עבור לתוכן

מדינות לשני עמים?,מדינה אחת לעם הפלשתיני

Featured Replies

פורסם

ביצענו בעבר כמה הסכמים עם הפלשתינים(אוסלו וואי וכו).

ומה השגנו במסגרת ההסכמים הללו? וואלה לא יודע, אבל נראה כי כלום.

אז למה להמשיך ולתת תמורת כלום?

• תגובות 46
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תנסה לחשוב על 'עופרת יצוקה' , מה הטעם להילחם בטרור אם לא לסיים את זה עד הסוף [מה שלא עשו ], הרי ידוע שהם מתחמשים מחדש ואף יותר.

אתה כבר במלחמה - תסיים עם זה. כל פעם רק ישראל צריכה לתת דין וחשבון לעולם.

פורסם

באמת שאין לי כוח שוב ושוב לדיון המפגר הזה,

ולכן אני רק אעלה שאלה אחת ויחידה, וכנראה לא אטרח לענות שוב על תגובות:

ובאיזה סרט אתה חי שירדן תסכים לקבל מרצונה החופשי 3 מיליון פליטים?

ולא, אני לא איזה שמאלני שרוצה להחזיר את תל אביב. הפתרון האידאלי מבחינתי היה להעלות את כולם לגרדום וזהו.

פשוט צריך לזכור שאנחנו חיים במין מקום כזה שנקרא "המציאות", שבו לא כל מה שאנחנו רוצים אפשרי (אלא אם כן אני אקום עם מייגן פוקס לצידי בעתיד הקרוב ואז אולי עוד יש תקווה)

מהסיבה שהם אזרחים של אותה מדינה.

כן כל אותם "פלסטינאים" הם ערבים שבאו מירדן\מצרים\ערב הסעודית\סוריה.

בוא נשאל ההפך אם עכשיו היו 3 מיליון יהודים ללא אזרחות אמריקאית\כל אזרחות אחרת ארה"ב\כל מדינה אחרת הייתה מקבלת אותם? נותנת להם שטח?

חד וחלק לא.

האו"ם שהחליט לתת בית ליהודים, הציע לחלק את הארץ ל2 חלק לערבים וחלק ליהודים.

צד אחד לא קיבל את זה ועדין לא מקבל את זה.

שאלת את עצמך למה הם לא מוכנים לקבל?

למה נראה לך שהם יסכימו לקבל עכשיו את יו"ש ועזה? אתה חושב שזה ירצה אותם?

אתה חושב שהם רוצים את השטח הזה? ואם הם לא רוצים אתה גם כן "כופה" עליהם.

ליהודים יש קשר היסטורי, דתי.

מאמין או לא. יש פה הוכחות ואי אפשר להתווכח עם זה.

הארץ הזאת ואני מתכוון לארץ כיו"ש ועזה וירדן גם כן.

כשטח שאין לו שום קשר היסטורי, דתי, לאומי כלשהו לעם הערבי.

אז העם הערבי הצליח להרחיב את עצמו ל22 מדינות.

עכשיו הם המציאו עוד עם לקבל עוד שטח, עוד מדינה.

ואתה נותן להם על בסיס שקר.

כן יש פה מציאות.

או אנחנו או הם.

טרנספר ועכשיו.

פורסם
  • מחבר

:hizuk:

כמו שזה נראה יואב וinfer אתה מוקפים פה ב"פסיכים" :nixweiss:,באסה להיות מיעוט?

פורסם

רק משפט אחרון, כי באמת שאין לזה שום טעם.

על פי ההיגיון שאתם משתמשים בו,

אם כל הפלשתינאים האלה צריכים "לחזור" לירדן (כולל כאלה שגרו בכפרים באדמת ישראל עוד ב-48...)

אז למה שבעצם לא כל היהודים יחזרו לפולין/רוסיה/גרמניה/עירק/מרוקו?

למה ליהודים יש יותר חזקה על הארץ הזאת מאשר להם?

וכמו שכבר כתבתי, אני ממש לא נמנה על השמאל. אני פשוט חי במציאות.

אתה יכול להמשיך לדבר על מחר על זה שאירופה/ארה"ב/ירדן יסכימו לקלוט 3 מיליון פליטים.

בעולם המציאות זה לעולם לא יקרה. אולי כמה אלפים, וגם זה במקרה הטוב.

ולגבי היהודים שהצעתי לשים מול כיתת יורים, לא התכוונתי לכך שאני חושב שעדיף לעולם בלעדיהם בגלל שהם יהודים,

אבל סתם בגלל שהם חרא בני אדם. באותה מידה לא מפריע לי שרוב העולם ימות, כי אישית, אני לא מכיר את רוב העולם.

אז כמו שלאף אחד לא אכפת מכל הצפון קוריאנים שנרצחים בתאי גזים, או השחורים בקונגו שמתים במלחמות אזרחים, כך

גם לי לא אכפת לחלוטין מאנשים שמתים שאני לא מכיר.

בעצם, לאף אחד לא באמת אכפת, פשוט אנשים מעמידים פנים משום מה שאכפת להם כשזה מישהו במדינה שלהם, או בעל

אותה דת כמו שלהם או משהו כזה. בדוגרי, לאף אחד לא אכפת.

פורסם
  • מחבר

אם כל הפלשתינאים האלה צריכים "לחזור" לירדן (כולל כאלה שגרו בכפרים באדמת ישראל עוד ב-48...)

תגיד בשיעורי היסטוריה ותנ"ך נרדמת?

יש לי רעיון מצוין תחזור אתה לאירופה כי מולדת העם היהודי זה באירופה נכון?

תחזור אתה לשם,אין לי כבר על מה להגיב לך,ההשוואה שלך מזעזעת,אני מקווה בשבילך שאתה לא נכד לניצולי שואה. הדברים שאתה אומר זה ביזוי ויריקה בפנים של יהודי אירופה שחלמו להקים בית בישראל ולחזור למולדתם,כולל המתים שנרצחו על ידי הנאצים שעלו הודות לשאננות של העולם.

P6.jpg

"וכמו שכבר כתבתי, אני ממש לא נמנה על השמאל. אני פשוט חי במציאות."

מעניין גם אתה ויואב חוזרים על המילה הזו מציאות,אתם כאילו מנסים לשכנע את עצמכם בחלומות השלום ההזויים שלכם שהם אכן המציאות והשאר "פסיכים".

פורסם

איפה אמרתי מילה אחת על שלום או על חתימה על הסכם?

ומצטער, לקרוא למקום הזה "מולדת העם היהודי" זאת שטות מוחלטת.

על פי אותו היגיון, כמו שכבר כתבתי בת'רד אחר, גם לערבים יש זיקה לארץ הזאת בת יותר מ-1000 שנה.

או לחילופין, לצאצאי רומא או יוון או פרס או בבל או לטורקים.

ובעצם, לכל אחד שאי פעם שלט באדמה הזאת, והיו לא מעט כאלה לאורך ההיסטוריה.

במשך 2000 שנים כמעט ולא גרו יהודים בארץ ישראל. לחזור לכאן עכשיו ולטעון שיש ליהודים זיקה היסטורית למקום זה מגוחך פשוט.

ולא, זה לא שאני לא "ציוני" או משהו כזה. אני פשוט לא חושב שיש לנו איזשהו קשר לאדמה הזאת ספציפית.

מבחינתי, באותה מידה מדינת היהודים יכלה להיות איפה שהיום שוויץ, או בכל מקום אחר באירופה, אמריקה, אוסטרליה או אפריקה אפילו.

כל הפואנטה זה "מדינת היהודים", ולא "מדינת היהודים בארץ ישראל". כי בהנחה ואתה זורק את הספר החביב הזה (תנ"ך) מחוץ לחלון,

ואינך מתייחס להבטחה האלוהית לארץ הזאת, אז מה זה משנה איפה העם היהודי ישכון, כל עוד יהיה לו מקום משל עצמו?

פורסם

עם ישראל עדיין היה לפני כל אותם אלה גם מבחינת תנ"ך וגם ארכיאולוגיה .

עממי כנען ש"היו" לפני [ גם הם כבשו ארץ לא להם -בני שם ישבו בארץ ]-נעלמו מהעולם ממזמן, גם אחרים.

אני חושב שאם נילך עם המוסלמים בדרך של דת [שהרי מכירים בתורת ישראל ] את ההבטחות שיש בה לארץ הזאת -יהיה קל יותר בהסכם שלום.

איך אדם קורא לעצמו -אולי ציוני אם אין שום זיקה לירושלים :kopfpatsch:

בטח ,הרי היהודים גרושו מכאן לתפוצות - ולא היה קל לחזור, ברגע שהיה ניתן -חזרו - האו"ם קיבל את הטענה שזאת ארץ מולדת לעם ישראל.

הבעיה שאותם פלסטינים בכלל מתעלמים מכל הארכיאולוגיה , לא מספיק לקחו את התנ"ך וסולפו [דוד המלך -בכלל היה מולסמי - אברהם? הוא רצה לעקוד את ישמעאל לא את יצחק ] ...המצחיק שעדיין לא היית האומה הזאת .

בקיצר עסק עם שקרנים ונבלים.

.........

כל מדינה אחרת היית זורקת [במיוחד עם גל הטרור ] אותם לעזאזל ממזמן ושמה פס על העולם ,רק היהודים יותר מידי טובי לב.

פורסם

אז למה לא לתת את הארץ למי שהיו כאן עוד לפני היהודים? לא יודע ספציפית אילו מדינות נחשבות היום העמלקים, האדומים או היבוסים, אבל הארץ הזו שלהם, לפי ההגיון של רוני/דנקר. אז למה אנחנו כאן?

זיקה דתית והיסטורית מעולם לא היוותה אף תירוץ לאף עם אחר לחיות בשטח מסויים. אחרי שגרמניה הובסה גם היא הייתה צריכה להחזיר (פעמיים, פעם אחת בכל מלחמת עולם) את השטחים שהיא כבשה, וכעונש אפילו לקחו ממנה שטחים נוספים שפעם היו בבעלותה הליגיטימית.

העולם חזק. ישראל לבד לא יכולה מולו. אנחנו צריכים את התמיכה של אירופה וארה"ב הן מבחינה צבאית והן מבחינה כלכלית. וכדי לקבל את התמיכה, אנחנו חייבים לשכנע אותם שהפלסטינאים לא מסוגלים לבנות מדינה בלי להילחם מולנו. ביום שיעוף קסאם ממדינה פלסטינית, ולא ממחנה פליטים, יוכל צה"ל להיכנס בה בכל כוחו, להשאיר אפר ועפר ותו לא. עד אז, הם רק פליטים, ולפי כללי העולם אין לנו הרבה מה לעשות נגדם. כבר הסברתי מליארד ואחת פעמים בפורום מה הדעה שלי לגבי הליגטימציה של ישראל לתקוף ארגוני טרור באמצע אוכלוסיה אזרחית. לא צריך לחזור על זה.

טרנספר הוא לא אפשרי. ירדן לא תסכים לקבל אותם, מבחינתה היא שללה להם את האזרחות. מה גם שלא לכולם יש אזרחות ירדנית. אי אפשר להכריח מדינה להתאבד (קרי לקבל על עצמה 3 מליון פליטים). אפילו צרפת בקושי הצליחה לגרש את הצוענים, ועוד עם מספר קטן בהרבה (פחות מאלף, והם קיבלו ביקורת מאוד קשה באירופה, תחשוב מה יהיה איתנו אם נכריח בטרנספר 3 מליון פליטים).

המצב הנוכחי הוא שאין להם לאן ללכת, אז הכי טוב זה לתת להם לשבת כאן בלי הצורך לשלם עליהם (לא יודע מה איתך אבל אני ממש לא רוצה לשלם להם על מים, ביוב, חשמל ואספקה רפואית), וברגע שהם מרימים יד - לגדום אותה.

פורסם
  • מחבר

אז למה לא לתת את הארץ למי שהיו כאן עוד לפני היהודים? לא יודע ספציפית אילו מדינות נחשבות היום העמלקים, האדומים או היבוסים, אבל הארץ הזו שלהם, לפי ההגיון של רוני/דנקר. אז למה אנחנו כאן?

אתה יודע למה הדיון עמך מיותר,מכיוון שאתה ממזמן ויתרת על המדינה שלך לפי ההודעה הנ"ל,כך שבין אם השלום יוביל לחורבן ישראל או לא. מבחינתך זה לא משנה,מעולם לא ראית במדינה הזו את הבית של העם שלך ומבחינתך לתת את המדינה הזו לכול אחד אשר יחפוץ או יטען שהוא ה"עמלקי" או "יבוסי" למרות שהעמים הללו התפרקו ונעלמו מן ההיסטוריה.

אתה וinfer ממש לא ראויים להיקרא ציונים,אתם תוצר של מערכת חינוך רקובה שלא הבהירה לילדי ישראל שזה באמת הבית שלכם. אתם חיים בתפיסה גלותית ,אותה תפיסה שהייתה לאבותינו באירופה שחשבו שניתן לחיות בגלות וקיבלו את הבום הזה שנקרא שואה. מתברר שאפילו השואה עצמה לא לימדה את העם היהודי לקח,אולי אנחנו באמת לא ראויים למדינה אם יש אנשים כמוכם שמוכנים לפרק את מדינתם תמורת חתיכת נייר.

" אי אפשר להכריח מדינה להתאבד "

אבל לתת לישראל להתאבד ולצמצם את השטח שלה זה אפשר לעשות נכון?

"העולם חזק. ישראל לבד לא יכולה מולו. אנחנו צריכים את התמיכה של אירופה וארה"ב הן מבחינה צבאית והן מבחינה כלכלית."

העולם משתנה,היום זה אירופה וארה"ב הם המעצמות מחר זה יהיה סין ושאר המדינות. אני לא יודע אם אתה שם לב אבל אירן+ טורקיה ושאר המדינות כולל רוסיה וסין מכינות תחילף לארה"ב שהולכת ושוקעת,כך שישראל יכולה להמשיך ללקק לארה"ב אבל ארה"ב לא תישאר מעצמה לעד כמו שזה נראה.

אירופה עלול לעבור תהליך איסלמזציה מבפנים,או לפחות להיקלע למלחמות אזרחים קטנות.ארה"ב שקוע בחובות ענק,שאני מתפלא איך הם שורדים.

המשבר העולמי לא חלף ואנשים יודעים זאת,הם פשוט מסתירים את הבעיות שצצות כדי להמשיך ולחזור לאורך החיים הקפטליסטי שלהם.

ישראל צריכה לעשות מה שטוב לישראל,על הקטע של הטרנספר ישראל הייתה צריכה לעבוד 5 שנים לפני כן על ידי הסברה ואמצעים דיפלומטים ועוד.

תבין זה לא שבוקר אחד ישראל תקום ותגיד יאללה טרנספר,צריך לעבוד על זה מספר שנים ואז להוציא לפועל.

פורסם

"אתם חיים בתפיסה גלותית ,אותה תפיסה שהייתה לאבותינו באירופה שחשבו שניתן לחיות בגלות "

בזה איני מסכים ... תמיד בגולה היית השאיפה לחזור לארץ ישראל -ראה את התפילה שחרית - כמה מוזכר בה קטעים לשובה לארץ.

דווקא אבותינו [כמובן שמורי המסורת -ולא אותם חילונים ומתבוללים ] - הם אלו שהזהירו [וגם התורה עצמה ] לא להתערבב יותר מידי עם הגויים - תמיד שזה קורה -זה ניהיה אסון לבסוף.

http://www.daat.ac.il/daat/israel/israel_in1.html

http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91+%D7%90%D7%A8%D7%A5+%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=3229

........

ואני לא מבין אותך, מדוע שוב אתה מתחיל איתו באותו נושא? עוד פעם שיגמר כמו בדפים הקודמים.

בקטע של חתיכת נייר- אתה כל כך צודק , הרי אין לנו בעיה שתהיה שתי מדינות עם שלום בטוח -כל הבעיה שאין עם מי לדבר בכלל - כמו שציינו בדף הקודם על שורש רקוב.

פורסם

אל תכניס לי מילים לפה, תודה.

ישראל היא הבית שלי ואני לא מוכן לעבור מכאן ולא למכור אותה לאף אחד. היא הארץ שלנו בצורה הכי ליגיטימית שיש. כל מה שאני אומר, זה שהחזקה עליה לא באה ממקום היסטורי (יותר נכון החזקה הזו לא קבילה, כי כולם יכולים להגיד שיש להם חזקה על המקום). גם אם זה לא נראה לך, זה נכון. זאת עובדה שהיהודים שהוגלו לבבל הם לא אנחנו, וזו עובדה שהיו פה המון עמים עוד לפני-כן. זה לא נתון לשיקול דעת, לא שלך, לא שלי, ולא של אף אחד אחר. זאת עובדה בשטח נטו.

הסיבה הייחודית שישראל שלנו היא כי קיבלנו את הארץ הזו, קנינו את השטחים כאן, האו"ם אישר לנו להיות כאן, קיבלנו הכרה עולמית כמדינה עצמאית וקיבלנו את כל האישורים הדרושים להיות מדינה עצמאית יהודית בארץ ישראל. ואת כל השטחים שלנו קיבלנו או כבשנו בצורה חוקית.

ירדן תתאבד אם היא תצטרך לספח 3 מליון פלסטינים. ישראל תתאבד אם היא תצטרך לספח 3 מליון פלסטינים. ישראל לא תתאבד אם היא תוותר על שטחים שגם ככה לא מאוכלסים ע"י יהודים. כל הכפרים הפלסטינאים יעברו לזכות המדינה הפלסטינית ואילו הכפרים/מאחזים/התיישבויות/התנחלויות היהודיים שביו"ש ישארו של מדינת ישראל. אתה לא תוותר אפילו על אזרח אחד בכל התהליך. יהודים שהתנחלו בתוך כפרים ערביים יוכלו לקבל העתק של הבתים שלהם בגבולות החדשים, אף אחד לא יפסיד מזה. השטח שלנו יצטמצם, אבל זה גם ככה יהיה רק זמני - ביום שבו עף קסאם ממדינה הפלסטינית, צה"ל נכנס בכל הכוח עם חיל האוויר, השריון, הארטילריה והחי"ר. מחסלים את ארגוני הטרור וכובשים חזרה את כל השטחים. זהו לא פיתרון מושלם, אך זהו הרע במיעוטו. כמובן שלציין בהסכם השלום שהמדינה הפלסטינית חייבת להיות מפורזת צבאית ולהבהיר שיש לישראל ליגיטימציה מלאה לכבוש את המדינה אם היא תפר את ריבונות ישראל.

אבל כרגע זו לא נראית הבעיה. אם אבו-מאזן לא יחתום על הסכם שלום כזה, נפרוש חד-צדדית מהתמיכה בעזה ועוטף-עזה (עד לאיפה שיש יישובים יהודיים גדולים, ואת הקטנים נעתיק). כלומר, ננתק כל קשר איתם - מים, חשמל, ביוב, נתנתק מהכל. הדבר היחיד שישאר זה פיקוח על סחורות שנכנסות ויוצאות מהרצועה. אם הם רוצים, שיכריזו מדינה - השטח הזה, מבחינת ישראל, שלהם. אם הם לא רוצים להכריז מדינה, שלא יכריזו, זו כבר לא בעיה שלנו.

חבל שבגלל שאנחנו מדינה דמוקרטית אי אפשר להכריח את ערביי ישראל לעבור למדינה הפלסטינית הלא-עצמאית החדשה, אבל תמריצים כן אפשר לתת (לא שאני יודע מי יבלע אותם, בכל זאת התנאים כאן הרבה יותר טובים משם). וכמובן שלא נרשה הגירה של ערבים נוספים.

שלושה דברים אי אפשר לעשות:

רצח עם

סיפוח

המשך הסטטוס-קוו

לכן לדעתי הפיתרון שאני מציע הוא הטוב ביותר.

פורסם
  • מחבר

אל תכניס לי מילים לפה, תודה.

ישראל היא הבית שלי ואני לא מוכן לעבור מכאן ולא למכור אותה לאף אחד. היא הארץ שלנו בצורה הכי ליגיטימית שיש. כל מה שאני אומר, זה שהחזקה עליה לא באה ממקום היסטורי (יותר נכון החזקה הזו לא קבילה, כי כולם יכולים להגיד שיש להם חזקה על המקום). גם אם זה לא נראה לך, זה נכון. זאת עובדה שהיהודים שהוגלו לבבל הם לא אנחנו, וזו עובדה שהיו פה המון עמים עוד לפני-כן. זה לא נתון לשיקול דעת, לא שלך, לא שלי, ולא של אף אחד אחר. זאת עובדה בשטח נטו.

הסיבה הייחודית שישראל שלנו היא כי קיבלנו את הארץ הזו, קנינו את השטחים כאן, האו"ם אישר לנו להיות כאן, קיבלנו הכרה עולמית כמדינה עצמאית וקיבלנו את כל האישורים הדרושים להיות מדינה עצמאית יהודית בארץ ישראל. ואת כל השטחים שלנו קיבלנו או כבשנו בצורה חוקית.

ירדן תתאבד אם היא תצטרך לספח 3 מליון פלסטינים. ישראל תתאבד אם היא תצטרך לספח 3 מליון פלסטינים. ישראל לא תתאבד אם היא תוותר על שטחים שגם ככה לא מאוכלסים ע"י יהודים. כל הכפרים הפלסטינאים יעברו לזכות המדינה הפלסטינית ואילו הכפרים/מאחזים/התיישבויות/התנחלויות היהודיים שביו"ש ישארו של מדינת ישראל. אתה לא תוותר אפילו על אזרח אחד בכל התהליך. יהודים שהתנחלו בתוך כפרים ערביים יוכלו לקבל העתק של הבתים שלהם בגבולות החדשים, אף אחד לא יפסיד מזה. השטח שלנו יצטמצם, אבל זה גם ככה יהיה רק זמני - ביום שבו עף קסאם ממדינה הפלסטינית, צה"ל נכנס בכל הכוח עם חיל האוויר, השריון, הארטילריה והחי"ר. מחסלים את ארגוני הטרור וכובשים חזרה את כל השטחים. זהו לא פיתרון מושלם, אך זהו הרע במיעוטו. כמובן שלציין בהסכם השלום שהמדינה הפלסטינית חייבת להיות מפורזת צבאית ולהבהיר שיש לישראל ליגיטימציה מלאה לכבוש את המדינה אם היא תפר את ריבונות ישראל.

.

נו אז מה עשית בזה שחתמת על הסכם שלום,ביצעת נסיגה ושוב השתלטת על השטח מחדש ושוב אתה שולט על 3 מיליון פלשתינים. זה כמו יו יו המצב הזה שאתה מתאר פה?

דרך אגב ניתוק חשמל ומים,תסתכל על עזה,גדול השונאים שלנו שולט שם,החמאס ולמרות זאת ישראל מספקת חשמל,מים,אוכל וכסף. למה נראה לך שזה ישתנה כאשר תקום פלשתין 2.

פורסם

רק משפט אחרון, כי באמת שאין לזה שום טעם.

הם צריכים לחזור כי הם אזרחים של אותה המדינה. מה לא מובן בזה?

כי ארץ ישראל היא הבית של העם היהודי על פי הגדרה.

וממה שאני יודע, אין מדינה "פלסטין" ואין עם "פלסטינאי". ואם אתה מוזמן להעיר את עיניי.

יהודים ליהודה. ערבים לערב.

ליהודים יש את הזכות הכי ברורה להתיישב בארץ ישראל.

יותר מהאמריקאים שיושבים בארה"ב.

יותר מהצרפתים שיושבים בצרפת

והסינים שבסין.

למה?

כי יש היסטוריה.

העם היהודי כבר 5771 שנים קיימים בעולם.

מאז ומתמיד היו יהודים בארץ ישראל.

יש ליהודים פה היסטוריה מוחשית (הכותל, קברות אבותינו וכד') ואי אפשר להתווכח עם זה.

איזו זכות יש לכל שאר העמים בעולם להיות איפה שהם נמצאים?

וכמו שכבר כתבתי, אני ממש לא נמנה על השמאל. אני פשוט חי במציאות.

אתה יכול להמשיך לדבר על מחר על זה שאירופה/ארה"ב/ירדן יסכימו לקלוט 3 מיליון פליטים.

בעולם המציאות זה לעולם לא יקרה. אולי כמה אלפים, וגם זה במקרה הטוב.

די להשלות את עצמך בזה שאתה היחידי פה שחי במציאות צא מהסרט.

אני לא מדבר על זה שירדן תקלוט 3 מיליון פליטים אני מדבר על לכפות על מדינה שיש לה אזרחים שמשתלטים על מדינה ושטח שהוא לא שלהם להחזיר אותם למדינתם.

כן לכפות, האו"ם וכל הבולשיט הזה.

ומה אם עכשיו תתן להם את גבולות 67' והם לא ירצו? איך תכפה עליהם כן להיכנס לגבול הזה?

ומצטער, לקרוא למקום הזה "מולדת העם היהודי" זאת שטות מוחלטת.

על פי אותו היגיון, כמו שכבר כתבתי בת'רד אחר, גם לערבים יש זיקה לארץ הזאת בת יותר מ-1000 שנה.

או לחילופין, לצאצאי רומא או יוון או פרס או בבל או לטורקים.

ובעצם, לכל אחד שאי פעם שלט באדמה הזאת, והיו לא מעט כאלה לאורך ההיסטוריה.

איזה זיקה בדיוק?

אתה מוכן בבקשה להביא לפה הוכחכה אחת על זיקה שיש לערבים לארץ ישראל?

נכון היו פה עמים ששלטו על הארץ ופה אנחנו עושים את ההפרדה.

כי העם היהודי לא כובש את ארץ ישראל הוא מיישב אותה.

חוץ מזה שהעמים ששלטו פה כבר לא קיימים. גם לא הצאצים שלהם.

במשך 2000 שנים כמעט ולא גרו יהודים בארץ ישראל. לחזור לכאן עכשיו ולטעון שיש ליהודים זיקה היסטורית למקום זה מגוחך פשוט.

טעות.

היו פה תמיד יהודים אבל במיעוטים.

ערבים לא היו פה עד לאחרונה.

(קרא את הספר "מסע תענוגות לארץ הקודש" של מארק טווים שהיה אנטישמי רשם שלא היה פה נפש חיה.

ולא, זה לא שאני לא "ציוני" או משהו כזה. אני פשוט לא חושב שיש לנו איזשהו קשר לאדמה הזאת ספציפית.

מבחינתי, באותה מידה מדינת היהודים יכלה להיות איפה שהיום שוויץ, או בכל מקום אחר באירופה, אמריקה, אוסטרליה או אפריקה אפילו.

כל הפואנטה זה "מדינת היהודים", ולא "מדינת היהודים בארץ ישראל". כי בהנחה ואתה זורק את הספר החביב הזה (תנ"ך) מחוץ לחלון,

ואינך מתייחס להבטחה האלוהית לארץ הזאת, אז מה זה משנה איפה העם היהודי ישכון, כל עוד יהיה לו מקום משל עצמו?

שוב בין אם אתה מאמין או לא.

יש פה היסטוריה יהודית של אלפי שנים.

בשוויץ\אוגנדה\אוסטרליה וכל מקום אחר בעולם הוא לא שלנו ואם היינו שם היינו כובשים.

בדיוק כמו הערבים פה.

danker,

בבקשה תצטט אנשים אל תרשום את ההודעה שלהם זה מחרפן לקרוא את זה ככה.

פורסם

אני מוכן לקבל הסכם שלום על הפלסטינים כשהאמריקאים יתנו מדינה לאינדיאנים, הסינים יפסיקו לדכא ביד רמה את הטיבטים ושרוסיה תמצא הסדר עם הצ'צ'נים.

עד אז, לאף אחד בעולם הזה אין זכות לכפות עלינו הסכמי שלום שפוגעים בביטחונינו. שיסתכלו קודם על עצמם לפני שמטיפים לאחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים