עבור לתוכן

דרוש שילוש ב1,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הי חבר'ה,

הגיע הזמן להשתדרג. אני זקוק לשילוש בסביבות ה1,500 ש"ח.

כרגע ברשותי:

Core2Duo E4500

Gigabyte G31-MX-S2

Corsair Value 1024MB DDR 2 667Mhz * 2

Radeon HD 5750(טרי טרי מהיום 8) )

HEC 450TD-TF

שלושה הארד דיסקים בנפח כולל של 1.5TB

צורב DVD עלום (אני מניח SONY)

CoolerMaster Centurion 590(שני מאוררי 120 מ"מ מקוריים)

M-Audio Fast Track Pro(כרטיס קול חיצוני מקצועי)

נקודות חשובות בנושא זה:

* אפיק שידרוג/ מספר גדול של סלוטי זיכרון. עם הלוח הנוכחי יש לי רק שני סלוטים וזה מגביל מאוד. אני אשמח ללוח עם לפחות ארבעה סלוטים

* לפחות ארבעה חיבורי SATA(אין צורך בRAID) לכוננים קשיחים

* אין צורך בכרטיס קול איכותי מובנה(שכן יש לי כבר אחד)

* כל מה שבמפרט הנמצא לעיל(חוץ מהשילוש...) נשאר ולכן יש "לדאוג" לתאימות. אני מניח שההתחשבות המקסימלית כאן היא בעניין הספק - אם יש צורך אני יכול להביא את הSPECS המלאים שלו(מסילות ואמפראז' וכו')

* אין העדפה מסויימת לINTEL או AMD - אשמח לקבל הצעה אחת המבוססת על הפלטפורמה הראשונה ושנייה על... הפלטפורמה השנייה :P

* השימושים העיקריים הם משחקים, שימושים כלליים(אופיס/גלישה), שימושי HTPC(המחשב מחובר רצוף לLCD 32) ומעט עריכת/הקלטת סאונד בעזרת CUBASE.

* לא מתוכנן OC

תודה מראש לעוזרים! :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי האפשרות המשתלמת ביותר היא פלטפורמה מבוססת AMD:

א. Athlon IIx3/4 - כתלות במסגרת התקציב.

ב. GA-MA78LMT-US2H - אין לך דרישות מיוחדות מהלוח (ועל אלה שיש הוא עונה) ולכן לדעתי זה הלוח המשתלם ביותר עבורך.

ג. 4GB (ערכה או שתי יחידות של מודול הנמכר בודד) של זיכרון DDR3 בתדר שעון 1333/1600 (לרוב ההבדלים במחיר לא ממש גדולים, 1600 יותר חשוב רק אם מתכננים או רוצים להשאיר אפשרות ל-OC בינוני-גבוה בעתיד, אחרת זיכרון בתדר 1333 יספיק בהחלט).

תושבת AM3 מציעה אופק שדרוג (גם אם תיאורטי למדי) במהלך השנה הקרובה, אם אתה מתכנן עכשיו מערכת תקציבית יותר ולשדרג במהלך השנה הקרובה את המעבד לאחד מהמעבדים החדשים שיצאו, אז עדיף לדעתי לבחור ב-Athlon IIx3.

מערכת ה-Intel היחידה שתוכל להכניס בתקציב היא מערכת מבוססת Core i3 שלדעתי היא הרבה פחות משתלמת ממערכת AMD באותו טווח מחיר ואף לא מציעה אופק שדרוג (אפילו לא תיאורטי).

אפשרות שלישית היא להישאר עם הפלטפורמה הקיימת שלך ולשדרג רק מעבד (מרובע ליבה מיד שנייה יהיה אפשרות לא רעה).

אגב, באיזה רזולוציות אתה משחק?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה!

א. מה ההבדל בין הX3 לX4? תדר שעון פשוט? מדובר במרובע ליבה?

ב. כרגע יש לי לוח micro ATX ואני לא אוהב את זה יותר מדי. הכל קרוב מדי להכל וקשה לתחזק כך את המחשב. חוץ מזה שיש לי לפחות כרטיס PCI אחד, ובלוח MATX, הקירבה בין חריץ הPCI-E לחריץ הPCI(גם התחתון ביותר...) קרובה מדי לעניות דעתי. האם יש לוח המציע את אותם פיצ'רים פחות או יותר(ארבעה סלוטים, הרבה S-ATA וכו') בATX? גם בתוספת של 150-200 ש"ח.

ג. יש דבר כזה סטיק בודד של 4GB? או שאתה מתכוון לערכה של 2X2GB? והאם גם מעבדי AMD X3/X4 תומכים בDUAL Channel ולכן עדיף מספר זוג של סטיקים?

מבחינת תושבת - אין "תכנונים" של AMD לגבי תושבות חדשות? כי אני יודע באמת שINTEL מוציאים תושבת חדשה כל יומיים ><

אין תאימות בין לוחות(פלטפורמה) של i3 לi5/i7 ?

לגבי להישאר עם הפלטפורמה שלי - חשבתי על זה, אבל אני נשאר "תקוע" עם 2GB זיכרון כיוון שבלוח שלי רק שני סלוטים ושניהם מלאים.

אני יכול לקנות שני סטיקים של 2GB, אך מדובר בDDR 2 והעלות שלהם דומה מאוד לסטיקים של DDR 3 - רק שאני נשאר בלי אופק שדרוג כלל וכלל...

רזולוציות שבהן אני משחק - מאוד לא גבוהות. בד"כ 1024X768/1360X768.

פורסם

א. שלוש וארבע ליבות. ההבדלים בתדרים הם בין דגמים מסוימים.

ב. אולי 770TA-UD3 שמציע גם USB 3.0.

ג. ישנם מודולים של 4GB אבל הם לא משתלמים. סביר מאוד להניח ששי התכוון ל-2X2GB.

Dual Channel- אם תומכים או לא זה לא רלוונטי כי תוספת הביצועים לא שווה את זה.

ד. תהיה תושבת חדשה ב-2011 וגם יהיו מעבדים חדשים (דור חדש). לעומת אינטל, ב-AMD בתושבת AM3 תהיה תמיכה לחלק מהמעבדים הללו, ספציפית ה-Zambezi של 4-8 ליבות.

ה. המעבדים של אינטל לא מחולקים לפי i3, i5 ו-i7 אלא לפי שם קוד הליבות. ישנן שתי תושבות. פרטים ב-FAQ שבראש הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים