עבור לתוכן

ווינדוס 7 32 ביט מזהה רק 3.25 ג'יגה זכרון מתוך 4

Featured Replies

פורסם

אני יודע שהשאלה הזאת כבר בטח נשאלה פה לא מעט, וראיתי אותה בשאלות הנפוצות,

אבל הבנתי שיש דרך, משהו עם PAE שאפשר לסדר את זה ככה שמערכת 32 ביט הוא ידע להשתמש בכל ה- 4 ג'יגה?

האם ידוע לכם על דבר כזה?

כמובן שבשביל יותר מ-4 ג'יגה צריך 64 ביט אבל שמעתי שיש איזשהו סידור ל-32 כדי שזה יראה שהוא משתמש בכל ה-4...

http://sites.google.com/site/cmonacom/Home/hardware/4gb-limits-32bit

אם אני ימצא את הקובץ boot.ini הזה שיש ב- windows 7 ואני יוסיף את ה- /pae זה יוכל לעבוד?

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

תודה, אשמח לעוד תגובות בעיניין מישהו ניסה, ממליץ לעשות את זה?

פורסם

כל השיטות האלה לא ממש משנות משהו.

מערכת 32Bit ממפה גם ככה 4096MB של זיכרון, אבל טווח כתובת הזיכרון הזה משותף לכל המערכת, כלומר, לכל הרכיבים שצורכים זיכרון (BIOS, חריצי ההרחבה, כרטיס המסך ועוד) כך שה-800MB "הנעלמים" הללו דווקא כן בשימוש, הם פשוט ממופים ומוקצים לרכיבים שצורכים זיכרון.

זאת חלק מבעית מיפוי הזיכרון של סביבת 32Bit. כל השיטות האלה גם אם יעבדו והמערכת תציג את המספר 4GB במקום 3.25GB לא ישנו משהו בפועל.

פורסם
  • מחבר

מערכת 32Bit ממפה גם ככה 4096MB של זיכרון, אבל טווח הכתובת הזיכרון הזה משותף לכל המערכת, כלומר, לכל הרכיבים שצורכים זיכרון (BIOS, חריצי ההרחבה, כרטיס המסך ועוד) כך שה-800MB "הנעלמים" הללו דווקא כן בשימוש, הם פשוט ממופים ומוקצים לרכיבים שצורכים זיכרון.

זאת חלק מבעית מיפוי הזיכרון של סביבת 32Bit. כל השיטות האלה גם אם יעבדו והמערכת תציג את המספר 4GB במקום 3.25GB לא ישנו משהו בפועל.

תודה, בידיוק להסבר כזה ציפיתי. אז אני לא יוריד את ה- patch

פורסם

אצלי הוא מנצל רק 2.75 :/

פורסם

בקיצור ולעניין בלי יותר מידי בלבולים גם לי קרה משהו בסגנון הזה תבטל בביוס את הכרטיס מסך המובנה במידה ויש לך כרטיס מסך נוסף והבעיה של תפתר

פורסם

מערכת 32Bit ממפה גם ככה 4096MB של זיכרון, אבל טווח כתובת הזיכרון הזה משותף לכל המערכת, כלומר, לכל הרכיבים שצורכים זיכרון (BIOS, חריצי ההרחבה, כרטיס המסך ועוד) כך שה-800MB "הנעלמים" הללו דווקא כן בשימוש, הם פשוט ממופים ומוקצים לרכיבים שצורכים זיכרון.

מערכת 32 ביט לאו דווקא. רק בחלונות מרגישים את המגבלה הזאת.

במערכות 32 ביט אחרות (לינוקס, BSD, מק) אפשר למפות עד 64 ג"ב של זיכרון למערכת כולה. תכנית אחת תראה עד 4 ג"ב אבל מערכת ההפעלה כולה תדע לנצל הרבה הרבה יותר.

הנה קישור מויקיפדיה בנושא זה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

פורסם

בור ועם הספר, כמובן. התייחסתי בתשובה למערכת Windows בלבד (כי זאת המערכת בה משתמש ולגביה שאל פותח הדיון). יתכן שלא הייתי ברור מספיק בנוגע לכך ותודה על ההבהרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים