עבור לתוכן

מחפש לוח אם שמתאים ל Intel I5 661

Featured Replies

פורסם

כמו שרשמתי בכותרת.

אני מחפש לוח אם נחמד ומספק לגיימינג כבד.

ובעתיד גם צפוי OC

וכמובן שמתאים למעבד.

תודה

פורסם

אין שום קשר בין הלוח לבין גיימינג/עריכת אודיו/וידאו/whatever. לכן החלק של "מחפש לוח לגיימינג כבד" מיותר לגמריי.

מה שחשוב לנו לדעת בשביל לעזור לך בבחירת לוח זה הדרישות שלך מהלוח. אילו דרישות כבר יכולות להיות? דוגמאות:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

לגבי אוברקלוק- תפרט כמה שיותר, עם איזה קירור, אם אתה לא יודע אז תרשום את התקציב המשוער לקירור, עד לאן אתה מצפה להגיע עם המעבד הספציפי וכן הלאה.

אם אין לך שום דרישה מיוחדת והאוברקלוק יהיה בסיסי אז תתחדש - H55M-S2H מבית Gigabyte נמכר בכ-400 שקלים.

כמובן שכדאי לעיין במפרט הלוח בכדי לדעת אם חסר מרכיב כלשהו שנחוץ לך.

פורסם

המלצה חמה שלי

GA-H55M-UD2H

לא פחות מזה

יכולות אוברקלוק טובות

סידור סלוטים לכרטיסי מסך נח

מתאים למעבד שלך ומתפקד בצורה מושלמת.

אני מבין מכך שאתה אומר גיימינג כבד.שתשתמש בכרטיס מסך חיצוני.אז למה ללכת על מערכת עם כרטיס מובנה

פורסם
  • מחבר

לא ביקשתי כרטיס מובנה,

אני קונה Gtx 470 ובעתיד יוסיף עוד אחד שיהיה צורך. (כנ''ל OC שיהיה צורך אני יעשה.)

בשביל זה אני מבקש לוח שמוכן כבר מראש לכל זה ולא לקנות אחר כך אחד חדש.

תודה

ומה הלוח הזה- ‎GA-P55A-UD4P

פורסם

שתי הערות כלליות לפני שממשיכים:

1. הליבה הגראפית מובנית במעבד שלך, הלוח רק מאפשר להשתמש בה (בניגוד נניח ללוחות המבוססים על ערכת שבבים P55). זה בכלל לא חסרון אלא רק יתרון. תמיד יהיה לך גיבוי למקרה שהכרטיס הייעודי יתקלקל במקשום שתשאר כמה ימים בלי מחשב.

2. לוחות שתומכים במערך SLI (בניגוד ל-CFX) הם יקרים משמעותית (אני לא מעודכן לגמרי במחירים, אבל לדעתי מתחילים באזור ה-800 ש"ח). אתה מתכנן מערך SLI ממש בקרוב או בעתיד הרחוק יותר? אם בעתיד הרחוק יותר אני באופן אישי חושב שמערך כזה לא משתלם. כשכרטיס המסך הקיים שלך כבר לא יספיק, עדיף יהיה להחליף לכרטיס עדכני (הטכנולוגיה והחומרה מתפתחות עם הזמן) במקום לקנות באותה נקודת זמן עוד כרטיס "מיושן" ולשלם עכשיו הרבה יותר על האפשרות לעשות זאת.

פורסם

וגם אם ה-SLI/CF יהיה משתלם, תיקח בחשבון גם את הפרש המחירים בין הלוחות להוצאות של כרטיסי המסך. הרי אם שני כרטיסי X זולים מכרטיס בודד Y ב-200 שקלים כשהפרש הביצועים אינו גדול, הרי שזה לא משתלם כשהפרש המחירים בין הלוחות הוא עד 400 שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים