עבור לתוכן

בעיית RAM עם לוח אם Gigabyte H55M-UD2H

Featured Replies

פורסם

הלוח אם חדש, מיד לאחר ההרכבה בעליה הראשונה קיבלתי ציפצופים מהירים ואפילו לא הגעתי ל BIOS, שום דבר לא עלה, חשבתי שאולי עשיתי משהו לא נכון, אך הופתעתי שלא.

לבסוף הגעתי למסקנה שזה קשור לזכרונות, מדובר על 2 סטיקים שכל אחד הוא 2GB, של Kingston, הדגם הוא KVR1333D3N9/2G שזה בעצם DDR3 על 1333Mhz, הם יושבים כמו שצריך על הלוח בסלוטים המתאימים (הלבנים בלבד) שזה DDR3_1 ו DDR3_3 בהתאם למה שרשום בחוברת.

כאשר 2 הסטיקים יושבים ה BIOS מסרב לעלות ומשמיע ציפצופים מהירים וקצרים, כאשר אני מסיר סטיק אחד המחשב עולה כמו שצריך.

אני שולל את הבעיה שיש לי סטיק כשול כי זה לא משנה איזה סטיק אני מכניס, הוא מצליח לעלות רק עם סטיק אחד.

עשיתי עדכון BIOS וגם זה לא עזר, האם מישהו נתקל בתופעה? האם יכול להיות שקיבלתי לוח אם תקול או שסתם ייתכן שזאת הגדרה בסיסית ב BIOS?

פורסם

אני לא יודע אילו רכיבים יש לך בנמצא כדי לבדוק אבל שווה לנסות:

א. זוג זיכרונות אחרים, אולי אפילו של חברה אחרת.

ב. ישמע תלוש, אבל ספק אחר.

אופציה אחרת היא שהלוח לא תקין.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אילו רכיבים יש לך בנמצא כדי לבדוק אבל שווה לנסות:

א. זוג זיכרונות אחרים, אולי אפילו של חברה אחרת.

ב. ישמע תלוש, אבל ספק אחר.

אופציה אחרת היא שהלוח לא תקין.

הספק הוא של Corsair והוא 400W, יש לציין שבכוונה לקחתי 400W שכן המחשב הנ"ל אינו מכיל כרטיס גראפי כלל ואני עושה שימוש בכרטיס המובנה בלוח אם, הוא אפילו לא מתוכנן להריץ ממשק גראפי (טרמינל עדיין לא גראפי :-))

לצערי אין לי זוג זכרונות אחר כרגע, ביום ראשון פשוט אגש לחנות ממנה קניתי את כל החלקים (ליד הבית למזלי) ואבקש שיבדקו זאת.

תודה על התשובה המהירה.

פורסם

מבחינת הספק הספק כמובן מספיק, אבל יכול להיות מצב שהוא בעצמו תקול (כמו כל רכיב אחר) ולכן לא מספק את הזרם המתאים.

ניסית לצורך הבדיקה לחבר את מודולי הזיכרון לשני חריצי הזיכרון הכחולים?

אחרי עדכון ה-BIOS, איפסת אותו (טעינת ההגדרות האופטימאליות)? אם לא תנסה לעשות זאת עם מודול זיכרון בודד (כניסה ל-BIOS > טעינת ההגדרות האופטימאליות) ולאחר מכן כבה את המחשב והוסף את המודול השני.

כשאתה ב-BIOS תבדוק עם המתח, תדר ותזמונים של מודול הזיכרון הבודד תקינים ותואמים לערכי היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים