עבור לתוכן

כדאי לדחות תאריך גיוס בשנה בשביל ממר"ם ?

Featured Replies

פורסם

זה אולי נכון, אבל הפואנטה שעם ממר"מ יש לך נסיון של 6 שנים בגיל 24 - ואין אף אחד בגיל 24 עם 6 שנים נסיון ותואר. במקרה האופטימלי שמישהו פקיד, מתחיל ללמוד תוך כדי הצבא, אם הוא מוצלח הוא סיים תואר ראשון במדעי המחשב בגיל 23, אולי עם קצת מזל 22. אז יש לך, במקרה האופטימלי, תואר ראשון וקצת פחות משנתיים נסיון, מול 6 שנים נסיון, בלי תואר. במקרה הרגיל, של 'לא-עשיתי-כלום-בצבא-סיימתי-עבדתי-שנה-עבודה-בלאי-עשיתי-תשעה-חודשים-הודו' יוצא לך מישהו בגיל 23-4 בלי שום נסיון תעסוקתי ששווה משהו, ובלי תואר.

וכמובן, ישאת האופציה הפופולרית של לימודים תוך כדי הצבא גם אצל ממר"מניקים. יש לך 6 שנים, אתה בבסיס פתוח בשעות סבירות בד"כ - אנשים מתחילים ללמוד במכללה או בפתוחה, עושים כמה שמספיקים ואז יוצאים מהצבא עם חצי תואר ביד או יותר.

• תגובות 31
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפותח השרשור אני רוצה לתת לך זווית קצת אחרת לחשוב עליה אם זה בכלל רלוונטי. אם לא זה אולי יעזור לאחרים.

בזמנו גם אני רציתי ללכת לממר"מ ולא הצלחתי להגיע לשם בגלל פרופיל גבוה מדי ומאוד התבאסתי. היום אני יודע שזה היה אחד הדברים היותר חכמים שעשיתי בחיים. לשבת מול שולחן ולתכנת, או ללמוד באוניברסיטה אני יכול גם בגיל 50. זה עצוב בעיניי שצעירים כאן צריכים ללכת לצבא, אבל עוד יותר עצוב בעיניי שהם ישר חושבים על מה לעשות אחר כך ואיך לרוץ לתואר וללמוד תוך כדי וכל הדברים האלה. הלכתי בסוף למסלול קרבי נהניתי מכל רגע, הכרתי את החברים הכי מדהימים שאפשר להכיר ועברתי חוויות שבחיים אף אחד לא יעבור במשרד שלו ברמת גן.

אני לא יודע מה הדיבורים כאן על בלי תואר או עם תואר, אבל בכל חברת הייטק נורמלית תואר הוא דבר הכרחי לא בשביל אולי המשרה הראשונית, אלא בשביל שיסתכלו עליך כמישהו עם פוטנציאל ליותר ממתכנת. אל תשכח שהממר"מ הוא מסלול די קבוע ואם לא תאהב/תרצה לעשות הייטק אחר כך?

סתם משהו לחשוב עליו.

פורסם

אני מאד מבין אותך, momi2010.

ואני מסכים שחברים טובים זה הרבה יותר חשוב מידע אקדמי, מעבודה בחברת היי-טייק,

יותר חשוב בגיל הזה להיות רגוע, לטייל, לראות עולם, להנות מהחיים - כל עוד אפשר.

זה אפילו מה שאני בעצמי עשיתי.

הבעיה שהרבה אנשים משתחררים מהצבא, בגיל 21-22-23 ..

בלי ידע, בלי גרוש על התחת והכי גרוע - בלי חשק ללמוד שום דבר.

אולי פסיכומטרי הולך קצת יותר בקלות? זה כי אתה יודע שכל העתיד המקצועי שלך תלוי במבחן המחורבן הזה,

אתה יודע שאתה צריך ציון גבוה כדי להתחיל ללמוד את התואר ולהתקדם לאנשהו. קוראים לזה לחץ.

השאר הולך יותר קשה. מניסיון.

כל עוד אתה בגיל צעיר, ויש לך מוטיבציה ללמוד, תשמע יכול להיות שזה עדיף

הרבה מהחברים שלי עתודאיים, מאד מצטערים על המסלול הזה שהם בחרו, כולם כבר השתחררו - הם רק מגייסים.

אבל בסופו של דבר, כסף מזיז את העולם, אי אפשר להתכווח עם זה.

פורסם

אז הם משתחררים בגיל 21 22 23 בלי גרוש בלי ידע? אז מה? מה הם שונים מכל אדם אחר בעולם?

אם אין לך חשק ללמוד, לא יהיה לך חשק ללמוד אף פעם. המרוץ המטורף הזה שאנשים נכנסים אליו פה הוא פשוט פסיכי. אין לו שום מקבילה בעולם.

העתיד המקצועי שלך תלוי במה שאתה רוצה לעשות, לא במבחן הפסיכומטרי. אם תרצה תוכל לגשת אליו גם מיליון פעמים. אנשים פה רק חושבים איך לרוץ אחרי כולם וברור ששם יהיה הכי הרבה לחץ. מי אמר שאתה לא יכול לחשוב איך לפתוח עסק משלך? איך ללמוד משהו אחר ולעבוד במשהו אחר? תן הצצה על כמה למשל מהבכירים בעולם ההייטק הישראלי והבינלאומי. אתה תגלה תארים בפילוסופיה וספרות, לאו דווקא מדעי המחשב. אני רק אומר שבנאדם בגיל 18 לא צריך לתכנן את החיים שלו לפי מה שהוא יעשה בגיל 24, כי לדעתי אין לו מושג מה הוא ירצה לעשות בגיל 24.

עתודה זה הדבר הכי דפוק שאפשר למעט רפואה ששם אתה ממילא במסלול ארוך טווח והצבא נותן לך הזדמנות לנסיון. לא ברור לי למה בנאדם ירצה ללמוד שלוש שנים ואחרי זה להשאר תקוע בצבא עוד כמה שנים, בגיל שהוא כבר מבין שהצבא הוא מקום דפוק.

אפשר להתווכח עם זה, ואפשר להחליט מה אתה רוצה בחיים. לא מה אתה חושב שהעולם רוצה. בנאדם מוכשר וחרוץ יהיה לו טוב. מי שלא רוצה ללמוד, ולא רוצה להשקיע, לא משנה אם באונ' או בכל תחום אחר - יהיה לו פחות טוב. זה הכל.

פורסם

אז הם משתחררים בגיל 21 22 23 בלי גרוש בלי ידע? אז מה? מה הם שונים מכל אדם אחר בעולם?

אם אין לך חשק ללמוד, לא יהיה לך חשק ללמוד אף פעם. המרוץ המטורף הזה שאנשים נכנסים אליו פה הוא פשוט פסיכי. אין לו שום מקבילה בעולם.

העתיד המקצועי שלך תלוי במה שאתה רוצה לעשות, לא במבחן הפסיכומטרי. אם תרצה תוכל לגשת אליו גם מיליון פעמים. אנשים פה רק חושבים איך לרוץ אחרי כולם וברור ששם יהיה הכי הרבה לחץ. מי אמר שאתה לא יכול לחשוב איך לפתוח עסק משלך? איך ללמוד משהו אחר ולעבוד במשהו אחר? תן הצצה על כמה למשל מהבכירים בעולם ההייטק הישראלי והבינלאומי. אתה תגלה תארים בפילוסופיה וספרות, לאו דווקא מדעי המחשב. אני רק אומר שבנאדם בגיל 18 לא צריך לתכנן את החיים שלו לפי מה שהוא יעשה בגיל 24, כי לדעתי אין לו מושג מה הוא ירצה לעשות בגיל 24.

עתודה זה הדבר הכי דפוק שאפשר למעט רפואה ששם אתה ממילא במסלול ארוך טווח והצבא נותן לך הזדמנות לנסיון. לא ברור לי למה בנאדם ירצה ללמוד שלוש שנים ואחרי זה להשאר תקוע בצבא עוד כמה שנים, בגיל שהוא כבר מבין שהצבא הוא מקום דפוק.

אפשר להתווכח עם זה, ואפשר להחליט מה אתה רוצה בחיים. לא מה אתה חושב שהעולם רוצה. בנאדם מוכשר וחרוץ יהיה לו טוב. מי שלא רוצה ללמוד, ולא רוצה להשקיע, לא משנה אם באונ' או בכל תחום אחר - יהיה לו פחות טוב. זה הכל.

כול מילה בסלע !!

פורסם

אני לא יודע מה הדיבורים כאן על בלי תואר או עם תואר, אבל בכל חברת הייטק נורמלית תואר הוא דבר הכרחי לא בשביל אולי המשרה הראשונית, אלא בשביל שיסתכלו עליך כמישהו עם פוטנציאל ליותר ממתכנת.

חד משמעית - לא נכון. קיימות המון חברות שבהן אפשר להתקדם בכיף בלי תואר.

פורסם

חד משמעית - לא נכון. קיימות המון חברות שבהן אפשר להתקדם בכיף בלי תואר.

יש הרבה בעליי חברות שהחליטו לחשוב עם הראש ולא להסתכל תמידית על ניירת הכוונה לתעודה !

בעל חברה צריך בן אדם עם ידע ונסיון תאכלס ולא עם נייר ובלי נסיון בכלל שיעשה יותר נזק עד שילמד !

פורסם

אני לא יודע לאיזה מקצועות אתם מדברים, אבל לכו לרמת החי"ל תכנסו שם לכל בנין, תבחרו חברה ותבקשו לדבר עם אחד הסמנכלים. עכשיו תשאלו אותו איפה הוא עשה את התואר הראשון וגם השני שלו.

הקידום בכל חברה היום ייעצר מהר מאוד בלי תואר. אם אתם רוצים להיות מתכנתים אתם תגיעו עד ראש צוות, ואם אתם גאונים אולי עד CTO בסטרטאפ. אבל בשביל זה אתם צריכים להיות חריגים מאוד.

פורסם

מה שאתה אומר נכון בגדול, אבל לא על זה מדובר פה (לדעתי) - ברור שלטווח ארוך עד ארוך מאד כדאי שיהיה תואר. אבל מדובר פה על הרבה שנים קדימה - להגיע מעבר לרש"צ - גם אם אתה תותח, מדובר בכמה שנים טובות של עבודה, אתה לא נהיה מנהל פיתוח או CTO אחרי שנתיים של תכנות ועוד שנה רש"צ, לוקח הרבה זמן להגיע לתפקידים האלה.

פה מדובר בסה"כ בכדאיות של ממר"מ, ולדעתי זה אחד המסלולים היותר כדאיים. ואם אתה מהסוג שיכול ללמוד תוך כדי אז בכלל זה מאד מאד אטרקטיבי.

יש מעט מאד מסלולים שיכולים לסדר לך עבודה עם שכר דומה (לפחות 12 אלף, ואני מאד מאד זהיר פה) בגיל 24. בישראל בגילאים האלה אין כמעט אקדמאים או הנדסים, ובטח שאין אנשים עם שנים של נסיון מעשי. כמו שאמרתי קודם, אתה רוצה תואר, אין בעיה - אבל מה זה קשור..? תעשה תוך כדי הצבא, תעשה אחרי תוך כדי עבודה, מה שבא לך. בכל מקרה, אתה תהיה במקום מאד 'קדמי' ביחס לגיל שלך.

ואני לא אתחיל אפילו לדבר על לעשות ממר"מ ולברוח מהקבע. זה בכלל משתלם, ובתכלס כמעט מי שמספיק רוצה לצאת, יוצא.

מהחבר'ה שאני מכיר, אנשים בגילי (26) סיימו תואר השנה או מסיימים שנה הבאה, זאת הנורמה בגדול. אני כבר שלוש שנים עובד בחצי משרה בתכנות ועוד שנה מסיים תואר ראשון. אז עוד שנה, יש לי תואר ו-6-7 שנים של נסיון מעשי בתכנות, גם בצבא וגם באזרחות. לעומתי יש לך אנשים שיש להם תואר ראשון בלי נסיון, או תואר עם שנה אחת נסיון. בנוסף, אני עצמאי וחי על חשבוני בלבד כבר 3 שנים עם משכורת אמיתית (שכר על 50% משרה בהיי טק עובר את הממוצע למשרה מלאה בארץ בלי בעיה), בעוד רוב הסטודנטים עדיין חיים על חשבון ההורים או קורעים את התחת במלצרות/ברמנים/וכו' בשביל חצי מהמשכורת שלי.

בקיצור, אם אני ארצה להיות סמנכ"ל אז כבר יהיה לי תואר ביד, ואני עדיין מקדים (בהרבה) אנשים בגילי.

ואני עוד חפשן, אני בצבא לא למדתי כלום, רק שטויות עשיתי 4.5 שנים... יכלתי כבר מזמן להיות עם תואר ראשון ביד...

פורסם

זה אולי נכון, אבל הפואנטה שעם ממר"מ יש לך נסיון של 6 שנים בגיל 24 - ואין אף אחד בגיל 24 עם 6 שנים נסיון ותואר. במקרה האופטימלי שמישהו פקיד, מתחיל ללמוד תוך כדי הצבא, אם הוא מוצלח הוא סיים תואר ראשון במדעי המחשב בגיל 23, אולי עם קצת מזל 22. אז יש לך, במקרה האופטימלי, תואר ראשון וקצת פחות משנתיים נסיון, מול 6 שנים נסיון, בלי תואר. במקרה הרגיל, של 'לא-עשיתי-כלום-בצבא-סיימתי-עבדתי-שנה-עבודה-בלאי-עשיתי-תשעה-חודשים-הודו' יוצא לך מישהו בגיל 23-4 בלי שום נסיון תעסוקתי ששווה משהו, ובלי תואר.

וכמובן, ישאת האופציה הפופולרית של לימודים תוך כדי הצבא גם אצל ממר"מניקים. יש לך 6 שנים, אתה בבסיס פתוח בשעות סבירות בד"כ - אנשים מתחילים ללמוד במכללה או בפתוחה, עושים כמה שמספיקים ואז יוצאים מהצבא עם חצי תואר ביד או יותר.

באזרחות ותשאל כל מנהלת מ"א יש נוסחא קבועה לנסיון "צבאי" תחלק ב3, ככה שהממר"ם שלך במקרה הטוב שווה ל2-3 שנות נסיון באזרחות.

כולם מודעים לקצב שבו עובדים, וגם לאיכות העבודה(ואם לא מויינת לח"א\מודיעין אחרי קורס התכנות, בכלל מסתכלים עליך אחרת).

פורסם

תחלק ב-4, תחלק גם ב-20, זה עדיין יותר מ-0 :xyxthumbs:

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

hello

sorry that i m writing in english. no heb keyb..

I think u should not go to mmrm. i went there and i think it is not a good path to take

good things about mmrm

1. when u leave idf you have 5 years of nisayon (not 6 if u take out the courses) and u can work and not do toar and get in the age of 24.5 nice salary. some companies does not need toar so u can go up the leader .

and have a ggod carreer

bad things about mmrm

1. at least third of the places are not so interesting or the poeple are shit... u are stuck until the age of 24 without having no chance to contorl your life. do u realy want to take that chance ?

2. when u are 18 u cannot know what u realy want to do in your life.. trust me.

3. u are always 3 years behind. in the age of 25 u would like to do a tiul

4. lot of plcaes wont see nicely if u dont have a toar. do u realy want to be that blocked with your life ?

5. it is a zava for god sake!!!!!!! why would like to stay there for 6 years.

it is better to go to kravi and meet friends for life.. i see my friends that did that and i am chalous

6. lets say in the age of 24 u leave the zava and strat to work. imagine that u went and study at the age of 21 and ifnished 3 years of study . u will also be able to start working with more slalary in the age of 24 and for sure for more slary and optioons for the long run. plus, u will meet nice poeple and the university and have good life...

the question u need to ask your self is : do u realy want to take that channce and stay in a bad system called zava and take the risk u will not enjoy the life u could enjoy in the ages of 21-24 outside ??? dont rush .. u will have time to study when u are 21-22.

the salary u get in the zava is absurd... btw

פורסם

אני חושב שהוא כבר עשה את ההחלטה הזו לפני 3 שנים כשהוא פתח את הת'רד.

פורסם
גבר אתה תהיה מטומטם על כול הראש עם לא תיקח את האופציה של ממר"ם

עדיף לטחון בממר"ם מאשר לדפוק תשכל בתור פקיד !

+1

פורסם

אז מה קרה בסוף? ממר"ם או פקיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים