עבור לתוכן

מדוע לרכוש מחשב משחקים, כאשר אפשר לרכוש קונסולה?

Featured Replies

פורסם

כבר הוכחתי שזה לא נכון.

לא יודע מה הוכחת, אבל הXBOX שלי עלה 200ש"ח (תקנתי לבד) וכל אחד יכול לקנות מכשיר חדש ב900ש"ח - ככה שאני לא מבין איך מחשב יכול להיות זול יותר... (בקשר ל"הוכחה" שלך - תשחק אתה על מחשב עם כרטיס מסך ב900ש"ח...)

מה "מסובך" במחשב?

כלום לא מסובך (lol) אני חושב שתסכים שהפעלת קונסולה **הרבה** יותר פשוטה ממחשב - מכל הבחינות.

אתה מתכוון אין "יכולת" לשדרג, כן?

גם מחשב אתה לא חייב לשדרג במשך 5-10 שנים. מה ההבדל?

בשני המקרים אתה תישאר עם חומרה מיושנת. במחשב זה יכאב לך פסיכולוגית כי אתה תדע שיש כבר חומרה טובה יותר ותצטרך לקבוע למשחקים לרוץ ברזולוציות נמוכות ובלי כל האפקטים החדשים שהומצאו ב-5 השנים האחרונות.

בקונסולה אף אחד פשוט לא ישאל אותך ואתה תישאר תמיד באותה רזולוציה נמוכה (יחסית לעוד 5 שנים קדימה) ובלי כל האפקטים החדשים וכו'.

בסופו של דבר זה אותו דבר בדיוק.

אני מתכוון שאני משתמש בXBOX מ2005 שמריץ את כל המשחקים הכי חדשים ואני נהנה ממנו על מסך גדול כשאני שוכב על המיטה - ואין לי שום בעיה עם נחיתות גראפית מינורית - ההבדל בגרפיקה מול ההבדל במחיר גורם לי להנות יותר מהקונסולה.

משהו שבמחשב אתה לא יכול לעשות? למה?

ברור שאני יכול לעשות, אבל שוב, סיבוכיות (יחסית), סירבול, קלות\נוחות השימוש בקונסולה פשוט מנצחת בלי ספק.

נ.ב. אהבתי את האתר שלך והתמונות :xyxthumbs:

• תגובות 70
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מתכוון שאני משתמש בXBOX מ2005 שמריץ את כל המשחקים הכי חדשים ואני נהנה ממנו על מסך גדול כשאני שוכב על המיטה - ואין לי שום בעיה עם נחיתות גראפית מינורית - ההבדל בגרפיקה מול ההבדל במחיר גורם לי להנות יותר מהקונסולה.

מינורית ?

מחשב משחקים היום ב3000 שקל שניבנה טוב מציג לך גרפיקה הרבה יותר טובה ברוב המשחקים

ואני לא מדבר רק על רזולוציה -גם אבל לא רק

פילטרים טובים יותר טקסטורות יותר איכותיות ויותר פרימים לשניה

קח לדוגמה משחק כמו מאפיה 2 -בPC זה כבר חצי דור קדימה באפרשי האיכות מול קונסולה

זה כמו להשוות משחק דרימקסט דור ראשון מול משחק XBOX 1 דור שלישי

מחיר,תאימות, קלות שימוש,אין צורך לשדרג במשך 5-10 שנים וניתן לשחק ביחד עם האישה בנוחות.

ה10 שנים זה בולשיט אחד ענק

איזה קונסולה הייתה רלוונטית לגימרים -עם דגש על רלוונטית ל10 שנים ?

תגיד PS2 ? -הוא מת אחרי GOW2 בחישוב שלי 7 שנים וזה נדיר לקונסולה

תגיד גימבוי הרגיל ? -מת אחרי הפוקימונים הראשונים אחרי זה יצא הGBC שחוץ מצבע היה יותר חזק מימנו חומרתית

והרבה מהמשחקים החדשים לא תמכו אחורנית מה שחיב לקנות GBC

בכל מקרה יש קונסולות שמחזיקות הרבה זמן על המדף בחנויות

אבל להחזיק על המדף זה דבר אחד באמת להיות מבדר לגימר זה סיפור שונה לגמרי

אני חובב נינטנדו ולקח לי 3 שנים עד שנימאס לי מהWII וזה עוד שלא היה לי גיקיוב ככה ששיחקתי גם במשחקים מהדור הקודם

מהPS2 נימאס לי אחרי שנתיים

עכשיו אני לא חסיד של PC -אני אוהב גם וגם -אבל אתה לא יכול להתעלם מההתפתחות בPC כל שנה -שכן גורמת לאורך חיים יותר קצר לחומרה

אבל אתה לא נישאר תקוע עם אותה החומרה 5 שנים

וכן זה טוב שלא צריך לבזבז על חומרה 5 שנים בקונסולה בגלל התאימות

אבל אז זה תלוי באיזה משחקים אתה משחק כי סגנונות מסוימים מחיבים גרפיקה חזקה

פורסם

ההבדל הוא מינורי יחסית למחיר PC.

ושוב - אני משחק על קונסולה בת 5, משחקים שאתה משחק על PC והחוויה הכללית טובה מאוד ולא נופלת כמעט בכלל מPC (אם לא עולה עליה)

אני כמובן לא מתווכח שיש הבדל בגאפיקה אבל עדיין ההבדל הוא יחסית (למחיר ולכאב ראש) קטן.

אני אומר את כל זה כשהPC שלי הוא:

P7P55D EVO | i5 750 @ 4.3 | 5970 + FX4600 | 4x2GB | 1xQL711V + 3x2209WA @ 5292x2074

פורסם

תיקח את המחשב הזה ותחבר אותו לטלוויזיה

תחבר לו גם גימפאד 360 -ואז תגיד לי במה יותר כיף לשחק ?

זה שאנשים לא מחברים את המחשב לאותו ציוד עיקפי שהם מחברים את הקונסולה זה כבר ענין אחר

פורסם

אתה חושב שלא עשיתי את זה ?

תשמע, נוחות\קלות שימוש זה הכל.

במחשב אני צריך להתעסק, להגדיר, לעדכן, להוריד, להסיר, לשנות, לסגור תוכנות אחרות - בקיצור כאב ראב.

בקונסולה אני מדליק ותוך 10-15 שניות אני במשחק - אין סיכוי לחוויה דומה במחשב.

נ.ב. מה שכן הייתי רוצה לנסות שלושה מסכים 42" עם ה5970.... בשכיבה במיטה + XBOX GAMEPAD :)

פורסם

אתם כל הזמן מחשבים שקונסולה זולה יותר ממחשב ולא חושבים על זה שאם אתה קונה קונסולה אתה בכל מקרה צריך לקנות גם מחשב :nixweiss: אז במקום לקנות מחשב ב 200$ וקונסולה ב 300$ אפשר לקנות מחשב ב 500$ (אותו דבר נכון גם למחירים בארץ רק במספרים גבוהים יותר) :P

במחשב ממש לא צריך להתעסק כמו שאתה אומר, השלב הנוסף שיש במחשב זה התקנה, חוץ מזה הכל אותו דבר. אז מידי פעם צריך גם לעדכן דרייבר ועוד משהו, זה לא שב PS3 ו 360 אין עדכונים כל כמה זמן.

גם במחשב אני מדליק את המחשב, פותח את התקיה של המשחקים, דאבל קליק אחד ואני במשחק. בעכבר שלי אפילו יש כפתור שעושה דאבל קליק אז אני יכול ללחוץ רק פעם אחת עליו :nixweiss: ברוב המקרים גם המחשב דולק אז אפשר להוריד את השלב הזה :P

אם משחק יוצא למחשב אני לא רואה סיבה לקנות אותו לקונסולה, אני גם לא מבין למה בהרבה מקומות גירסת הקונסולה יקרה יותר, אין שום הצדקה. גנבה שנשארה מהדור הקודם ויעבור עוד זמן עד שיהיה אפשר לקנות משחק בכל מקום במחיר הגיוני (כמו שאמרו גם היום יש חנויות כמו PCGAMES שנותנות מחיר טוב וגם אמינות טובה ושירות מהיר).

פורסם

אני חושב שכל השאלה מיותרת וגם ההשוואה - הרי מחשב הוא כלבו - משמש להכל גם למשחקים.

הקונסולה משמשת רק למשחקים - ובמיוחד בשביל חוויה רב משתמשית באותו מיקום פיזי - עיין ערך לשחק POS ארבעה חבר'ה בסלון עם בירות - מה שלא יקרה במחשב !

סך הכל כל אחד מהם תורם ערך מוסף לשני - והאחד לא פוסל את האחר.

פורסם

^^^

שום דבר לא מונע לשחק בסלון עם מספר חברים במחשב, ולא רק ב-PS או XBOX.

ניתן לקנות מספר שלטים (שמתחברים ב-USB) ולשחק איתם ולחבר את המחשב לטלוויזיה וזהו.

אין שום הבדל בין אחד לשני.

במיוחד היום שיותר ויותר אנשים מחברים את המחשב לטלוויזיה ומשתמשים במחשב בתור HTPC

וגם שהרבה טלוויזיות הן HD (לפחות 720P) שמסוגלות גם להציג רזולוציות נורמליות ולא הזוועה שהיה פעם.

פורסם

לצערנו היום קונסולות כן באות על חשבון המחשב והסיבה היא השקר שקונסולה יותר זולה ממחשב. תיראה כמה שוק המשחקים התקדם עד ה PS2 ותיראה כמה הוא התקדם מאז, הקונסולות פוגעות בהתקדמות של השוק, ממחזורים של חצי שנה-שנה וחצי עברנו למחזורים של 5-8 שנים. ברוב משחקי המחשב היום מכבידים את המשחק בכוח בשביל להצדיק שדרוגי חומרה, דוחפים דברים שהשחקן בכלל לא יראה ואפילו לא דואגים שהקוד יהיה כתוב כמו שצריך. במקום להשקיע בהתאמה למחשב החברות מבזבזות זמן על התאמה ל IPHONE...אפילו חברות כמו ID הפסיקו להשקיע בגירסאות המחשב של המשחקים שלהן.

פורסם

אני תמיד דבקתי ברעיון שהדבר הכי נוח ומשתלם הוא להיות בעל:

- פלזמה/LCD בגודל חביב על הקיר

- XBOX360 עם הפריצה המעודכנת ביותר כדי לשחק OFFLINE בכל מה שמתחשק, ובמקום להסתכן, לרכוש את המשחקים הבודדים כמו COD שרוצים לשחק אונליין בעותקים מקוריים.

- מחשב נייד חביב עם מפרט בינוני עם משהו בסגנון מרובע ליבה וGTS250 או פחות מכך לכל המדיה, פייסבוק, מסנג'ר, פוטושופ, סרטים (לחבר לLCD) ושאר הירקות.

כל העניין ביחד יעלה בסביבות ה6,000 - האם זה המחיר למפרט גיימינג מעולה? לא, מובן שמפרט גיימינג טוב יעלה פחות.

האם התמורה זהה לזו של מחשב גיימינג שולחני בלבד? - ממש לא, התמורה עולה פי כמה וכמה, עם קונסולה שללא ויכוח תמיד תהייה פלטפורמה אקסקלוזיבית שתתן את החוויה הבאמת מלאה של המשחקיות הן באוףליין והן באונליין, ללא בעיות FPS או "מפרט חלש", טלוויזיה גדולה על שלל השימושים שלה, ויחד עם זה מחשב נייד על שלל השימושים שלו שיחד עם זה גם אפשר לקחת למיטה או לכל מקום במקום לשבת על הכיסא, מקובע לשולחן.

:xyxthumbs:

חבל רק שאני בעצמי נוגד את הרעיון הזה - בחדר שלי אין טלוויזיה והמפרט שלי הוא אותו מפרט הגיימינג המדובר, עם כרטיס מסך עוצמתי, עכבר גיימינג וכו' וכו'... :\

פורסם

R|plet החישוב שלך לא נכון כי MS יודעת לזהות קונסולה פרוצה גם עם המשחק שאתה משחק אונלין מקורי

ובגלל שהבאן זה לקונסולה עצמה כל התאוריה שלך נידפקת

עדין תיצתרך מחשב במקרה כזה למשחקי אונלין

ואתה גם שוכח את ה60$ בשנה על LIVE זהב

פורסם

R|plet החישוב שלך לא נכון כי MS יודעת לזהות קונסולה פרוצה גם עם המשחק שאתה משחק אונלין מקורי

ובגלל שהבאן זה לקונסולה עצמה כל התאוריה שלך נידפקת

עדין תיצתרך מחשב במקרה כזה למשחקי אונלין

ואתה גם שוכח את ה60$ בשנה על LIVE זהב

עד כמה שידוע לי מחבר שלא מזמן קנה 360 עם הפריצה המעודכנת ביותר - ברגע שהוא מריץ משחק מקורי באונליין אין שום דאגה ושום סיכוי שיקבל באן.

ברגע שמריץ משחק פרוץ באונליין/אוףליין, כל עוד הוא התקין את ההגנה על דיסק המשחק כראוי אין מה לדאוג.

כנ"ל עוד 2 אנשים שאני מכיר שמשחקים HALO וCOD פרוצים ב360 כל יום כבר יותר מחצי שנה ואין שום באן באופק.

עם 240ש"ח לשנה של משחקיות אונליין איכותית אני אחייה.

פורסם

R|plet הבאנים של MS מגעים בגלים בדרך כלל

הם עושים את זה מ2 סיבות עיקריות

1-זה לוקח משבים מהשרתים שלהם וצריך לתכנן הכל מראש

כולל גם תמיכה תכנית למי שסתם קיבל באן לא מוצדק

2-שהפורצים לא ידעו איך MS גילו את הפריצה

יש סיכוי מאוד גדול שחברים שלך קיבלו "דגל" ובגל הבא של הבאנים יקבלו אותו

כל הבולשיט של "חסין מגילוי" יתגלה כבלוף אחד גדול כבר כמה פעמים

שפטיש הבאנים נופל זה נופל בהפתעה

פורסם

קשה לי להאמין שפטיש הבאנים נופל פעם ב8-12 חודשים.

מה גם שכמו שאמרתי - את הפריצה המעודכנת ביותר ל360 אין שום דרך לגלות בMS אלא אם כן המשחק לא מוסב כראוי.

מקסימום - לשחק באוףליין במשחקים פרוצים ומוסבים ובאונליין במקוריים.

פורסם
קשה לי להאמין שפטיש הבאנים נופל פעם ב8-12 חודשים

מה לעשות שזה עובדה ?

אנשים בדקו את זה וזה המצב

מחלקים "דגלים" עד יום הבאנים ואז מחקים עד הפעם הבא

כרגע הרבה חושבים שהילו החדש יביא איתו עוד גל באנים

ועוד פעם זה לא העניין של איך המשחק מוסב

לקונסולה פרוצה יש שינוי בתוכנה שאת זה MS יודעת לזהות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים