עבור לתוכן

שילוש לשימושים הנדסיים לצורך עבודה (Fluent, Matlab)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מרכיב מפרט שישמש למחקר ועבודה. תוכנות דומיננטיות שאעבוד איתן הן Fluent (לכאורה תומכת בריבוי ליבות) ו-Matlab ובנוסף - Solidworks.

לא מתוכנן לעשות OC אלא אם זה "ממש מתבקש" בהתחשב בבחירת המעבד. קירור: SCYTHE KATANA III, ספק: Seasonic 620W.

אני מניח שבכל מקרה אני אקח 3 סטיקים של 2GB @16000MHz (למשל זה, פשוט כי ההפרש מול 1333MHz שולי).

זה משאיר 2450 ש"ח למעבד ולוח אם. חשבתי על כמה אפשרויות עם המחירים של IQPC, אני אשמח לשמוע את עצתכם:

1. אינטל i7 930 2.8GHz (מחיר 1453 ש"ח)+ לוח GIGABYTE GA-EX58-UD3R (מחיר: 1017 ש"ח).

סה"כ: 2470 ש"ח. יתרון - מעבד חזק עם פוטנציאל OC מטורף. לוח מעולה. חסרון - מעבד ולוח יקרים, אולי לא הניצול הכי טוב של הכסף.

2. אינטל i7 870 2.9GHz (מחיר: 1467 ש"ח) + GIGABYTE GA-P55A-UD3 (מחיר: 720 ש"ח).

סה"כ: 2190 ש"ח. (למשל יתרון - תדר סטוק גבוה יותר וגם Turbo Boost שאמור להגיע רחוק יותר מה-930, הספק נמוך יותר. חסרונות - ?

3. AMD PHENOM II X6 1090T (3.2GHz) - BLACK EDITION (מחיר: 1514 ש"ח) + GIGABYTE GA-890XA-UD3 (מחיר: 821 ש"ח).

סה"כ: 2335 ש"ח. יתרון - ריבוי ליבות (6 פיזיות) , תדר גבוה. חיסרון - מעבד חם (125W), לוח בחרתי כרגע רנדומלית, ניתן למצוא זולים יותר. צריך גם להחליף לקירור תואם AMD.

אשמח לשמוע דעות/חלופות...

תודה!

פורסם

סך האופציה השנייה הוא 2187 ש"ח, לא 2484 ש"ח, והחיסרון אינו זהה לזה שבאופציה הראשונה כי הלוח הרבה יותר זול. יש גם לוחות זולים יותר ממה שבחרת, עד אפילו 400 שקלים, זה רק תלוי במה שנחוץ לך.

באופציה השלישית, שוב, יש לוחות זולים יותר, גם פה עד כ-400 שקלים.

שים לב שהאופציה הראשונה היא היקרה ביותר למרות שבה אתה בחרת את הלוח הזול ביותר (על פי רוב).

פורסם
  • מחבר

סך האופציה השנייה הוא 2187 ש"ח, לא 2484 ש"ח, והחיסרון אינו זהה לזה שבאופציה הראשונה כי הלוח הרבה יותר זול. יש גם לוחות זולים יותר ממה שבחרת, עד אפילו 400 שקלים, זה רק תלוי במה שנחוץ לך.

באופציה השלישית, שוב, יש לוחות זולים יותר, גם פה עד כ-400 שקלים.

שים לב שהאופציה הראשונה היא היקרה ביותר למרות שבה אתה בחרת את הלוח הזול ביותר (על פי רוב).

תודה, אני אתקן את החישוב.

הבחירה בלוח אם היא בעצם משנית לבחירה במעבד - ברגע שהראשון נבחר, אני אבחר את לוח האם עם יתר התקציב, פלוס מינוס. אין לי דרישות מיוחדות ממנו אך הייתי מעדיף לרכוש מראש לוח עם USB3 ו-SATA3 (לשדרג עם כרטיס הרחבה בעתיד יהיה מסובך מסיבות מנהלתיות - זה מחשב עבודה) ואם הלוח הוא עם אופק שדרוג עתידי מבחינת זכרונות (נניח, 6 סלוטים עבור מעבד שתומך ב-triple channel) מה טוב.

אני מחפש לקבל כיוון לגבי איזה מעבד ישרת הכי טוב את המטרות שציינתי.

פורסם

סה"כ: 2335 ש"ח. יתרון - ריבוי ליבות (6 פיזיות) , תדר גבוה. חיסרון - מעבד חם (125W), לוח בחרתי כרגע רנדומלית, ניתן למצוא זולים יותר. צריך גם להחליף לקירור תואם AMD.

המעבד לא חם ומבין שלושת המעבדים שציינת הטמפרטורה שלו היא הנמוכה מכולם (ראה קישור למטה)

שנית ההספק הרשום על התוית ומה בדיוק נמדד שונה בין אינטל לAMD ולפיכך הקריטריון היחידי שעומד לרשותנו הוא מד הספק שנצרך מהקיר ומד טמפרטורה. במדידה מהקיר מערכת AMD עם פנום 1090 צרכה 6-10W יותר מממערכת I7 עם ה-870 בעומס מלא. חסר משמעות לחלוטין. למרות שצרך טיפה יותר הספק, טמפרטורת המעבד היתה נמוכה משמעותית מאלה של ה-I7

ראה כאן:

http://tinyurl.com/39sop63

פורסם
  • מחבר

^ אכן הבדלים משמעותיים בטמפ' לרעתו של ה-870.

האם ישנו חיסרון במעבד מרובה ליבות (6) כמו הפנום על פני ריבוי ליבות (4) ונימים (8 סה"כ) של ה-870? האם יש היבטים של הזכרון שיש לשים לב אליהם בהשוואה בין השניים הנ"ל?

לכאורה Fluent תומך בריבוי ליבות, אבל אני לא מבין אם צריך משהו מיוחד לזה, כמו במאטלאב, או שזה native לתוכנה:

The ANSYS FLUENT technology incorporates optimization for the latest multi-core processors and benefits greatly from recent improvements in processor architecture, algorithms for model partitioning, combined with optimized communications and dynamic load balancing between processors. ANSYS CFD HPC is trivial to use, and works exceptionally well from multi-core desktop workstations to high-end HPC clusters

והאמת היא שגם אם התדר משפיע, גם ה-1090 וגם ה-870 מגיעים במקסימום ל3.6GHz, ללא OC.

פורסם

ליבוי ריבות בפלואנט עובד מעולה, תחווה שיפור הרבה יותר גבוה מאשר השפעת התדר. מה שכן, רק מספר הליבות ישפיע, HT לא יתרום ואפילו יגרע

פורסם
  • מחבר

ליבוי ריבות בפלואנט עובד מעולה, תחווה שיפור הרבה יותר גבוה מאשר השפעת התדר. מה שכן, רק מספר הליבות ישפיע, HT לא יתרום ואפילו יגרע

תודה רבה!

אתה אומר את זה על סמך bench או על סמך ניסיון אישי?

פורסם

"ריבוי ליבות" לא ממש עוזר כי במאילא שני מעבדים בעלי ארבע ליבות ורק אחד בעל שש ליבות. אז אולי יהיה ניצול של ארבע ליבות אבל אני לא יכול לומר אם יהיה ניצול של שתי ליבות נוספות, אשאיר את לבעלי ניסיון בישומים הנ"ל.

פורסם

אני אומר את זה מניסיון, מעבודה על קלאסטר של 12 מעבדים. אם מגדירים אותה נכון מקבלים שיפור כמעט לינארי עם מספר הליבות.

פורסם
  • מחבר

אני אומר את זה מניסיון, מעבודה על קלאסטר של 12 מעבדים. אם מגדירים אותה נכון מקבלים שיפור כמעט לינארי עם מספר הליבות.

המון תודה, חיפשתי תגובה כזו בנרות :-)

סתם לידע הכללי, האם עבדת על מחשב מרובה מעבדים/ליבות, או שמדובר על מספר מחשבים עם parallel computing?

פורסם

עבדתי על הקלאסטר של האוניברסיטה. במקרה זה היה בעיקר מחשב יחיד עם מעבד 12 ליבות, אבל מבחינתי זה היה פרלל קומפיוטינג

פורסם

תאמת שאני נמצא בדיוק באותה סיטואציה לפחות בנושא הסוליד ואני דווקא החלטתי ללכת על ה930

למרות שאני ממש הייתי שמח לAMD חקרתי קצת את הדרישות של סוליד וראיתי שהתוכנה בכלל לא תומכת בריבוי ליבות

ואם סוליד זה השיקול אני מתכוון לקנות את 930 ולעשות לו OC זה יתן הרבה יותר ביצועים פלוס האפשרות להשתמש ב6 גיגה

למרות שנורא רציתי לקנת AMD במקרה של סוליד אינטל לוקחת

בכל אופן לגבי MATLAB אין לי מושג אבל שוב הנטיה שלי היא שאינטל עדיפה אבל זה בלי שום בדיקה או משהוא

חוץ מזה לגבי סוליד הייתי ממליץ לך לקנות כרטיס מסך רגיל של משחקים משהו כמו 4850 יד שניה ולעשות MOD

מנסיון זה הפתרון מעולה וחבל על הכסף של כל הקוודרואים למיניהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים