עבור לתוכן

התייעצות לגבי רכיבים לסטריאו בכ-7-8 א' ש"ח

Featured Replies

פורסם

ממליץ לך לבקר בסינמה פרדיסו (נמל ת"א) ולשמוע את המגבר של Audiolab עם רמקולים שונים

• תגובות 44
  • צפיות 14.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

http://www.zmax.co.il/ViewProduct.asp?ID=651

או אם זה סתם קטלוג אינטרנטי ואין להדגמה בפועל, דבר עם היבואן סטריאוטיפ ושאל היכן ניתן להאזין לו. על הדרך נסה גם:

http://www.zmax.co.il/ViewProduct.asp?ID=330

כשביקשתי מהמוכר שם לנסות מגברים ולא רק את הרסיבר של Yamaha הוא אמר שהוא לא יכול (שם הם מחברים הכל ידנית ולא כמו בפיוז). אני אתקשר ליבואן.

פורסם

עוד משהו: תבדוק מול הטלפון התל-אביבי שכאן http://www.aufi.co.il/contact/index.php אם יש מערכות להדגמה בתקציב שלך. אם כן, נסה להאזין למגברים של Heed, Synthesis, Xindak. לחברה אחת יש שפופרות בכל המוצרים ולשניה יש בחלקם.

נסה להאזין למגבר שפופרתי, אם אם לא נכנס לתקציב, נסה מגבר היברדי (שיש לו שפופרות במעגל) כמו לדוגמא אלו של Xindak. בתקציב כמו שלך לא הייתי מוותר על להיחשף למה מנורות מסוגלות לעשות (אני מודע לכך שזו הכללה, אבל בכל זאת נסה להאזין לפחות למגבר אחד עם זכוכיות בתוכו..), במיוחד עם רמקולים כמו System Audio.

פורסם
  • מחבר

סבבה. השארתי פרטים באתר כי לא הצלחתי לתפוס אותם. נקווה שיחזרו.

פורסם
  • מחבר

היום הייתי שוב בפיוז, באתי על מנת להקשיב לעוד כמה קומבינציות. המוכר השמיע לי רמקולים של B&W, Focal ו-Triangle. את ה-B&W לא אהבתי. ה-Focal וה-Triangle היו מאוד דומים ל-Elac אבל בכל אחד היה חסר קצת משהו. נראה לי שאני די סגור על הרמקולים. בנוגע להגברה, הם חיברו את ה-Audiolab שביקשתי על פי ההצעה של BreezeNET. הוא באמת היה שונה אבל לא אהבתי את הסגנון. אחר כך השוונו שוב בין המגברים של Rotel,‏ Cambridge ו-NAD וה-Cambridge נשמע יותר טוב עם ה-Elac.

הבחור מאודיו פידליטי חזר אליי ואמר שאת רוב הסחורה שלו יהיה אפשר למצוא רק בירושלים, אז כנראה שאני אסע אליו בשישי\שבת.

נתקלתי גם בחנות הזו:

http://www.homecinema.co.il/

על פי האתר יש להם את ה-Elac וגם את ה-Arcam וה-Jolida. נראה לי שאני אקפוץ לשם ואראה מה יש בתצוגה ומה הם יכולים להדגים לי.

פורסם

יפה, יפה, רק תתקשר לחנות הזו לפני ותדווא שלא רק שהם מחזיקים את המוצרים האלו, אלא שניתן להאזין להם, כדי שלא תגיע לחינם. עם הנסיעה לחנות הזו ולי-ם נראה לי שאתה כבר מכסה כמעט את כל הציוד החדש שאפשר להשיג בתקציב שלך.

הממ.. יש לי מין הרגשה שאת המסע שלך אתה תסיים בירושלים, אבל עוז חזון למועד.

מעקב ;)

פורסם
  • מחבר

דיברתי איתם ואין להם. את ה-Elac הם צריכים להביא במיוחד ואת ה-Arcam וה-Jolida אין להם בתצוגה, רק Cambridge ו-Audiolab.

אולי נלך לסטריאוטיפ בסוף, אבל שם זה יהיה עם רמקולים אחרים.

פורסם

אם אתה ממש לא רוצה להטריח את עצמך: ראיתי שב-aufi יש רסיבר של ארקאם מיד שניה. תבדוק אם הוא זמין להדגמה וכך תוכל להיחשף לגוון הצליל של היצרן הזה. כעקרון, אם אין לסטריאוטיפ שום דבר אחר להציע לך בתקציב הזה מלבד ה-A18, או אפילו רק ה-A18 ואיתו רק זוג רמקולים אחד או שניים בתקציב שלך, שאולי כבר שמעת או שמעת דגם אחר של אותה חברה, אולי לא שווה ללכת לשם. הציוד של אפי טוב, אבל כנראה יקר מידי לכיס שלך. בכל מקרה אם אתה מזדמן לשם, נסה לשמוע את ה-A18 עם רמקולים בתחום המחיר של אלו ששמעת כבר ורצוי מחברה בעלת חותם צליל דומה לשל Elac.

פורסם
  • מחבר

כן, אני כנראה אעשה את זה. ראיתי שיש לו Triangle וזה די דומה.

פורסם

אל תשכח:

אגב, לסטרימר שלך יש יציאות אנאלוגיות, כן? אני לא יודע מה איכות השמיעה שלו דרך יציאות אלו. כדאי לבדוק אם יש צורך להשקיע ב-DAC (אם כן, זה די משבש את התוכניות.. במקרה כזה הייתי מציע לך ללכת על רמקול מדפי, העיקר שהמוסיקה לא תקופח).

לא יודע מה האיכות של הפופקורן שלך.. לא נשמע לי שהיצרן שש להשקיע ביציאה האנלוגית של סטרימר שנועד לעבוד ברוב המוחלט של חייו כחיה דיגיטלית. אולי כדאי להשקיע ב-DAC על חשבון הרמקולים, במיוחד אם מדובר למשל במעבר לאח המדפי של רצפתי שאהבת (ויתור על באס, אבל אם זה מדפי "בריא" בגודל, אולי הוא יצליח להסתדר עם החלל שלך).

בקש שידגימו לך את ההשפעות של המקור על צליל המערכת (תבקש שיחברו לך איזה DVD יפני, שכנראה שווה בביצועיו לסטרימר ביציאה האנלוגית).

פורסם
  • מחבר

אל תדאג, נשקיע גם ב-DAC עוד חודש-חודשיים. בינתיים זה לא יהיה סוף העולם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הייתי היום אצל אייל. הוא חיבר רמקולים של Triangle ואז שמענו מספר מגברים - של Xindak, ‏Synthesis (אחד שפורפרות ואחד היברידי), ‏Rotel (צמד Pre ו-Power) ושל Advance acoustic. שכחתי לבקש את ה-Arcam (אבל זה לא כל כך רלוונטי כפי שאני כבר אסביר). חוץ מזה הוא גם הציע וחיבר רמקול של Advance acoustics.

בנוגע לרמקולים, ה-Triangle היו טובים בדומה למה ששמעתי בפיוז, וה-Advance acoustics קצת איכזבו. החלטתי שוב שאני הולך על ה-Elac.

מצד המגברים, התאכזבתי קצת מהשפורפרות, הוא ממש לא התבלט אל מול הטרנזיסטורים. מצד שני, ה-Advance acoustics היה ממש טוב. עכשיו אני בהתלבטות מה לעשות, מכיוון שלא תהיה לי אפשרות להשוות את ה-Cambridge ראש בראש מול מה שיש לאייל להציע. האפשרות היחידה לשמוע את ה-Elac אצל אייל היא לקנות אותם ואז לעלות איתם לירושלים, אבל זו טירחה קצת מעצבנת. אפשר גם פשוט ללכת על ה-Cambridge שנשמע לי טוב בלי לנסות את שאר האופציות.

בקיצור, זה מבאס שאין מקום אחד שאני יכול לשמוע בו את כל השילובים.

פורסם

אני מציע לך ללכת על שילוב של רכיבים (כלומר על מערכת שלמה ששמעת ואהבת). מאחר ואתה לא יכול לדעת איך תשמע התוצאה של ה-AA עם ה-Elac, זה הימור. היה שווה לשמוע עוד סוגי רמקולים מלבד ה-Triangle אבל אני מניח שאם אהבת את אסכולת הצליל של אלו, הרמקולים האחרים שם כנראה לא היו כוס התה שלך.

כמובן שאם אתה מוכן להטריח עצמך לאייל עם ה-Elac, מה טוב. שיקול שלך. אז אפשר לומר תתחדש, על רמקולים לפחות? :)

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אנסה לעלות לירושלים עם הרמקולים. אני אזמין אותם היום או מחר. תודה.

פורסם
  • מחבר

הזמנתי את ה-Elac FS-58 בפיוז, הם אמורים להגיע בימים הקרובים. אחר כך נעשה להם הרצה קצרה (עם ציוד מושאל כנראה) וניקח אותם לירושלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים