עבור לתוכן

האם יש שינוי משמעותי בטעינת משחקים ב-SSD?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי SSD של אינטל 80GB X25.

המערכת הפעלה מועלת צ'יק צ'ק אבל בטעינת משחקים אז לא ממש מרגישים בהבדל מבחינת מהירות טעינה. האם זה טבעי?

(המפרט שלי בצד).

פורסם

אם הדיסק משמש לקובץ החלפה של המערכת (PF), אז סביר להניח שכל המשאבים מפונים למערכת הפעלה בלבד.

באופן כללי 80GB ברוטו למערכת הפעלה עם תוכנות, וקובץ החלפה לא משאיר נפח עבודה למשחק.

נסה לשנות את מיקום קובץ ההחלפה של המערכת לדיסק אחר.

פורסם

לא הבנתי מה URIB מנסה להגיד לך, אבל הוא כנראה טועה.

המשחקים מותקנים גם הם על ה-SSD?

אם לא, אז המחשב טוען אותם מכונן רגיל, ואז מהירות הטעינה נשארת כמעט אותו הדבר אפילו שהמערכת יושבת על SSD.

פורסם

לא הבנתי מה URIB מנסה להגיד לך, אבל הוא כנראה טועה.

המשחקים מותקנים גם הם על ה-SSD?

אם לא, אז המחשב טוען אותם מכונן רגיל, ואז מהירות הטעינה נשארת כמעט אותו הדבר אפילו שהמערכת יושבת על SSD.

זה טריק שלמדתי בפוטושופ, על מנת לקבל את כל הביצועים מהדיסק המהיר אני מעביר את הקובץ החלפה לדיסק D: במקום C: המהיר, לדוגמה.

הכוונה, שיעביר את הקובץ החלפה לדיסק האיטי ואז ה-SSD המהיר יהיה משוחרר למשאבים אחרים.

פורסם

להעביר את קובץ ההחלפה לכונן איטי משפר לך את מהירות העבודה?

זה מוזר מאד.

אולי לפוטושופ יש קובץ החלפה משלה ואז אתה מרויח משחרור המקום על כונן המערכת כי פוטושופ משתמשת בו.

משחקים לא יוצרים קובץ משלהם לחישובים, הם משתמשים בזיכרון המערכת שיכולה לפנות לקובץ ההחלפה במקרה הצורך, ואז עדיף שהכל יהיה על הכונן המהיר (במקרה של SSD וכונן רגיל).

פורסם
  • מחבר

אם הדיסק משמש לקובץ החלפה של המערכת (PF), אז סביר להניח שכל המשאבים מפונים למערכת הפעלה בלבד.

באופן כללי 80GB ברוטו למערכת הפעלה עם תוכנות, וקובץ החלפה לא משאיר נפח עבודה למשחק.

נסה לשנות את מיקום קובץ ההחלפה של המערכת לדיסק אחר.

יש לי את כונן C בלבד.

עד כמה אתה בטוח שיצירת כונן נוסף תעזור?

פורסם

אני לא בטוח שזה יעזור..

אני לא יודע למה משחקים עולים יחסית לאט, גם אצלי ב SSD ברייד זה לא עולה בטיל...

ראיתי גם 4 SSD ברייד 0 שמשחק עלה לאט יחסית...

לא ברור...

פורסם

אני לא יודע על איזה משחקים אתה מדבר, אבל יכול להיות שהקבצים של המשחק דחוסים ואז המעבד צריך לפתוח אותם בטעינת השלב והוא צוואר הבקבוק.

כשהמשחק דחוס אז כמובן שהוא תופס פחות מקום, אבל זה גם חוסך בכמות המידע שצריך לקרוא מהכונן - בתמורה לעבודה מצד המעבד.

כנראה שזה מתאזן בשימוש בכונן רגיל אבל עם SSD המעבד או ה-RAM יוצרים פתאום צוואר בקבוק.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע על איזה משחקים אתה מדבר, אבל יכול להיות שהקבצים של המשחק דחוסים ואז המעבד צריך לפתוח אותם בטעינת השלב והוא צוואר הבקבוק.

כשהמשחק דחוס אז כמובן שהוא תופס פחות מקום, אבל זה גם חוסך בכמות המידע שצריך לקרוא מהכונן - בתמורה לעבודה מצד המעבד.

כנראה שזה מתאזן בשימוש בכונן רגיל אבל עם SSD המעבד או ה-RAM יוצרים פתאום צוואר בקבוק.

אני מדבר על משחקים כמו BFBC2 או COH.

איך פותחים את הקבצים הדחוסים?

עשיתי למשחקים התקנה רגילה לחלוטין (Next > Next....)

פורסם

לא פותחים. ככה המשחק בנוי. זו בחירה של המתכנתים שלו.

פורסם

בדיוק מה שגימל אמר. יש משחקים שבהם ההבדל כלל לא יהיה קיים ויש משחקים שבהם ההבדל יהיה ניכר. מה גם שהמשתמש עצמו מהווה פקטור, יש שיתלהבו ויגזימו על גבי הפורום לגבי הפרש של שנייה ויש כמוך שידווחו על כך שאין כל הבדל קריטי.

חוץ מזה שההבדל לא אמור להיות קריטי כי כפי שרשמתי קודם זה תלוי באיך שטעינת המשחק כתובה.

פורסם

יש סיכוי שהדבר היחיד שיעזור לטעינת משחקים זה כונן מהיר יותר(RAID 0 עם 4 כוננים שמסוגלים לעשות 300MBps למשל) מכונן SSD שטוב בrandom access . אם הקבצים על הדיסק שלך בצורה אופטימאלית אז המשחק פותח אותם באופן סיקונציאלי ובגלל שבמשחקים היום שוקלים 4-10+ גיגה והם טוענים לפחות 10% מזה יש סיכוי שהrandom access של SSD לא עוזר הרבה.

אני גם חשבתי לקנות SSD כדי להאיץ את הטעינה בX3tc אבל אני לא בטוח שזה יעזור. אפשר אולי לעקוב אחרי פעולות הIO של המחשב או המשחק כדי להבין מה הוא עושה אבל אני לא מכיר תוכנה שעושה את זה. פעולות IO לדיסק הקשיח זה דבר מאוד איטי. דיסק קשיח עובד בסביבות ה0.1GBps בזמן שזכרונות היום עובדים במהירות של 12.5-25GBps . אז אם אתה רוצה למלא 2GB של זיכרון עם הדיסק הקשיח תצתרך לחכות לפחות 20 שניות והמשחק בטח מראה לך כל מני דברים על הדרך כדי שתוכל לעמוד בזמן הארוך של הטעינה.

בגלל האיטיות של הדיסק הקשיח זה מאוד הגיוני לדחוס עליו דברים כי אז קוראים את המידע הדחוס פחות זמן והמעבד בטח מסוגל לפרוס אותו לזיכרון במהירות די גבוהה(פריסה זאת משימה יחסית קלה כשמשווים את זה לדחיסה) .

פורסם

יש סיכוי שהדבר היחיד שיעזור לטעינת משחקים זה כונן מהיר יותר(RAID 0 עם 4 כוננים שמסוגלים לעשות 300MBps למשל) מכונן SSD שטוב בrandom access . אם הקבצים על הדיסק שלך בצורה אופטימאלית אז המשחק פותח אותם באופן סיקונציאלי ובגלל שבמשחקים היום שוקלים 4-10+ גיגה והם טוענים לפחות 10% מזה יש סיכוי שהrandom access של SSD לא עוזר הרבה.

אני גם חשבתי לקנות SSD כדי להאיץ את הטעינה בX3tc אבל אני לא בטוח שזה יעזור. אפשר אולי לעקוב אחרי פעולות הIO של המחשב או המשחק כדי להבין מה הוא עושה אבל אני לא מכיר תוכנה שעושה את זה. פעולות IO לדיסק הקשיח זה דבר מאוד איטי. דיסק קשיח עובד בסביבות ה0.1GBps בזמן שזכרונות היום עובדים במהירות של 12.5-25GBps . אז אם אתה רוצה למלא 2GB של זיכרון עם הדיסק הקשיח תצתרך לחכות לפחות 20 שניות והמשחק בטח מראה לך כל מני דברים על הדרך כדי שתוכל לעמוד בזמן הארוך של הטעינה.

בגלל האיטיות של הדיסק הקשיח זה מאוד הגיוני לדחוס עליו דברים כי אז קוראים את המידע הדחוס פחות זמן והמעבד בטח מסוגל לפרוס אותו לזיכרון במהירות די גבוהה(פריסה זאת משימה יחסית קלה כשמשווים את זה לדחיסה) .

מכל הדברים שכתבתה בעצם לא הבנתי כלום :kopfpatsch:

פורסם

למשחקים הכי חשוב זה כרטיס גרפי, מעבד, וכמובן RAM כמה שיותר... הדיסק הוא הפריט הכי זניח במשחקים.

כמו שכתבתי לפני, ה-SSD הוא דיסק מהיר אבל... רחוק מלהיות אלטרנטיבה ל-RAM ומעבד.

מי שרוצה מהירות טעינה במשחקים, עדיף לו להשקיע ביותר RAM.

פורסם

למשחקים הכי חשוב זה כרטיס גרפי, מעבד, וכמובן RAM כמה שיותר... הדיסק הוא הפריט הכי זניח במשחקים.

כמו שכתבתי לפני, ה-SSD הוא דיסק מהיר אבל... רחוק מלהיות אלטרנטיבה ל-RAM ומעבד.

מי שרוצה מהירות טעינה במשחקים, עדיף לו להשקיע ביותר RAM.

t

אתה רוצה להגיד שאם יש לי 5870 המשחק יטען יותר מהר מ ה GTS250 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים