עבור לתוכן

רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ בנוגע לרשת ביתית.

יש לי ראוטר אלחוטי TL-WR841ND תקן N, הראוטר יושב במ"מד(חדר עבודה,במקום גבוה וצמוד לדלת כניסה לחדר) ומחובר באופן קווי למחשב נייח.

במחשב נייד (המתחבר לרשת באופן אלחוטי) הגלישה באינטרנט תקינה בכל רחבי הדירה.

הבעיה היא כאשר אני רוצה להעביר קבצים ברשת,המהירות היא מאוד נמוכה - ממש לא ניתן לעבוד.

(למשל העברה בין המחשב נייח למכשיר Streamer (המתחבר לרשת אלחוטית)הנמצא בחדר שינה המרוחק כ 20 מטר מהממ"ד)

אשמח לעיצות כיצד לשפר הנ"ל,תחת הההנחה היא כי המחשב נייח והראוטר נשארים בממ"ד.

חשבתי לחבר את ה Streamer בחיבור חוטי לראוטר, מה דעתכם? האם מומלץ להעביר דרך תעלות חשמל? איזה איש מקצוע מבצע את זה?

או פשוט לחבר לבד חיצונית ולהדק לקיר? אשמח להמלצות. יש נקודת טלפון גם בממ"ד וגם בחדר שינה(שבו ה Streamer) - האם יכול לסייע?

בתודה, איציק

פורסם

מעצם טבעו חיבור אלחוטי הוא איטי. במרחקים שאתה מדבר עליהם חיבור אלחוטי יכול להיות איטי פי 10 ויותר מחיבור קווי. חיבור קווי הוא תמיד עדיף ואם יש לך אפשרות - כדאי שתעשה זאת. השחלת כבלי הרשת דרך תעלות שקיימות בבית היא פרוצדורה מקובלת וכל חשמלאי יכול לסיע לך בכך.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אשמח לקבל סדר גודל של כמה אמור לעלות לי פריסה ע"י איש מקצוע של כבלי רשת מהממ"ד(שבו נמצא הראוטר) ל4 חדרים שונים בבית?(החדר הרחוק ביותר 20 מטר)?

מה עושים אם לראוטר יש 4 יציאות קוויות ואני צריך פריסה קווית ל 5 חדרים (כולל הממ"ד) או למשל אם אני רוצה יותר מנקודת רשת אחת בחדר?

אשמח להמלצה לראוטר בעל יותר מ4 יציאות קווית ו\או ראוטר התומך ברשת 1G.

בתודה

איציק

פורסם

ראוטר עם יותר מ4 זה "בעיה" אבל פותרים את זה בקלות עם שימוש בHUB שעלותו נמוכה יחסית

פורסם

לא מעבירים כבל רשת בתעלות חשמל!!!

לא עושים את זה בשום מקרה, ובשום אופן, ובנוסף אם תיקח איש מקצוע והוא יעשה את זה, הוא חשוף לתביעות על רשלנות מקצועית.

אם יש לך בבית תעלות תקשורת (כבלים, טלפון) אתה יכול להעביר דרכם.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני ידאג שיעביר דרך תעלות תקשורת. איזה איש מקצוע אני צריך? המלצה למישהו מאיזור השרון? כמה אמור לעלות לי?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים