עבור לתוכן

צריך עזרה בהתקנה HD נוסף חדש למחשב !

Featured Replies

פורסם

רכשתי הארדיסק חדש Samsung 502HJ 500GB SATA 2

כרגע יש לי במחשב הארדיסק של WD 120 GB ישן שהוא לא SATA 2

המטרה שלי בסופו של דבר להתקין את הWindows על ה500GB ולהשאיר את ה120 לעוד זכרון.

יש לי בעייה עם זיהוי של ההארדיסק במחשב כנראה בגלל שהמחשב שלי ישן ולא תומך בSATA 2

כאשר הביוס עולה הוא לא מזהה את הSamsung ככונן חדש אבל הוא כן מופיע כאשר יש לי את החלון של ה RAID ככה שהוא בעצם חצי מזוהה

כאשר אני מנסה לפרמט אותו עם דיסק של ווינדוס נרשם לי שהכונן לא מוזהה והוא מזהה רק את הכונן הישן.

לאחר שקראתי קצת בעלון שהביאו לי עם ההארדיסק הבנתי שהוא בעצם עובד על 3GB והלוח אם שלי מזהה רק 1.5GB ושאני צריך לשנות את הארדיסק שיעבוד על 1.5GB אז נכנסתי לאתר של Samsung והורדתי PATCH שאמור לסדר את זה .. (http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=126) צרבתי לדיסק והתקנתי כמו שצריך, אבל עדיין יש את אותה בעיה.

כאשר קראתי קצת הסברים באתר שלהם הבנתי שיש עניין כלשהו עם ג'מפור אבל לא רשום לי בשום מקום על ההארדיסק איך לג'מפר רק בחוברת ושמה זה תחת סעיף של PATA, בכל מקרה ניסיתי הכל וג'מפרתי גם כמו שרשום שם והפכתי אותו לMaster אבל זה לא גרם לשום שינוי

הבנתי שיש משהו שקשור להגבלת מהירות של עד 32GB שמחשב יכול לתמוך ויכול להיות שיש תוכנה שמסדרת את זה, אבל אין לי מושג אם זה תקף אליי או לא (ראו כאן: http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/downloads/support_in_disk.html)

בקיצור אחרי כמה שעות שישבתי על זה התייאשתי ואני לא יודע מה אני צריך לעשות, אשמח לעזרה!

תודה מראש בן.

פורסם

הזכרת את זה

אולי צריך לג'מפר את הדיסק כך שיתמוך ב SATA 1

פורסם
  • מחבר

השאלה היא איך, אבל אני נוטה לחשוב שזה לא ככה .. אני חושב שזה עניין של תוכנה, כי בעלון שהם מביאים עם ההארדיסק רשום ככה:

In some rare cases SATA 1.5GB hosts can not establish SATA iterface connection with SATA 3GB devices due to interface protocol issues in this case you switch your drive to sata 1.5gb speed with a software which we are providing via www.samsunghdd.com

אבל הקטע שנראה לי שהורדתי את התוכנה הנכונה כמו שרשמתי (ראה קישור למעלה ) וזה לא עובד, אז או שיש משהו אחר שאני צריך להוריד או שהבעיה קשורה למשהו אחר.

פורסם
  • מחבר

נפתרה הבעיה, הבעיה לא הייתי עם הג'מפור

הסתכלתי קצת בחוברת של הלוח האם שלי ומסתבר שיש לי 6 חיבורי SATA כאשר שניים מהם נחשבים ראשיים וכנראה מטרתם לHD או משהו כזה

בקיצור החלפתי לאחד מהם וזה עבד

תודה בכל זאת

פורסם

זה לא ההסבר. ההסבר הוא שחלק מהם (שבב חיצוני של SiliconImage) מוגדרים ל-RAID (כמו שרשמת בהודעה הראשונה) וכנראה שהיה מספיק לבטל RAID ב-BIOS. חלק אחר של החיבורים בלוח, אלו שפתרו לך את הבעיה, שייכים לערכת השבבים ולא מאפשרים RAID.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז בעצם כאשר אני ארצה לחבר עוד HD בעתיד אני אהיה חייב להשתמש בRAID כדי שזה יזהה את הHD השלישי נכון?

פורסם

לא.. בשום לוח ובשום מצב אין שום חובה להשתמש ב-RAID.

אני מניח שפשוט תצטרך לבטל RAID ב-BIOS ואז תוכל להשתמש חופשי בחיבורים שקשורים לשבב החיצוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים