עבור לתוכן

איך לדעת איזה זיכרון RAM מתאים למחשב נייד שלי?

Featured Replies

פורסם

טוב אז יש לי לפטופ ישן של חבר.

הכל עובד בסדר רק שלפעמים הוא נכבה.

הרצתי MEMTEST - הוא קורס בשלב ה -6.

זהו מחשב נייד של LG דגם LS50

עם XP.

יש לו 512MB של RAM - שתי זכרונות של 256MB.

הרצתי MEMTEST עם כל זכרון לחוד וגם ביחד - בכל המיקרים הוא קרס - ניסיתי בשני הסלוטים.

פרטים על שתי סוגי הזכרונות הללו:

PC2700S-25330

256MB DDR 333MHz CL2.5

רציתי לקחת את הזיכרון הנייד של הלפטופט של אח שלי - יש לו שם 2GB של קינגסטון - אני לא זוכר אם זה DDR3 או DDR2 אבל זה בטוח לא DDR1 כמו במחשב שציינתי למעלה - והוא לא נכנס ללפטופ.

הזכרון פשוט לא מתאים מבחינת חריצים ללפטופ של חבר שלי. האם יכול להיות דבר כזה שזיכרון RAM לא יתאים לסוגים מסויימים של מחשבים ניידים? מה מDDR2 ומעלה הרחיבו את החריצים?

*אני יודע שתגידו לי לקנות מחשב נייד חדש - אבל זה לא העניין, השאלה היא לגביי למה הזכרון לא מתאים*

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה.

אגב, לפי מה שאני רואה גם DDR3 לא מתאים לחריץ של DDR2.

פורסם

כל סוג שונה מהאחרים ולכן לקחת זכרון ממחשב אחר, שהיא לא אותו סוג, לא יעבוד במחשב שלך.

לניידים יש ddr1, ddr2 ו-ddr3. במקרה שלך רק זכרון מסוג ddr1 יתאים לשדרוג במחשב.

שים לב אם אתה מזמין זכרון נוסף שהוא מסוג so-dimm ולא זכרון רגיל שכן מדובר בזכרון למחשב נייד ולא למחשב נייח.

הזכרונות לא מתאימים כי הטכנולוגיה שונה, והתמיכה של ערכת השבבים שונה עבור כל זכרון.

המחשב שלך יחסית ישן, ולא מותאם לעבוד עם טכנולוגיה שיצאה אחריו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה לך.

עכשיו דבר נוסף שרציתי לדעת.

אני הרצתי MEMTEST על הזכרונות - על שניהם ביחד ועל כל אחד לחוד ובכל המקרים הMEMTEST קורס בשלב 6 - המחשב נייד פשוט נכבה.

האם זה אומר שהזיכרונות לא בסדר? או שיש בעיה עם התוכנה של MEMTEST - שדווקא עבדה לי בסדר במחשב נייח.

פורסם

אני הייתי מניח שהבעיה בזכרונות או בנייד.

כתבת שהמחשב אצלך מספר שנים - כבר רמז לכך שאולי הגיל עשה את שלו.

שווה לפני הקניה לקחת את המחשב לבדיקה לראות מה עושה את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

מי שעושה את הבדיקה צריך להיות אני כי לחבר שלי יש כבר לפטופ חדש אבל זה לא עבד לו וכל 10 דקות היה עושה לו ריסטרטים אז פירקתי לו את המקלדת וניקיתי את כל האבק שהיה שם, במיוחד במאוורר ובצלעות קירור.

עשיתי לו ניקוי יסודי עם תוכנות ניקוי ועכשיו הוא עובד די מהר למרות שאין לו הרבה זיכרון - 512MB.

הוא גם לא עושה לי ריסטרטים - היה רק פעם אחת שהרצתי DEFRAGMENT ובאותו הזמן פתחתי את הTASK MANAGER ופתאום הוא עשה ריסטרט - אבל חוץ מזה, כבר לא היה לו הרבה זמן ריסטרט.

אז אמרתי ליתר ביטחון אני אבדוק את הזיכרונות - וכשאני הרצתי MEMTEST תמיד בשלב ה שישי המחשב נכבה. אני יודע שכשיש שגיאות בזיכרונות אז אמ ור להופיע לי באדום את השגיאה (כבר יש לי ניסיון עם המחשב נייח שלי), אבל שמחשב נכבה בשלב 6, לא ניתקלתי בזה עדיין.

השאלה אם דבר כזה מצביע על בעיה עם הזיכרונות (לצערי אין לי זיכרון DDR1 שעובד טוב שאני יכול לבדוק איתו ולאמת מה הבעיה).

פורסם
  • מחבר

האם מישהו ניתקל פה במחשב שנכבה בזמן הרצת MEMTEST ?

הזכרונות די חמים אחרי שהוא נכבה. ניקיתי אבק מהמאוורר ונקי שם, השאלה אם זה יכול להיות בגלל שהחברה של הזכרונות לא משהו והם מתחממים מהר.

יש זכרונות שמתחממים פחות?

פורסם

כנס לאתר של

http://www.crucial.com/ עדיף עם אקספלורר. יש להם תוכנית קטנה שיורדת לדפדפן, מזהה את הזכרונות שלך ואומרת לך בדיוק מה מתאים. הם גם מראים לך את המחירים אצלהם וזה סבבה להשוות עם המחירים פה. בדרך כלל המחירים שלהם די זולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים