עבור לתוכן

מה חשוב במפרט HTPC?

Featured Replies

פורסם

יש לי קצת ניסיון בהרכבת מפרטי מחשב למטרות גיימינג ושימוש כללי, ולאחרונה התחלתי להתעניין באופציה של רכישת מחשב HTPC לסלון. לפחות כרגע מדובר על מחשב לצפיה בסרטים מהאינטרנט/דיסקים/USB, ללא חיבור לכבלים/אנטנת טלויזיה. אין צורך בהרצת משחקים (את זה אני עושה על מחשב אחר).

כאשר התחלתי לנסות לברר על הנושא הבנתי שאין לי ממש מושג מאיפה להתחיל.

השאלות שהכי הטרידו אותי:

מה בדיוק עושה כרטיס טלויזיה, והאם הוא דרוש למחשב המיועד לצפייה בסרטים בלבד?

בהרבה מפרטים שראיתי (למשל: תחת "מפרטים מומלצים" באתר הזה ובפורום) ל- HTPC משולבים כרטיסי מסך. האם הדבר נחוץ (בניגוד לכרטיסי מסך on board)? החל מאיזו רזולוצייה?

מה המשמעות של חיבור של כרטיס מסך בנוסף לכרטיס טלוויזיה? איך הם מחלקים ביניהם את העבודה?

כמו כן, אם יש טיפים לבניית מפרט כזה אשמח לשמוע :-)

תודה מראש

פורסם

כרטיס טלוויזה, פשוטו כמשמעו. הופך את המחשב, לטלוויזיה.

זאת אומרת שאם יש לך ממיר של כבלים או אנטנה או כל דבר אחר תוכל לחבר אותו לכרטיס והוא יעביר אותו למחשב. בשונה מכ"מ(ששולח אות למסך) הכ"ט מקבל אות ומעביר אותה למחשב. לכן אין קשר לחילוק עבודה בניהם וכו'.

יש כרטיסים שיכולים להקליט, לערוך וכו'.

אם הHTPC מיועד להריץ רצולוציה של עד 480P (סרטי RIP/ סרטים שיש בדיסקים רגילים שאתה קונה) שמוסגולים להסתפק במינימום של המינימום.

אני לדוגמא מריץ סרטים של 480P על מעבד ATOM זיכרון 1GB וכ"מ של אינטל (500).

אבל אם אתה רוצה לנגן 720P /1080P (שיחרורי HD/ דיסקי BLURAY) אתה כבר צריך מעבד חזק יותר (שתי ליבות לפחות) מינימום 2GB זיכרון וכ"מ חזק יחסית. (8500GT NVIDIA /ATI 3560 ומעלה). אם צריך אז גם כונן BLURAY.

דבר מאוד מומלץ בHTPC כלשהוא זה כ"מ NVIDIA G210/GT220/GT240 או כל כרטיס עם מנוע של VP4. דבר זה תורם רבות לניגון תוכן H264 שדי נפוץ נכון להיום. בד"כ בוחרים בכרטיס G210 בגלל שהוא הכרטיס הכי זול שגם תומך בVP4 וגם מאפשר ניגון HD חלק (גבולי אמנם).

**כל מה שאמרתי למעלה נכון רק כאשר יש התקנה מסודרת ונכונה של קודקים. הנה מדריך להתקנה-

WIN7 - http://www.vahl.co.il/?p=148

XP- http://www.vahl.co.il/?p=181

לשימושים שלך לדוגמא אין צורך בכרטיס טלוויזיה. כי אתה לא מחבר למחשב שום דבר שמצריך את זה.

שוב, הכל תלוי בתקציב.

פורסם

הכרטיסי מסך המובנים החדשים בדרך כלל יספיקו, כמו כן אפשר לשקול מארז שוכב\מרובע\מוקטן

פורסם
  • מחבר

תודה רבה LockOn נתת לי מאיפה להתחיל :-)

הטלויזיה הקיימת היא 1366x768, והייתי רוצה לנצל אותה, כך שכנראה שהמינימום שבמינימום לא יספיק.

שוקו - כשאתה אומר "הכרטיסי מסך המובנים החדשים" אתה מתכוון למעבדי אינטל i3/i5 עם ליבות גרפיות, או ללוחות אם עם כרטיס on board? אם זה לוחות אם, אשמח לדוגמא של דגם או שניים כדי שתהייה לי אינדיקציה מה זה "חדשים" ::)

פורסם

לכל תוכן שהוא פחות מ1080P, כל מעבד\כרטיס מסך הכי בסיסיים וישנים יספיקו

לוחות אם עם כרטיסים מובנים מותאמים לדור הישן של מעבדי אינטל, שבכל מקרה לא רלוונטיים.

בגדול יש לך 3 אפשרויות שיסתדרו מצויין עם כל תוכן HD

א. מעבד I3 עם ליבה גראפית מובנת+לוח אם תואם

ב. מעבד AMD X2 בסיסי, ולוח אם עם כרטיס מסך מובנה על הלוח אם (אצל AMD כרטיסי המסך המובנים על הלוח גם חזקים)

ג. מעבד ATOM כפול ליבה עם מעבד גראפי ION שזה בעצם ג'יפורס 9400.

אפשרויות א+ג יכולות לבוא גם בגודל MINI ITX, א יכול להיות גם MINI ATX, לא+ב בעתיד אם יהיה צורך אפשר יהיה לשדרג את הכרטיס מסך\מעבד בקלות.

ג יהיה הכי זול וקטן (יש מן סטרימרים שמבוססים על זה באלף ומשהו)

כל האופציות האלו כוללות מעבד דו ליבתי מדור חדש, וכרטיס מסך שיותר חזק מדור המובנים הישן על הלוח אם של אינטל.

פורסם

:nono:

תוכן 720P לא יעבוד על נטבוק רגיל או משהו חלש מP4.

לקחת I3 למערכת של ניגון מדיה בלבד זה טמטום

ATOM דו ליבתי יש רק אחד והוא לא משתלם וקשה להשגה. שלא לדבר אם זה לא לפטופ.

פורסם

אה?

אין שום בעיה לקנות ATOM+ION שמריצים 1080 בלי בעיות בפחות מ1000 שקל שזה כולל מעבד לוח אם כרטיס מסך עם אופציה לWIFI וספק כוח במחיר.

לא דיברתי על יותר חלש מפנטיום 4, ונטבוקים יכולים להריץ 720

ויש למכירה כמה וכמה אפשרויות

כמו זה:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12561

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7039

או סט מוכן ב2K עם I3 כמו זה

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=13661

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu3.asp?id=5419

(אפשר לבד להרכיב דברים דומים)

אם מוותרים על כונן אפשר ללכת גם על משו כמו זה

http://tms.co.il/product/8623

פורסם

בכל הנוגע לATOM כפול- ליבה אני מסכים איתך שהוא יכול להריץ 1080P.

אם יש נטבוק עם ATOM כפול ליבה וכ"מ נורמאלי אז כן, הוא יכול להריץ 720P. בזה אין ויכוח.

אבל רוב נטבוקי הATOM היום (יש לי ניסיון עם נטבוקים בעיקר של ACER) מכילים ליבה בודדת וחלקם גם רק 1GB זיכרון.

מניסיון הם לא מסתדרים עם 720P.

לגבי הI3, לא דיברתי על מחיר. אמרתי שזה טמטום בגלל (אתה בעצמך אומר את זה) שאפשר להסתפק במערכת של 1000 ש"ח.

פורסם

Atom מתמודד יופי גם עם 1080P - ברגע שהפיענוח נעשה בחומרה, קרי בכרטיס המסך. ראיתי את זה עובד. יתרונות נוספים של מפרט מבוסס אטום הם חיסכון בחשמל ושקט (כיוון שיש פחות חום לפזר).

פורסם

אז למה בכלל צריך I3? איזה סוגי שימושים \ מחשבים \ תקציבים מצריכים הכנסה של I3?

הלוח שלו יקר, הוא לא כזה חזק, השבב הגרפי שלו גם לא מזהיר. אז... למה? :nixweiss:

פורסם

איסתרא בלגינא,

יכול להיות. אתה מדבר על DXVA?

כשאתה מתכוון לכ"מ את מתכוון למה שיש על הלוח או לשבב הגראפי שבנוי במעבד?

פורסם

אני בדיוק בשלבים סופיים של מפרט ל HTPC.

בגלל היצע גדול החלטתי שהפרמטרים שמעניינים אותי הם צריכת חשמל וטמפרטורה של המכונה (כלומר, שקט). בגלל שזה משהו שהולך להיות דולק בערך כל היום, ותקוע בתוך חור ללא אוורור כמו מחשב רגיל. בנוסף זה הולך לשבת לך בסלון אז רצוי שלא יעשה רעש של מנוע. תכלס, גם בעיקר בגלל שביצועים הם לא משהו שהמכונה הזו תצטרך אז הייתי חייב להתביית על משהו אחרת הייתי הולך לאיבוד.

הייתה לי התלבטות רצינית בין אינטל ל AMD. בוא אקצר לך את הסיפור. AMD עדיפים. אם מסתכלים על מעבד+יחידה גרפית כמכלול, יש להם יכולות גרפיות (גם בניגון סרטים) יותר טובות מלאינטל כרגע לפי בנצמרקים שתוכל למצוא. אופציה טובה היא Athlon X2 245+ G785.

לעומת זאת! אני החלטתי ללכת בסופו של דבר על אינטל. בפרט, על המעבד G6950 עם לוח מבוסס H55. למה? כל מיני סיבות, לא הכי ראציונאליות אז אני לא אפרט כאן. בכל מקרה המעבד הוא מהסדרה החדשה של I3\5\7. ובגלל שהוא מהסדרה החדשה הוא מתאפיין בצריכת חשמל נמוכה יחסית. אפשר גם ללכת על I3 הכי זול שאין הרבה הפרש במחיר היניהם

אם אתה רוצה אופציות למפרטים אני ממליץ על HomeTheater.co.il יש להם בפורום של HTPC פוסט של מפרטים מומלצים. אני חפרתי בנושא וחקרתי הרבה... בסוף גיבשתי את אותם מפרטים שרשומים שם בעצמי..אז כנראה שהם מוצדקים.

פורסם

עשית בחירה גרוע בקומבינציה שלקחת אלא אם כן היו לך דרישות שרק פלטפורמה כזאת מסוגל לתת.

בשוק המעבדים הזולים AMD ואינטל צמודות מאוד ואין מובילה לכאן או לכאן.

AMD לא מובילים בשום גרפיקה. זה כבר תלוי ביצרניות של לוחות האם שבוחרות איזה כ"מ לשלב.

פותח התר'אד אתה מוזמן לשאול כאן לגבי מפרט.

פורסם

עשית בחירה גרוע בקומבינציה שלקחת אלא אם כן היו לך דרישות שרק פלטפורמה כזאת מסוגל לתת.

בשוק המעבדים הזולים AMD ואינטל צמודות מאוד ואין מובילה לכאן או לכאן.

AMD לא מובילים בשום גרפיקה. זה כבר תלוי ביצרניות של לוחות האם שבוחרות איזה כ"מ לשלב.

פותח התר'אד אתה מוזמן לשאול כאן לגבי מפרט.

היי, התכוונתי (ורשמתי) לשילוב בין chipset למעבד. פשוט מאוד הסתכלתי על בנצמרקים שנעשו עם השילובים הנל.

למה אתה חושב שהקומבינציה גרועה?

פורסם

בתור אחד שמשתמש ב-HTPC כמעט מדי יום

מחובר לטלויזיה סוני 40 בכבל HDMI

ציפסט 785G עם מעבד אתלון 2 ליבות (לאחרונה שודרג סתם ככה ל-3 ליבות, באמת סתם מאחר ואין שום הבדל)

זיכרון 4 גיגה ודיסק 1.5 טרה, מארז מיקרו וכרטיס רשת אלחוטי USB עם כבל מאריך שתקוע מעל הטלויזיה

כרטיס הרשת חשוב מאוד ל-HTPC ככה אפשר לשלוט עליו מהמחשב הראשי ולבצע כל מיני פעולות תחזוקה.

עובד בלי שום בעיה 1080P, בדרך כלל משתמש 720P מטעמי נוחות.

לא מתחמם, לא מרעיש, יש גם שלט ב-10$ מדיל אקסטרים, ממש חובה.

הכל סטנדרט, בלי כרטיס מסך ובלי שום קירור מיוחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים