עבור לתוכן

HDD די ישן שלא נקרא - הלך קפוט או בר הצלה?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי דיסק קשיח בן כמה שנים טובות של SeaGate - Barracuda SATA V 120GB, Model ST3120023AS, ולפני כחודש קניתי מחשב חדש עם הארד דיסק חדש, אך כשאני מחבר את הישן (במקום החדש, עם הכבלים שיש במחשב החדש) המחשב פשוט לא מזהה אותו. הלכתי ל-BIOS ונכנסתי לאיזו אפשרות של Boot Device או משהו בסגנון, וזה הראה לי רק את הצורב.

אני לא מתכוון להשתמש בדיסק הישן גם אם הוא יעבוד שוב, רק כמה דברים שיש בו קצת חשובים לי, ברגע שאני אעביר אותם הוא הולך ישירות לפח. האם יש דרך כלשהי שעשויה להציל את ההארד דיסק הישן כדי שאוכל להעביר נתונים בפעם האחרונה?

תודה מראש.

פורסם

אם לפניי זה הוא היה תקין אין סיבה שעכשו הוא לא

תנסה לחבר אותו במחשב אחר

תנסה לחבר אותו לא בתור הדיסק היחיד. תעלה מערכת הפעלה מדיסק אחר (או מ CD / USB) וממנה תבדוק אם ניתן להיכנס לדיסק הזה

פורסם

יש לפעמים בעיה בהעברת דיסק עם מערכת הפעלה ממחשב ישן לחדש בגלל חומרה שונה.

כדאי לך לחברו שוב למחשב הישן לצרוב את החומר לפרמט אותו ולהעבירו למחשב החדש ככונן שני.

פורסם
  • מחבר

יש לפעמים בעיה בהעברת דיסק עם מערכת הפעלה ממחשב ישן לחדש בגלל חומרה שונה.

כדאי לך לחברו שוב למחשב הישן לצרוב את החומר לפרמט אותו ולהעבירו למחשב החדש ככונן שני.

אז זהו שהמחשב הישן גמור סופית, חשבתי על זה וניסיתי לסדר אותו אבל הוא מת לגמרי :kopfpatsch: יכול להיות שהחוטים שמשמשים לדיסק החדש לא מתאימים לדיסק הקודם?

אני אנסה את מה ש110 אמר, בתקווה שהמחשב יזהה אותו.

פורסם

אתה יכול להשתמש בו גם כדיסק משני.

רק תוודא שאתה מתקין את מערכת ההפעלה על דיסק החדש, שלא תפרמט את הישן בטעות.

פורסם

אחרי שכבר התקנת מערכת הפעלה על המחשב החדש, חבר את הכונן הישן בנוסף.

אותם הכבלים אמורים לעבוד גם במחשב החדש.

פורסם
  • מחבר

פתחתי את המחשב וגיליתי שאין מספיק חוטים כדי לחבר יותר מדיסק 1 :facepalm:

נכון יש שתי כניסות להארד דיסק, אחת גדולה מהשניה? אז יש רק עוד כבל של כניסה גדולה, ראיתי גם עוד כבלים של הכניסה הקטנה אבל הם מחוברים למשהו בלוח אם כבר אז העדפתי לא להוציא.

בכל מקרה, ניסיתי שוב לחבר את הדיסק הישן במקום הדיסק החדש, וזה עדיין לא קלט אותו. הכנסתי דיסק של ווינדוס וגם בהתקנה היה כתוב שזה לא מוצא שום הארד דרייב להתקין עליו את המערכת. בדרך הזו הוא לא נקלט, אבל יש יותר סיכויים שהדיסק ייקלט כדיסק משני מאשר כדיסק יחיד?

כל הצעה נוספת תתקבל בברכה ענקית :(

עריכה: נזכרתי שאולי תרצו לדעת מה הלוח אם - MSI G41M-E43.

פורסם

חיבור הכונן הקשיח - כמו בתמונה. אתה מחבר כבל מהלוח ל SATA וכבל מהספק ל POWER1 (אם בכונן שלך יש POWER2 אתה יכול לחבר אליו אבל לא לשתי החיבורים ביחד)

תנסה אפשרויות שונות של חיבור הכונן עד שתראה אותו ב BIOS

בכונן בתמונה יש כמה מגעים קטנים לייד POWER2. בחלק מהכוננים יש חיבורים דומים (יכולים להיות במקום קצת אחר אבל נראים דומה). תוודא שאין אליהם חלק פלסטיק שמחובר (ג'אמפר). אם יש אז תסמן איפה הוא היה מחובר ותנסה להוריד אותו ולבדוק אם זה עובד בלי החלק הזה

אם הכונן כן קיים ב BIOS ולא קיים בוינדוס זה בעיה של תוכנה - תעלה במחשב CD של לינוקס ותיכנס לכונן ממנו

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

חיבור הכונן הקשיח - כמו בתמונה. אתה מחבר כבל מהלוח ל SATA וכבל מהספק ל POWER1 (אם בכונן שלך יש POWER2 אתה יכול לחבר אליו אבל לא לשתי החיבורים ביחד)

תנסה אפשרויות שונות של חיבור הכונן עד שתראה אותו ב BIOS

בכונן בתמונה יש כמה מגעים קטנים לייד POWER2. בחלק מהכוננים יש חיבורים דומים (יכולים להיות במקום קצת אחר אבל נראים דומה). תוודא שאין אליהם חלק פלסטיק שמחובר (ג'אמפר). אם יש אז תסמן איפה הוא היה מחובר ותנסה להוריד אותו ולבדוק אם זה עובד בלי החלק הזה

אם הכונן כן קיים ב BIOS ולא קיים בוינדוס זה בעיה של תוכנה - תעלה במחשב CD של לינוקס ותיכנס לכונן ממנו

אז זהו שאין עוד כבל SATA מיותר בשביל לחבר 2 כוננים בו זמנית (אבל כן יש POWER מהספק). יש כבל נוסף דומה לזה שמחובר לדיסק הקשיח הנוכחי, אבל הוא מחובר לצורב, חוץ משני אלה אין עוד. וכשניסיתי לחבר את הדיסק הישן במקום החדש, הוא לא נקלט, לא בביוס ולא בווינדוס.

פורסם

תנסה אפשרויות שונות עד שהוא כן עובד בביוס

תנסה אותו במחשב אחר יכול להיות שיש בעיית תאימות אם המחשב הזה (SATA1 / 2 או משהוא אחר)

פורסם

קנה כבל זה עולה בסביבות 20 שקל.

פורסם

רק אל תחבר 2 חיבורים מהספק לאותו הכונן בו זמנית!

אתה לא יכול להוציא מהמחשב הישן את כבל ה-SATA? (הכבל הדק)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים