עבור לתוכן

הבנתי שעדיף לקנות כונן קשיח רגיל, ומארז חיצוני, אז על איזה מארז אתם ממליצים?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בכונן קשיח חיצוני בגודל של טרה, או טרה וחצי,

ואני די סומך על הביקורות של אנשים ב NEWEGG בקטע הזה, אין חכם כבעל ניסיון, ואני מחפש דיסק שיחזיק מעמד ויהיה אמין,

אז בהתחלה חשבתי לקנות את הכונן הזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136505

ואז קראתי את הביקורות, שלמרות שרובן טובות, בכל זאת אפשר להבין שלאורך זמן הוא לא בהכרח אמין מספיק.

אז המליצו לי לקנות בנפרד כונן קשיח רגיל, את הכונן הזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136284

שאותו גם ניתן להשיג בארץ, ונראה שיש עליו ביקורות ממש טובות, ככה שנראה לי שזו בחירה טובה, מה אתם אומרים?

אבל מה שנותר הוא לקנות מארז חיצוני שיתאים לו, ובפרט לאור העובדה שמדובר בכונן של יותר מטרה.

בעקרון המליצו לי על המארז הזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817173042

שמגיע עם מאוורים מובנים, וזה נראה לי דבר חשוב,

אבל לא הצלחתי למצוא אותו בארץ....

אז על איזה מארז חיצוני אתם ממליצים?

תודה!

פורסם

מכיוון שזה קשור לדיון אני מצרף שאלה משלי.

ראיתי שיש למארזים חיצוניים הגבלה לגודל ההרדיסק שאפשר לשים בהם, האם יש מארזים חיצוניים עם הגבלות שונות, והאם יש כאלו שיאפשרו תמיכה בהרדיסקים גדולים כמו 2TB ואפילו יותר מזה בשביל תמיכה לעתיד ?

פורסם

למארז אין שום הגבלה, עד כמה שאני יודע. אם רשום במפרט של מארז "עד 500GB" אז כנראה שלא עדכנו עוד מהזמנים שבהם 500GB היה המקסימום. כנ"ל לגבי כל הגבלת נפח אחרת שרשומה במפרט המארז.

נ.ב. DIPSET

רציתי להוסיף מעבר לבחירה עצמה של כונן קשיח ומארז בנפרד, לגבי מה שרשמת בכותרת - "הבנתי שעדיף". זה לא שעדיף, יש יתרונות ויש חסרונות, עיקרם מפורטים בסטיקי שבראש הפורום.

פורסם

מעל 2TB תהיה בעיה במארזים שלא מתוכננים לזה (למיטב ידיעתי עדיין אין מארזים חיצוניים נפרדים שתומכים בגודל הזה).

פורסם

^^^^^

אפשר לפרט בבקשה ?

פורסם

בקצרה - הגישה לכוננים מעל 2.1 טרה שונה מכוננים רגילים. הBIOS לדוגמא לא מסוגל לעשות בוט מכוננים כאלו. כ"כ נכון להיום אפשר להשתמש

בכוננים כאלו רק עם מערכות 64 ביט.

פורסם

^^^^

קצר, אבל ממצא !

מקווה שתופיע " אזהרת טאבו " בסטיקי,

אולי עם יותר פירוט, למרות שזה מספיק בהחלט.

תודה.

פורסם

כשיתחילו למכור כוננים בנפח מעל 2.1 גיגה נתייחס לעניין. כרגע הכונן היחידי מעל הנפח הזה הוא כונן חיצוני של סיגייט, שבא עם מארז

תואם כמובן.

פורסם
  • מחבר

בשרשור הזה מפנים לשני מארזים, אחד של GIGAPOD (לפי חיפוש בגוגל, זה של חברת SPIRE?),

ואחר של SEDNA,

לא הצלחתי למצוא כמעט שום ביקורת על המארזים האלה, והם גם לא מופיעים ב NEWEGG,

מה שגורם לי לפקפק באמינות שלהם, ואני בהכרח מחפש מארז עם שם, כזה שיש עליו ביקורות טובות,

ככה שהשרשור לא ממש עזר לי, ואני אשמח לקבל המלצות קונקרטיות

(גם לא הבנתי מדוע המליצו שם על הכונן של הסיגייט, ולא על ההארד דיסק שאני מתכנן לקנות, נראה לי שמשתלם להוסיף את ה 100 שקל בשביל הדיסק הזה, אבל זה כבר עניין אחר)

לגבי זה שאמרתי שעדיף לקנות בנפרד, התכוונתי לכך שמשום מה נראה כאילו שמתוך ההיצע הקיים של דיסקים פנימיים,

נראה כאילו הדיסקים האלו יותר טובים מאלו שבהיצע הקיים של הדיסקים החיצוניים, לאור כל מיני ביקורות שקראתי.

פורסם

^^^^

זה נכון שבמידה רבה בדיסקים חיצוניים אתה קונה חתול בשק,

ובהרבה מקרים חתול זקן. מצד שני, עקב הגבלות החיבור

( עד שיהיה נפוץ USB 3 ) אין ממש טעם לשים שם SSD :lol:.

לגבי המארזים לדיסק :nixweiss:.

:xyxthumbs:

פורסם

אין כ"כ מה להמליץ במארזים האלו, הרוב גם ככה מיוצר ע"י יצרן ג'נרי והמפיצה מוסיפה מדבקה. מה שכן - יצא לי להתנסות בשני הGIGPODים

האחרים של KSP - אחד מהם נפתח בקלות והמאוורר של השני מאוד מרעיש. מבחינת מהירות העברת נתונים הם אחלה.

פורסם
  • מחבר

בדיוק לזה אני מתכוון, האם לא ניתן להשיג בארץ מארז חיצוני של יצרן שהוא לא ג'נרי?

הרי אם המארז לא מתפקד מספיק טוב, יכולות להיות בעיות למשל במתח, או בקירור של הדיסק,

ואז גם אם השקעתי וקניתי הארד דיסק פנימי טוב, מארז "פושט" יכול לדפוק את הכל....

פורסם

מה שכתבתי תקף גם לחו"ל. אם אתה כ"כ מודאג תקנה כבר דיסק חיצוני של חברה מוכרת ודי.

פורסם

Sedna זה שם טוב במארזים חיצוניים, כנ"ל SNT, Macally, Antec ועוד רבים אחרים.. אתה יכול לשאול כאן על מארזים אם אינך מנוסה.

ולגבי כונן קשיח- ה-F3 של סמסונג הוא המומלץ ולא זה שקישרת אליו בתחילת הדיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים