עבור לתוכן

עתודה או מודיעין

Featured Replies

פורסם

הודיעו לי היום שהתקבלתי לעתודה למסלול מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה

חוץ מזה אני גם התקבלתי לחמ"ן לאחד מהמסלולים של גאמה

עתודה זה מסלול שמאוד מתאים לי אז אני די בטוח שאבחר בו

אבל עדיין הייתי רוצה לשמוע דעות שונות של אנשים

ראיתי כאן שאומרים שאונ' חיפה לא ממש טובה למדעי המחשב אבל לדעתי אם יהיה לי 6 שנות ניסיון צבאי אז זה לא יהיה משנה כי אחרי הכל זאת עדיין אוניברסיטה

• תגובות 33
  • צפיות 15.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפריורית אני אומר גאמ"א. כמה קבע מצפים ממך לחתום?

פורסם
  • מחבר

אפריורית אני אומר גאמ"א. כמה קבע מצפים ממך לחתום?

שנה וחצי בגאמה

פורסם

לא נראה לי שגאמא עדיין מחכים לך

פורסם

אחרי 6 שנות נסיון, לא ממש יעניין אף אחד איפה למדת.

פורסם

לך על גאמ"א.

היתרון היחיד של עתודה הוא שמשלמים לך על התואר. בתמורה לזה אתה צריך לבחור מקצוע לחיים כבר בגיל 18, ואתה חותם 3 שנים קבע. כשתצא לאזרחות התואר לא ייתן לך יתרון משמעותי על פני הנסיון שתקבל בגאמ"א, מה גם שאם תרצה בכל זאת אז תוכל ללכת לעשות תואר אחרי שתשתחרר, או אפילו להתחיל תואר במהלך השירות.

אגב, אמנם טכנית אחרי עתודה יהיו לך 6 שנים נסיון ואחרי גאמ"א יהיו לך "רק" 4.5, אבל תזכור שמעתודה תשתחרר בגיל 27 בעוד שמגאמ"א תשתחרר בגיל 22, ויהיה לך מספיק זמן לצבור נסיון ולהוציא תואר ב-5 שנים האלה.

פורסם

כאחד שכנראה גם ילך על עתודה- אני גם ממליץ לך לקחת את המסלול בגאמ"א.

זה מה שאני הייתי עושה במידה והייתי במצב שלך.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

לך על גאמ"א.

היתרון היחיד של עתודה הוא שמשלמים לך על התואר. בתמורה לזה אתה צריך לבחור מקצוע לחיים כבר בגיל 18, ואתה חותם 3 שנים קבע. כשתצא לאזרחות התואר לא ייתן לך יתרון משמעותי על פני הנסיון שתקבל בגאמ"א, מה גם שאם תרצה בכל זאת אז תוכל ללכת לעשות תואר אחרי שתשתחרר, או אפילו להתחיל תואר במהלך השירות.

אגב, אמנם טכנית אחרי עתודה יהיו לך 6 שנים נסיון ואחרי גאמ"א יהיו לך "רק" 4.5, אבל תזכור שמעתודה תשתחרר בגיל 27 בעוד שמגאמ"א תשתחרר בגיל 22, ויהיה לך מספיק זמן לצבור נסיון ולהוציא תואר ב-5 שנים האלה.

גאמה זה שנה וחצי קבע, ולחלק הם מציאים לצאת לקצונה תמרות עוד חצי שנה קבע. אני יודע שאם יציאו לי את זה אז אני אסכים.

נשאר הפרש של שנה. ההפרש הזה מצדיק לדעתי את העובדה שאני אעשה תואר כבר עכשיו כשהחומר עדיין טרי בראש, שיממנו לי חלק מהתואר, ושאני על בטוח אהיה קצין.

כאחד שכנראה גם ילך על עתודה- אני גם ממליץ לך לקחת את המסלול בגאמ"א.

זה מה שאני הייתי עושה במידה והייתי במצב שלך.

בהצלחה

למה?

פורסם

ההפרש הזה מצדיק לדעתי את העובדה שאני אעשה תואר כבר עכשיו כשהחומר עדיין טרי בראש, שיממנו לי חלק מהתואר, ושאני על בטוח אהיה קצין.

לא זה לא. תזכור כמה דברים:

א. "החומר טרי בראש" לא רלוונטי. החומר שאתה לומד בתיכון בקושי קשור למה שאתה לומד באוניברסיטה, וגם ככה חוזרים על מה שצריך, כי הם לא יכולים להניח ידע קודם. במקרה הכי גרוע יש קורסי הכנה.

ב. מימון לא רלוונטי. עם הנסיון שיהיה לך מגאמ"א, תוכל בשנה הפרש לעבוד באזרחות ולהרוויח משכורת פי 1.5-2 (אולי אפילו יותר, אני לא באמת יודע כמה מרוויח עתודאי בקבע) שבה בקלות תוכל לממן את התואר.

ג. כמו שנאמר מעליי, ברגע שיש לך נסיון, תואר זה כבר לא כזה חשוב. אני מכיר הרבה אנשים שעובדים בהייטק בלי שום תואר (גם אני אחד מהם, לפחות עד סוף השנה הקרובה :) )

פורסם
  • מחבר

לא זה לא. תזכור כמה דברים:

א. "החומר טרי בראש" לא רלוונטי. החומר שאתה לומד בתיכון בקושי קשור למה שאתה לומד באוניברסיטה, וגם ככה חוזרים על מה שצריך, כי הם לא יכולים להניח ידע קודם. במקרה הכי גרוע יש קורסי הכנה.

ב. מימון לא רלוונטי. עם הנסיון שיהיה לך מגאמ"א, תוכל בשנה הפרש לעבוד באזרחות ולהרוויח משכורת פי 1.5-2 (אולי אפילו יותר, אני לא באמת יודע כמה מרוויח עתודאי בקבע) שבה בקלות תוכל לממן את התואר.

ג. כמו שנאמר מעליי, ברגע שיש לך נסיון, תואר זה כבר לא כזה חשוב. אני מכיר הרבה אנשים שעובדים בהייטק בלי שום תואר (גם אני אחד מהם, לפחות עד סוף השנה הקרובה :) )

א. זה לא כזה חשוב אבל עדיין זה יתרון

ב.עדיין תואר צריך

ג.בשביל להרויח טוב צריך תואר

פורסם

א. זה לא כזה חשוב אבל עדיין זה יתרון

ב.עדיין תואר צריך

ג.בשביל להרויח טוב צריך תואר

אני באותו ראש כמו ש"שניצל" רשם.

ד"א - אם אתה חושב ש" בשביל להרויח טוב צריך תואר" אז אתה די טועה לדעתי. לפי מה שאני יודע, בכדי להתקדם לתפקידים גבוהים יותר צריך תואר.

ותאמין או לא - יש כאלו שעובדים בהייטק ללא שום תואר, ומרוויחים יותר מאשר כאלה עם תואר.

פורסם

האמת שאחד הדברים החשובים שגאמא יכול להבטיח לך זה עיסוק במקצוע בצבא.

אתה יכול ללכת לעתודה, לעשות תואר במדעי המחשב, ובמשך שלוש שנים (התפקיד הראשון שלך) להתעסק עם רכש תוכנות.

זה נראה לך שווה את זה?

ואני לא סתם מדבר באוויר, אני מכיר אישית אנשים שהגיעו לתפקידים כאלה, או שטויות דומות בצה"ל (כן, עתודאים)

אישית, אני הייתי הולך על גאמא.

גם מבטיח לך ידע מקצועי, וגם אתה לא מתחתן חתונה קתולית עם הצבא בגיל 18, שלך תדע מה תרצה לעשות בסוף...

בעתודה אתה מתחייב עד גיל 27 בערך כשאתה בן 18! כלומר, אתה רק בן 18 ומתחייב על עוד 9 שנים

ולך תדע אם תהנה מזה, אם תהיה מרוצה מאיפה שתהיה ואם תעסוק במקצוע באמת.

רק בתפקיד השני בעתודה (עם הכניסה לקבע) אתה באמת יכול לבחור תפקידים (וגם אז, זה תלוי אם מאשרים לך, ולא רק ברצון שלך).

עד אז, אתה תקוע בכל מקום שבו הצבא יבחר לשים אותך, ובכל תפקיד שהוא יבחר לתקוע אותך.

חוץ מהתשלום על התואר, אני לא רואה שום יתרון בללכת לעתודה.

נכון, זה לא מעט כסף, אבל אני לא חושב שזה שווה את ההבדל. במיוחד שתוכל להרוויח את ההפרש בעבודה בזמן לא מאוד ארוך.

פורסם

האמת שאחד הדברים החשובים שגאמא יכול להבטיח לך זה עיסוק במקצוע בצבא.

אתה יכול ללכת לעתודה, לעשות תואר במדעי המחשב, ובמשך שלוש שנים (התפקיד הראשון שלך) להתעסק עם רכש תוכנות.

זה נראה לך שווה את זה?

ואני לא סתם מדבר באוויר, אני מכיר אישית אנשים שהגיעו לתפקידים כאלה, או שטויות דומות בצה"ל (כן, עתודאים)

אישית, אני הייתי הולך על גאמא.

גם מבטיח לך ידע מקצועי, וגם אתה לא מתחתן חתונה קתולית עם הצבא בגיל 18, שלך תדע מה תרצה לעשות בסוף...

בעתודה אתה מתחייב עד גיל 27 בערך כשאתה בן 18! כלומר, אתה רק בן 18 ומתחייב על עוד 9 שנים

ולך תדע אם תהנה מזה, אם תהיה מרוצה מאיפה שתהיה ואם תעסוק במקצוע באמת.

רק בתפקיד השני בעתודה (עם הכניסה לקבע) אתה באמת יכול לבחור תפקידים (וגם אז, זה תלוי אם מאשרים לך, ולא רק ברצון שלך).

עד אז, אתה תקוע בכל מקום שבו הצבא יבחר לשים אותך, ובכל תפקיד שהוא יבחר לתקוע אותך.

חוץ מהתשלום על התואר, אני לא רואה שום יתרון בללכת לעתודה.

נכון, זה לא מעט כסף, אבל אני לא חושב שזה שווה את ההבדל. במיוחד שתוכל להרוויח את ההפרש בעבודה בזמן לא מאוד ארוך.

אני חושב שהקטע של המימון של הלימודים - הוא די שטותי ת'אמת, כי בין כה וכה המענק והפקדון מכסים חלק גדול מהתואר וכמעט ושווים לסכום שמקבלים מהצבא עברו שנת לימודים בעתודה ( 8500) , לימודים תלת שנתיים.

אני ארשום בכל מקרה, אם הייתי במצב שלך הייתי בוחר בגאמ"א ממספר סיבות :

א - שיבוץ איכותי מובטח, ושירות מעניין ומאתגר.

ב-ידע טכני רב שאותו תצבור, אשר מאוד יעזור לאחר הצבא בהיי-טק.

ג- אם אכפת לך מהמימון של העתודה, אז כמו שרשמתי למעלה הפקדון והמענק יספיקו כמעט לתואר תלת שנתי. בנוסף אל תשכח שבקבע תרוויח כ-4K אם אינני טועה בחודש, מה שיסדר לך את הכסף ללימודים.

ד- לא מחוייב לצבא לתקופה כה ארוכה.

פורסם
  • מחבר

למה אתם ישר לוקחים את הדוגמאות הקיצוניות

אפשר להגיע לתפקידים טובים במיוחד במסלול מדעי המחשב

ומה זה המענק הזה שאתם מדברים?

פורסם

למה אתם ישר לוקחים את הדוגמאות הקיצוניות

אפשר להגיע לתפקידים טובים במיוחד במסלול מדעי המחשב

ומה זה המענק הזה שאתם מדברים?

במדעי המחשב זה ידוע שרוב השיבוצים הינם מקצועיים וטובים.

בכל מקרה, אני חושב שלנו פה בפורום אין כ"כ חלק בהחלטה שלך, וההחלטה נטו צריכה להיות שלך בלב מלא.

מענק שחרור- תגגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים