עבור לתוכן

האם אני ארגיש שיפור בביצועים?

Featured Replies

פורסם

לפי המפרט שלי, אם אני אשדרג את הזיכרון ל- 2 או 4 GB של DDR2, האם אני ארגיש שיפור בביצועים?

אם כן, במה? וכמה?

ובבקשה, בלי עצות כמו "במפרט כזה לא שווה לשהקיע" ו-"אני במקומך הייתי מחליף את המחשב". פשוט תענו על השאלה.

תודה למגיבים.

פורסם

תלוי מה השימושים שלך ואיפה אתה מחפש לשפר ביצועים.

עם XP אפשר להסתדר יופי גם עם 1GB זיכרון לעבודה יום יומית שוטפת, אם אתה משחק, 2GB יכולים להניב לך שיפור מסוים בביצועים (אבל זה גם תלוי בסוג המשחקים בהם אתה משחק, שלפי המפרט אני מניח שהם ישנים יחסית, אם בכלל). גם בעבודה משרדית שוטפת יכול להיות שתרגיש שיפור מסוים עם 2GB זיכרון, המערכת תהפוך ל"תגובתית" קצת יותר בחלק מהפעולות, אך פה לא בטוח שהשיפור הקטן בתגובתיות מצדיק את המחיר, זה כבר שיקול של המשתמש.

לסיכום, אם אתה מנסה ל"הפיח" קצת רוח חיים במחשב ליישומים שגרתיים, הוספת עוד 1GB של זיכרון יכולה להועיל, אך היא אינה חובה.

פורסם

מנסיון עם Win7 הוא משתמש ב-2G בצורה יעילה יחסית יש לי 4GB ועם השימוש שלי (internet, moview, p2p) הוא תמיד בסביבות ה-2GB ניצול.

בגדול 1GB גם בסדר אבל יש שיפור ב-2G אם כי כפי שאמרו מעלי קשה להגדיר אם התוספת שווה את הכסף וזה עניין סוביקטיבי שגם קשור בשימושים שלך.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2163

פורסם
  • מחבר

אני משתמש ב Win 7.

אני צריך את השיפור בביצועים בעיקר למשחקים. אני משחק היום דברים כמו Batman, Mass Effect, Bioshock, Far Cry 2, Avarar ועוד כל מיני. כמובן לא על ההגדרות הגבוהות ביותר, אבל המערכת שלי מצליחה לסחוב אותם יחסית יפה. הייתי רוצה להתגבר טיפה על בעיית הקרטועים ולהעלות קצת את ה FPS.

אז לפי מה שאני מבין, אתה אומר שאני ארגיש שיפור, אם כי לא גדול בביצועים.

ואתה אומר שבכל מקרה, אין טעם לשדרג ליותר מ- 2GB?

פורסם

כתוב לך מתחת לשם המשתמש Windows XP אז הנחתי שזאת מערכת ההפעלה שלך (אבל אולי אתה כותב עכשיו ממחשב אחר, טעות שלי).

אם אתה עובד עם Windows 7 ועוד משחק משחקים, אין ספק שכדאי לך להרחיב ל-2GB זיכרון.

מעבר לזה אין ממש טעם, כי השיפור בביצועים יהיה קרוב לזניח, בטח אם אתה עובד במערכת הפעלה 32Bit.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. תודה.

ו-כן, אני כותב מהמחשב בעבודה.

עוד דבר קטן: יש לי שני סטיקים של 512MB DDR ואין עוד מקום על לוח האם להוסיף זכרונות DDR אלא רק DDR2.

האם ישתלם לי לקנות 1GB DDR2 ולהוסיף אותו על הקיים, כך שיעבוד כמו DDR, או שכבר עדיף לקנות 2GB DDR2? האם ההבדל בניהם הוא משמעותי? (בין DDR ל- DDR2)

פורסם

אני אבדוק רק כדי לוודא, אבל באופן כללי לא ניתן לעבוד גם עם זיכרון DDR וגם עם DDR2, אפילו אם הלוח שלך הוא לוח משולב שכזה, זה אומר שניתן תמיד לעבוד רק עם סט אחד של זיכרונות ואם יש לך אפשרות להשתמש בזיכרון DDR2 אז משיקולי היצע ומחיר עדיף לקנות מודול DDR 2GB.

מבחינת הבדלים בין DDR ו-DDR2 (ולצורך העניין גם DDR3), פרטים נרחבים יותר תוכל למצוא בסטיקי, אבל ההבדלים הם זניחים ולא מהווים שיקול.

פורסם

נראה לי שיותר משתלם לך לקנות 2GB של DDR2 ולהוציא את הזיכרון הישן.

DDR יקר יחסית, ולא תוכל להשתמש בזכרונות הקיימים בכל מקרה, במידה ואתה מוסיף זיכרון.

פורסם
  • מחבר

קראתי את הסטיקי. מאוד עזר לי. עכשיו אני מחפש לקנות, אפילו יד שניה 2GB של זיכרון DDR או DDR2 בכל מהירות שהיא.

(ב) האם אפשר לפעול עם זיכרון במהירות X בלוח שתומך במהירות נמוכה יותר? - אפשרי. מהירות הזיכרון תהיה הנמוכה בין המהירות של הזיכרון והמהירות שבה תומך לוח האם. הזיכרון פשוט יעבוד במהירות המקסימלית שהלוח מאפשר לו לעבוד בה. למשל אם הלוח מאפשר מקסימום של 800Mhz ונתקין זיכרון במהירות 1066Mhz, אז הזיכרון יפעל במהירות 800Mhz.

לגבי זה יש לי שאלה:

בלוח האם שלי המקסימום זה 533Mhz. אם אני קונה זיכרון במהירות 677Mhz או יותר (פשוט לא מצאתי יותר איטי מזה, גם לא ביד שניה),

האם צריך לשנות איזה הגדרה בביוס או שהמהירות יורדת באופן אוטומטי?

האם יש צורך לשנות את המתחים בביוס?

יש לזה השפעות לטווח הארוך על הזיכרון או על לוח האם?

פורסם

אי אפשר לענות על זה חד משמעית.

בעקרון, אחרי שאתה מחליף את הזיכרון תאפס את ה-BIOS (טעינת ההגדרות האופטימאליות) ולכאורה לא אמורות להיות לך בעיות. יחד עם זאת, זה לא מבטיח שהזיכרון יוגדר בהתאם לנתוני היצרן ולכן יכול להיות שתצטרך להגדיר אותו ידנית ב-BIOS. ההמלצה היא תמיד, לא משנה איזה מערכת אתה קונה, לוודא שהזיכרון מוגדר לעבודה בערכים שקבע היצרן. זה לא תהליך מסובך או מורכב (פשוט לשנות כמה הגדרות ב-BIOS) וכשתגיע לזה נשמח לעזור לך פה בפורום בנושא.

תדר הזיכרון יוגבל על ידי הלוח ויעבוד בתדר המרבי בו תומך לוח האם. מתח כאמור אולי תצטרך להגדיר ידנית. בכל מקרה, אין לזה שום השפעה מזיקה על הזיכרון או על כל רכיב אחר של המערכת.

פורסם

למה להסתבך?

פשוט לוודא שבביוס ההגדרה נמצאת על אוטומטי

זה כבר יעבור לפי התדרים והמתחים שב SPD

והוא גם יהיה מוגבל לפי המהירות המקסימלית של הלוח (בצורה אוטומטית)

לפי דעתי לא צריך לאפס את הביוס (ואם אתה כן מאפס, תבין מה אתה עושה!! לא לעשות כי אמרו לך לעשות)

פורסם

קריאת ה-SPD לא תמיד עובדת כמו שצריך ולכן מומלץ מאוד לוודא את הנתונים ידנית. לפעמים אפילו יש צורך להגדיר את הנתונים ידנית כמו במקרה בו נתוני הזכרונות לא זהים. זה לא מסובך, לא דורש מאמץ ואם אין בזה צורך והכל מזוהה אוטומאטית אז מה טוב.

שנית, לרוב אחרי שמוסיפים זיכרון (כמו גם מספר פעולות נוספות) מומלץ לאפס (במובן של טעינת הגדרות אופטימליות) את ה-BIOS ואין בזה שום סיכון. במקרה הכי גרוע מתאפסת גם הגדרה מסוימת ואז צריך לשנות אותה ידנית.

פורסם

נכון מאוד אתה צודק

בגלל רק הדגשתי את העניין של להבין מה הפעולה עושה ולא לעשות רק כי הבחור מהפורום אמר לי

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את רוב ההגדרות של הביוס ויודע איך לאפס אותו להגדרות האופטימליות. התעסקתי איתו גם כשעשיתי OC למעבד. אם יש שם מצב אוטומטי לזיהוי הזיכרון אני כבר אמצא אותו. כמה מסובך זה כבר צריך להיות... ;) בכל מקרה, אם יהיו לי שאלות אני אפנה אותן לפורום.

תודה רבה לכולם על העזרה.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים