עבור לתוכן

מה ההבדל בין כל הדגמים של לוח GIGABYTE GA-P55-USB3 ?

Featured Replies

פורסם

אני בקרוב מזמין מחשב חדש ולאחר התייעצות באתר החלטתי ללכת על הלוח הזה, אני מתכוון להזמין מ-IQPC ואני רואה שם שיש כל מיני דגמים של הלוח הזה. לא הצלחתי להבין ממש את ההבדלים בינהם, גם באתר של ג'יגבייט לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדלים בדיוק... מישהו במקרה יודע מה אומר כל סיומת?

דוגמא לדגמים שיש:

GIGABYTE GA-P55-USB3

GIGABYTE GA-H57M-USB3

GIGABYTE GA-P55M-UD4

GIGABYTE GA-P55A-UD3R

GIGABYTE GA-P55A-UD4

GIGABYTE GA-P55A-UD5

וכו'

האם יש משמעות בכלל לי, שאני לא מתכוון לעשות OC?

פורסם

הסיומות ממש לא אומרות כלום, אתה צריך לוודא שהלוח שאתה בוחר מכיל את כל מה שאתה צריך מבחינת סוג וכמות חיבורים.

אם בחרת בלוח GA-P55-USB3 אז יש רק אחד כזה (ופה הסיומת דווקא עוזרת "להבין" שהלוח מכיל 2 חיבורי USB 3.0).

בין איזה דגמים בדיוק אתה מתלבט?

פורסם
  • מחבר

הסיומות ממש לא אומרות כלום, אתה צריך לוודא שהלוח שאתה בוחר מכיל את כל מה שאתה צריך מבחינת סוג וכמות חיבורים.

אם בחרת בלוח GA-P55-USB3 אז יש רק אחד כזה (ופה הסיומת דווקא עוזרת "להבין" שהלוח מכיל 2 חיבורי USB 3.0).

בין איזה דגמים בדיוק אתה מתלבט?

אני פשוט קצת מבולבל מכל הדגמים שיש של ה-P55 USB3, מבחינת תקציב אני יכול להרשות לעצמי כל לוח שם, השאלה אם זה יתן לי שדרוג כלשהו מבחינת הביצועים? למשל התמיכה ב-1600Mhz שאני כנראה יקנה זיכרון כזה, אם זה משמעותי שבלוח יהיה תמיכה בשבילו או שמספיק 1333 למי שלא מתעסק עם OC...

אני רוצה שיהיה לי תמיכה בלפחות 6 חיבורי סאטא וחיבורי USB אבל נראה לי שכולם יש להם את זה...

מה זה בדיוק ה-USB3? יש היום מכשירים כבר שעובדים בקצב הזה? והאם חיבור פייר וור יש היום בכל לוח?(יש לי 2 הארדיסקים חיצוניים)

פורסם

אתה מבלבל בין כמה דברים.

שם דגם לוח האם מורכב משני חלקים עיקריים

P55 (או H55/H57) - זאת ערכת השבבים עליה מבוסס הלוח.

צירוף האותיות שמימינה (USB3, UD4, UD3R וכו') הוא לרוב חסר משמעות ועניין של שיווק ומיתוג ואי אפשר ממנו ללמוד בהכרח על תכונות או "איכות" הלוח.

אתה צריך לבחור את הלוח הזול ביותר שעונה על כל הצרכים שלך מבחינת סוג וכמות חיבורים. לשם כך קיים אתר היצרן בו תוכל לעבור על המפרט של כל אחד מהלוחות האלה. תתחיל מהזול ביותר ותבדוק את המפרט באתר היצרן. אם הלוח מכיל את כל מה שאתה צריך, קנה אותו. אם לא, עבור ללוח הבא בתור וכן הלאה.

1. אם אתה לא מתכנן OC זיכרון בתדר 1333 יספיק לך. יחד עם זאת בדוק כמה עולה זיכרון בתדר 1600. אם ההפרש לא גדול (נניח כמה עשרות שקלים) כדאי לקנות את ה-1600 כדי להשאיר לעצמך אפשרויות פתוחות ל-OC בעתיד. אם ההפרש משמעותי, אין סיבה להשקיע בזיכרון בתדר הגבוה יותר. כמו כן תקפיד לבחור זיכרון בתדר עבודה של עד וכולל 1.65V (ואף עדיף 1.5V).

2. USB 3.0 הוא התקן החדש של חיבור ה-USB. רוחב הפס שלו גדול יותר וזה בהחלט חיבור שיהיה שמיש בזמן הקרוב. עבור כוננים חיצוניים לדוגמה, הוא יחליף ככל הנראה את חיבור ה-eSATA הדי נפוץ (עקב נוחות שימוש גדולה יותר).

3. כמעט בכל לוח יש היום חיבור Firewire. אתה בטוח שהכוננים החיצונים שלך דורשים חיבור כזה ולא eSATA?

איזה מעבד בכלל הולך להשתלב במערכת הזאת?

פורסם
  • מחבר

צודק, לאחר בדיקה באמת יש לי חיבורי eSATA בכוננים שלי... אצטרך לוח אם אחרכדי שאוכל לנצל חיבור זה?

לגבי המעבד אני לא זוכר את הדגם המדוייק ואין לי זמן לחפש כי אני בדיוק יוצא אבל זה מעבד I5 של ה-4 ליבות שעולה סביב ה-1000 שח...

תודה על העזרה

:yelclap:

פורסם

כדי להשתמש בחיבור -eSATA אתה צריך אחד מהשניים:

1. חיבור eSATA בלוח האם (לרוב הלוחות יש, זה מופיע במפרט).

2. תושבת (או מסגרת) eSATA במקרה שהלוח לא מכיל חיבור eSATA. זה פשוט התקן קטן שצד אחד מתחבר לאחד מחיבורי ה-SATA שבלוח האם ובצד השני מספק לך את ממשק חיבור ה-eSATA כדי לחבר את ההתקן החיצוני. את המסגרת עצמה אתה מקבע במארז כך שהגישה נוחה (יחסית). לרוב התקן כזה מסופק עם מארזים ו/או כוננים חיצוניים (אך לא עם כולם).

אני חושב שלכל הלוחות שציינת יש חיבור eSATA (אך כאמור, חשוב לוודא זאת במפרט באתר היצרן).

פורסם
  • מחבר

דווקא לאחר בדיקה לדגם היותר זול אין בכלל eSATA...

פורסם

אגב הייתי מכניס להשוואה גם לוחות H55, אבל שוב מן הסתם זה רק תלוי בחיבורים ובפונקציות שאתה צריך שיהיו בלוח.

כמה טוב שGIGABYTE חושבים על מצבים כאלו

http://www.gigabyte.com/service/comparison/comparison.aspx#

אגב אין לי בעיה עם האתר החדש שלהם אבל כלי ההשוואה החדש ממש מעפן, הקודם היה הרבה יותר טוב משום שהיו בו יותר פרמטרים להשוואה.

פורסם
  • מחבר

הלוח שיש לו את ה-esata הוא GA-P55-UD4P עולה מעל 800 שקל...

במחיר כזה עדיף כבר להוסיף עוד קצת ולקחת לוח עם סוקט 1366 לא?

או שיש חברות אחרות, אסוס אולי, שיש להם לוחות במחיר יותר טוב שיש להם את החיבור eSATA עם כל מה שאני צריך...

פורסם
  • מחבר

האמת שיש לו רק חיבור אחד של eSATA ואני צריך 2...

אבל איך בכל זאת השבב הזה בהשוואה ל-P55, הוא יותר ישן?

פורסם

אתה צריך בדרך כלל לחבר את שני הכוננים החיצוניים שלך במקביל? לדעתי לוח עם שתי יציאות eSATA יהיה יקר מאוד ולחינם. קיבלת עם הכוננים שלך eSATA Bracket (התושבת הזאת שמאפשרת לך להשתמש באחד מחיבורי ה-SATA הפינימיים כדי לחבר התקן חיצוני)?

ערכת השבבים H55 לא ישנה מ-P55, הן פשוט מציעות תכונות שונות (כמות וסוג חיבורים בעיקר) ולכן אם לוח המבוסס עליה מכיל את כל החיבורים שאתה צריך, היא גם לא "פחות טובה" מ-P55.

אולי תפרט בדיוק מה אתה מחפש מהלוח אם (כמה שיותר פרטים יותר טוב. תמיכה בכמות זיכרון מרבית, חיבורי SATA וכו') ואז נוכל לבדוק מה הלוח הכי משתלם.

פורסם
  • מחבר

האמת שכן, אבל אני תמיד יכול לחבר אחד מהכוננים בUSB רגיל או בפיירוור אם יש...

בו נגיד שאם אני ארצה 2 חיבורי eSATA כמה יעלה לי הלוח? (אני קונה כנראה מ-IQPC)

ולא קיבלתי מחבר כזה מSATA רגיל ל eSATA...

לגבי הדרישות שלי מהלוח קודם כל שיתמוך במעבד שאני רוצה INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 שזה כמעט כל לוח יתמוך...

מעבר לזה שיהיה ללוח 6 חיבורי USB לפחות, USB3 טוב שיהיה לעתיד...

שיהיה לו מספיק חיבורי SATA לחבר 5 הארדיסקים וצורב ....

ומעבר לזה שיהיה אמין ויעבוד טוב, אפשרויות של OC לא ממש מעניינות אותי...

פורסם

GA-H55M-USB3 - כמו שהמליץ !_Nike_! מכיל 7 חיבורי SATA (חמישה של ערכת השבבים + 2 באמצעות שבב הרחבה של היצרן) ויציאת eSATA אחת. עברתי קצת על המפרטים ולא מצאתי לוח אם עם שתי יצאות eSATA בטווח המחירים הזה ואם הלוחות היקרים יותר מכילים יציאה כזאת נוספת הרי שהפרש המחיר לא מצדיק זאת, בייחוד לאור העובדה שאתה יכול לחבר את הכונן ב-USB או אפילו לקנות ב-eBay או משהו, מסגרת eSATA די בזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים