עבור לתוכן

כדאי לדחות תאריך גיוס בשנה בשביל ממר"ם ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

עברתי את המיונים לממר"ם, וקיבלתי בדואר הודעה שהתאריך גיוס שלי השתנה לספטמבר 2011,

כאשר הקורס תוכניתן מתחיל במרץ ונמשך חצי שנה (שלא נחשבת לי בפז"מ). בנוסף לכך הבנתי שאצטרך לחתום עוד שנתיים קבע.

השאלה שלי היא האם לדעתכם כדאי לי להמתין את כל הזמן הזה רק בשביל הקורס הזה, או להתגייס רגיל בעוד כמה חודשים וכנראה להיות איזה פקיד..

אם יש פה חבר'ה ששירתו במסלול הזה ויכולים לענות זה מאוד יעזור לי.

תודה רבה.

• תגובות 31
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה נראה לך עדיף? להיות פקיד (במקרה הטוב) כמה חודשים בצה"ל ולקבל 300 שקל לחודש או לעבוד \ להתחיל ללמוד בחוץ?

פורסם

גבר אתה תהיה מטומטם על כול הראש עם לא תיקח את האופציה של ממר"ם

עדיף לטחון בממר"ם מאשר לדפוק תשכל בתור פקיד !

פורסם

תזכור שממר"ם גם ייתן לך הרבה ידע שתוכל להשתמש בו באזרחות אחר כך, ויסדר אותך לעתיד.

פורסם
  • מחבר

אוקי, שיקול נוסף שאני לוקח בחשבון הוא שאני ניגש לפסיכומטרי במועד ספטמבר הקרוב:

שנה עד הגיוס + 3 שנים חובה + שנתיים קבע: אני חושש שלאחר כל הזמן הזה הפסיכומטרי שאני עושה כרגע כבר לא יהיה תקף..

האם עדיין שווה ללכת על ממר"ם גם במידה וזה יפסול לי את הפסיכומטרי?

פורסם

למה כל הבנים ב8200 כוסיות והבנות לא? ;D

פורסם

^^^

עדיף ל*יין כבשה שנתיים מאשר בחורה מ-8200...

אם זה מעניין אותך ואתה חושב שאולי תרצה לעסוק בזה בעתיד, אז תחכה את החצי שנה.

מקסימום, "בזבזת" חצי שנה (שבנתיים אתה יכול לעבוד ולחסוך קצת כסף) ואחר כך זה

בכל מקרה יראה טוב בקו"ח שלך.

תבדוק עבור כל אוניברסיטה (באתר שלהם / באתר הפסיכומטרי) לכמה זמן הפסיכו' תקף אצלם.

אם אתה הולך לממר"ם אתה אולי תוכל להתחיל ללמוד כבר במהלך השירות בקבע שלך (בעיקר אם תצא לקצונה).

במיוחד תבדוק באתר של האונ' שאתה כנראה מתכנן ללמוד בה (שזה תלוי בך כבר)

פורסם

^^^

עדיף ל*יין כבשה שנתיים מאשר בחורה מ-8200...

אם זה מעניין אותך ואתה חושב שאולי תרצה לעסוק בזה בעתיד, אז תחכה את החצי שנה.

מקסימום, "בזבזת" חצי שנה (שבנתיים אתה יכול לעבוד ולחסוך קצת כסף) ואחר כך זה

בכל מקרה יראה טוב בקו"ח שלך.

תבדוק עבור כל אוניברסיטה (באתר שלהם / באתר הפסיכומטרי) לכמה זמן הפסיכו' תקף אצלם.

אם אתה הולך לממר"ם אתה אולי תוכל להתחיל ללמוד כבר במהלך השירות בקבע שלך (בעיקר אם תצא לקצונה).

במיוחד תבדוק באתר של האונ' שאתה כנראה מתכנן ללמוד בה (שזה תלוי בך כבר)

הגירסא שאני מכיר היא "עדיף לחתום קבע שנתיים מלזיין בחורה מ8200" :P

ועד כמה שזכור לי, פסיכומטרי תקף ל7 שנים ובחלק מהמקומות אף יותר

פורסם

אוקי, שיקול נוסף שאני לוקח בחשבון הוא שאני ניגש לפסיכומטרי במועד ספטמבר הקרוב:

שנה עד הגיוס + 3 שנים חובה + שנתיים קבע: אני חושש שלאחר כל הזמן הזה הפסיכומטרי שאני עושה כרגע כבר לא יהיה תקף..

האם עדיין שווה ללכת על ממר"ם גם במידה וזה יפסול לי את הפסיכומטרי?

אם דוחה גיוס יהיה לך זמן גם לחשוב על עתודה, אחרת אין שום סיבה למה ללכת לפסיכו לפני הצבא, הציון שתקבל ברוב המקרים הרבה יותר נמוך ממה שתוציא אחרי הצבא, גם כי הקורס הכנה לבוגרים הרבה יותר נורמאלי ממה שקידום תוקעת בבתי הספר, וגם כי תתפלא ה3 שנים האלה מסדרות קצת את הראש(כל עוד אתה לא בגולני).

פורסם
  • מחבר

קצת מאוחר מידי לזה.. אני כבר בחצי קורס (ובמבחן מחצית קיבלתי 650 ככה שאני מקווה להגיע לסביבות 720.. שזה בהחלט מספיק לי).

בנתיים נראה לי שאני אתקשר ביום ראשון ואשאל אם יש קורס במועד יותר קרוב מאשר מרץ.

פורסם

קצת מאוחר מידי לזה.. אני כבר בחצי קורס (ובמבחן מחצית קיבלתי 650 ככה שאני מקווה להגיע לסביבות 720.. שזה בהחלט מספיק לי).

שוב דח"ש משאיר לך גם אופציה להתקבל לעתודה, אם כבר אתה עושה פסיכומטרי(ואל תסתמך על מבחני המחצית של הקורס, הם קלים הרבה יותר יחסית לפסיכומטרי, שיטת הניקוד שלהם נוטה מעלה(ולא במעט) והם לא מושווים לכלל האוכלוסיה שניגשה למבחן בשנים האחרונו כמו במבחני הפסיכמוטרי) ומעבר לזה אתה תמיד יכול להקדים גיוס בכל רגע נתון אם אתה מחליט לא ללכת על זה. בנוסף לזה זה עדיין משאיר אותך עם אופציה למיוני מודיעין לשנה הבאה.

פורסם

חבר לי מתחיל את הקורסים בממר"ם בחודש הבא, ואז במרץ מתגייס ומתחיל את השירות..

תבדוק אולי יוכלו להעביר לך את זה לחודש הבא...

פורסם

אני לא יודע אם מעיפים אנשים מהקורס של ממר"ם או לא, אבל בהנחה שלא (או שהאחוז הזה זניח), תחשוב ככה:

1. אתה גם ככה חותם שנתיים קבע. זאת אומרת שבכל מקרה שלא יהיה, אתה לא תהיה שם כשכל החברים שלך יבקרו את הבקו"ם בפעם האחרונה.

2. לדעתי האישית, עדיף לך "לדחות את החיים" בשנה בשביל תפקיד שיהיה משמעותי בשבילך - תפקיד שבו אתה לא משתעמם/סובל, וגם כזה שיעזור לך מאד בהמשך.

3. יוצאי ממר"ם הם אמנם לא יוצעי גאמ"א או יחידות התכנות של חיל האויר, אבל יש להם המון נסיון, וכמו שמפקד חיל התקשוב אמר לא מזמן, כיום ממר"ם זו האוניברסיטה האיכותית ביותר ללימודי תוכנה. אני בספק אם בכלל תצטרך את הפסיכומטרי הזה אח"כ.

4. ממר"ם נותן לך ברקורד 3 שנים של נסיון, שבתחום ההיי-טק נחשב פי 100 משלוש שנים של לימודי תואר. כיום המון מעסיקים מעדיפים עובדים זולים בעלי נסיון מוכח, מאשר עובדים יקרים שאין להם דקה אחת של נסיון כי הם הרגע יצאו מהרחם של האוניברסיטה. נכון, בלי תואר המשכורת שלך תהיה תחילה "רק" כמה אלפי שקלים, אבל בסופו של דבר כיום בשוק היי-טק שנות נסיון הן המרכיב החשוב, ולא התואר שלך. מעסיקים יוצאים מנק' הנחה שהיום זה אפשרי לחלוטין ללמוד את כל הדברים האלו לבד.

פעם היה איזה אתר שפירסם טבלה של משכורות ממוצעות לפי תפקיד/תואר/בלי תואר/שנות נסיון.. אני לא מוצא את זה היום. אבל בכל מקרה ראו שם בטבלה שמה שקובע זה שנות נסיון ולא אם יש לך תואר או לא.

כל מה שנכתב לעיל יצא מנק' הנחה שאתה מעוניין להמשיך את חייך בתחום היי-טק..

פורסם

הפוסט מעליי נכון ברובו, חוץ מטעות קריטית אחת - אין דבר וחצי דבר אין המשכורת לתואר האקדמי שלך.

היי טק זה חוזים אישיים, בכל המקרים (אולי חוץ מעובדי מדינה למיניהם, ושם המשכורת נמוכה באופן יחסי בכל מקרה).

בהיי טק לא עושים הפרדה בין תוכניתנים לפי איזה תואר יש להם, זה לא מעניין לאף אחד את הביצים... אם אתה טוב ושכנעת את המראיין שלך שאתה טוב, אתה תקבל כסף טוב, זה עד כדי כך פשוט. ואם אתה גרוע, או לא יודע למכור את עצמך או לנהל מו"מ בראיון שכר... נו, גם תואר לא יעזור לך למשכורת.

אני כבר כמה שנים טובות בתעשיה, אני מכיר מספיק אנשים עם תואר ומספיק אנשים בלי, ופיזור המשכורות הוא אולי לא אקראי - אבל בוודאי שאינו מותאם לפיזור ההשכלה האקדמית...

פורסם

הפוסט מעליי נכון ברובו, חוץ מטעות קריטית אחת - אין דבר וחצי דבר אין המשכורת לתואר האקדמי שלך.

היי טק זה חוזים אישיים, בכל המקרים (אולי חוץ מעובדי מדינה למיניהם, ושם המשכורת נמוכה באופן יחסי בכל מקרה).

בהיי טק לא עושים הפרדה בין תוכניתנים לפי איזה תואר יש להם, זה לא מעניין לאף אחד את הביצים... אם אתה טוב ושכנעת את המראיין שלך שאתה טוב, אתה תקבל כסף טוב, זה עד כדי כך פשוט. ואם אתה גרוע, או לא יודע למכור את עצמך או לנהל מו"מ בראיון שכר... נו, גם תואר לא יעזור לך למשכורת.

אני כבר כמה שנים טובות בתעשיה, אני מכיר מספיק אנשים עם תואר ומספיק אנשים בלי, ופיזור המשכורות הוא אולי לא אקראי - אבל בוודאי שאינו מותאם לפיזור ההשכלה האקדמית...

נכון לעבודה ראשונה, עדיין תוכניתן עם נסיון ותואר יכול לבקש יותר מתוכניתן עם נסיון זהה ללא תואר(ד"א החברות מקבלות תמלוגים על העסקת אקדמאים).

לצרכי קידום בד"כ נדרש תואר, במיוחד אם זאת חברה בין לאומית שמעבר לרש"צים יש כבר מדיניות קידום ברורה מהחברה בחו"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים