עבור לתוכן

מעבד מתחמם בצורה שונה בלוחות שונים

Featured Replies

פורסם

הרעיון הוא שהלוח והמעבד מסיבה כלשהי לא עובדים טוב ביחד בתדר BUS של 800 וכתוצאה מכך המעבד מתחמם. לכן, אולי עדכון BIOS יפתור זאת.

לחילופין תנסה להוריד את תדר ה-BUS בלוח ל-400/533 ובדוק אם חלה ירידה בטמפ', ואם כן, עד כמה.

פורסם
  • מחבר

שמתי מעבד celeron D 2.8 אם באס 533

בדיוק כמו המעבד הקודם מתחמם מאוד באביט ולא מתחמם באפוקס

פורסם

הורדת גם את ה-FSB של הלוח? או שפשוט נתת למעבד לעבוד כמו שהוא?

חוץ מעדכון BIOS שאולי פותר בעיה עם מעבדים הדורשים FSB גבוה מ-400, אין לי ממש רעיון אחר.

פורסם
  • מחבר

הביוס הקיים מאפשר לבחור FSB 400/533/667/800 או לכוון ידנית

שמתי אל AUTO והוא בחר 533

פורסם

יש סיכוי שבלוח השני מגיע מתח נמוך יותר ממה שמוצהר? מדדת גם אותו?

זה לא עלה, וכנראה גם לא מקור הבעיה - אך האם על הלוח הבעייתי - גוף הקירור מותקן כראוי? (אין פין שבור באחד הפינות לדוג' שמוריד את הלחץ בנקודה מסויימת)?

על פניו נשמע תוכנתי מאשר חומרתי.

מחכה לעדכון - מקרה מאוד מעניין :yelclap:

פורסם

עם ההפרשי טמפרטורות שאתה מתאר הגוף קירור של המעבד באביט צריך להיות חם יותר משמעותית למגע מאשר באפוקס, זה המצב ?

יכול להיות בעיית קריאה, דבר שהיה דיי נפוץ בלוחות הישנים, עדכון ביוס היה בדרך כלל פותר את הבעיה ( גם אם לא מופיע ברשימת תיקונים )

ממליץ לעדכן.

פורסם
  • מחבר

הגוף קירור מחובר כמו שצריך

האביט באמת יותר חם - לפי תוכנה + יד אל הקירור + חיישן טמפ שאני דוחף לתוך הקירור

מתחים - תכף נבדוק

יש לי 2 מעבדים אחרים שהייתי רוצה לבדוק באביט

פורסם

בגלל שיש תופעה כזאת מוזרה-הפרשי טמפ,

היית עובר עם זכוכית מגדלת על הרגליים של המעבד ומחפש אולי איפה יש רגל עקומה קצת....

וזה גורם למעבד לזיי ף ,או שאחת הרגליים נוגעת בשנייה ואז היא לא יושבת טוב בחריץ הספציפי בתושבת לוח האם ....

פורסם
  • מחבר

הכול נראה תקין - רגליים ישרות והמעבד נכנס לסוקט ללא התנגדות

גם המייצבים והבקרה בלוח של האביט נראים תקינים ואין נזק ויזואלי. בדיקה אם מולטימטר מראה שיש את המתח המכון של המעבד

פורסם

יכול להיות שבאביט יש גורם כלשהוא שגורם למעבד לצרוך יותר זרם? (לפי מה שאתה אומר המעגל של ייצוב המתח תקין - מה שאתה מגדיר זה מה שאתה מקבל..)

אתה יכול לראות את אחוזי השימוש שלו?

עריכה:

יש סיכוי שיש לך גישה ללוח שלישי? מעניין אם האביט מחמם או שפשוט הלוח השני גורם למעבד להיות קריר - מתח מופחת וכו'.

פורסם
  • מחבר

בנתיים ניסיתי רק את הסלרון בלוח שלישי. הוא קר כמו בלוח השני (קירור סטוק)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים