עבור לתוכן

הקמת רשת

Featured Replies

פורסם

יש לי 3 מחשבים ואני רוצה לעשות רשת ביניהם כולל שיתוף האנטרנט....

אני לא רוצה לקנות נתב או משו כזה...

אז אפשרי לשים במחשב הראשי 2 כרטיסי רשת...ובשני המחשבים האחרים יהיה כרטיס רשת אחד שיתחבר לראשי בעזרת כבל מוצלב....??

יענו אני צריך שיהיה לי קשר רק בין הראשי לשניהם...אני לא צריך קשר בין שני המחשבים....

(אם זה משנה אז במחשב הראשי יש לי אקס פי פרו ובשניים האחרים יש לי 98SE)

נ.ב.

אם זה בלתי אפשרי אז יש דרך אחרת לעשות רשת בין 3 מחשבים ללא נתב / מרכזייה??

10X

פורסם

נו אז מה השאלה שלך בדיוק?

ניראה שאתה יודע מה צריך ואיך לעשות....

פורסם

כן אפשרי ביותר . תעשה נתב ליניוקס ממחש ישן עם שני כרטיסיי רשת ותחבר עליו את מה שאתה רוצה . אפשר גם במחשב רגיל שני כרטיסים ואליהם לחבר את המחשבים . או שתרים נתב בבית ספר . האיש מחשבים בבית ספר שלנו הביא לי נתב ל 50 מחשבים (איזה נחמד).

פורסם
  • מחבר

כן אפשרי ביותר . תעשה נתב ליניוקס ממחש ישן עם שני כרטיסיי רשת ותחבר עליו את מה שאתה רוצה . האיש מחשבים בבית ספר שלנו הביא לי נתב ל 50 מחשבים (איזה נחמד).

אם אני עושה נתב ליניוקס אז אני צריך שיהיו לו 3 כרטיסים..אבל זה לא עקרוני..אני לא רוצה להעסק עם זה וגם אין לי כל כך מאיפה להביא מחשב ישן...

וה"איש מחשבים" אצלנו זה איזו רוסיה אחת (לא שיש לי משהו נגד רוסים..) שלא מביאה כלווווום...היא בטח לוקחת הכל הביתה..חחח

פורסם

גם אצלנו הוא רוסי שלא אוהב רוסים ולוקח דברים הביתה ומוריד באימיול בבית ספר וצורב אבל איתי הוא בסדר .

פורסם

תקנה סוויץ' (זה ממש זול היום) ותגדיר את המחשב עם שני כרטיסי הרשת בתור הגייט-וואי ותחבר את כרטיס הרשת השני של המחשב הראשי למודם

יש לך גם עוד אפשרות והיא לפרוץ את המודם ולהפוך אותו לנתב אבל זה רק אם אתה ממש מבין

אצלי בבית עשינו ככה וחיברנו יש את כל המחשבים וסוויץ' בלי מחשב גייט-ואיי

פורסם
  • מחבר

BURTON לא הבנתי כל כך מה אמרת...ובכל מקרה סוויץ' זה לא כל כך זול (200-300 שקל זה לא זול)...

פורסם
  • מחבר

נו אז מה השאלה שלך בדיוק?

ניראה שאתה יודע מה צריך ואיך לעשות....

זה אומר שזה אפשרי??...ולא יהיו בעיות באנטרנט כתוצאה משיתוף כזה??

ועוד משו....אני צריך להגדיר את זה באופן מיוחד במחשב הראשי או שאני פשוט מגדיר אותו כמו שעושים עבור מחשב אחד רק כפול 2...?

פורסם

פשוט תקנה סוויץ ב-150-200 שקל

יחסוך לך הרבה בלאגן

אני די סגור על זה שאי אפשר לעשות את מה שאתה רוצה כי כשמגדירים ICS על חיוג הוא רוצה לדעת על איזה כרטיס רשת זה.

gateway חייב להיות 192.168.0.1 בוינדוס ולא תוכל להגדיר במחשב אחד 2 כרטיסי רשת עם אותה כתובת.

פורסם

אתה צריך להגדיר את המחשב הראשי ככה שהוא ישתף את חיבור האינטרנט שלו

ואת שני המחשבים האחרים להגדיר ככה שהם יצרו קשר לאינטרנט דרך מחשב נתב

את כל זה אתה עושה כשאתה מגדיר את ההתקשרות שלך לאינטרנט

יש לך כמה אפשרויות עם ציורים אפילו של איך זה הולך ואתה צריך לבחור לפי המקרה שלך

ולא יהיו לך שום בעיות

עשיתי את זה פעם אצלי וזה עבד מצויין רק אתה צריך להשאיר את המחשב הנתב תמיד דלוק אחרת לא יהיה לך חיבור אינטרנט במחשבים האחרים

פורסם

אתה צריך להגדיר את המחשב הראשי ככה שהוא ישתף את חיבור האינטרנט שלו

כשאתה עושה את זה אתה צריך לבחור דרך איזה כרטיס רשת האינטרנט ישותף, אתה לא יכול לבחור שני כרטיסי רשת

פורסם
  • מחבר

נו אז על מה סגרנו???

אני יכול לעשות את זה כמו שהצעתי(כלומר בלי נתב או סוויץ')?? ואם כן אז צריך להגדיר משהו מיוחד בווינדווס??

או שאני חייב לקנות סוויץ' (או לעשות נתב ליניוקס שזה לא אפשרות בשבילי)??

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים