עבור לתוכן

ריסטרטים תכופים ללא תבנית מסוימת

Featured Replies

פורסם

• היי לכולם,
    המחשב שלי התחיל לעשות ריסטרטים לעתים תכופות מאוד ללא תבנית מסוימת כלשהי, כנראה אחרי הפסקת חשמל או ניקוי אבק שביצעתי, לא בטוח איזה מהם כי הם היו צמודים אחד לשני.
    ב"ללא תבנית קבועה" אני מתכוון שלרוב אם אני מדליק אותו ממצב מכובה הוא יגיע ללוגו של הוינדוז שעולה ואז יעשה ריסטרט וכך מספר רב של פעמים עד שהוא יעלה אם בכלל (במצב אחר אני פשוט מכבה אותו ומחכה.
    אם כבר המחשב עולה אז זה יכול לקרות מיידית , או לאחר מספר שעות, כאשר בזמן הזה אני יכול לשחק בו משחקים, לראות סרטים, וגם לצרוב דיסקים.
    לאחרונה זה התחיל לקרות לעתים קרובות מאוד תוך כדי העבודה עצמה ולא בהכרח בעליה של המחשב.

ניסיתי את הפעולות הבאות בנסיון לאתר את הבעיה:

הרצתי memtest86 במשך 7 שעות, ללא כל בעיה שאותרה.

הרצתי תוכנת diagnostics של western digital על שני ההרדיסקים שלי, שוב ללא כל איתור של בעיה.

החלפתי גוף קירור למעבד (האמת היא שכנראה לפני זה גם הוא לא היה חם במיוחד, פשוט הייתי נמהר)

בדקתי חיבורים בכל המחשב.

להלן מפרט של המחשב:

Intel pentium core 2 duo E6550

Gigabyte P35 board

Create Sound blaster audigy live 5.1

Sweex 400w PSU

Gigabyte 8800GT 320MB

4GB DDR2 800 MHZ OCZ

2X Western digital Sata HD

Windows 7 x64 ultimate.

ראוי לציין שניסיתי גם לעבוד מUbuntu Live CD וגם חטפתי ריסטרטים.

מצורף סקרין שוט של הטמפרטורות כפי שמדווח בEVEREST:

http://yfrog.com/mv38496158p

http://desmond.yfrog.com/Himg823/scaled.php?tn=0&server=823&filename=38496158.png&xsize=640&ysize=640

כמו שאתם רואים, ניסיתי די הרבה דברים, ואני די אבוד, אז תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

האם ניסית להריץ כמה פעמים memtest? לא פעם אחת ארוכה, אלא כמה פעמים שונות?

תנסה למשל, מיד אחרי שהמחשב עושה לעצמו ריסטרט, לבצע memtest ולראות אם הוא ימצא שגיאות.

המחשב שלי גם עשה לי בעיות דומות, כאשר לעיתים בדיקה של memtest (לאורך 48 שעות!) יצאה

תקינה לחלוטין, בעוד שלפעמים כבר אחרי חמש דקות הוא מצא אינספור שגיאות בזכרון.

אופציה אחרת היא אולי ספק בעייתי שקורס תחת העומס/טמפ' גבוהה מדי.

אני לא מכיר את החברה הזאת של הספק, וחיפוש קצר לא העלה הרבה, אז יכול

להיות שזה סתם ספק ג'נרי זבל שלא מצליח לעמוד בעומס.

הייתי מנסה להחליף ספק (אם יש ברשותך) לספק שידוע שהוא עובד טוב למספר ימים בשביל לוודא שזאת לא הבעיה.

אגב, האם המחשב נותן מסך כחול כאשר הוא נתקע או שזה פשוט כאילו מישהו לחץ על כפתור הריסטרט (ריסטרט מיידי)?

כי אם הוא לא נותן מסך כחול ולא כלום, זה כנראה מצביע על בעייה בספק באמת.

פורסם
  • מחבר

היי

הריסטרטים בלי מסך כחול.

אם הספק היה קורס תחת עומס, זה לא היה קורה במשחקים / צריבה? כי זה סתם קורה בעליה של הוינדוז או סתם תוך כדי גלישה...

פורסם

נסה להוציא זיכרונות, ולהשאיר רק סטיק בודד. נפילות רנדומליות זה הרבה פעמים עניין של בעית זיכרון כלשהי.

שווה לנסות גם להתקין מערכת הפעלה מחדש (אפילו על קשיח אחר) כדי לשלול בעיית תוכנה טפשית.

פורסם
  • מחבר

היי

כמו שציינתי שללתי את בעית הוינדוז כיוון שחטפתי ריסטרטים גם בלינוקס.

יש לי 4 סטיקים של זכרון , שווה להתחיל לנסות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים