עבור לתוכן

מספר שאלות בנושא צבא ותואר אקדמי

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

יש לי כמה שאלות בתחום הזה ואין לי כח לפתוח אשכול חדש אז אני מנצל את זה.

סיימתי י"ב, אני כרגע לומד בי"ג במטרה להתקבל לבסמ"ח (יש לי פרופיל 97 וכנראה שזו הדרך היחידה להתקבל). לגאמ"א לא התקבלתי, עפתי אחרי הראיון שאחרי המבחן.

יש לי בגרות בינונית ביותר של 4 יחידות מתמטיקה, 4 אנגלית, 5 פיזיקה בציון 85-90, 10 הנדסת תוכנה בציון ששואף ל100, ומקצועות החובה ההומניים בציונים מחפירים.

כדי להדביק את הפער עם חברים (עתודאים למדעי המחשב באונ' ת"א) חשבתי על הפרוצדורה הבאה:

1. שיפור מתמטיקה ל5- יחידות (בשילוב עם פיזיקה מקפיץ את השקלול ברוב האוניברסיטאות) ופסיכומטרי במועדים הקרובים ביותר

2. תואר ראשון בזמן השירות

ואני יוצא מהצבא עם ניסיון בתחום, עם תואר ראשון ויותר מוקדם מעתודאי.

השאלות שלי הן:

1. איך משפרים בגרות? כמובן בלי בתי ספר חיצוניים וגועל נפש אחרים.

2. מבחינת הצבא, יאפשרו לי בכלל ללמוד לתואר ראשון בזמן השירות?

3. יש סיכוי שאני אתקבל למסלולים טובים יותר, למרות שאני כבר לא בשלבי המיון? (שמעתי על תקופות הקפאה במיונים של גאמ"א ועוד מגוון שטויות בסגנון, שאני די בספק לגבי אמינותם).

4. המבחנים כרגע הם לבסמ"ח. אם אני מתייחס לזה שבסמ"ח הוא בית הספר למקצועות המחשב, ואני לומד עכשיו י"ג, מה לעזאזל הולך פה?

5. עדיין לא הבנתי כמה קבע אני צריך לחתום במסלולי בסמ"ח.

בטח יש עוד כמה דברים שאני לא יודע או שלא לקחתי בחשבון, אשמח אם תעלו גם אותם.

תודה על העזרה.

פורסם

1. לגשת לבגרות תמיד אפשר. רק צריך לשלם על הבגרות ולגשת.

הלמידה זה החלק שאנשים משקיעים בו כסף בדר"כ, אבל אין בעיה ללמוד לבד, אם זה מתאים לך.

2. במהלך החובה לא, בקבע אולי. אבל זה מאוד תלוי איפה אתה משרת ובאיזה תנאים (יומיות, איפה היומיות, איזה שעות וכד')

תואר בפתוחה אולי תוכל לעשות, כי הלמידה היא עצמאית בגדול. אם זה מתאים לך, הייתי מברר עוד על זה.

3. לא נראה לי

4. לא הבנתי את השאלה.

5. שנתיים עד שנתיים וחצי בערך, ממה שאני מכיר. תלוי בדיוק במסלול ובעוד כל מיני דברים.

פורסם

2. במהלך החובה לא

לא נכון, יש מקומות בהם אפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בזמן שירות החובה.

ו"בית ספר" זה רק שם, לא באמת בית ספר.

פורסם

אם אתה רציני בעניין אני מוכן לייעץ לך כמה דברים, היות והתחלתי תואר בצבא באו"פ.

בכללי, אתה יכול לעשות תואר בפתוחה, אבל זה מאוד תלוי במה שאתה עושה ביום היום ואיפה.

בעיקר זה תלוי בך, לרוב החיילים אין (סליחה על הביטוי) זין לשבת על לימודים, בעיקר כשזה לימודים עצמאיים מאוד.

בעניין הבגרויות, אתה יכול לשפר, לדעתי אם המטרה שלך זה תואר בפתוחה או באונ' אחרת, דרך אפיק מעבר באו"פ.

אני אולי הייתי חושב על פחות לשפר בגרויות כי אין דרישות קבלה לאו"פ אלא הכל נמדד לפי ההשגים שלך.

אני לא רואה טעם לי"ג י"ד אם אתה מתכנן תואר באו"פ, דיי מיותר... לא חוסך לך קורסים.

בעיקרון אתה צריך להבין אם אתה יכול לבצע את זה, אם אתה בכלל מוכן להקריב את מרבית הזמן שלך ללימודים בצבא, גם לא פשוט מניסיון.

ולאן אתה רוצה להגיע בסופו של דבר (איזה תואר? מה מעניין אותך? לאן אתה מוכן להשקיע?), משם אתה כבר יכול להחליט יותר טוב או להתייעץ איך מגיעים לשם.

בהצלחה

יבגני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים