עבור לתוכן

מאיזו סיבה, רמקולים מתחילים לצרום?

Featured Replies

פורסם

יש לי מערכת סטריאו של ימאהה לפני כ- 14 שנה. מחוברת לכרטיס קול - ASUS DX1.

לאחרונה, הרמקולים התחילו לצרום בווליום לא גבוה במיוחד.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?

פורסם

לצרום ?

לא מובן ממש אבל רמקולים ישנים יתחילו לזמזם אם החיבור הפיזי בין הרמקול לקופסה מתבלה ונסדק

כל זאת בהנחה שהכל כשיר מבחינה חשמלית

תבדוק בעין , תוריד את הכיסוי של הרמקולים ותתסתכל אם משהו קרוע או מחורר .

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להוציא את הכיסוי. הדרך היחידה היא לקרוע אותו.

פורסם

המממ

ניסת להפעיל את הרמקולים בנפרד מהנגן ?

כך תוכל לשלול כרטיס קול ונגן - כלומר בעיות חשמליות

אם תצליח לבודד את הרמקולים ולהפעיל אותם תוכל לוודא שזה מהרמקול פיזית עצמו

דבר נוסף בדרך כלל לרמקולים יש אפשרות לפתיחה מאחורה , רק בזהירות לא לקרוע חוטים שמחברים את הכניסות ( גב הרמקול מחווט גם כן )

דבר אחרון - זה לא ממש מעודד רמקולים שלא ניתן להסיר כיסוי .( קרי רמקולים לאו דווקא מאיכות עבודה גבוהה )

פורסם

צרימות זה תופעה שמאופיינת בבעיה בטוויטר, לכן סביר להניח שמהו קרה שם.

אפשרוטת נוספת כמו שנאמר זה שיש לך בלאי בחיבורים ועל כן הרמקול מקבל ומפענח אותות

לא נכון. אם הטוויטר נפגע צריך להחליף, אם החיבורים נפגעו, או שתשלח לתיקון או שתלחים בעצמך

(לא מומלץ אם אין לך ידע קודם בנושא).

פורסם

אם הרמקולים עושים תבעיה - בלאי זה כניראה הבעיה .

פורסם

האם עם הכרטיס הקודם זה לא קורה?

כל רמקול צורם בעוצמה מסוימת, השאלה היחידה היא מתי. 14 שנים זה לא הרבה זמן, ובלאי לא אמור להיות אלא אם 14 שנים הם עובדים בעוצמה גבוהה או שהרמקולים מאיכות נמוכה.

פורסם

שיבדוק קודם ואז נדע

אנטולי אם אתה כבר כאן

כמה זמן רמקול אמור להחזיק מעמד ?

אחרי כמה זמן הוא "מאבד את המיץ" מתעייף מתבלה ?

נניח רמקול מאיכות סבירה 1000 $ בחו"ל שמיעה בווליום נורמלי ביתי ( שכנים ) לא יותר משעתיים שלוש בממוצע ליום ?

בלי שום קשר קשה לי להאמין שספוגים של רמקול יחזיקו מעמד כל כך הרבה שנים בלי להקרע .

פורסם

הספוגים בדר"כ לא נקראים, הם מתייבשים ואז מתפוררים.

רמקול מאיכות טובה יחזיק הרבה שנים. רמקולים עם מסגרת ספוג יחזיקו לדעתי 20 שנים לפני שצריך לתקן (רמקולים מאיכות ממוצעת ומעלה). רמקולים מגומי יחזיקו 30-40 שנים בלי להתאמץ. יש לא מעט רמקולים בני 30 שמסתובבים בלוחות. לי היה זוג או שניים בני כ-30 שעבדו בלי שום בעיה. טוויטר משי ווופר גומי.

פורסם

אוקיי :xyxthumbs:

זה מה שאני חושב שקרה לו ( לפי מה שהו רשם )

הספוגים התפוררו קצת

פורסם
  • מחבר

האם עם הכרטיס הקודם זה לא קורה?

כל רמקול צורם בעוצמה מסוימת, השאלה היחידה היא מתי. 14 שנים זה לא הרבה זמן, ובלאי לא אמור להיות אלא אם 14 שנים הם עובדים בעוצמה גבוהה או שהרמקולים מאיכות נמוכה.

יש שירים, שבהם הרמקולים מתחילים לצרום בעוצמה נמוכה. אם אני מגביר טיפה לעוצמה לא גבוהה במיוחד הוא מתחיל לצרום בכל שיר.

אני אתקין עכשיו את כרטיס ה- O/B שבא עם הלוח ואעדכן.

- הרמקול עצמו לא נחשב איכותי וגם לא המערכת עצמה. בסה"כ מערכת מיני/קומפקט דיסק פשוט. לא משתלם לתקן אותם.

פורסם

סיכוי גבוה שזה לא הכרטיס ,

אני חושב עדיין שזו בעיה מכנית

אבל לא חשוב , תתחיל לבודד אלמנטים כדי לברר מה היא הבעיה ( לשלול )

פורסם
  • מחבר

טוב, כנראה שזה הרמקולים חד-וחלק. חוץ מזה שהאיכות ירדה, אני לא מרגיש בהבדל בין כרטיסי הקול.

רמקול אחד סובל מהתופעה הזו יותר מהרמקול השני.

שמתי לב שבשירים מסוימים התופעה מתרחשת יותר. בעיקר בבאסים/תיפוף. ויש שירים, שכמעט ואין "צרימות".

אני אנסה לבדוק את החיבורים מאחורה. למרות, שקשה לי להאמין. אני נוטה להאמין שמשהו התפורר בפנים.

פורסם

כמו שכתבתי לך כבר קודם

כניראה זה החיבור בין האלמנט רמקול לקופסה קרי הספוג/גומי התפורר - זה לא עיניין של חיווט

תעלה תמונה אם אתה יכול

פורסם

לי זה דווקא נשמע כמו בעיה של המגבר. ניסית לחבר את הרמקולים למגבר אחר חוץ ממערכת הסטריאו?

יכול להיות שאחד הרכיבים במגבר כבר נבלה (קבל\דיודה\טרנזיסטור) או שבמקרה יותר טוב המערכת פשוט מתחממת יותר מדי (מנסיון קרה לי אותו הדבר עם המערכת סטריאו שלי, ברגע שהוספתי מאוורר הבעיה נפתרה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים