עבור לתוכן

עתודה או מודיעין

Featured Replies

פורסם

רוב השיבוצים זה לא כל השיבוצים...

ואם אני לא טועה, גם עתודאים למשל שמסיימים את שירות החובה מקבלים פקדון כמו חייל רגיל, למרות שהם ממשיכים לשרת

• תגובות 33
  • צפיות 15.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוב השיבוצים זה לא כל השיבוצים...

ואם אני לא טועה, גם עתודאים למשל שמסיימים את שירות החובה מקבלים פקדון כמו חייל רגיל, למרות שהם ממשיכים לשרת

ברור לאחר החובה, מקבלים פקדון+מענק שחרור...למרות שנכנסים לקבע.

פורסם

א. זה לא כזה חשוב אבל עדיין זה יתרון

ב.עדיין תואר צריך

ג.בשביל להרויח טוב צריך תואר

א. בקושי. אגב, תואר במדעי המחשב יהיה לך הרבה יותר קל כשיש לך 5 שנים נסיון בתכנות.

ב. לא, לא צריך - ואני והרבה חברים שלי דוגמה חיה לכך. אם אתה בכל זאת רוצה תואר, אתה יכול לעשות אחרי הצבא, ועדיין תהיה ביתרון על פני כל עתודאי.

ג. ראה ב.

למה אתם ישר לוקחים את הדוגמאות הקיצוניות

אפשר להגיע לתפקידים טובים במיוחד במסלול מדעי המחשב

צודק, אפשר - אבל בגאמ"א מובטח.

ומה זה המענק הזה שאתם מדברים?

מענק - בסיום שירות החובה אתה מקבל מענק שחרור חד פעמי - סכום של כ-6000 ש"ח שמגיע לך ישר לחשבון הבנק, ופיקדון - 18000 ש"ח שאתה יכול להשתמש בהם לדברים מסויימים (תואר, הקמת עסק, קניית דירה וכד'), ואם אתה לא משתמש בו במשך 5 שנים אז אתה יכול למשוך אותו גם לחשבון הבנק. סה"כ הפקדון מממן לך בערך חצי מהתואר.

פורסם

גאמא, גאמא, גאמא, גאמא ואם לא הבנת עדיין, גאמא.

אני עתודאי, נכון לא מדמח אבל אם הייתה ניתנת לי לבחור בין מודיעין לעתודה, בכל מסלול טכנולוגי שהוא, הייתי הולך על מודיעין בלי לחשוב פעמיים.

רק שתבין, אני יודע על אחד שהשתחרר אחרי שירות באחד ממסלולי גאמא, נחטף להייטק, הרוויח משכורת 5 ספרתית (שמגרדת את ה-20K), רכב ונייד מהחברה, והבטחה למימון תואר במידה והוא יקלט.

בכל מקרה, מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה לא נחשבת לתוכנית מוצלחת במיוחד ביחס לאוניברסיטאות האחרות.

פורסם
  • מחבר

איזה קורס נחשב טוב בגאמא?

פורסם

עוד פעם, למה אתה חושב שגאמא עדיין מחכים לך?

פורסם
  • מחבר

עוד פעם, למה אתה חושב שגאמא עדיין מחכים לך?

על תדאג אני יודע

בכנס חתימה על קבע הם אמרו שאם אני אתקבל לעתודה הם יהיו הראשונים לדעת על כך

פורסם

קורס **** נחשב טוב בגאמא?

מישהיו יודע עליו משהו?

כן זה יחסית מקום טוב, ד"א תערוך את ההודעה ותמחק את השם...אסור לפרסם זאת.

פורסם

לא זה לא. תזכור כמה דברים:

א. "החומר טרי בראש" לא רלוונטי. החומר שאתה לומד בתיכון בקושי קשור למה שאתה לומד באוניברסיטה, וגם ככה חוזרים על מה שצריך, כי הם לא יכולים להניח ידע קודם. במקרה הכי גרוע יש קורסי הכנה.

ב. מימון לא רלוונטי. עם הנסיון שיהיה לך מגאמ"א, תוכל בשנה הפרש לעבוד באזרחות ולהרוויח משכורת פי 1.5-2 (אולי אפילו יותר, אני לא באמת יודע כמה מרוויח עתודאי בקבע) שבה בקלות תוכל לממן את התואר.

ג. כמו שנאמר מעליי, ברגע שיש לך נסיון, תואר זה כבר לא כזה חשוב. אני מכיר הרבה אנשים שעובדים בהייטק בלי שום תואר (גם אני אחד מהם, לפחות עד סוף השנה הקרובה :) )

אפשר לדעת במה אתה עובד?

פורסם

מניסיון, עתודה.

דבר שני יש מרכז פיתוח של IBM שם + אני מכיר כמה בוגרים משם שמצאו עבודה אחרי זה בחברות גדולות (כמו זו שכתבתי לדוגמא)

נכון שזה לא טכניון, אבל אל תזלזל, זה תואר לא קל בכלל.

פורסם

אני תמיד מדבר על "עילוי" כמישהו שיכול לעשות הכל בלי ללמוד יום אחד במסגרת מסודרת ולשבור את המוסכמות, נכון?

אז אני רוצה להראות לכם אחד כזה.

הבחור הזה בן 24 בערך, היה בצבא בחיל המודיעין ב-8200 במסלולים הרלוונטיים לבחור שפתח את הנושא כאן והתקדם.

אני רוצה להראות מה אנשים מסוגו עושים בתחום אבטחת המידע (אגב גיל שוייד המנכ"ל של צ'ק פוינט הוא עוד דוגמה והתחיל בצבא גם כן באותו מקום...).

אלו אנשים מזן נדיר שהתשוקה בנפשם לנושאים הרלוונטיים כל כך עמוקה שהם לומדים לבד, חופרים לבד, ומצליחים לבד.

*סתם דוגמה למספרים, השכר של האקר ברמתו כשכיר נע מעל 30 אלף שקל בחודש במקרה הרע (וזה עוד עכשיו מהצעות שחברים בתחום קיבלו).

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SU9vAdRZCG4J:www.defensia.co.il/Rafel_Resume_heb.docx+%D7%92%D7%90%D7%9E%D7%90+%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%9F&cd=5&hl=iw&ct=clnk&gl=il

פורסם

א. לאיזה קורס במודיעין אתה מועמד?

ב. יש אפשרות להתחיל תואר במהלך השירות. אני מכיר אנשים שעושים את זה, וחושב לעשות זאת בעצמי.

ג. שיבוץ במודיעין נחשב לאחת האפשרויות הטובות יותר שאפשר להגיע אליהן מהעתודה. אני לא מכיר את העתודה באופן אישי, אבל על פי הרושם שקיבלתי במסלול עתודה רגיל (ז"א לא פסגות/ברקים/תלפיות) יש סיכוי משמעותי ליפול על תפקיד בלאי, ולשרת שש שנים בתפקיד שאתה לא מרוצה ממנו.

ד. המענק שמקבלים עתודאים הוא די מגוחך. כמו שאמרו פה לפני, המשכורת שתקבל בקבע / אחרי הצבא תכסה בקלות את עלויות התואר.

הייתי במצב דומה לשלך לפני הגיוס. התקבלתי לעתודה, והייתי מועמד לכמה מסלולים בגאמא. בסוף החלטתי לרדת מהעתודה (עוד לפני שידעתי אם התקבלתי סופית לאחד המסלולים).

בסוף התקבלתי לאחד המסלולים. לא הייתי יכול להיות יותר מרוצה מהבחירה שלי, מהקורס שעשיתי, ומהתפקיד שאני משרת בו עכשיו.

פורסם

אם מדובר על ממ"ס גע"ש או אר"מ, עם דגש על ממס וגעש אל תמצמץ אפילו.

הם שווים יותר מכל תואר שתשיג והעתודאים מתים לשרת ביחד עם האנשים שיוצאים משם. הם גם נחשבים לטובי הקורסים בתחום התכנות.

ומותר לפרסם שמות של קורסים, צאו מהשוק.

פורסם
  • מחבר

אם מדובר על ממ"ס גע"ש או אר"מ, עם דגש על ממס וגעש אל תמצמץ אפילו.

הם שווים יותר מכל תואר שתשיג והעתודאים מתים לשרת ביחד עם האנשים שיוצאים משם. הם גם נחשבים לטובי הקורסים בתחום התכנות.

ומותר לפרסם שמות של קורסים, צאו מהשוק.

אתה בטוח שמותר?

הנה השם של הקורס:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xYvivwlarusJ:hwzone.co.il/community/index.php%3Ftopic%3D474728.10+%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%9F+%D7%92%D7%90%D7%9E%D7%90&cd=2&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים