עבור לתוכן

קצת אתגר - קידוד NRZ / RNRZ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

הקשה הזו היא קצת לא רגילה , אני מחפש קוד / אלגוריתם עדיפות לשפות C / C++ בנושא קידוד NRZ .

אם יש למישהו משהו בנושא לא משנה מה אני אשמח לקבל....

תודה !

פורסם

אמנם אני לא ממש מבין בעסק, אבל לפי מה שנראה לי מויקיפדיה זה יותר משהו ברמה האלקטרונית, לא?

פורסם
  • מחבר

כן , זה סוג של קידוד לסיגנל.....

אני פשוט מחפש קוד אפילו ברמת האלגוריתם....דברים בסגנון על מנת שאני אוכל לבנות קוד ב C++

פורסם

NRZ זה הכי פשוט שיש - 1 מתח חיובי, 0 מתח שלילי.

יש כל מיני וריאציות עם חוקים משלהם, אבל זה גם לא מסובך יותר מדי להבנה.

אם השאלה שלך היא לגבי הבנה של הקידוד - אתה צריך למצוא פורום אלקטרוניקה \ signal processing - זה לא שאלה לפורום תכנות.

אם אתה כותב קוד C שאמור לקודד לאחת הוריאציות של NRZ (דגש על וריאציות, כי NRZ פשוט זה מתח גבוה לביט 1, מתח נמוך לביט 0 - אז אין לך שום דבר לעשות בצד התוכנתי) - זה אמור להיות ממש פשוט לקודד, אלא אם הידע שלך בC ממש נמוך.

לגבי דוגמאות, מחיפוש מהיר לא מצאתי בגוגל, תנסה לחפש דוגמאות אופן-סורס לדרייברים של מכשירי שידור ולהוציא משמה מה שאתה צריך.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני לא לגמרי מבין מה הבעיה.

אתה רוצה לכתוב קוד שמקבל רצף ביטים באופן לוגי, ומוציא אותם בקידוד NRZ?

אתה רוצה לייצג 1 לוגי לאחר המוצא כ-1 ו-0 לוגי כ-0?

אם כן, NRZ זה פשוט קידוד שקוף, אתה מעביר מה שאתה מקבל (יש לזה טיפה יותר משמעות בחשמל כאשר אתה ממיר סיגנל לוגי למתח חשמלי ואז צריך לעשות המרה מ-1 לוגי למתח כלשהו).

RNRZ אני לא מכיר (ולמעשה גם גוגל לא).

שים לב שאין לך פה בעיה כי בכל משך שידור הביט (נקרא לו TB) הרמה המשודרת נשארת זהה (בניגוד נניח למנצ'סטר).

בכל מקרה, קודים מסובכים יותר כמו מנצ'סטר או מילר כבר דורשים קצת לוגיקה מסביבם (מצד שני, זה קוד של 5 דק', לדעתי חיפוש קצר בגוגל יביא לך המון תוצאות, שים לב שיש צורך לשים לב בקודים אשר מחליפים ערך באמצע, ככה שאם תקבל וקטור כניסה באורך N, תצטרך להוציא וקטור בגודל 2N).

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים