עבור לתוכן

אפשר לבצע רייד על לוח האם בלי להתקין עליו מערכת הפעלה ושיופיע ברשת??

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבצע רייד 5 על הלוח הזה"http://www.skypc.co.il/pl_product~GMA790GPTUD3H~10~0.htm"

אפשר לעשיות עליו רייד 5 בלי להת קין מערכת הפעלה ושאני יוכל לגשת אל השרת מהרשת בלי בעיה??

פורסם

מי ינהל בדיוק את החיבור לרשת? הביוס?

פורסם

כמו שנאמר... משהו צריך לנהל את המידע הזה, למשהו הזה קוראים מערכת הפעלה

די בעייתי לא להשתמש בה

פורסם

אלא אם כן זאת מערכת embedded כמו מוצרי NAS שיש היום בשוק.

פורסם

ועדיין, גם למערכות embedded יש מערכת הפעלה פנימית משלהם שמבצעת את הפעולות

אין פתרון חומרתי נטו, תוכנה כלשהי חייבת להיות מעורבת בתהליך

רשימה של מערכות מסוג זה http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_operating_systems#Embedded

פורסם
  • מחבר

אם ככה אז אני מחפש מערכת הפעלה שתנצל את הרייד 5 בצורה אופטימלית ושתשתמש בשביל זה בהכי קצת משאבים שאפשר??

מערכת הפעלה כמו FREENAS יכולות להריץ רייד 5 דרך לוח האם??

איזה מערכת הפעלה הייתם ממליצים לי להשתמש(בהנחה שהשרת מתוכנן רק לאיחסון וקריאה ברשת)??

פורסם

אני לא חושב שאתה מבכלל מבין את מה שאתה כותב.

FreeNAS זה בעצם הפצה של FeeBSD עם כמה אלמנטים של network storage ולא יותר. אם אתה לא רוצה שיהיה שימוש במשאבים אז לאיזה מטרה אתה רוצה שהמשאבים האלו ינוצלו באותו זמן?

כמו ש iakovl כבר ציין גם מערכת שהיא embedded היא מערכת, פשוט לא דורשת התקנה.

פורסם

אם ככה אז אני מחפש מערכת הפעלה שתנצל את הרייד 5 בצורה אופטימלית ושתשתמש בשביל זה בהכי קצת משאבים שאפשר??

מערכת הפעלה כמו FREENAS יכולות להריץ רייד 5 דרך לוח האם??

איזה מערכת הפעלה הייתם ממליצים לי להשתמש(בהנחה שהשרת מתוכנן רק לאיחסון וקריאה ברשת)??

*** נשימה מאוד מאוד מאוד עמוקה ***

davidpo אתה יודע שאני שמח לעזור ואני עונה בכיף על כל הת'ראדים שלך שקשורים NAS שאתה רוצה לבנות עם הRAID5 שאתה רוצה לעשות אבל עדיין לא התקדמת לשום מקום

כל מערכת הפעלה לNAS שתבחר, אם זה לינוקס WHS FREENAS וכו'... צורכות מינימום משאבים, FREENAS למשל יכולה לרוץ על כל דבר אפשרי כמעט בגלל הצריכה האפסית שלה ובכל מקרה... מה בדיוק אכפת לך בכמה משאבים המערכת תשתמש לך? המשאבים ישנם, שהמערכת תנצל אותם

RAID דרך הלוח נוצר ברמה נמוכה יותר מהמערכת הפעלה, מבחינתה היא רואה רק כונן קשיח בגודל X שהלוח אם מעביר לה מידע לגביו, לא אכפת לה שהוא ברייד והיא גם לא יודעת את הפרט הזה בגלל שזה נעשה ברמה אחרת ממנה

אישית? אני ממליץ על FREENAS, ביום מן הימים (כנראה בזמן שאני אהיה תקוע בבית בשבוע הקרוב) אני אסיים את המאמר NAS שאני כותב לסרוגין כבר שנה ומשהו (מה לעשות, אני לא מצטיין בעקביות והתמדה ודעתי מוסחת בקלות רבה [מדי] לדברים אחרים)

תצטרך לקחת את עצמך, לחשוב טוב טוב מה אתה רוצה מהמערכת ולבנות אותה לפי זה, ניסוח אותם שאלות ב20 צורות שונות לא ישנה את התשובות שלנו

פורסם
  • מחבר

iakovl תודה רבה על כל העזרה :)

אם הבנתי נכון אני יכול לבצע רייד 5 דרך לוח האם, ולהתקין FREENAS על המחשב(ישירות על כונן קשיח הבודד כביכול של ה8Tb..) ודרכה לקבל גישה לרשת..

תודה רבה על כול העזרה, מצטער ששיגעתי אותך, אני פשוט אוהב להיות בטוח ב100% לפני שאני משקיע במשהו, לכן לפעמים אני שואל את אותה שאלה כמה פעמים רק בסגנון שונה....

פורסם

הבנת נכון

אבל כמו שאמרתי כבר, אני אישית נגד שימוש ברייד מובנה בלוח אם במיוחד כשאתה יכול להשתמש בFREENAS וליצור דרכו רייד

הדבר היחיד שתצטרך לעשות הוא להתקין את הFREENAS על DOK ולא על הקשיחים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים