עבור לתוכן

SATA VS. ATA with 8 MB buffer

Featured Replies

פורסם

מה הכי טוב ?

אפשר השוואה?

ולא רק ביצועים

גם טמפרטורה ורעש זה חשוב

כמה זמן אחריות נותנים לSATA ?

ועוד שאלה

בחיים לא ראיתי כונן SATA - אלא רק את המחבר שלו P:

צריך גם אותם לג'מפר כסלייב ומסטר?? יש סינגל? CS?

או שיש שיטה אחרת (טרמינציה כמו SCSI)

פורסם

SATA מהיר יותר בקצת, המהירות נקבעת על- פי הכונן. כונני SATA לא משתלמים אלא אם אתה קונה איזה ראפטור מהיר, ששוב, מהיר בגלל הכונן ולא החיבור.

אין SLAVE וMASTER לפי מה שאני יודע, הכונן מסתנכרן לבד.

הSATA שקטים יותר וצורכים גם פחות חשמל.

פורסם

אני לא חושב שרעש קשור ל-SATA כי הרעש נוצר מהסיבובים של הפלטות... לא ע"י החיבור...

פורסם

לי נראה שבגלל שהSATA צורכים בפחות חשמל הם מתחממים פחות, וכשמשהו חם בדרך כלל הוא עושה יותר רעש ממוצר זהה אך קר יותר. כלומר בגלל שהכוננים מקבלים פחות חשמל הם קרים יותר ולכן גם פחות רועשים.

כמובן שזה תלוי גם במהירות הפלטות, אבל אם תשווה מוצר 7200 RPM שהוא ATA100 ואחד שהוא SATA, אני בטוח שהSATA יהיה שקט יותר.

פורסם

הכוננים מחוברים אחד לכבל לכן לא צריך להגדיר מי מהם המאסטר ומי הסלייב

חיבורי SATA עצמם מוגדרים ראשי ומשני וכך גם נקבע סדר הכוננים

כדאי לקנות רק דיסקים SATA מהסיבה שהם יותר מתקדמים וגם מהסיבה שהם יתאימו ללוחות אם עתידיים ואפשר יהיה להעביר אותם אליהם.

פורסם

אני קניתי ATA עם 8MB BUFFER של WD, והוא שקט מאוד (פשוט לא שומעים אותו כשהוא עובד) וגם מהיר בצורה מספקת.

כדאי לקנות SATA רק עם אתה רוצה 2 (RAID) או באמת איזה RAPTOR נחמד.

אחרת, לא כדאי להשקיע, כי אין שיפור של ממש בביצועים.

פורסם

כן אבל אתה יכול להוסיף 78 שקל על ה WD 80GB ATA100 8 MB BUFFER ולקבל MAXTOR 80GB SATA 8MB BUFFER

פורסם

לי נראה שבגלל שהSATA צורכים בפחות חשמל הם מתחממים פחות, וכשמשהו חם בדרך כלל הוא עושה יותר רעש ממוצר זהה אך קר יותר. כלומר בגלל שהכוננים מקבלים פחות חשמל הם קרים יותר ולכן גם פחות רועשים.

כמובן שזה תלוי גם במהירות הפלטות, אבל אם תשווה מוצר 7200 RPM שהוא ATA100 ואחד שהוא SATA, אני בטוח שהSATA יהיה שקט יותר.

התיאוריה שלך ממש לא נכונה... רעש לא קשור לחום...

לדוגמא: שני פוטנציומטרים שאחד מהם מתחמם יותר ואחד מהם מתחמם פחות... האם אחד מהם ירעיש יותר מהשני? לא.

ולפני שתגיד שאף אחד מהם לא מרעיש - זאת לא הנקודה. רק רציתי להראות שאין קשר בין רעש לחום...

פורסם

בואו נחזור לנושא.

אין הבדל בין הארד דיסקים הרגילים של היום נגיד WD 80Gb 8Mb ATA 100 ל WD 80Gb sata למה שניהם מסתובבים ב 7200RPM וכל הקטע הזה של הכוננים הרגילים של הSATA (מה שלא רפאטור) זה סתם גימיק בדיוק כמו ATA 133

אם אתה ממש רוצה את כל הקטע של חוטים קטנים וכו וכו קח SATA (ולהתלהב על החברים) שתדע שלא תראה פה הבדלים של מזרח ומערב.

ATA יותר זול קח אותו תהנה ממנו כונן מצוין במחיר של ה SATA אתה לוקח כבר 120 גיגה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים