - במקרה שלך, עם מעבד חזק, לכרטיס הגרפי אין משמעות בהעברת תוכן HD ביציאת HDMI ולכן גם כרטיס מובנה יספיק.

כמובן שאופציית הגיימינג במחשב תפגע.

תודה= ]

האם אתה מוכן לקנות סוללה נפרדת בנוסף במידה ואין אופציה לשדרג סוללה?

כן - האם לא מדובר בהוצאה של 300-400ש"ח?

Frogger - אני לא יודעת באם אני צריכה SSD, או האם 6 שעות זה מוגזם. תאמת שאם תראה לי דגם שיאפשר להנות מתכני HD, לא יקרטע תחת משימות מתישהו בשנתיים הקרובות בכלל (זה משהו שעלול ממש לעצבן אותי), לא יתחמם ולא ירגיש כמו צעצוע פלסטיק זול, ויהיה נייד - אהיה מרוצה. בסך הכל אין לי הרבה מושג לגבי הצורך שלי בכל רכיב ואילו רמת רכיבים אני צריכה, אבל יש לי תקציב סביר ואני לא רוצה להתבאס עוד שנה.

תודה על תגובותיכם :]

פורסם
האם לדעתך זהו המעבד המשתלם ביותר כרגע לרמת הביצועם הרנחוצה לי? האם אין צורך בכלל להסתכל על הi7 ?

באמת שאין סיבה ללכת על i7. מעבד i5 מציג ביצועים טובים מאוד ולשימושים שלך i7 יהיה מיותר ויקר בלי סיבה.

לשימושים שתארת גם מעבדים חלשים יותר יהיה טובים.

ה-450m משתלם יחסית למחיר שלו, כי מפרטים מבוססים עליו זולים ממפרטים המבוססים על i5 520m, וההבדל ביניהם דיי קטן

אשמח להרחבה בנושא - אני מעוניינת גם לצפות ב-1080P ע"ג הנייד עצמו. האם גודל המסך (מאחר ואני שוקלת גם מסך 13.3) לא יאפשר לי להנות מכך?יציאת HDMI חשובה, אך לא חשובה כמו האפשרות לצפות בתכנים HD ע"ג הנייד עצמו.

נייד בגודל 13 אינצ' מגיע לרזולוציה של 1366*768 בד"כ, ולכן הצגת תוכן HD על נייד נעשית בלי בעיה

FULL HD היא רזולוציה של 1920*1200 ולכן אם המסך תומך רזולוציה נמוכה יותר, אין בעיה להציג רזולוציה גבוה ממנה.

חשוב שתחליטי מה הכי חשוב לך, כי את דיי מנסה לתפוס את כל השוק וזה דבר שלא אפשרי.

לדוגמה, יש מספר שיקולים שלא הולכים ביחד:

- גודל הנייד, 13 או 14 אינצ', ולצד זה משקל הנייד

- חיי סוללה (הדבר הזה לרוב הולך בניגוד גמור למשחקים לדוגמה)

- פיצ'רים כמו HDMI או כרטיס גרפי, לא קיימים בכל מחשב ולעיתים באים על חשבון דברים אחרים

- מסך מט - קיים במחשבים עסקיים לרוב וכמעט לא במחשבים ביתיים, בד"כ ניידים עם מסך מט לא באים עם יציאת HDMI.

אחרי שתדרגי מה חשוב לך יותר ממה, אפשר יהיה לראות הכיוון של הניידים המתאימים לך.

פורסם
  • מחבר

היי, ושוב תודה על התגובה.

לפי מה שהנבתי מבדיקותי עד היום, ככל שהתקציב גבוה כך ניתן לענות על כמה שיותר מהדרישות, ועל כן הרחבתי כמה שיכלתי את התקציב שלי. כך גם דירגתי את העדפותיי (כמו שאני מוכנה להניח גיימינג בצד ולוותר על כרטיס מסך נפרד ע"מ לחסוך בחיי סוללה ומשקל). - לדוגמא - נמצאו מספר ניידים של VAIO בעלי מפרט משוגע מתחת ל-2 קילו.....

בכל מקרה - לעיינינו:

FULL HD בעדיפות עליונה. רצון לצפות בתוכן ע"ג הנייד (ואילו יציאת HDMI רצויה אך משנית בחשיבותה) - על כן נייד עם מסך HD ויכולת להציג 1080P הוא דרישתי העיקרית.

מוכנות להתפשר על ה-450M ע"מ להוזיל עלויות.

הבנה כי זכרון 1333 אינו עדיף על 1067 ועל כן נקודה זו ירדה מהרשימה.

העדפה לנייד קטן וקל ב13.3 אינץ', אך פתוחה ליותר גדולים.

מסך מט - אם לא משתלב עם יתר הדרישות ניתן לוותר.

אני יודעת שדרישותיי רבות ולא פשוט למצוא נייד לצרכיי (אחרי הכל אני מחפשת כבר דיי הרבה זמן), אבל מאחר ואתה מבין בזה ואני לא, אשמח פשוט לרשימה של דגמים שאתה חושב שיתאימו לי פחות או יותר (גם רשימה לא כזו מצומצמת) ואני כבר אבחר לבד נייד מהרשימה הזו. באשר לידע בנושא, כבר תרמת כמה שאני יכולה להבין (בנוגע למעבד וסוג הזכרון).....

פורסם

מה חשוב לך יותר? מסך מט או יציאת HDMI?

שני המחשבים הראשונים שעולים לי בראש שיענו לרוב הדרישות המפרט שלך הם:

ללא חיבור HDMI, עם מסך מט - דל E4310

ללא מסך מט, עם חיבור HDMI - טושיבה r700

בשבוע האחרון HP העולמית הוציאה נייד שיעלה כמעט על הדרישה שלך.

מדובר ב-5320m (עדכון ל-5310 המצויין שלהם)

נייד עם מפרט מצויין, זמן סוללה טוב ומשקל נמוך. מסך מט ויציאת DisplayPort

מדובר ביציאה שהיא לא HDMI מלא, אבל מסוגלת להוציא אות מספיק טוב כדי שלא תשימי לב להבדלים.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955552-3955552-4222577-4257548.html

החסרונות של המחשב הוא שהוא עוד לא זמין, קיום סלוט בודד לזכרון וחוסר בכונן DVD.

פורסם

כבר אמרתי בעבר שהוא נראה מחשב טוב על הנייר.

אבל עד שאני לא אראה אותו בעצמי, או אקרא ביקורת רצינית אחת עליו - קשה לי להביע דעה ששווה לסמוך עליה

דבר אחד כן נראה לי מוזר, למפרט i3 עם כרטיס מסך נפרד והוא זמן הסוללה שקצת לא הגיוני

5-6 שעות זה תחום של ניידים בעלי ליבות חסכוניות וכרטיסים מובנים.

אני לא יכול לפסול את הנייד הזה כי הוא עומד בשורה עם האופציות האחרות, ועדיין - זה חתול בשק.

פורסם

היי, ושוב תודה על התגובה.

לפי מה שהנבתי מבדיקותי עד היום, ככל שהתקציב גבוה כך ניתן לענות על כמה שיותר מהדרישות, ועל כן הרחבתי כמה שיכלתי את התקציב שלי. כך גם דירגתי את העדפותיי (כמו שאני מוכנה להניח גיימינג בצד ולוותר על כרטיס מסך נפרד ע"מ לחסוך בחיי סוללה ומשקל). - לדוגמא - נמצאו מספר ניידים של VAIO בעלי מפרט משוגע מתחת ל-2 קילו.....

בכל מקרה - לעיינינו:

FULL HD בעדיפות עליונה. רצון לצפות בתוכן ע"ג הנייד (ואילו יציאת HDMI רצויה אך משנית בחשיבותה) - על כן נייד עם מסך HD ויכולת להציג 1080P הוא דרישתי העיקרית.

מוכנות להתפשר על ה-450M ע"מ להוזיל עלויות.

הבנה כי זכרון 1333 אינו עדיף על 1067 ועל כן נקודה זו ירדה מהרשימה.

העדפה לנייד קטן וקל ב13.3 אינץ', אך פתוחה ליותר גדולים.

מסך מט - אם לא משתלב עם יתר הדרישות ניתן לוותר.

אני יודעת שדרישותיי רבות ולא פשוט למצוא נייד לצרכיי (אחרי הכל אני מחפשת כבר דיי הרבה זמן), אבל מאחר ואתה מבין בזה ואני לא, אשמח פשוט לרשימה של דגמים שאתה חושב שיתאימו לי פחות או יותר (גם רשימה לא כזו מצומצמת) ואני כבר אבחר לבד נייד מהרשימה הזו. באשר לידע בנושא, כבר תרמת כמה שאני יכולה להבין (בנוגע למעבד וסוג הזכרון).....

אני אמליץ לך על שני ניידים, האחד הוא E6410

המפרט שלו נמצא בלינק הבא http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3287

והשני הוא אחיו הקטן E5410 הזול ממנו משמעותית

ונמצא בלינק הבא http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3286

הנייד עונה כמעט על כל הדרישות שלך: מסך מט קטן(14 אינץ), קל משקל 1.93 ו 2.36 בהתאמה, מעבד i5-520m כמו שביקשת, זכרונות 4 ג'יגה.

ההבדל היחידי בין שני הדגמים, ולדעתי גם הממש לא משמעותי, הוא יציאת הוידאו. בנייד הזול יותר היא VGA וביקר יותר היא DP.

אני קניתי את הVGA ואני מקבל אותו מחר, היציאה הזאת היא לא יציאה דיגיטלית אבל היא תומכת ברזולוציה גבוהה מHD ולכן אין הבדל בינה לבין HDMI מבחינת הצריכים שלך. ההבדל היחידי והמינורי ממש שלה הוא שHDMI מעביר גם קול, וזה אומר שתצטרכי לחבר את כבלי הסאונד שלך באופן נפרד, דבר שעשו עד היום ולא שווה הוצאה של 1600 שקל נוספים.

שום מסך, למעט נייד 17 אינץ' ואולי 15, לא יציג לך על גביו FULL HD בגלל כמה סיבות, קודם כל זה מייקר משמעותית את המסך, דבר שני זאת רזולוציה גדולה מדי יחסית לגודלו ודבר שלישי היא לא אפקטיבית כי אף אחד לא יראה סרט FULL HD ע"ג מסך 15 או 17 אינץ'..

עם זאת, כל המחשבים שתקני מסדרת הcore ix מגיעים עם כרטיס מסך מובנה במעבד עצמו, מה שנותן לו יתרון ועושה אותו חזק יותר משאר הכרטיסים הגרפיים המובנים, גורם לו לצרוך פחות חשמל ובכך לחסוך בזמן סוללה והם תומכים כולם בHD (זה אפילו מוזכר בשם שלהם Intel HD Graphics) ובחיבור למסך חיצוני יציגו לך תמונה מעולה...

דבר אחרון, אני נתתי קישור לחנות שנמצאת באילת ומוכרת במחירים זולים יחסית למרכז הארץ, אבל החסרון שלא נתן לבצע משלוחים וצריך לבוא לאסוף את הנייד בעצמך (או שמישהו יביא לך אותו). אישית, הזמנתי טיסה לאילת למחר ב260 שקל וההבדל במחירים בין המרכז לאילת, על הדגם שאני הזמנתי(הזול יותר) הוא 750 שקל, כך שחסכתי כמעט 500 שקל על הקניה...

שיהיה בהצלחה

פורסם
  • מחבר

היי ותודה לכולם על התגובות.

צמצמתי את האופציות ל:

Q330

U35JC

HP PB 5320M

כשהאחרון עדיין לא זמין ועל כן זו בעיה בשבילי. מחר אני הולכת להרגיש את ה-Q330 במרכז של חיון בנתניה, מאחר וקיבלתי הצעת מחיר של 4.5K עליו (ואני מניחה שאני יכולה לרדת ל4.2K) אולי כבר שווה לקנות אותו ולרכוש סוללה יותר איכותית בנפרד. מה דעתכם? חשוב לי לשמוע מאקסס דינייד ושני החברה שרכשו לאחרונה את 2 הדגמים של סמסונג ואסוס(עזרתם לי מאוד! - במיוחד בויכוח של מי יותר טוב :D ), לפני שאשלם את הכסף, ובמיוחד לאור התנגדותה של אקסס דינייד לסמסונג ולאור אכזבה מהשירות של חיון בעבר.

באשר לדגמיDELL שהוצעו לי, לצערי, היקר יותר הוא הקל יותר ואילו הזול, שעליו הייתי מוכנה להתפשר מבחינת מפרט, שוקל משמעותית יותר. למרות חיבה עיצובית לדל, אני קצת חוששת בעקבות מה שקראתי עד היום.

תודה!

פורסם

אם יש אפשרות להביא מחו"ל.

http://cgi.ebay.com/LNIB-Acer-TimelineX-3820TG-Core-i5-Laptop-/170543300486?pt=Laptops_Nov05&hash=item27b52c3f86#ht_886wt_1085

מדובר במחשב איכותי ביותר, שוקל 1.77 ק"ג. סוללה שמספיקה ל 6 שעות עבודה אמיתית. כרטיס מסך חזק (ניתן לבחור באיזה כ.מסך להשתמש). ומעבד חזק.

דגם ספציפי זה מגיע גם עם כונן SSD מהיר ביותר, ו6GB זכרון פנימי.

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-3820TG-Timeline-X-Notebook.30294.0.html

ביקורת על מחשב זה, אך עם מפרט חלש יותר.

פורסם
  • מחבר

בתמונה הכוללת יותר חשוב לי הכונן הפנימי.

3 החברים הנוגעים לדבר, יש לי את הסמסונג ב4480, ואת האייסר ב4990. מה לקחת (מחר!! :) ) ??

בכל מקרה, הייתי באולם התצוגה של סמסונג והתאכזבתי קשות (סגור למשך השבוע הקרוב), ומהיחס של המפגר שישב במרכז השירות שטען שאני בטוח טועה במספר הדגם והוא לא מכיר כזה.

פורסם
  • מחבר

היי סורי על הדאבל פוסט אבל אני צריכה תשובה בשעתיים הקרובות :\

פורסם
  • מחבר

טוב אני מקפיצה כי עדיין לא קניתי.. מישהו יכול לחוות את דעתו בנוגע לבחירה העומדת בפני? מה עדיף בשבילי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים