עבור לתוכן

שאלה לגבי מילוי עצמי של מחסנית דיו

Featured Replies

פורסם

כולכם בוודאי מכירים את הבעיה שמחסנית הדיו נגמרת ושודדים אותנו במחיר של המחסנית. לאחרונה קניתי ליטר דיו ומזרק והתחלתי למלאת את המחסנית באופן עצמאי והכל עבד מצויין אולם לאחר פעמיים שלשה שבהם מילאתי את המחסנית - המחסנית לא מזוהה והוא מבקש ממני להחליף מחסנית.

השאלה שלי - האם התופעה הזו שמחסנית דיו מושבתת לאחר כמה פעמים של מילוי עצמאי היא תופעה נורמלית? ואם כן האם יש פתרון לבעיה זו וניתן למלאת את המחסנית אינספור פעמים?

פורסם

יצרני המדפסות משתמשים בכל מיני טריקים בשביל למנוע את השימוש בדיו תחליפי. אבל פה פשוט נראה שהמחסנית סיימה את חייה בלי קשר ואתה תצטרך לקנות מחסנית חדשה. אי אפשר למלא את המחסנית אין סוף פעמים גם הן נסתמות בסוף.

פורסם

בחלק מהטיונרים של מדפסות לייזר יש ציפ קטן בצד שמוחלף ביחד אם הטיונר. הציפ הזה הוא ציפ PROM שנכתב לתוכו כמה עמודים המדפסת הדפיסה וכך המדפסת כותבת לתוך הטיונר כמה אורך חיים נשאר לו גם אם בתכלס נשאר יותר

יתכן שיש משהוא דומה במחסניות דיו

בטיונרים לעיתים ניתן להחליף את הציפ בין 2 טיונרים ולהמשיך להשתמש קצת אבל המדפסת עולה אל זה אחריי זמן קצר

פורסם

אין צ'יפ במחסניות דיו כמו בטונרים עד כמה שאני יודע. יש למחסנית מספר וב HP למשל המדפסת עוקבת אחרי המספרים של המחסניות. יכול להיות שזה בגלל זה, יכול להיות שזה בגלל שהמחסנית נדפקה. יכול להיות גם דפקט במדפסת. בכל מקרה לא תדע עד שלא תחליף למחסנית חדשה.

פורסם

מחסניות הדיו מיעדות לצריכה מחודשת כלומר יהיה מספר פעמים מועט שתוכל למלא מחסנית דיו .

בכללי הן מיוצרות כ"חד פעמיות" ואינן מיועדות לשימוש חוזר .

אם אתה מדפיס הרבה אולי עדיף שתבדוק אלטרנטיבות נוספות ( אם כי אישית אני מצדיע לך על היוזמה והאומץ :xyxthumbs: )

( דרך אגב , כמה עלה בקבוק הדיו ומהיכן קנית ? )

פורסם
  • מחבר

momi2010 – זה לא דיו תחליפי כלומר זה לא דיו שיושב במחסנית תחליפית אלא דיו שהוזרק למחסנית מקורית – יש הבדל.

נשאלת השאלה למה המחסנית סיימה את חייה? והאם אפשר לעשות משהו כדי למנוע את זה?

11010010110– לא נראה לי שבמדפסות הפשוטות יש צ'יפ. הצ'יפ עולה יותר מהמדפסת.

momi2010 – זו בדיוק השאלה – למה המחסנית נדפקה. זו לא בעיית מדפסת כי כאשר שמתי מחסנית מקורית המדפסת עבדה כמו גדולה.

david11 – לא צריך הרבה מאמץ כדי לעשות זאת. תריץ בגוגל את צמד המילים "ליטר דיו" ותקבל כל מיני חנויות שמשווקות ליטר דיו. אני אישית קניתי מפה.

http://www.i-needyo.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=248&catId=

ביחד עם הליטר דיו אתה מקבל מזרק. במחסנית השחורה אתה עושה חור אחד במרכז המחסנית ומזריק תכולה אחת של מזרק. במחסנית הצבעונית צריך לעשות 3 חורים. אחד לצבע האדום אחד לצבע הכחול ואחד לצבע הצהוב (כמובן שצריך לדעת איזה צבע נכנס לכל חור).

לאחר שאתה מזריק תכולה אחת של מזרק למחסנית (כמובן לכל צבע בנפרד) המדפסת עובדת כמו גדולה.

במחסנית דיו מקורית יש 20 מילי ליטר דיו. כלומר 10 מחסניות זה 200 מילי ליטר דיו ומכיוון שליטר זה 1000 מילי ליטר הרי שבליטר דיו נכנסים 50 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מחסניות. מחסנית דיו מקורית עולה בסביבות ה-100 שקל כלומר 50 מחסניות צריכות לעלות 5000 שקל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וליטר דיו אתה קונה ב-150 שקל בלבד. הפאק היחידי בכל הסיפור זה שלאחר כל 3-4 הזרקות המחסנית נדפקת וצריך לקנות חדשה.

כדי להבין עד כמה שודדים אותנו יצרני המדפסות כדאי לקרוא את הכתבה הבאה:

http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=155571

פורסם

אתה יודע מה אני הולך על זה , למרות שאני לא מצרכני הדיו הגדולים בעולם - אפילו מעט , אבל בפרנציפ , רק שאלה , כיצד אוטמים את החור שנוצר מהמזרק ושניים האם יש שיטה נכונה ולא נכונה להזריק הרי יש אוויר בתוך המחסנית וכיצד הוא יפנה את המקום שלו לטובת הדיו ?

פורסם

אם אתה יכול תנסה להוציא את הפקק ולא להזריק דרך

בחלק מהמחסניות יש בפנים שקית שבתוכה יש את הדיו והמקום מחוץ לשקית לא אטום אלא מחובר דרך חור קטן לאוויר בחוץ. כשאתה מדפיס השקית מתכווצת וכשאתה ממלא היא מתנפחת

בהרבה מחסניות יש מסלול אוויר שיוצא מתוך החלק שמלא בדיו והולך מסלול כזה בתוך הפלסטיק ואז יוצא. כנראה זה כדיי שיוכל לצאת ולהיכנס אוויר

פורסם
  • מחבר

david11 – אמנם הזרקת הדיו נעשית באמצעות מזרק אבל לא צריך להיות אח מוסמך כדי להזריק לדעת להזריק את הדיו. זו פעולה פשוטה מאוד. בהתחלה יש להכניס את המזרק לבקבוק הדיו (אותו ליטר דיו שקנית) ולשאוב משם תכולה של מזרק מלא. לאחר מכן יש להכניס את המחט שבקצה המזרק (אתה תרגיש שהמחט נכנסת לתוך ספוגית הדיו שבמחסנית) ופשוט להזריק את תכולת המזרק אל תוך הספוגית.

לגבי החור שנוצר במחסנית – אני אישית לא סותם אותו אבל אתה יכול לסתום אותו עם חתיכת מסקינגטייפ.

לגבי האויר שבתוך המחסנית – בהתחלה חשבתי שאולי האויר הזה מייבש את הספוגית וזה מה שדופק את המחסנית אבל במחשבה שניה ספוגית הדיו טבולה כל הזמן בדיו כך שהאויר שבתוך הדיו לא אמור לגרום לבעיה כלשהי.

11010010110 - אני לא יודע על איזה פקק אתה מדבר. אצלי במחסנית אין שום פקק.

פורסם

אהה

אתה אומר שמיכל הדיו ממולא בספוג ? ( שמכיל את הדיו למילוי ? )

פורסם

פקק - הגומי שאליו אתה מזריק את הדיו החדש

פורסם
  • מחבר

לדעתי בתוך המחסנית יש ספוגית והדיו המוזרק מוזרק לתוך הספוגית.

פורסם

כן , זה הגיוני , זה עוזר לזרימה מתמשכת בקצב אחיד של הדיו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים