עבור לתוכן

נשרף חיבור החשמל של הארד דיסק

Featured Replies

פורסם

היום בבוקר, בזמן שימוש רגיל במחשב, שמתי לב שיוצא עשן מהמחשב שלי...

כמובן כיביתי את המחשב, פתחתי אותו, וגיליתי שהעשן מחיבור החשמל של אחד ההארד דיסקים שלי - הארד דיסק 1.5TB של Seagate.

אני חייב לציין שבאותו הזמן ההארד לא היה בכלל בשימוש. השתמשתי בו רק 20 לפני שזה קרה, והוא פעל בסדר גמור.

הנה כמה תמונות שימחישו את הנזק:

http://i163.photobucket.com/albums/t290/Alex_IW/29082010578.jpg

http://i163.photobucket.com/albums/t290/Alex_IW/29082010577.jpg

כמובן שאני מאוד מאוכזב מכל המידע שהלך לי משם, אבל יש לי אחריות על ההארד דיסק ב-KSP, אז אני רוצה לפחות לקבל תחליף להארד דיסק.

כשניגשתי אליהם היום עם הבעיה והראיתי את ההארד דיסק בדיוק כמו שהוא מופיע בתמונות, הבחור שאחראי יצא מהחדר (כנראה כדי להתייעץ עם מישהו), חזר, ואמר שהם לא יכולים לקבל את ההארד דיסק.

הוא אמר שזה נזק שלא יכול להיגרם משימוש רגיל, ושבמעבדה של התיקונים פשוט לא יקבלו הארד דיסק במצב כזה.

הוא אמר שאם אני רוצה אני יכול לדבר עם אחראי שירות הלקוחות שלהם בטלפון, אבל החלטתי שבכל מקרה לא אצליח לשכנע אותו בטלפון מבלי להראות לו את ההארד דיסק.

ניסיתי למצוא אנשים עם בעיה דומה בגוגל... מצאתי לפחות אחד פה:

http://forums.seagate.com/t5/Barracuda-XT-Barracuda-and/SATA-Power-cable-burns-when-connected-to-ST3500620AS-hard-disk/td-p/27661

הוא אפילו משתמש בהארד דיסק מאותה המשפחה - 7200.11. כמובן שאני לא רוצה לפתוח את ההארד דיסק ולעשות עליו בדיקות כמו שהציעו בלינק הזה...

בדקתי גם את ספק הכוח. כמובן שלא הייתה לי היום אף בעיה עם אף רכיב אחר. ניסיתי לחבר את כבל החשמל שהיה מחובר להארד דיסק לרכיב אחר,

והוא פעל בסדר גמור. המארז בכלל היה סגור במשך לפחות כחודש, כך שאין שום סיבה שהכבל של ההארד דיסק היה מחובר גרוע או משהו כזה.

חשבתי אולי שאוכל לנקות את סימני השריפה (נראה שאפשר להסיר אותם די בקלות), ולנסות לתת אותו שוב ל-KSP ואולי הפעם הם יחליפו לי אותו - אשמח לשמוע את דעתכם.

אז לסיכום - למישהו היה ניסיון עם בעיה דומה? מה כדאי לי לנסות? האם KSP אמורים להסכים לקבל את ההארד דיסק?

פורסם

אני לא ראיתי כזה דבר מעולם. אם אתה יכול לנקות את הסימנים ו KSP ישתפו איתך פעולה (כי הרי הם כבר מכירים אותך ואת הסיפור) אז אולי, אבל לדעתי אין פה הרבה מה לעשות.

פורסם

ראיתי דבר כזה בעבר הרחוק - החליפו לי את הדיסק בלי לשאול יותר מדי שאלות

זוהי בעיה בלוח של הדיסק - שגורמת קצר

אם KSP עושים לך בעיות הייתי מנסה אחד משני דברים:

1. לפנות אל הנציג של סיגייט בארץ - CRG אם איני טועה

2. לפנות לסיגייט ישירות - תהיה סמוך ובטוח ששם תמצא אוזן קשבת.

במאמר מוסגר אגיד שבאתר של CRG מצאתי את זה - שמסביר צעד אחר צעד איך לבצע RMA

http://www.crg.co.il/download/files/%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9%20%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A2%20%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%94%20%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F_2.doc

כל טוב,

גבריאל לוי נקר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה - לא חשבתי אפילו לפנות ל-Seagate עצמם. :)

החלטתי לפנות ל-KSP שוב, ולטעון שהם אמורים לקחת אותו - ואם יסרבו, לשלוח לאחריות של Seagate (ממה שהבנתי, CRG לא נותנים שום תמיכה - ניתן רק לשלוח אליהם, והם ישלחו למעבדה אמיתית בחו"ל).

לפני שעשיתי את זה, החלטתי לנקות את החיבורים, ולבדוק מה קורה אם אחבר את ההארד דיסק למחשב.

ציפיתי שהוא פשוט ימשיך לעלות עשן (כמו בנושא שהבאתי בלינק) - אבל להפתעתי, הוא פשוט התחיל לפעול בלי בעיות.

אמנם לא חשבתי שנגרם נזק פנימי לרכיבים החשובים, אבל עדיין מפתיע שהוא לא ממשיך לעלות באש.

בדקתי אותו בעזרת תוכנת הבדיקות של Seagate (אני אמור להשתמש בה כדי לקבל את קוד הבעיה שדורשים בטופס קבלת האחריות של Seagate) - וכל הבדיקות יצאו תקינות.

כרגע אני שוב לא יודע מה לעשות... מצד אחד, אני מפחד להכניס אותו למחשב, כי אני מפחד שהוא יכול להמשיך להישרף באמצע הלילה.

מצד שני, קשה לי להאמין ש-KSP יסכימו לשלוח הארד דיסק שכרגע תקין לאחריות... יש למישהו עצה?

פורסם

אתה עובר אם סכין יפנית מנתק מהמעגל את מה שנשאר מהחיבור מתח ואז מחבר את הספק מהחיבור של המולקס (אם אין מולקס תלחים חוטים למעגל). יש לי במחשב כזה שזרקו ממעבדת מחשבים והוא עובד אצלי שנה ומשהוא ככה כמו חדש

קרוב לוודאי שהמידע שלך שלם ולא קרה לו כלום

פורסם

גם אם אתה מקבל הרדיסק כזה חדש לך תדע שהוא גם לא יעשה לך בעתיד את אותה הבעיה כי כבר מצאת מישהוא שהיה לו גם את אותה הבעיה אם אותו ההרדיסק

אז אני הייתי מבקש מ KSP זיכוי ואם צריך להוסיף טיפה כסף ולקחת הרדיסק של WD 2 TB GREEN שאגב המחיר שלו ירד והוא עולה היום כמעט בלי כסף.

שאלה שכחתי לשאול:

האם ההרדיסק מחובר עם מתאם או שהוא מחובר ישירות לספק כוח עם כבל צהוב כתום אדום ועוד שתים שחורים?

פורסם

אתה עובר אם סכין יפנית מנתק מהמעגל את מה שנשאר מהחיבור מתח ואז מחבר את הספק מהחיבור של המולקס (אם אין מולקס תלחים חוטים למעגל). יש לי במחשב כזה שזרקו ממעבדת מחשבים והוא עובד אצלי שנה ומשהוא ככה כמו חדש

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

זה בדיוק מה שהייתי עושה...

פורסם
  • מחבר

זה מה שבעצם עשיתי. ניקיתי את כל סימני השריפה - החיבור עצמו על ההארד דיסק לא נהרס, לאחר ניקוי הוא כמעט כמו חדש.

ההארד דיסק היה מחובר באמצעות כבל שהופך את המולקס לכבל חשמל SATA - הוא נהרס לחלוטין (זה מה שמופיע בתמונה). חיברתי כבל חדש, וכרגע זה עובד בסדר מאז אתמול. כל המידע נשמר.

בקשר להחלפת ההארד דיסק - למה שהם יסכימו? קניתי את ההארד דיסק לפני 4 חודשים.

זו בעיה מאוד נדירה (עובדה שמצאתי נושא אחד בלבד - אם זו הייתה בעיה נפוצה, הייתי מוצא הרבה יותר), לכן קשה לי להאמין שהמצב היה חוזר על עצמו אם היו מחליפים לי אותו לחדש.

אז שוב... אמנם עכשיו הכל בסדר, אבל עדיין אני לא יודע מה גרם לשריפה הראשונה... למיטב ידיעתי, זה יכול לחזור בכל שנייה. :nixweiss:

פורסם

אם אתה משתמש אם חיבור ה SATA (בדיסק) שנשרף הבעיה יכולה לחזור כי למגעים השרופים יש התנגדות גבוהה יותר והם מתחממים יותר מחדשים. תשתמש אם החיבור מולקס ואם אין אז תלחים חוטים למקומות המתאימים במעגל של הכונן כדיי להתחבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים