עבור לתוכן

SATA 3 לאומת SATA 2

Featured Replies

פורסם

ראיתי לאחרונה שהתחילו לצוץ כונני SATA 3 ותהיתי אם ההשקעה שווה את השידרוג.

כיום אני משתמש ב RAID0 של כוננים ב SATA 2.

עד כמה יהיה ההבדל משמעותי במעבר לSATA 3?

פורסם

יש מלא דיונים בנושא...

לסיכום : סתם יקר ולא שווה .

פורסם

וליתר דיוק זה לא משפיע בכלל על הביצועים, כוננים מכאניים היום בקושי מנצלים את רוחב הפס של SATA1, ניצול של רוחב הפס של SATA2 לא קרוב למה שיש היום, אז אין שום תועלת במעבר לSATA3.

כמובן שזה שונה לגמרי בSSD.

פורסם

זה גם לא מדויק.

גם SSD לא מנצלים עדיין את כל הרוחב של SATA 2, חוץ מאולי דגם אחד או שתיים שמגיעים לזה בBURST לרגע.

SATA 3 זה הכנה לעתיד, שבקרוב יגיע בSSD.

בHDD זה יקח אולי שנה שנתיים שלוש.

ואיפה שהוא באמצע יגיע ההיבריד שיעשה בזה שימוש ראשון כהרדיסק מכני (משולב עם SSD פנימי).

אני מת לשדרג לאחד כזה כבר שנים, והוא הומצא בגירסתו הראשונה והמזלזלת רק לאחרונה.

אני אומר חצי שנה עד שנה נראה אחד מוצלח יחסית.

פורסם

זה גם לא מדויק.

גם SSD לא מנצלים עדיין את כל הרוחב של SATA 2, חוץ מאולי דגם אחד או שתיים שמגיעים לזה בBURST לרגע.

SATA 3 זה הכנה לעתיד, שבקרוב יגיע בSSD, אבל בHDD זה אולי יקח כשנה שנתיים שלוש.

אני בספק אם כונן מכני יגיע לנצל את רוחב הפס של SATA2.

פורסם

זה לא SATA 3?

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=28333&PHPSESSID=3l3h692asf4i68mnjiiokqhlj2

אני לא ארגיש הבדל בביצועים לאומת אותו מערך בSATA 2?

זה רק תמיכה בתקן.

בפועל הוא לא מנצל את פס התעבורה מעבר לשליש מהירות של תקן SATA 2.

אתה לא תרגיש הבדל כי אין הבדל חוץ מהשם של החיבור ואיזה שוני מינימלי ולא רלוונטי בבקר הפיצפון של החיבור.

אולי בעתיד יהיו הרדיסקים שישתמשו ברוחב פס של SATA 3, אבל ההרדיסקים שנמכרים כיום עם החיבור הזה לעולם לא יוכלו לנצל אותו כי הם לא יהפכו להיות יותר מהירים עם הזמן. :silly:

הם מה שהם, והחיבור סתם צורף להם כדי לקדם מכירות ואולי כדי להעביר את כל הרכיבים ביצור לתקן החדש בשביל הסולידריות או משהו.

תכלס ברגע שייצרו מספיק הרדיסקים עם חיבור SATA 3 זה יעלה להם בדיוק אותו דבר, והם גם יתמכו אחורה ככה שאין בעיות תאימות.

מסקנה:

לא הייתי משלם בשלב זה אפילו שקל יותר בשביל הרדיסק מכני עם SATA 3 (וכמו שזה נראה זה לא הולך להשתנות בעתיד הקרוב/בינוני).

טוב... אולי שקל כן... אבל לא יותר. :lol:

פורסם

זה גם לא מדויק.

SATA 3 זה הכנה לעתיד, שבקרוב יגיע בSSD.

בHDD זה יקח אולי שנה שנתיים שלוש.

יש כבר SSD שעובדים ב 2400MB לשניה אבל הם יקרים מאוד וגם די ישנים והם לרוב יושבים על הPCIE. ליצר SSD שעובד במהירות 600MB לשניה זה די קל . יש רכיבים שמגעים ל 160MB לשניה תבדוק פה למשל:

http://www.micron.com/products/nand_flash/high_speed_nand.html

הם עובדים על שני ערוצי 8 ביט. אתה לוקח 4 כאילו ומחבר אותם לבקר NAND של 128 ביט ואתה עובד ב640MB לשניה . כל התשתית ליצר כונני SSD סופר מהירים וקטנים קיימת או בדרך . עם דיסקים מכאנים אין הרבה מה לעשות הם כל הזמן מצופפים עוד ועוד את הפלאטות. לסובב את הדיסק יותר מהר אי אפשר . וכמו שצינו מיקודם הדיסק הכי מהיר בקושי מגיע לSATA1 בזמן שהSATA 3 עובד פי 4 יותר מהר. אם מישהו רוצה לקרוא מהרה מהדיסק הוא קונה כמה ועושה עליהם RAID או קונה SSD וגם מרוויח את ה20000+ פעולות IO לשניה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים