עבור לתוכן

כל כניסות ה ESATA לא עובדות

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שתי כניסות מסוג ESATA במחשב בנייח ועד לאחרונה מעולם לא הייתי צריך אותם.

עכשיו כשאני צריך אותם אני מגלה ששתיהם לא עובדות :s07:

יש לי לוח אם מסןג P5Q DELUX של ASUS וכל הדרייברים מותקנים.

אשמח לעזרה איך אני יכול לבדוק מה לא בסדר ואיפה ?

תודה מראש

טל.

פורסם

יכול להיות שהחיבור אינו מחובר ללוח אם תבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהחיבור אינו מחובר ללוח אם תבדוק את זה.

שתיהן מחוברות אחת נימצאת ממש על לוח האם יחד עם כל הכניסות והשנייה נימצאת על המארז וגם היא מחוברת עם כבל ללוח האם :nixweiss:

פורסם

1. תלך לאתר של ASUS ותוריד מחדש DRIVERים הקשורים ל CHIPSET ו SATA וכל מיני התקנים דומים ותתקין מחדש. אולי גרסה חדשה תעזור/משהו לא מותקן.

2. תחליף כבל ESATA. במחשב שלי אני משתמש בכונני גיבוי חיצוניים ב E-SATA וקרה שכבל אחד שבק חיים עקב כיפופים שהעברתי אותו במהלך השנים שהוא אצלי. החלפתי כבל והבעייה נפתרה.

3. חבר את יציאות ה-SATA במקום אחד הכוננים הקשיחים או הכונן האופטי, הכוונה לוודא שהיציאה עצמה תקינה ואמצעי אחר כן עבד בה קודם לכן בהצלחה.

מחכה לעדכונים.

פורסם
  • מחבר

1. תלך לאתר של ASUS ותוריד מחדש DRIVERים הקשורים ל CHIPSET ו SATA וכל מיני התקנים דומים ותתקין מחדש. אולי גרסה חדשה תעזור/משהו לא מותקן.

2. תחליף כבל ESATA. במחשב שלי אני משתמש בכונני גיבוי חיצוניים ב E-SATA וקרה שכבל אחד שבק חיים עקב כיפופים שהעברתי אותו במהלך השנים שהוא אצלי. החלפתי כבל והבעייה נפתרה.

3. חבר את יציאות ה-SATA במקום אחד הכוננים הקשיחים או הכונן האופטי, הכוונה לוודא שהיציאה עצמה תקינה ואמצעי אחר כן עבד בה קודם לכן בהצלחה.

מחכה לעדכונים.

אוקיי

ביצעתי עידכונים לכל הדרייברים של הלוח.

הכבל תקין למה עם המחשב הנייד הוא עובד.

לגבי היציאות לא הגיוני ששתי היצאות לא טובות מעולם לא השתמשתי בהם.

חיפשתי קצת ברשת ומצאתי בעיות עם ה ESATA PORT בלוח הזה אבל לא מצאתי פיתרונות.

מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי המטרה היא לחבר את הסטרימר לנייח ולנייד.

תודה מראש

טל.

פורסם

איך אתה בודק שזה לא עובד?

אותו התקן חיצוני מחובר גם לחשמל במקביל?

מה מוגדר אצלך מבחינת AHCI?

פורסם
  • מחבר

איך אתה בודק שזה לא עובד?

אותו התקן חיצוני מחובר גם לחשמל במקביל?

מה מוגדר אצלך מבחינת AHCI?

כשאני מחבר את הסטרימר בעזרת כבל ESATA למחשב נייד הוא מזהה אותו ככונן נייד כשאני מחבר את הסטרימר או את הנייד לנייח אני לא מקבל כלום :nixweiss:

סליחה על הבורות מזה AHCI ?

פורסם

אל תצוטט תגובות מעליך בבקשה.

על מנת שhotswap יעבוד, כלומר תוכל לחבר ולנתק אמרצעי איחסון שבSATA כמו שאתה מחבר ומנתק בUSB, אתה חייב להפעיל תמיכה ב AHCI ברמת הביוס ומערכת ההפעלה.

תעיין בחוברת של הלוח אם שלך כדי לבדוק את ההגדרה בביוס.

פורסם
  • מחבר

ברגע שעשיתי שינוי בביוס ב SATA CONFIGURATION ממצב IDE ל AHCI לאחר הפעלה קיבלתי מסך כחול .

פרט לזה לא מצאתי עיזכור ל AHCI בביוס :nixweiss:

למישהו יש מושג לגבי ההגדרות אין לי את חוברת לוח האם הלוח הוא P5Q DELUX גירסת הביוס היא החדשה ביותר.

תודה

טל.

פורסם

כמובן שתקבל BSOD. זה בדיוק מה שקורה אם עושים את זה כאשר מערכת ההפעלה כבר הותקנה במצב של תאימות לאחורה.

זאת בדיוק הסיבה שגם eSATA לא עובד אצלך.

אם אתה רוצה לעבוד במצב של AHCI אתה צריך לשנות איזה שני ערכים בregistry מדיסק התקנה של מערכת ההפעלה.

http://www.google.com/search?hl=&q=change+to+ahci+windows+7+after+install&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLL_enGR366GR366&ie=UTF-8

פורסם

כן גם אצלי הייתי צריך לעבור את התהליך הזה כדי לסדר את הAHCI.

היום במחשבים חדשים שממילא רובם המוחלט מתקינים וינדוס 7, אין צורך במצב תאימות IDE בשביל מערכות הפעלה מיושנות.

וחבל שיש לוחות שעדיין מגיעים עם ההגדרה הזאת בביוס כברירת מחדל, ואפילו עם יש בהם וינ7 מותקן מהיצרן או החנות זה עדיין על IDE COMPATIBILITY.

סתם עושים צרות לאנשים.

עדיף לשים AHCI כברירת מחדל בביוס של הלוחות, ואם יש בעיה בהתקנת מערכת הפעלה ישנה אז שישנו.

כשהיוצא מן הכלל הופך לכלל אז הכלל צריך להשתנות.

פורסם

לכן תמיד עוברים על כל ההגדרות בביוס לפני התקנת מערכת הפעלה. :)

פורסם

האם כשאתה מפעיל את המחשב כאשר הכונן כבר מחובר המחשב מזהה את הכונן? כבה , חבר והפעל מחדש.

זה אמור לעבוד ללא קשר ל-AHCI כמדומני, כי ה-AHCI מפעיל בעיקר HOT SWAP ו-NCQ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface

פורסם
  • מחבר

אוקיי עם הסטרימר הוא עובד ומזהה את הכונן הקשיח שלו אבל את המחשב הנייד הוא לא מזהה :nixweiss:

איך אני יכול חבר את הנייד עם ה ESATA או עם כבר רשת דרך הראוטר ולהעביר מידע בניהם ?

פורסם

מכיוון שמעולם לא שמעתי על זה שיציאת ה ESATA במחשב כולשהו היא OUTPUT ואפשר לחבר מחשב למחשב, אני מניח שזה פשוט בלתי אפשרי אצלך.

יציאה זו היא INPUT ונועדה לחבר לתוכה כונן חיצוני ובמילים אחרות היא "כניסה" ולא "יציאה".

בסטרימר שמיועד בדר"כ כנראה לחיבור למחשב וכך לחבר את הכונן שבתוכו למחשב כדי לזרוק עליו כמה קבצים מדובר ביציאת OUTPUT וככה בעצם כזה אחד מקבל והשני מעביר.

*אני לא מתיימר להצביע ב100% על כך, זו אינטואיציה וניסיון אישי בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים