עבור לתוכן

מערך raid5 - מהירות איטית מאוד

Featured Replies

פורסם

היי, עד היום היה לי raid0 עם 2 הרדיסקים של סמסונג F3 500 ג'יגה. המהירות קריאה הייתה כ220 מגה לשניה.

קניתי עוד 2 הרדיסקים זהים לטובת raid5. עכשיו המהירות הממוצעת שלי היא 75 מגה לשניה :(

מה יכולה להיות הבעיה?

אני משתמש בבקר RAID שעל הלוח שלי EVGA X58 SLI LE. הstrip size הוא 64k.

תודה רבה,

דני.

פורסם

פשוט, בצע בדיקות עם כמה אפשרויות STRIP... בכל מקרה, במקרה של בקרים מובנים אין לך הרבה מדי אופציות שתוכל לשחק איתם

ברגע שתקבע STRIP תקין (שוב, בצע ניסויים) תקבל מהירות טובה

פורסם
  • מחבר

זה לא דורש ממני לפרמט את המחשב?

פורסם

כן... אני מניח אבל שגם ככה גיבית את המערכת לפני זה כשעברת מRAID 0 ל RAID 5

פורסם
  • מחבר

קצת בעייתי להתקין מחדש ווינדוס אחרי כל משחק בהגדרות, יש אפשרות לבדוק את מהירות ההרדיסקים לפני התקנת מערכת הפעלה?

פורסם

תעשה IMG למערכת שלך כמו שהיא עכשיו ותשחזר אחרי כל פעם, לא צריך התקנה חדשה לגמרי

לגבי בדיקת הגדרות. אין שום אופציה

פורסם

כמה נקודות כלליות -

RAID5 לעולם יהיה יותר איטי מאשר RAID0 - בעוד הראשון מציע יתירות.

אם אתה משתמש בבקר מובנה - אל תצפה לגדולות ונצורות - מה שאתה מקבל כרגע נראה כנורמאלי - או לא כחריג מדי אם אתה משתמש בבקר מובנה.

אם אתה רוצה גם מהירות וגם יתירות - שקול מעבר לבקר ייעודי ואו RAID10 או פתרון אקזוטי בדמות PCIE SSD.

כל טוב,

גבריאל

פורסם

כמה נקודות לגבי הנקודות של gabriel6

1. רייד 5 לעולם יהיה איטי יותר מאשר RAID 0 כאשר מדובר על אותה כמות דיסקים... כאשר מדובר על יותר מ2 כוננים עשיית רייד0 שקולה להתאבדות כשלא מבצעים גיבוי מידע שוטף

2. בקרים מובנים הם לא טובים יותר מדי אבל גם לא זוועתיים, בזמנו עשיתי השוואות בין הICH10 ל PERC5 שלי, הICH הפסיד אבל עדיין היה מכובד

3. בקר יעודי טוב עולה יותר מדי, שימוש בSSD נותן פחות מדי נפח וRAID 10 גורם לאובדן נפח של 2 קשיחים

פורסם

מקבל את הערותיך - רק שמנסיוני בקר RAID ייעודי משפר ומייעל מאוד את העבודה.

לגבי העלות - הוא לא ציין כי יש כאן שאלה של עלות - אישית אני לא חוסך בנקודה הזו - בשנים האחרונות אני נתקל יותב ויותר בעובדה שהצוואר בקבוק הכי משמעותי הוא האכסון.

המה גם שמבחינתי RAID0 אינו התאבדות (במערך שלי אין שום דבר ששווה גיבוי - המידע החשוב נמצא ב-CONTAINER אחר וגם עובר גיבוי סדיר).

פורסם

מסכים לגבי הבקר, אחרי הכל... אני יושב עם אחד כזה כרגע :cool2:

הבעיה היא שלא לכל אחד יש כסף לבקר טוב (בקרים זולים לא שווים את הPCB שעליו הם נוצרו) שלי אישית עלה יחד עם הכבלים והסוללה באזור ה1K

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים