פורסם 2010 באוגוסט 2415 שנים היי חברים יש לי במחשב 2 כוננים קשיחים, האחד בנפח 160GB והוא משמש לאחסון, והשני בנפח 640GB שמכיל מחיצה למערכת ההפעלה ומחיצה נוספת למשחקים/סרטים וכל הדברים הכבדים יותר. שניהם כבר לא כל כך צעירים. התקנתי את התוכנה HD TUNE בכדי לבדוק אותם והתוצאות שגיליתי היו מפתיעות: קודם ה-160GB (שתכלס הוא פחות חשוב), יש מידי פעם נפילות חדות במהירות אבל זה פחות מדאיג אחר כך ה-640GB, שהביצועים שלו חשובים כי עליו מותקנת מערכת ההפעלה וכמה משחקים תובעניים. אפשר לראות שמהירות הקריאה ממש ממש נמוכה בהשוואה לכונן הקודם, ובכלל הגרף הזה נראה מזעזע צירפתי גם INFO על כל כונן בכדי שתוכלו להסתכל על הנתונים, אני לא מבין בזה ואין לי מושג מה המשמעות של רובם מה אפשר לעשות בשביל לתקן את זה? יש לציין שהכונן של ה-640GB עבר DEFRAG מלא לפני כמה שעות תודה מראש
פורסם 2010 באוגוסט 2515 שנים מחבר אתה בטוח שזה כל הסיפור? הרי כתוב שם ACTIVE UDMA MODE 5 שלפי המדריך מצב זה מאפשר מהירות גבוהה בהרבה מהמהירות הקיימת אצלי בפועל.אולי הכונן תקול ושווה לדבר על לממש אחריות? האם קיימת תוכנה שיכולה להריץ בדיקות מעמיקות יותר שיגלו את הסיבה לאיטיות?
פורסם 2010 באוגוסט 2515 שנים HDTUNE לא תמיד מדייקת בזיהוי מצב החיבור הנוכחי. התסמינים שכתבת (מהירות איטית עד כדי גיחוך וCPU USAGE גבוה) הם תסמיניםקלאסיים של שימוש בPIO במקום UDMA. תנסה ותראה אם משהו השתנה.
פורסם 2010 באוגוסט 2515 שנים מחבר הבעיה נפתרה חיברתי את כבל ה-SATA לחיבור אחר על הלוח אם ועכשיו המהירות הממוצעת היא ~75MBS תודה על העזרה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.