עבור לתוכן

ניקוי אבק מגלה משחה תרמית שנראית כ"גמורה" ומסוכנת - האם אכן זה המצב?

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום הנהדר.

לאחר המון לימודים בפורום זה, הפנמתי שיש גם להשקיע במחשב, ולא רק לקבל ממנו. החלטתי לפנות לבעיית האבק (אוי - האבק!).

בעקבות הניקוי, הייתי אמיץ מאוד והחלטתי לפרק את הראדיאטור והמאוורר שעליו, מן המעבד.

לאחר קריאת כתבה זאת [http://hwzone.co.il/guides/as_apllying] היה נדמה לי שהמצב של המעבד שאותו אני מנקה [ראו תמונות] רחוק מלהיות קרוב למצב הרצוי (אני מדבר על מצב המשחה הטרמית).

עם זאת, יכול להיות שאני טועה, ולכן אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא.

אם אכן אני צודק, ואתם ממליצים למשוח את המעבד מחדש (עם משחה טרמית), אז הייתי רוצה לדעת - מהיכן רוכשים משחה טרמית (חנות מחשבים, בניין, בית)?

בנוסף, אם כבר אנחנו כאן, מה דעתכם על מצב הקירור הכללי שבמחשב זה (ראו תמונה אחרונה בה אפשר לראות את כרטיס המסך).

אשמח להעלות תמונת נוספת במידת הצורך.

תודה תודה.

250820102799.jpg

250820102800.jpg

250820102801.jpg

250820102802.jpg

250820102803.jpg

250820102804.jpg

פורסם

אם פירקת כבר את הקירור אז יותר ממומלץ למרוח משחה חדשה, בלי קשר למצב של הישנה.

פורסם

בכול חנות של מחשבים תוכל לרכוש משחה תרמית רצוי בצבע אפור ולא לבן.

ותזהר כשאתה מבריג את המאוורר כי מאוד קל לשבור בטעות את אחד הפינים שבו.

בפעם האחרונה שמרחתי משחה חדשה גם נשבר לי אחד הפינים במאוורר כשהרכבתי אותו בחזרה, וגם בטעות הזזתי קבל בלוח האם ודפקתי את המחשב לגמרי.

אני מציע לך לא לפרק אותו יותר. פשוט לנקות אותו כמו שהוא עם אויר דחוס ואם יש לך אגדח אויר אז בכלל טוב (כמובן בזהירות רבה בגלל הלחץ הרב).

גם אני למדתי מספר דברים דרך אתר זה ומאוד נהנתי לערוך ניסיונות על המחשב.

בהצלחה

נ.ב

בתמונות שצילמתה הכל נראה בסדר. חלק מהמשחה שמרחו בזמנו פשוט נדבקה למאוורר.

פורסם

:xyxthumbs: ככה לומדים!

פרק בעדינות את המעבד מהלוח, נקה אותו בעזרת מטלית או מגבון נייר, אל תפחד. המעבד חייב להיות נקי, שים לב לא להניח אותו על משטח ולנקות, אלא כשאתה מחזיק אותו ביד בזהירות.

את המאורר שיש לך נקה בצורה טובה כולל לחץ אויר על הצלעות, לנקות אותו לפסח..

לפני שאתה מחזיר אותו יש לך את ארבעת ברגי ה-PUSH-PIN שסובבת בפירוק, סובב אותם לכיוון הנגדי כלומר למצב שכאילו הוא בלוח. את הלשוניות הלבנות תצמצם כדי שיכנסו לך בקלות ללוח.

שים באמצע המעבד גרגר משחה תרמית (אין צורך למרוח אותו) בגודל חצי אפון ואז תחבר את הקירור, שים לב לפני הלחיצה של הפינים לדאוג שבצורה חופשית כל הפלסטיק הלבן (שתי לשוניות) יכנסו ללוח, אז לחץ שניים במקביל ואת השאר.

פורסם

קודם כל, כמו שציינו מעליי אם כבר פרקת את גוף הקירור אז מומלץ להחליף משחה (בכלל מומלץ להחליף או "לחדש" את המשחה כל שנה וחצי-שנתיים מכיוון שהיא נוטה להתקשות ומאבדת מיכולתה. לא תמיד אבל זאת המלצה כללית).

כדי לנקות את המשחה תשתמש באלכוהול 80% ומעלה (מומלץ 90% ומעלה) כדי להסיר בניגוב עדין את כל שאריות המשחה מהמעבד ותחתית גוף הקירור. אין צורך לפרק את המעבד מהתושבת אך כן יש לשים לב לנקות רק אותו ולא את הרכיבים שמסביב.

לאחר שהמעבד ותחתית גוף הקירור נקיים, מרח משחה חדשה. יש כאלה, ואני ביניהם, שממליצים למרוח קודם את תחתית גוף הקירור בשכבה עבה של משחה, לתת לו "לעמוד" ככה 12-24 שעות, לאחר מכן לנגב אותו עם מטלית יבשה (כלומר ללא אלכוהול כי המטרה פה לא להסיר את כל המשחה אלא רק את העודפים) עס להסרת כל עודפי המשחה ורק אז למרוח משחה על המעבד ולהרכיב מחדש את גוף הקירור.

משחה ניתן לקנות בכל חנות מחשבים, אין זה משנה אם מדובר במשחה ג'נרית או מותג (ההבדלים הם קטנים מאוד) רק חשוב שהמשחה לא תוליך חשמל. משחה מומלצת ולא יקרה במיוחד היא MX-2 של Arctic Cooling אך כאמור כל משחה לא מוליכה תהיה טובה.

אם כבר עוסקיםבנושא, איך הסירקולציה במארז שלך? כמה מאוורים יש בו, היכן הם ממוקמים והאם מכניסים/מוציאים אוויר?

פורסם

ברור שככה לומדים, אם כי אני אישית חושב שמספיק להתאמן פעם אחת או פעמיים על דבר מסויים.

מניסיון שלי אם המחשב עובד טוב עדיף לא להתעסק איתו.

פורסם
  • מחבר

וואו, תודה רבה על היחס והתשובות.

"אם כבר עוסקיםבנושא, איך הסירקולציה במארז שלך? כמה מאוורים יש בו, היכן הם ממוקמים והאם מכניסים/מוציאים אוויר?"

האמת, זאת הפעם הראשונה שאני מתוודע לכך שיש מאווררים שמוציאים אוויר ויש שמכניסים אוויר. אז אני צריך לבדוק את הנושא שוב.

לגבי המאווררים, כפי שאפשר לראות, בחלל המחשב (ליד המעבד, אבל לא זה שמעליו ישירות) יש מאוורר אחד בלבד. מעבר לזאת, יש את המאוורר של המעבד (זה שצמוד אליו), ויש מאוורר נוסף שיושב בסוף השרוול (אני מדבר על השרוול שמחובר לצידי המארז ומתעל את האוויר כלפי חוץ).

תודה רבה על התשובות!

פורסם

גוף הקירור של המעבד לא נחשב כחלק מסירקולצית המארז.

גם אוורור ספק הכוח לא נחשב בדיוק כחלק מסירקולצית המארז.

סירקולציה מטיבית בנויה ממאווררים שמכניסים אוויר מקדימה ומוציאים אוויר מאחורה ומהגג (החלק הזה אופציונאלי).

אני ממליץ לך בחום לנתק את השרוול ואת המאוורר שיושב לך על דופק המארז ולהעביר אותו לקדמת המארז כך שיכניס אוויר. מאוורר בצד ובטח עם שרוול הוא בדרך כלל מיותר ושובר את הסירקולציה יותר מעוזר.

לא כל כך ראיתי בתמונות, אבל האם התכוונת שיש בגב המארז מאוורר שמוציא אוויר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים