עבור לתוכן

מערכת לטיהור מהר\ בר מיים זה תחליף ראוי למיים מינרלים?

Featured Replies

פורסם

המיי ברזל אצלנו מגעילים ברמות, לכן אנחנו קונים מיים מנרלים.

נשבר לי כל הזמן לסחוב את המיים, בנוסף לזה יצראה לי פעם לראות שהמיים המנרליים עומדים שעות בשמש בין עם בחנות או בנקודות ההפצה של חברות המיים - לפי מה שהבנתי במקרה כזה נפלטים חומרים מסוכנים מהבקבוק למיים.

על אילו מערכות טיהור אתם ממליצים? ושהיה יחסית זול להחליף את הפילטרים (גג 1000 שקל לשנה)

• תגובות 43
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בטח הצנרת שלך במצב גרוע

פורסם
  • מחבר

מין הסתם... הבית ישן, והשכונה גם לא מי יודע מה חדשה..

פורסם

לצערי אני לא מכיר דרך טובה ולא יקרה לטיהור מיים במצב שאתה מתאר (בניין ישן, צנרת שכנראה חלודה וכו).

יש שיטות טובות לטיהור מיים אבל הן מאוד בזבזניות ויקרות.

הדבר הכי טוב (וידידותי לסביבה) זה להחליף את הצנרת אבל זה יקר ולא תלוי רק בך. לכן; אני הייתי נשאר עם מיים בבקבוקים אבל קונה בקבוקים גדולים יותר (יש כאלה של כמה ליטרים עם ידית) ומתייעץ עם שרברב/קבלן בנוגע עלויות להחלפת/טיפול בצנרת.

פורסם

יש לי תמי4 (שלפני שבועיים שידרגתי לדגם החדש שלהם) ואני מרוצה. המים טעימים בעלות של 70-90 בחודש, תלוי איזה בר אתה קונה.

עד לפני שבועיים היה לי את הברז של תמי4 בעלות של 500 ש"ח לשנה (פילטרים) בבניין של 35 שנה והייתי מרוצה.

פורסם

אוסומוזה הפוכה.הכי יעיל הכי טוב.פתח דפי זהב באיזור מגוריך

פורסם
  • מחבר

הקטע אין מיני בר אוסומוזה הפוכה, או שאני טועה?

פורסם

אופציה נוספת - פילטר בריטה. 40 ש"ח לחודש. אמנם פחות נוח, אבל הרבה יותר זול, ועדיף אם אתה רק רוצה לנסות.

פורסם

אתה פשוט טועה.

אוסמוזה הפוכה זו שיטת טיהור בזבזנית מאוד. כמה עשרות אחוזים מהמיים שנכנסים למערכת הולכים לביוב.

זו גם שיטה לא טובה מכיוון שהמיים המטוהרים באוסמוזה מכילים כמות קטנה מדיי של מינרלים שהגוף צריך.

ובנוסף זה גם יקר.

זה לא יעיל. זה לא טוב. אבל זו כן שיטה שמנקה את המיים מרוב המזהמים.

פורסם

אם אני לא טועה אפשר גם להרתיח מים ואז לקרר אותם.

ככה לפחות היינו עושים כשהיה חשש\חשד לזיהום במים.

פורסם

אפשר לשאול מדוע בר מי עדן (הזה עם הבלונים שמביאים לך לבית כל חודש) יורד מהפרק?

העניין לא כזה יקר, ובסופו של דבר יוצא זול יותר מלרכוש שישיית מים כל שבוע, מה גם שמדובר בחסכון בזמן (אין צורך לחכות לקומקום כדי להכין משקה חם), ונוחות (אין צורך לפוצץ את המקרר עם בקבוקי מים, יש לך מים קרים במתקן)...

אצלי יש אחד כזה בבית ואני מרוצה עד הגג.

פורסם

^^

אכן, זה לא רע. אני לבד צורך 4-5 מיכלים של 19 ליטרים בחודש - סיפור של 160 ש"ח לערך בחודש (בחורף אני צמא פחות, מן הסתם, אז הצריכה בהתאם).

פורסם

2 וחצי ליטר ליום 8)

בחור צמא :)

פורסם

תחשוב איך זה היה בתקופה שהייתי מכור לקולה...

פורסם

בתקופת הצבא,

שישית קולה ביומיים הייתי גומר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים