עבור לתוכן

Core i5 מול corei7

Featured Replies

פורסם

סליחה אם אני הופך למטרידן עם השאלות הללו, אבל אני לא מוכן לקנות מחשב נייד לפני שאני מתייעץ איתכם:

כל הנתונים זהים, כאשר ההבדל היחידי בין שני הלפטופים שאני מתלבט בינהם, הוא המעבד:

מצד אחד - core i7-720QM 1.6Ghz

מצד שני - Core i5-450M 2.4Ghz

תודה :hi:

פורסם

מאוד תלוי. ה-Core i7 הזה הוא בעל 4 ליבות ו-8 נימים

ה-Core i5 בעל 2 ליבות ו-4 נימים.

לכן מאוד תלוי מה השימושים שלך במערכת.

לרוב השימושים של משתמש ממוצע היום ה-Core i5 (וה-i3) יהיו מעבדים משתלמים יותר כי מציעים שילוב יפה בין תדר גבוה מספיק וריבוי ליבות (שזה מה שנכון להיום מנצלים רוב היישומים המשרדיים/שגרתיים) וזולים יותר, לעומת זאת עבור יישומים שמנצלים ריבוי ליבות, ה-i7-720QM יהיה עדיף. כאמור גם תלוי מאוד בשימושים.

השאלה היא מה אתה מחפש להשיג מהמערכת שלך? לרוב, שוב בכל הנוגע למשתמש ממוצע, הרחבת זיכרון ל-3-4GB ולעיתים אף החלפת הכונן הקשיח לכונן קשיח "מהיר יותר" (כמו ה-Momentus לדוגמה) יניבו מערכת "תגובתית" ו"מהירה" יותר מאשר מעבד בתדר גבוה יותר או עם מספר ליבות גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

מודה לך על התשובה.

שימושים: אינטרנט, Word, צפייה בסרטי HD (כולל חיבור לטלוויזיה באמצעות כבל HD), משחקים ברמה בינונית (יש לי נכון להיום משחק אחד בלבד, וזה Call of Duty 4 :) - אבל האמת שאני רחוק מלהיות "gamer", ואני מפעיל את המשחק רק כאשר השעמום עולה על גדותיו, וזה מצב נדיר)

אם כן, מה היא המלצתך? :xyxthumbs:

פורסם

בכל הנוגע למשחקים אני לא יודע לענות לך מכיוון שפה יש גם חשיבות מסוימת לכרטיס מסך, כמות זיכרון ועוד ולדעתי אתה צריך לשאול על דגם מסוים, או לפחות להציג את המפרט הבסיסי לו ולא להתייחס רק למעבד. מכיוון שאני לא בקיא ב"מחשבים ניידים" מבחינת דגמים, סדרות והמפרט שלהם ולמעשה הגבתי פה רק כי השאלה הייתה ספציפית לגבי מעבדים ולא דגם כזה או אחר של מחשב נייד, אני לא האדם המתאים לייעץ בנושא בחירת מחשב נייד.

יחד עם זאת, באופן כללי ולצרכים כללים כמו שציינת לדעתי מחשב המבוסס על מעבד מסדרת Core i3/i5 יהיה הפתרון המשתלם יותר. אם חשובה לך מערכת תגובתית הייתי ממליץ להשקיע דווקא בנפח זיכרון של לפחות 3GB (למרות שאני מניח שהמחשבים באים כברירת מחדל עם 4GB, אך כאמור, לא בקיא בשוק המחשבים הזה אז אולי אני טועה) ואולי אפילו לשקול החלפת כונן קשיח ל-Momentus (כונן היברידי מכאני + Flash) אבל ההחלטה אם להחליף כונן תלויה מאוד בביצועי הכונן איתו מגיעה המערכת.

לסיכום, מה שאני מנסה להגיד פה בעצם זה שמעבד הוא רק רכיב אחד במערכת וביצועי המערכת לא נגזרים ממנו באופן בלעדי. יש לבחון את המערכת כמכלול ביחס לצרכים והתקציב כדי להגיע להחלטה איזה דגם הוא המשתלם ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים