עבור לתוכן

הזמנתי מחשב חדש (2500 ש"ח) - דעתכם?

Featured Replies

פורסם

לאחר שקראתי אין ספור שרשורים אצלכם באתר החלטתי ללכת על מפרט הבא -

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX - זמין במלאי ₪402

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5670 512MB GDDR5 - RETAIL ₪472

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU - זמין במלאי ₪171

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪306

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

+כרטיס רשת 100 ש"ח

+מאוור נוסף למארז (בהמלצת המוכר) אשר ימוקם בקידמת המארז.

מחיר סופי: ₪2385

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

המחשב כבר הוזמן (רביעי בוקר) ואני בספק שעדיין התחילו לעבוד עליו, בכל מקרה יש לי עוד זמן לשנות\להוסיף דברים ללא שום בעיה.

השימוש העיקרי במחשב הוא אינטרנט בעיקר וכל מה שמסביב + מידי פעם גם משחקים חדשים (לא שיחקתי במשחקי מחשב עוד מתקופת DOOM3) :o

את התקציב אתם רואים בהזמנה, ואין באפשרותי לחרוג יותר.

אשמח לקבל את דעתכם בעניין באופן כללי, ואם יש צורך לעשות שינויים מהותיים.

תודה רבה וחג שמח לכולם! :jump:

פורסם

+כרטיס רשת 100 ש"ח

זה אומר שהזמנת גם כרטיס רשת? זה כרטיס אלחוטי? יש סיבה שאתה זקוק לשני כרטיסי רשת? כי לוח האם עצמו מכיל כמובן מתאם רשת.

אם אתה מתכוון לשחק במשחקים חדשים תציין באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק כי יש לכך השפעה. אני אישית לא ממש מבין בתחום כרטיסי המסך אז לא יכול להמליץ, אבל זה מידע שחשוב שתציין בכל מקרה.

אפשר אולי לרדת במעבד לדגם ה-440 (ועל הפרש התדר לפצות ב-OC קליל), בספק ל-400W ולוותר על כרטיס הרשת הנוסף שקנית (אלא אם כן יש סיבה בגללה קנית אותו) ואת ההפרש לחסוך או להשקיע בעוד 2GB זיכרון.

אם משחקים הם רק אפשרות שאתה לא ממש בטוח לגבי התדירות או עד כמה תתממש, עדיף לדעתי לא לקנות כרטיס מסך עכשיו, להשתמש במובנה שבלוח האם שמלבד משחקים מתאים לכל שאר השימושים שלך, ולקנות כרטיס ייעודי רק כאשר באמת תתחיל לשחק.

פורסם

תתחדש.

אבל ממתי כ.רשת עולה 100 שקל ? (אלא אם כן זה אלחוטי וגם לא הכי מסתדר לי..)

פורסם
  • מחבר

הכרטיס רשת הינו אלחוטי ואני צריך אותו בשביל לקלוט אינטרנט אלחוטי שכבר קיים בבית.

הכרטיס רשת המדובר - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6872

לגבי הרזולוציה של משחקים - בזמן האחרון ששיחקתי הרזולוציה המקובלת הייתה בסביבות ה 800X600, ככה שאני מאמין שמה שיהיה יותר טוב מזה זה ירשים אותי מספיק.

לא היה להם ספק של ה-400W במלאי, ופחדתי לקחת את ה-350W, שהבנתי שיכול להוות בעיה במידה וארצה להשתדרג בעתיד (כ.מסך, זכרון, אולי אפילו מעבד) לכן הלכתי על גרסת ה-500W.

אגב, יש לי עד יום שלישי הבא להחליט לגבי מסף שיצטרף למפרט הנ"ל, בפורום מסכים לא כל כך עזרו לי ולא קיבלתי התייחסות. יש מסכים מומלצים בשבילי בתקציב של 800 ש"ח? לאו דווקה מהחנות הנ"ל, ובגודל של 20"-22". אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי גם בעניין זה!

פורסם

אין אפשרות לחבר את המחשב ישירות לנתב? הם מרוחקים פיסית (חדרים נפרדים)?

הרזולוציה בה תשחק, לפחות הרזולוציה המרבית, נקבעת על פי גודל המסך שברשותך. יעזור אם תפרט קצת על התדירות בה אתה מתכוון לשחק והמשחקים שאתה מתכנן לשחק בהם (ובאיזה הגדרות, נמוכות, בינונית, גבוהות?).

בקשר למסך, כל המסכים בתקציב הזה הם מבוססי פאנל TN ואין ביניהם הבדלים משמעותיים. קנה את הכי זול שאתה מוצא/זה שהכי מוצא חן בעינייך מכל בחינה אחרת.

אם אתה יכול להגדיל את התקציב למסך לאזור ה-1,200 ה-Dell 2209WA יהיה בחירה משתלמת הרבה יותר שלדעתי האישית מצדיקה את תוספת המחיר, אם לא, ההמלצה שלעיל תקפה.

פורסם
  • מחבר

נכון מאוד, הנתב מחובר פיסית למחשב אחר שנמצא בחדר אחר, ואי אפשר להעבירו.

האם הלכתי על הפתרון הטוב יותר? בחרתי את הכרטיס הזה (על פני כרטיס שמתחבר ישירות ל-USB) בגלל האנטנה החיצונים עם חוט ארוך יחסית על מנת שאוכל לשחק עם מיקום של אנטנה.

הרזולוציה של המסך תיהיה ככול הנראה 1920x1080 או 1600X900 תלוי במסך שאני אקנה, אך לא זה אומר שאשחק במשחקים ברזוליציה זו. אין לי העדפה כלשהי לרזולוציה מסויימת אך בשמחה הייתי משחק ברזולוציה הגבוהה ככל הניתן בהגדרות גבוההות\בינוניות. אבל כמובן הכל תלוי במה שהמחשב שלי יוכל להציג בצורה נאותה (ובמשחק).

המשחקים שאני אשחק בהם כנראה - אלה הם משחקים שיצאו בשנתיים-שלוש האחרונים, כדאי לצמצם את הפער :jump: לפחות בשלב הראשוני. משחק crysis (הראשון) לדוגמה מאוד מעניין אותי. איך המפרט שבניתי יתמודד אם משחק זה?

האם יש לך ניסיון עם מסכי LED תוצרת סמסונג? ראיתי שניתן לרכוש אחד תמורת 850 ש"ח -

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6861

לא יצא לי לראות אותו במו עיני בחנויות (וחופשתי המון).

האם יש העדפה ללכת על מסך 20" במקום 22"? כדאי שהכרטיס מסך יתמודד טוב יותר במשחקים עם הגרפיקה?

ושוב תודה על התגובות! :silly:

פורסם

ככל שהרזולוציה נמוכה יותר כך לכרטיס המסך יש פחות השפעה והמעבד הוא צוואר הבקבוק.

החל מרזולוציה של 1920x1080 (לערך, גם קצת פחות ברזולוציות "לא טבעיות") הכרטיס מסך הופך לצוואר הבקבוק ואז יש חשיבות יותר גדולה לכרטיס מאשר למעבד.

לכן, בייחוד בתקציב יחסית מוגבל, חשוב מאוד לדעת באיזה רזולוציה ישוחקו המשחקים, מה הציפייה שלך מבחינת הגדרות ומה החשיבות באופן כללי של המשחקים לעומת שימושים אחרים כדי להתאים את המערכת. כאמור אני לא כל כך בקיא בתחום כרטיסי המסך אז קשה לי לקבוע עד כמה משתלם הכרטיס שבחרת ואם יש אפשרויות כדאיות יותר. ממליץ להמתין לתשובה של מי שמבין יותר בתחום.

בקשר למסכים, LED היא רק סוג התאורה האחורית (במקום ה-CCFL, קתודה קרה או פלואורסנט בשפת ה"עם") של המסך שמכל בחינה אחרת הוא מסך LCD רגיל, זה יותר גימיק מאשר שיפור טכנולוגי.

המסך שבדקת הוא מסך מבוסס פאנל TN על כל מגבלותיו האובייקטיביות, אז "הפתעות" אין כאן. אם הוא מוצא חן בעינייך מכל הבחינות והמחיר מתאים אז אין סיבה לא לקנות אותו. אני באופן אישי בתקציב כזה מוגבל הייתי בוחר במסך הזול ביותר ברזולוציה שאני מחפש.

בקשר לגודל המסך, לדעתי עדיף מסך 22" ברזולוציה של 1680x1050 ולא יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, העניינים הרבה יותר מסובכים ממה שחשבתי...

את הגרפיקה הטובה ביותר ואת הרזולוציה הכי גבוהה עם המפרט הזה אני לא אקבל, את זה כבר הבנתי. אך בכל זאת הייתי מעוניין לשמוע על איזה רזולוציה אני יכול לחשוב/לכוון עם המפרט שרכשתי? נגיד ואני אקנה מסך 20” עם רזולוציה 1600*900, המפרט יתמודד טוב עם משחקים כבדים יחסית? (דוגמת קרייסיס)

פורסם

רזולוצית המסך מגדירה את הרזולוציה המרבית בה תוכל לשחק, לא את הרזולוציה המינימאלית.

אני מניח שהמחשב ישמש גם לעוד דברים מלבד משחקים ולכן אני ממליץ על מסך 22" ברזולוציה של 1680x1050 שהיא רזולוציה די אופטימאלית לגודל הזה לכלל השימושים. כשזה מגיע למשחקים תוכל לשחק ברזולוציות נמוכות יותר, לא תהיה בעיה.

מבחינת משחקים זה מאוד תלוי במשחק, אבל משחקים מהשנים האחרונות המערכת אמורה להריץ ללא בעיה מיוחדת. אולי לא בהגדרות הכי גבוהות (פה אני לא בטוח לגבי ההשפעה של כרטיס המסך על הפילטרים השונים) אבל חווית משחק סבירה-סבירה ביותר היא אמורה לספק לך.

פורסם

הגיוני אבל שאפשר להכניס 5750 בתקציב ו/או החל משבוע הבא אמורים להיות עוד דגמים של GTS450 בשוק, שהם חזקים יותר ואפשרו להפעיל גם את CRYSIS לא רע בכלל ב900X1600.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, תודה רבה!

למה בעצם חשוב לקחת (לכלל שימושים, נעזוב את המשחקים רגע בצד) מסך ברזולוציה של 1680X1050?

א. לא מצאתי מסך ברזולוציה זו.

ב. למה הוא עדיף על פני FHD 1920X1080?

כרגע אני מתלבט בין שני דגמים - אנא עזרו לי להחליט:

http://www.samsung.com/us/consumer/office/monitors/business/LS20PUZKFVUZA/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec

20" Wide

250 cd/m²

DC 50,000:1

1600X900

25 W

לבין:

http://www.samsung.com/us/consumer/office/monitors/business/LS22PUZKFVHZA/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec

21.5" Wide

300 cd/m²

DC 70,000:1

1920X1080

45 W

כאשר ההבדל ביניהם הוא 120 ש"ח (שאותם אוכל להוסיף לכ.מסך לדוגמה).

אני רגיל ל17" מרובע, ככה שמעבר ל20" יהיה גם שיפור מבחינתי.

המסך 20" יותר חסכוני פי 2 בחשמל מהשני (חשוב לי).

כל שאר הנתונים אני לא בטוח עד כמה אני אשים לב להבדל, אשמח לעזרתכם.

תודה רבה, העצות שלכם מאוד חשובות לי! 8)

פורסם

תתעלם מכל הנתונים הטכניים מלבד הרזולוציה, אין להם ממש משמעות.

גודל הנקודה במסך 22" ברזולוציה של 1920x1080 הוא קטן יחסית וכתוצאה עבור חלק מהאנשים הטקסט (וגם הסמלים במערכת ההפעלה) מוצג כשהוא קטן מדי מכדי לאפשר עבודה וקריאה נוחה. יש כמובן שיטות להתמודד עם זה, הגדלת הטקסט בדפדפן, שינוי ה-DPI במערכת ההפעלה, אך הן קצת מפספסות את המטרה לשמה נקנה מסך כזה, שהוא שטח עבודה גדול. אם אתה חושב שזאת בעיה שיכולה להפריע לך, קנה מסך 20" או 22" ברזולוציה של 1680x1050. יכול להיות באמת שכל מסכי ה-TN בגדלים האלה מגיעים כיום בעיקר (או רק) ברזולוציה של 1920x1080 ובמקרה כזה הייתי ממליץ להעלות טיפה את התקציב לפחות למסך 24" ברזולוציה הזאת או לרדת למסך 20" כמו שאתה חושב לעשות.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז כנראה אני הולך להזמין אצלם את המסך הזה בגודל 20" -

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6353

אשמח לשמוע המלצות אחרות.

אגב שאלה חשובה - במידה ואני אזמין מסך גם דרך IQPC התשלום עבור הרכבת מחשב יתבטל?

את ה-100 שקל האלה אוכל להוסיף לכרטיס מסך חזר יותר, דוגמת ה-5750. רעיונות?

פורסם

אני לא מבין איך המסך קשור לעובדה שצריך להרכיב מחשב, המסך הוא לצורך העניין אביזר חיצוני כמו מקלדת/עכבר אתה לא "מרכיב" אותו.

הרכבה אתה משלם פעם אחת בלבד, כי מרכיבים את המחשב פעם אחת.

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הייתי ברור מספיק, אני אסביר -

בחנות IQPC יש מבצע - במידה ומזמינים אצלם מחשב מעל 3000 ש"ח, ההרכבה של המחשב תהיה חינם.

כרגע המחשב שהזמנתי הוא פחות מ-3000 לכן עליי לשלם 100 ש"ח נוספים עבור ההרכבה.

השאלה שלי היא - במידה ואני מזמין גם את המסך דרך האתר (ואז אני בעצם "אעבור" את הסכום של 3K), האם זה יבטל את ה100 ש"ח של ההרכבה.

בכל מקרה אתקשר אלייהם מחר על הבוקר ואשאל את השאלה הזאת. אם זה באמת כך, אוכל לשדרג את כרטיס מסך ל5750, בתוספת צנוע של כמה שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים