עבור לתוכן

עזרה עם לאן להמשיך מפוטושופ

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מעצב בפוטשופ כבר 4 שנים והבנתי את הרעיון שמה כאילו ברור לי שאני ממש לא בשיא

אבל אני רוצה להרחיב את הידע שלי בתחום העיצוב

חשבתי על 2 תוכנות

1. סינמה 4D

2. פלאש

מצד אחד אני רוצה סינימה אבל המחשב שלי גרוע אין לי כרטיס מסך פעם הרצתי סינימה שהתחלתי ללמוד והוא הריץ לי דווקא את התוכנה למרות שחלק אמרו לי שאני אפילו לא יצליח להתקין אותה על המחשב.. אבל בכל זאת היא דיי איטית על המחשב

מצד שני יש את פלאש שזה גם יפה והכל וגם רץ לי על המחשב חלק אבל היום לאט לאט כבר הביקוש לפלאש הולך ויורד למה כל הקטע של הקידום אתרים היום חזק ופלאש זה פוגע בקידום.. וגם אפשר לעשות כל מיני אנימציות וסינימה ככה שזה לא כזה קריטי

או שבכלל ללמוד תוכנות כמו אילוסטרייטור או firework

אני רוצה בסופו של דבר לדעת את כל התוכנות האלו :P אבל לא יודע מאיפה להתחיל..

יש איזה עדיפות לאחת התוכנות?? היא יותר מבוקשת או משו??

זה כמו לדוגמה שאם מישו מתחיל לעצב ישר ממליצים על פוטושופ ולא על אילוסטרייטור

אז כאילו מה אחרי פוטושופ?? :D

תודה

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

כל התוכנות הן לא אותו הדבר, כל תוכנה חזקה במשהו אחר

פטושופ - היא במיוחד לעיבוד תמונה

אילוסטרייטור - היא כלי לציור חזק מאוד, גם איתה אפשר לעצב

אין-דיזיין - היא בעיקר תוכנת עימוד, אם רוצים לבנות קטלוגים וכו'

ההמלצה שלי, תלמד קודם כל אילוסטרייטור, אח"כ אינדיזיין (אלה התוכנות המבוקשות יחד עם פוטושופ בשוק העבודה), אחר כך תעבור לפלאש, ובסופו של דבר תלת מימד (3D Max, Maya)

בהצלחה...

פורסם

לקחת פה עולם שלם ועשית סלט :).

כל תוכנה והייעוד שלה- אתה לא יכול להכניס סינמה 4D ופלאש באותה משוואה. כל אחת עולם ומלואו וומיועדות לעשות דברים שונים לחלוטין.

כנל גם בין התוכנות האחרות שציינת (אם כי שם ההבדל מתחיל להטצמצמם ).

אבל נתחיל מההתחלה:

מה בסופו של דבר אתה רוצה לעשות?

* אתה רוצה לעסוק בתלת מימד? * בWEB (אתרי אינטרנט או גראפיקת מחשב) ? * בפרינט (מוצרי דפוס - קטלוגים/פליירים/קופסאות/פוסטרים/שלטים וכו'...) *או בכלל לעסוק בעריכת ווידאו ?

כל אחד זה כיוון שונה ורחב שיש לא מעט מה ללמוד בו.

בדרך כלל ברובם עדיף לדעת פוטושופ טוב מהסיבה שפוטושופ מייצרת את רוב חומר הגלם.

אילוסטרייטור גם נחמד מאוד לדעת- כי היא ווקטורית ויותר "מעצבת" בגישת העבודה אליה. הבחור מעלי אמר שהיא יותר לציור. אני חולק- היא לא לציור, למעשה אם אני ארצה לצייר אני אעדיף לעשות את זה בפוטושופ. האילוסטרייטור היא יותר ל"עיצוב" מתוכנן של אלמנטים.

אינדיזיין- אם אתה לא הולך לעבוד על עימוד (להפיק ספרים/ספרונים/קטלוגים - עם הרבה עמודים טקסט ותמונות) היא לא בראש סדר העדיפויות. <---אם כן תתעסק בזה דע שהיא די קלה להבנה.

FLASH- שמע פלאש זה עולם ומלואו. זה לא נכון מה שאתה אומר שהפלאש יורד בגלל הבעיות של קידום אתרים.

נהפוך הוא - עם הזמן הקידום אתרים בפלאש מתחיל להיות יותר ויותר מטופל. ותאמין לי , שיש לא מעט טריקים ושיטות איך לקדם אתר שלך גם כשהוא "פלאשי".

זאת עדיין הפלטפורמה מספר אחת בעולם להעברת מדיה ברשת. והיא תישאר כזו עוד לא מעט זמן.

העניין בפלאש- שאם אתה באמת רוצה לשלוט בה- יש צורך ללמוד גם תיכנות (action script) כי אז אתה באמת יכול לנצל את הפוטנציאל שלה.

FIREWORKS - בנתיים תשאיר בצד- מיותרת לטעמי.

אם אתה הולך להתעסק בבניית אתרים:

DREAMWEAVER מומלץ מאוד (אם לא חובה למתחילים שעדיין לא כותבי NOTEPAD).

תלת מימד:

3DMAX היא עולם ומלואו. כמו גם MAYA ודומיה. העניין הוא שתלת מימד בכלל הוא עולם אחר לגמרי ומצריך התעסקות רק בו.

ווידאו:

אם אתה רוצה לעשות עריכת ווידאו (אפקטים וכו'...) אז יש את PREMIERE . או את AFTER EFFECTS (כלי מ-א-ו-ד חזק ומומלץ בחום) .

אני מניח שהתוכנות האחרות לעריכת ווידאו טובות לא פחות (כמו ה4D CINEMA) אך אני ממליץ להישאר בADOBE- כי בין כל התוכנות שלה יש אינטגרציה מאוד יפה - וזה מאוד נוח לעבוד עם כולן במקביל.

לגבי אתריWEB/משחקים וכו': אתה תצטרך להתעסק בתיכנות כדי להגיע לרמת תוצרים גבוהה (זה מאוד רלוונטי לכל מה שקשור לאינטראקטיביות).

בתחומים האלה , כדאי שתלמד HTML + CSS להתחלה. תתמקצע בזה קצת ואז תתחיל להתעסק בפלאש וJAVA SCRIPT.

JAVA SCRIPT מאוד מומלצת כי היא נותנת לך להגיע לרמה של אתר שנראה "פלאש" מבלי להיות כזה .

דוגמה, התיק עבודות שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=480196.0

אם אתה מתכנן ללמוד את זה - מומלץ להסתכל על קורסים של תקשורת אינטראקטיבית- אלה מגמות שמנסות כביכול ללמד קצת מהכל, לעשות אותך ALLAROUND כזה.

בסופו של דבר אתה צריך לזכור - שכל התוכנות האלה הן כלים. לדעת אותן - לא ייתן לך כלום אם לא יהיו לך רעיונות יצירתיים שידרשו את הכלים הללו.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים