עבור לתוכן

אפיק מעבר בתיכנות לטכניון

Featured Replies

פורסם

ראיתי שיש פה נושא כזה כבר, אבל אם זה בכל זאת לא קשור אז תעבירו =\

אני רוצה ללמוד הנדסת תוכנה.

אבל כרגע אני מתלבטת כי אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב.

אני יודעת שאני רוצה ללמוד את השפת תכנות נטו ובלי כל מיני שטויות של מטימתיקה וכל זה. השאלה אם זה באמת מה שלומדים בהדסת תוכנה?

אני גם חושבת לעשות אפיק מעבר לטכניון, כי ממוצע הבגרויות שלי זה 91.3 ואני לא רוצה להשקיע עכשיו על שיפור בגרויות ועל פסיכו (במיוחד שאני לא אוהבת את המבחן הפסיכו עצמו כי כבר יש לי ניסיון איתו והוא לא בידיוק הצליח), זה הרבה זמן והרבה בזבוז כסף =\

אם יש פה אנשים שכבר עושים את האפיק מעבר לטכניון בנושא התכנות, שיפרטו איך הלימודים עצמם, על השיטת לימוד, וכל זה..

גם בשביל להיות בטוחה, אם אני עושה עכשיו אפיק מעבר ואחרי שסיימתי אני באה לטכניון, אם יכולים לא לקבל אותי כי חסר מקום פנוי?

תודה לכל העוזרים!

פורסם

אני יודעת שאני רוצה ללמוד את השפת תכנות נטו ובלי כל מיני שטויות של מטימתיקה וכל זה.

אז אין לך מה לחפש בטכניון.

פורסם

התשובה לשאלתך נמצאת בגוגל וויקפידיה... ההבדל בתכל'ס בין שניהם לא כזה ברור. הנה הקישור לוויקפידיה. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94#.D7.94.D7.A0.D7.93.D7.A1.D7.AA_.D7.AA.D7.95.D7.9B.D7.A0.D7.94_.D7.9C.D7.A2.D7.95.D7.9E.D7.AA_.D7.9E.D7.93.D7.A2.D7.99_.D7.94.D7.9E.D7.97.D7.A9.D7.91

בתור אחד שנמצע בערך באותה התלבטות, הבנתי שבסופו של דבר מבחינת השוק עבודה כמעט כולם (גם מדעי המחשב וגם מהנדסי תוכנה) הופכים להיות מתכנתים והשאר תלוי ברמה האישית שלך\עבודה מול אנשים\יכולות ניהול וכו...

מבחינת לימודים מהנדסי תוכנה עושים עוד שנה (3 במקום 4) בפרוייקט שאמור להכשיר ולכוון אותם להיות יותר מוכנים לניהול פרוייקטים כמנהלי עבודה...

ספינת הדגל של הטכניון היא החוזק שלו במתמטיקה לוגיקה ומקצועות ריאלים, ולכן אם את לא מחפשת מתמטיקה אז וודאי שזה לא המקום..

ובכל מקרה גם במדעי המחשב וגגם בהנדסת תוכנה מדובר על לימוד שבערך 50% ממנו מבוסס מתמטיקה טהורה\ו או לוגיקה...

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

ברור שבסופו של דבר אני כן אצטרך ללמוד מתימטיקה וכאלו. שלא תבינו אותי לא נכון אני לא שוללת את זה בכלל פשוט הכוונה שלי הייתה להתמקד יותר על השפות ועל כל התיכנות במקום ללמוד רק נטו מספרים.

אני רוצה תואר ראשון בתכנות אני פשוט מתלבטלת באיזה מסלול לבחור -הנדסת תוכנה או מדעי המחשב, ואיפה ללמוד את זה.

חשבתי ללכת על טכניון כי אני יודעת שזה כביכול הכי יוקרתי.

האם יש אוניברסיטה אחרת שעובדת עם אפיק מעבר ששם שווה ללמוד מחשבים כי הם חזקים במקצוע הזה?

אני רוצה אפיק מעבר כי אני לא רוצה לשפר עכשיו בגרויות ולהשקיע בפסיכו, אולי יש מכללה טובה בכל מה שקשור לתכנות?

פורסם

בכל תואר בתכנות יש בערך שלושה קורסים שעוסקים בתכנות נטו (לדוגמה, בתל אביב יש קורס מבוא, קורס תכנות מונחה עצמים, ופרוייקט תוכנה). כל השאר הם קורסים יותר תיאורטיים שקשורים לתכנות ומחשבים.

חוץ מזה, מתמטיקה =/= מספרים.

יש הרבה מכללות שילמדו אותך לתכנת לא רע, אבל בסופו של דבר אין מה להשוות בין תואר של מכללה לתואר של אוניברסיטה (זה ישפיע כשתחפשי עבודה בפיתוח תוכנה).

פורסם

אני חושב שדוגמא תהיה קצת יותר ברורה; זו מערכת שעות של סטונדנט למדמ"ח באונ' בן גוריון:

33813369.jpg

שימי לב שמעט מאוד מהכתוב שם עוסק בתכנות בפועל, ועוד יש שם קורסים באנגלית [שיתכן שתצטרכי, בכל מקרה תצטרכי לעבור בחינה באנגלית בשביל אוניברסיטה], אני לא יודע כמה זה מעודכן, אבל ככה זה נראה פחות או יותר.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני מקפיצה את הנושא כי אני רוצה עוד תגובות!

תודה! (:

פורסם

בדיוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים