עבור לתוכן

מבקש לברר מושגים במעבדי אינטל וAMD

Featured Replies

פורסם

לפני שאקנה מחשב, רציתי להבין כמה דברים, ברשותכם:

מחשב שישמש לאופיס, אינטרנט ומשחקים ישנים או זולים (דיאבלו, חולית, TFTD) - האם יש לו צורך בסדרת ה i3,i5,i7 של אינטל, או שעדיף ה core 2 quad?

עד כמה כדאי לחפש לוח אם עם USB3 או SATA2 או DDR3? לאיזה שימוש כדאי להתעקש על כל אחד מהם?

איך יודעים מה הנתונים הנכונים? לגבי לוח אם Gigabyte P55 UD6 - באתר motherboard.org הוא מוצג עם USB3 + SATA2; בזאפ הוא מוצג עם USB2 + SATA; באתר הטיוואני שבקישורי החנויות הוא מוצג... בטיוואנית. אז מי צודק?

אם מחשב נישא מפסיק לתפקד - אפשר לחבר את הכונן הקשיח שלו למחשב רגיל כדי להציל קבצים?

פורסם

1. אפשר להסתפק במעבד מסדרת Core i3 אבל עדיף ומשתלם יותר לבחור בפלטפורמה מבוססת AMD. לא מומלץ ולא משתלם לקנות היום פלטפורמה חדשה מבוססת תושבת 775 (הסדרות הממותגות כ-Core 2 Duo, Core 2 Quad ו-Pentium Dual Core).

2. USB 3.0 הוא חיבור שיהפוך בקרוב ליותר ויותר שימושי, אך יחד עם זאת לא חייבים להתעקש עליו. הוא יהיה בעיקר שימושי אם אתה נוהג להעביר כמויות מידע גודלות אל התקני אחסון חיצוניים ומהם ובכל מקרה ניתן היה להוסיף את הפונקציונאליות בעתיד בעזרת כרטיס הרחבה. SATA 3Gb/s קיים בכל הלוחות מהשנים האחרונות כך שזה לא אמור להטריד אותך וזה גם לא ממש משנה, סוג הזיכרון DDR2 או DDR3 נקבע על ידי סוג הפלטפורמה שתקנה (DDR3 הוא סוג הזיכרון בו משתמשות הפלטפורמות החדשות של Intel ו-AMD). מבחינה מעשית אין הבדל מורגש בביצועים.

3. מפרט בודקים באתר היצרן, לא בזאפ ולא באתר החנות.

4. אם הבעיה היא לא בכונן הקשיח עצמו אפשר לחבר את הכונן, רק שאני לא לגמרי בטוח במה זה כרוך, זאת שאלה שמתאימה יותר לפורום אמצעי אחסון.

כמו כן, שנה בבקשה את הכותרת לכותרת עניינת על פי חוקי הפורום (אותם תוכל למצוא בדיון הנעוץ שבראש הפורום).

לדוגמה "מבקש המלצה למערכת המיועדת לשימוש משרדי ומשחקים ישנים"

פורסם

לצרכים שלך כמו שאתה מציג אין צורך בחומרה מתקדמת, מעבדי כניסה זולים יהיו מצויינים וזולים עבורך.

USB3 זה נחמד אך אתה כנראה לא תצטרך את זה. DDR3 מחירם נמוך היום ומהווים סטנדרט. כמובן שהם יאפשרו שדרוג בעתיד. SATA2 הוא תקן שקיים הרבה זמן ונמצא בכל לוח היום.

את הנתונים הנכונים בודקים באתר היצרן, ל-gigabyte יש אתר גם באנגלית.

ניתן לחבר דיסק קשיח של נייד למחשב נייח, אולם רצוי לגבות את הנתונים בכל מקרה מכיוון שדיסקים קשיחים יחסית לחלקים אחרים יותר מתכלים ומתקלקלים.

בכל מקרה תענה על השאלות בסטיקי כדי שנוכל לתת לך את המפרט הטוב ביותר עבורך.

פורסם

בכל מקרה תענה על השאלות בסטיקי כדי שנוכל לתת לך את המפרט הטוב ביותר עבורך.

אנחנו לא בפורום מפרטים.

DDR3 מחירם נמוך היום ומהווים סטנדרט. כמובן שהם יאפשרו שדרוג בעתיד. SATA2

רק רציתי להבהיר מכיוון ושפותח הדיון הצהיר שהוא מתחיל, שההתייחסות כאן לאפשרות שדרוג מתייחסת למעבדים ושלא מדובר בישירות אלא בעקיפין. כלומר אם יש לך זיכרונות DDR3 אז זה לא אומר שתוכל לשדרג מעבד בעתיד למעבד עדכני ומתקדם יותר. אלא מה, פלטפורמות עדכניות דורשות שימוש בזיכרונות DDR3 והפלטפורמות עצמן הן אלו שמאפשרות שדרוג (הלוח/ערכת השבבים) ולא הזיכרון בלבד.

פורסם

טעות שלי בקשר לפורום, לא הסתכלתי.

בקשר לזיכרונות, גם המחיר והזמינות של זיכרונות DDR2 יקשו על השדרוג

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אכן, יש פורום מפרטים, ופה אתאים את שאלותיי לפורום חומרה:

למחשב ביתי, שאינו משמש לעבודה (לא עריכת סרטים, קול, חישובים מתמטיים מסובכים) - מתי יהיה עדיף להשתמש בסדרת ה i3,i5,i7 ומתי core 2 quad?

אם אשווה i3 3GHz ליבה כפולה ב 560 ש"ח ל i5 2.8GHz ליבה מרובעת ב 990 ש"ח - מתי מהירות המעבד משחקת תפקיד, ומתי מספר הליבות, מבחינת יכולות המחשב? המחיר מושך לכיוון ה i3.

הוצע כאן לבחור ב AMD - המצב שם מסובך עבורי לא פחות: Athlon, Athlon II, Phenom, Phenom II, עם לפחות שלושה סוגי שקעים: 939, AM2+, AM3.

האם יש כאן השוואה פשוטה: Phenom בקטגורית Core 2 quad? סדרת i3/5/7 מול Phenom II?

SATA2 - הוא 6Gb/s ולא 3 כפי שנכתב כאן. האם SATA2 מופיע רק בלוחות אם של מעבדים מתקדמים? האם חיבור כזה מהיר פי 2 לכונן קשיח, לא יהיה משמעותי בהקטנת זמן טעינת מסמך, פעולה במסד נתונים, וכיו"ב?

האם מישהו ראה כבר סימנים לירידת מחירי מעבדי אינטל בשוק? ב ZAP זה עוד לא השפיע.

פורסם

1. לעבודה ביתית רגילה אותה ניתן להגדיר כעבודה משרדית (גלישה ברשת, עבודה עם מסמכים שגרתיים, דוא"ל) ומדיה (אודיו, ווידיאו) אין צורך ביותר ממעבד כפול ליבה בסיסי מהשנים האחרונות. סדרת ה-Core i3 תהיה טובה, סדרת ה-Core i5-6xx לא משתלמת, וסדרת ה-Core i7 בכלל מיותרת ומוגזמת לשימושים. אין טעם לקנות מעבד בתושבת 775, לא כי הוא לא מתאים, אלא כי מדובר בפלטפורמה מיושנת ויש חלופות משתלמות יותר.

2. הכל תלוי יישום. יש יישומים שלא בנויים לנצל ריבוי ליבות ולכן בהם תדר שעון גבוה יותר (בתנאי שמשווים בין מעבדים המבוססים על ארכיטקטורה דומה) לרוב יניב ביצועים טובים יותר, יישומים אחרים כן בנויים לנצל ריבוי ליבות ובהם מספר גדול יותר של ליבות פיסיות יניב ביצועים טובים יותר בהשוואה למעבד דומה בעל תדר שעון גבוה יותר אך מספר קטן יותר של ליבות פיסיות. בעקרון, רוב היישומים המשרדיים היום לא ממש מנצלים ריבוי ליבות (כי אין בזה צורך) ולכן מעבד דו-ליבתי בתדר 2.8~ ומעלה יספיק בהחלט.

3. לא אכנס לפירוט על כל סדרות מעבדי AMD (יש פירוט בסטיקי שבראש הפורום) אך אפשט לך את ההתלבטות. עבורך מעבד מסדרת Athlon II x3/4 (משולש או מרובע ליבה, בהתאמה, כתלות בתקציב) ולוח אם בתושבת AM3 ירכיבו את הפלטפורמה המיטבית. מדובר במעבד משתלם מאוד מכיוון שמכיל 3-4 ליבות פיסיות ותדר שעון גבוה מספיק כך שמחד הוא מציע לך תדר שעון מכובד מאוד לעבודה עם יישומים משרדיים שמתבססים יותר על תדר ומאידך מעבד בעל שלוש או ארבע ליבות פיסיות שמתמודד יפה מאוד גם עם משימות תובעניות יותר שמנצלות ריבוי ליבות (כמו קידוד ווידיאו לדוגמה). מבחינת מחיר ניתן להקביל את הפלטפורמה לפלטפורמה מבוססת Core i3 אך הפלטפורמה עצמה (לוח אם + מעבד) משתלמת יותר מכיוון שמציעה ריבוי ליבות אמיתי וכי לרוב היא זולה יותר או מציעה יותר תכונות במחיר בהשוואה לפלטפורמת Core i3 במחיר דומה.

4. מה שנהוג לכנות SATA2 הוא תקן SATA 3Gb/s. תקן SATA 6Gb/s הוא מה שעכשיו נהוג לכנות SATA3. תקן ה-SATA מייצג רק את רוחב פס התקשורת אל הכונן הקשיח וממנו ואין הוא מעיד דבר על ביצועי הכונן הקשיח עצמו שנגזרים ממשתנים אחרים לגמרי. הכוננים הקשיחים של ימינו אפילו לא קרובים לנצל את רוחב הפס של תקן ה-SATA 3Gb/s ולכן אין שום טעם ממשי להשקיע יותר כסף בלוח בעל 2 חיבורי SATA 6Gb/s שיהפוך ליותר הכרחי רק עם הזמן ועם התפתחות והבשלת טכנולוגיית ה-SSD. היוצא מן הכלל הדי יחיד הוא מצב בו בגלל דרישות אחרות מהלוח הגעת למצב בו אתה מתלבט בין שני לוחות, שבמקרה אחד מכיל ואחד לא מכיל חיבורי SATA 6Gb/s והפרש המחיר ביניהם הוא קטן, אז הייתי אומר שלא יזיק לקנות את הלוח המכיל ה-SATA 6Gb/s, אך בכל מקרה אחר זה ממש מיותר.

פורסם
  • מחבר

...עבורך מעבד מסדרת Athlon II x3/4 (משולש או מרובע ליבה, בהתאמה, כתלות בתקציב) ולוח אם בתושבת AM3 ירכיבו את הפלטפורמה המיטבית...

אם Athlon II x3 3GHz עולה כמעט כמו Phenom II x2 3GHz - מה תמליץ?

פורסם

Athlon IIx3 ללא ספק, בגלל שלא יהיו הבדלי ביצועים מהותיים בפועל ביישומים המנצלים תדר שעון על פני ריבוי ליבות, ואילו ה-Athlon II מציע במחיר דומה גם ליבה פיסית נוספת שייתכן שתהיה שימושית יותר בעתיד. אני אפילו הייתי מעדיף מעבד Athlon IIx4 אם מסגרת התקציב מאפשרת זאת.

פורסם
  • מחבר

תודה

לגבי לוחות אם של AMD:

1) האם הלוחות התומכים ב socket AM3 הם רק עם chipsets כאלה: 770,785G,790X,790FX,790GX? איך לבחור ביניהם?

2) האם רק southbridge SB850 שיושב עם ה chipsets האלה, תומך ב SATA2 6Gb/s?

3) איזה chipset או מה-שלא-יהיה צריך להיות בלוח האם כדי שיתמוך ב USB3?

4) האם SB850 הנ"ל, שתומך ב SATA2, לא תומך ב IDE Channels? כלומר אני חייב לבחור בין האפשרות ל SATA2 לבין האפשרות לחבר HD ישנים יותר ללוח האם?

5) האם כדאי לרכוש חומרה (לוח אם, מעבד וכו') בחו"ל? ההיצע בארץ של לוחות AM3, לפחות לפי ZAP, מורכב רובו ככולו מלוח אם אחד של Gigabite לכל chipset.

פורסם

1. לוח בוחרים לפי הדרישות שלך ולא לפי ערכת שבבים מסוימת. בדרישות הכוונה לסוג החיבורים ומספרים (לדוגמה SATA), תמיכה בנפח זיכרון מרבי, שבב גראפי מובנה (תקף רק אם מחפשים להשתמש בו, אם מתכוונים להשתמש בכרטיס ייעודי לא משנה כל כך אם יש או אין), אם מתוכנן OC ברמה מסוימת צריך להתחשב גם בזה לפעמים ועוד. מתחילים בזול יותר שתומך במעבד, עוברים על המפרט שלו, אם הוא מכיל את כל מה שאתה צריך אז מצאת את הלוח אם שלך. אם לא, ממשיכים לבא בתור וכן הלאה. אם תגדיר את הדרישות שלך ניתן יהיה להכווין אותך ללוח משתלם.

2. לא. אף אחת מערכות השבבים לא תומכת באופן טבעי ב-USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s הפונקציונאליות הזאת הוספה ללוח על ידי היצרן באמצעות שבב הרחבה.

3. צריך שהלוח יכיל את שבב ההרחבה שמוסיף את הפונקציונאליות הזאת. באותה מידה אתה יכול לקנות כרטיס הרחבה ולהוסיף את הפונקציונאליות בעצמך כשיהיה לך בה צורך, כלומר, אם אתה לא זקוק כבר בזמן הקרוב לחיבור USB 3.0 והלוחות שמכילים את שבב ההרחבה יקרים משמעותית מהלוח שמתאים לדרישות שלך, אין ממש טעם לקנות לוח יקר יותר רק בשביל זה (תלוי כמובן בהפרש המחיר ובתקציב).

4. לא. יש מספיק לוחות (אולי אפילו כולם) שמכילים במקביל לחיבורי ה-SATA גם חיבור IDE אחד אליו תוכל לחבר עד ל-2 התקנים כאלה.

5. זאפ הוא לא בדיוק המקום לחפש דברים כאלה לדעתי. אין ממש טעם לקנות מחו"ל (לא בטוח שייצא יותר זול ובנוסף עניין האחריות), ההיצע בארץ הוא סביר בהחלט, לא מושלם וזה גם תלוי תקופה, אבל גם לא דל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים