עבור לתוכן

לאחר עיון במדריך לבנית ריאובאס צריך כמה הסברים...

Featured Replies

פורסם

שלום

החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי)

לאחר עיון במדריך שיש פה באתר:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0

ובמעגל עצמו בפרט

(עבור מאוורר בודד)

http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg

(עבור 4 מאווררים)

http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg

יש לי כמה שאלות:

מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri

מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ?

ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר...

אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאווררים, האם במקום s1 (המפסק הראשי) מספיק לי לשים פוטנציומטר? או שגם עבור הפוטנציומטר הראשי מומלץ לי לבנות מעגל כמו עבור כל אחד מהמאוווררים... וממעגל זה לחבר את היציאות זרם, במקום למאוורר, לכניסת החשמל של שאר ההמעגלים ?

תודה מראש

פורסם

אפשר לשים סתם נגד בטור למאוורר וזה יעבוד, אבל זה יהיה מאד רגיש ולא עקבי בשינוי במהירות.

המעגל הזה שולט במתח המגיע אל המאוורר בצורה הרבה יותר טוב ולינארית, הנגדים והקבלים הם חלק ממעגל יצוב המתח.

ה 5k זה פוטנציומטר בערך של 5000ohm.

ואתה לא יכול לשים פוטנציומטר ראשי במקום המספק...

מה אתה רוצה לשנות במעגל?

* דרך אגב שמתי לב לטעות בסרטוט, המתח צריך להתחבר אל הרגל האמצעית של המתג S1 ולא יחד עם כניסת המתח של המייצבים.

פורסם

הנגדים כאן לא מעבירים מתח למאוורר. הם כולה מחלק מתח שקובע ל LM317 איזה מתח הוא אמור להוציא והזרם של המאוורר עובר ב LM317 בלבד

עושים את זה מכמה סיבות -

פוט רגיל לא יכול לעמוד בזרם שלוקח מאוורר - הוא יישרף. פוט להספק גבוה יכול להתאים אבל הוא יקר יותר מכל הרכיבים שיש כאן

המאוורר לא מקיים את חוק אום V = IR. יש בתוכו ציפ מיתוג שגורם לכך שהזרם שהמאוורר לוקח לא קבוע. כשמורידים את הזרם במאוורר נמוך מדיי (אם נגד) המיתוג של הציפ הזה גרם למתח של המאוורר להשנות בקפיצות וזה יכול להפריע לציפ לעבוד. כדיי להוריד מהירות של מאוורר כזה בצורה משמעותית ללא בעיות יש צורך להוריד את המתח (כמו כאן) ולא את הזרם. ה LM317 מוציא מתח קבוע ומתאים את עצמו לעליות וירידות בזרם של המאוורר

לא ניתן להוריד את ה LM317 ל 0. הוא יירד עד מתח מסויים וכדיי לכבות לגמרי חייבים לשים מפסק (גם אם מורידים כזה נמוך שהמאוורר לא זז יותר עדיין ה 317 והמנוע של המאוורר לוקחים זרם ומתחממים)

פורסם
  • מחבר

ואי תודה על התשובה המהירה ועל ההסברים!!!

לגבי התיקון - זה היה לי כל כך טריוויאלי שהם נכנסים לנקודות שונות שאפילו לא שמתי לב לזה בשרטוט...

השינוי שאני רוצה הוא כמו שאמרתי לשים במקום מפסק איזה פוטנציומטר מאסטר שיחליש\יחזק את כל המאווררים ביחד.

בנוסף אני צריך רק שליטה ל2 מאווררים.

אני לא כל כך הבנתי למה אני לא יכול לשים פוטנציומטר במקום המפסק? מה יקרה אם יהיה שם פוטנציומטר ?

או אם אני יבנה משהו כזה ...

indexyz.th.jpgUploaded with ImageShack.us

indexyz.jpg

?

האם זה יעבוד בצורה כזו שיהיה לי פוטנציומטר מאסטר ?

עריכה - ואי אני כותב לאט, ויש לי בינתיים עוד תגובה שלא הספקתי לקרוא,

איני מעונין במפסק ראשי :) , אלה במאסטר - אני רוצה שהמאווררים תמיד יעבדו - אבל לאט ברוב הזמן.

פורסם

מה שציירת יעבוד אבל תוודא שה 317 הראשי לא מתחמם יותר מדיי (יתכן שתצתרך לשים לו קירור)

ואתה יכול לשים את הראשי בלבד ללא הפוטים / 317 הנפרדים

פורסם
  • מחבר

תודה, אלוף אתה!!!

יש מצב שאני יכול לבנות את המעגל של הראשי בצורה שונה שלא יתחמם ה 317 ?

אולי להחליף אותו במייצב מתח אחר ? אולי לשנות את הנגדים או הקבלים..?? (כמובן שלא ייקר לי את העלות בצורה משמעותית)

הסיבה שאני רוצה גם ראשי וגם לכל אחד מהמאווררים היא שהמאווררים פשוט שונים, ככה שאני רוצה לייצב אותם מבחינת רעש ואז לשחק עם הראשי :) (וגם לבנות באס רק עם פוטנציומטר אחד זה קצת באסה)

פורסם

LM317 יתחמם ביחס ישר להספק המתבזבז עליו, וביחס הפוך למהירות המאווררים. לכן מחברים לו גוף קירור. אין פתרון קסם אחר.

פורסם

תאורטית ניתן לשים 317 לכל מאוורר ללא 317 ראשי. מהאדמה פוט ראשי וממנו פוט נוסף (כיאלו בטור) לכל 317

בתכלס אני לא בטוח שהמעגל יהיה יציב. ניתן לראות את העבודה של ה 317 בתור ניסוי וטעיה - נותן מתח ומודד כמה מתח הוא מקבל מהנגד ומשנה את המתח שהוא נותן בהתאמה כדיי לתקן את עצמו. אם יש כמה שמעבירים זרם לתוך נגד משותף הם יכולים לתקוע אחד את השני במתחים שונים לא רצויים (כולל מתח מלא / 0) בצורה אקראית

מה שניתן לעשות במקרה הזה הוא 317 ראשי שנותן מתח (במקום האדמה) לנגדים של ה 317 האחרים (במקום שהנגדים שלהם ילכו ישר לאדמה)

כל זה ניחוש - צריך לחשוב ולבדוק אם זה באמת יעבוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים